Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2019/20

A kép forrása a Stream.org

Hűséges olvasóink már pontosan tudják, hogy szép új világunk építésének egyik legfontosabb sarokköve a gyermekek oktatása. A jövendő generációk érzékenyítését nem lehet elég hamar elkezdeni, hiszen az „elrontott” felnőtteket már sokkal nehezebb „megjavítani”. Ezért kiemelten fontos, hogy az olyan szivárványos helyeken, mint például Kalifornia ezen a területen is jó példával járjanak elő.  A Pink News hasábjain ismerkedhetünk meg például a progresszív amerikai állam új szexuális felvilágosító programjával, melynek keretén belül a gyermekek már 5 éves koruktól megismerkedhetnek a transzneműség témakörével és a különböző szexuális kisebbségek elnyomásának borzalmaival. Reméljük, hogy az újszerű oktatás elejét veszi majd a gyűlölködésnek, mely az USA-ban gyakorta torkollik iskolai vérontásba is. Ez történt például legutóbb Coloradóban is, azonban az LMBTQ Nation által feltárt új részletek egészen más fénytörésbe helyezik a tragédiát. Kiderült ugyanis, hogy az egyik lövöldöző diák transznemű volt, akit számos atrocitás ért diáktársai részéről. Újbeszélül tanuló olvasóink már tisztában vannak a misgendering és a deadnaming nevű borzalmakkal, amit a transznemű diáknak napi szinten kellett kiállnia. Ezek után természetesen fel kell tennünk a kérdést: ki is az igazi áldozat ebben a történetben?

És még mindig iskolai hírek Amerikából, mert úgy tűnik, hogy Kaliforniát leszámítva ott is rengeteg tennivaló van még. Történt ugyanis, hogy Rhode Island egyik iskolájában korlátozást terveztek bevezetni a menzán: akinek tartozása van, nem választhat akármit, hanem csak lekváros kenyeret. Hallatlan! Természetesen a jogos harag utolérté a kapitalista, kizsákmányoló vezetőket, akik kénytelenek voltak visszavonni a javaslatot. Ha pedig már az iskolákban sem bízhatunk, természetesen magunknak kell kezünkbe vennünk utódaink nevelését, megfelelő érzékenyítését. Így tett az a brit édesanya is, aki egészen újszerű közlekedési szabályokra tanítja kislányait. A Huffington Post által megszólaltatott anya elmondta, hogy elege van abból, hogy a nőktől és a gyermekektől azt várja el a társadalom, hogy az utcán sétálva utat engedjenek a szembejövőknek. Ő ezzel szemben arra tanítja a gyermekeit, hogy ne térjenek ki, főleg pedig akkor ne, ha fehér férfiak jönnek szembe, hiszen ők úgyis elnyomók. Az ilyen kisgyermekekből biztosan olyan felnőttek lesznek, akik bátran felveszik a harcot a mérgező fehér maszkulinitással. Különösen akkor, ha az általuk idealizált hősök is így tesznek. Nos, erre minden esély meg van, hiszen a Gay Star News jóvoltából megtudhatjuk, hogy a Marvel filmek rendezőpárosa hamarosan bejelenti, hogy melyik filmbéli szuperhős tartozik az LMBTQ közösséghez. A magunk részéről nem lennénk meglepődve, ha a zöld óriásról, Hulkról derülne ki, hogy homoszexuális, mérhetetlen dühe mögött pedig valódi énjének elnyomása állt. Gondoljanak csak bele, milyen szép romantikus filmet lehetne forgatni Hulk szerelmi életéről!

És ha már úgyis a filmek világánál tartunk, akkor Trónok harca. A hétfőn befejeződő sorozat jól indult, hiszen fehér férfiakat gyilkoltak benne és úgy nézett ki, hogy erős női karakterekből sincs hiány – azonba a végére sajnos kiderült, hogy mindez csak mese habbal. Az elmúlt hetekben beszámoltunk már róla, hogy micsoda felháborodást váltott ki a világ progresszívebb feléből, amikor kiderült, hogy Arya Stark nem leszbikus. Ekkor aztán gyorsan új fénytörést nyert a sorozatban szereplő fal is, amely az idegen kultúrákat hivatott elválasztani a „civilizált” világtól.  Most azonban kiderült, hogy a sorozat gonosz forgatókönyvírói még mindig nem tanulták meg a leckét: a legutóbbi epizódban újabb erős női karaktert gyilkolt meg egy fehér férfi – az áldozat ráadásul fekete volt. A nézőkben fellángoló jogos gyűlölet megnyilvánulásairól a Daily Beast számol be.

A héten a Newsweek hasábjairól megtudhatják, hogy Isten a Demokrata pártot támogatja – legalábbis Pete Buttigieg a demokraták nyíltan homoszexuális elnök aspiránsa szerint; a Vice jóvoltából pedig kiderül, mennyire fontos, hogy a nők minél egyszerűbben sterilizáltathassák magukat.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális kiadásában. Rajta hát.

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Az USA egyik legprogresszívebb állama Kalifornia, ennek megfelelően az oktatás is ott fejlődik a leggyorsabb ütemben: most készülnek bevezetni az új tantervet a szexuális felvilágosítás terén. A kerettanterv egyelőre tárgyalás alatt van állami szinten, de pár izgalmas részlet már ismert, a Pink News oldalnak köszönhetően. Így például már öt éves koruktól kezdve ismerkedhetnének a gyerekek a nemi identitásokkal és a transzneműséggel, a középiskolás tinédzsereket pedig biztonságos szexuális praktikákra tanítanák meg, különösen az LMBT közösséghez tartozó fiatalokat. Bár a hiánypótló oktatás ellen a maradibb szülők természetesen tiltakozni kezdtek, hiábavalónak tűnik a fejlődés útjába állniuk. 2016 óta ugyanis már LMBT inkluzív a felvilágosítás Kaliforniában, és 2017 óta már nem csak biológiaórán tárgyalják a szexuális kisebbségeket érintő kérdéseket, hanem történelemórán az LMBT történelemről és a közösséghez tartozó történelmi személyekről is tanulnak a nebulók.

Több hírportál is beszámolt az USA Colorado államában történt iskolai lövöldözésről, azonban az LGBTQ Nation portálon olvasható plusz információt tartalmazó cikk, miszerint az egyik gyanúsított transznemű. Az írás apropója nem más, minthogy az említett gyanúsítottat komoly atrocitás érte a hatóságok részéről: „deadnaming” és „misgendering” a rendőrség részéről, vagyis az illetőt nem az általa vallott nemi identitás szerint aposztrofálták és régi, lánynevén szólították, ezért őt „elképesztő” sérelem érte. Nyilván egy tragikus iskolai lövöldözésnél, amelynek halálos áldozata és súlyos sérültjei vannak ez a „legfelháborítóbb” körülmény. A másik gyanúsított egyébként lila csíkot visel a hajában, amellyel a Pride-ot ünnepli. A 16 és 18 éves fiatalok célja a lövöldözéssel a megfélemlítés, bosszú és harag voltak egy vizsgálathoz közel álló forrás szerint.

Jól ismert mondásunk: ki nem dolgozik, ne is egyék; az USA-ban ezt a kirekesztő hozzáállást már meghaladták, és az is ehet, aki nem fizet. Egy tankerület ugyanis be akarta vezetni intézkedésként, hogy a menza felé tartozással rendelkező diákok ne választhassanak akármit a menüből, hanem „csak” napraforgómagkrémes-lekváros szendvicset kaphassanak. Az ötlet hatalmas felháborodást váltott ki, sokak szerint ez ugyanis megbélyegezné az ebédért nem fizető diákokat, akik a Huffington Post cikke szerint 1600-an vannak és körülbelül 77 ezer dollárral (mintegy 21,6 millió forinttal) tartoznak a tankerületnek. Bár jelezték, hogy egy diák sem maradna ebéd nélkül, végül vissza kellett vonniuk a kezdeményezést és úgy határoztak: minden tanulónak jogában áll a tartozásától függetlenül kedve szerint választani az étlapról. Így kell megtanítani a fiataloknak, mit jelent a hitel és hogyan kell a pénzzel bánni, nem igaz? Fel is merül a kérdés ezek után: miért kell visszafizetni a házakra vagy autókra vett hitelt?

A Huffington Post számol be egy brit édesanya enyhén szólva is különös nevelési eszközéről, ugyanis arra tanítja fiatal lányait, hogy az utcán járva-kelve ne térjenek ki a férfiak elől. A hölgy elmondása szerint nem udvariatlanságra nevelés ezzel a célja, csak Charlotte Riley brit professzor nyomán, aki ezt a folyamatot „patriarchális csirke játéknak” (az USA-ban a „csirke” játék lényege, hogy ki riad meg először és tér ki a másik útjából autóval, ha egymással szembe mennek – a szerk.) nevezte el, harcol a női nemi szerepért és a patriarchális elnyomás ellen. Az édesanya szerint neki fehér középosztálybeli kiváltságai vannak, tisztában van azzal, hogy mások nehezebb helyzetben vannak. Ezért a gyerekeknek sem azt tanítja, hogy mindenkinek menjenek neki, nem. Az 5 és 2 éves kislányok kimondottan a fehér férfiakra utaznak majd.

A haladók újabb felületeket kívánnak maguknak megnyerni azzal, hogy az eddig vallási, identitási és szexuális irányultsági kérdésekkel – talán szántszándékkal – nem foglalkozó Marvel hősei közül az egyik már ismert szuperhősről kiderül majd, hogy a homoszexuálisok táborát erősíti. Joe Russo és Anthony Russo, a Bosszúállók: Végjáték című film társrendezői elmondták, a Marvel Stúdió igazgatója hamarosan meg is teheti a bejelentést, hogy melyik – már ismert – szuperhős tartozik az LMBT közösséghez. Ami a legszörnyűbb az egész liberális történetátformálásban az, hogy fantasy/sci-fi tematikájú képregények, filmek és sorozatok befolyásoló hatással bírnak annak nézőire és olvasóira. A Marvel Univerzumának pedig a fő célközönségét leginkább fiatalok és gyerekek teszik ki.

A Daily Beast cikke szerint a Trónok harca sorozat milyen mélységben hagyta cserben a női szereplőit. Az írás szerint nem csak a képernyőn következett be a nők eliminálása, hanem a sorozat forgatókönyvírói közül is kiestek a feminista női „harcosok”. Felháborítónak tartják, hogy Sansa Stark nem emelt az ellen szót, hogy a sorozat alatt többször megerőszakolták, megkínozták és megalázták, sőt, egy író véleménye szerint még meg is köszöni a bántalmazóinak a cselekedeteiket, mondván, a megpróbáltatások tették erős nővé. A cikk kiemeli, hogy a gonosz nőgyűlölő férfi forgatókönyvírók direkt ölték meg az egyetlen színes bőrű nőt is a sorozatban azzal a céllal, hogy csökkentsék az erős női karakteretek számát. Mindezek alapján a feminista gondolkodók megállapították, hogy a Trónok Harca sorozat cserben hagyta az egész női nemet, ami elfogadhatatlan.

Az USA-ban, ami elméletileg a Szabadság Földje, az orvosok különböző – egészségügyi vagy szabályozási – kifogásokra hivatkozva megtagadják a nőktől, hogy saját testükről döntsenek és sterilizáltassák magukat. Egy felvilágosult, egészségügyi joggal foglalkozó ügyvéd, Ariel Tazkargy szerint ezek a kifogások visszavezethetőek a patriarchális rendszer normáira és a szexizmusra, mert nem hiszik el, hogy a nők dönteni tudnak saját testükről. Sőt, van olyan állam, ahol az elnyomás olyan mértéket ölt, hogy a házastárs beleegyezését is kérik a beavatkozáshoz – pedig mi köze van a férjnek ahhoz, hogy a házasságból születnek-e gyerekek!? Egy nőgyógyász professzor, Alison Edelman szerint azért fontos, hogy a nők könnyen tudják sterilizáltatni magukat, mert ezzel olyan „egészségügyi következményeket” lehet megakadályozni, mint a terhesség: nem kezelni kell a helyzetet, hanem megelőzni. Mindenesetre az érdekes, hogy a nők manapság egy olyan végleges következményekkel járó beavatkozás után áhítoznak, amely módszert pár évtizeddel ezelőtt még népirtásra használtak.

A Newsweek hasábjain olvashatjuk azt a nagyszerű írást, amely idézi Pete Buttigieg demokrata politikus szavait, miszerint, ha Isten támogatna egy politikai pártot, az biztosan nem a Republikánus Párt lenne. Buttigieg nem mellesleg az elnökségért kíván harcba szállni, és egyébként egy nyíltan meleg 37 éves veterán. A nemrég felbukkant elnökjelölt aspiráns arra célzott beszédében, hogy a vallást nem szabad egyfajta „furkósbotnak” használni, mintha Isten egy politikai párthoz tartozna, mert ha ez így lenne, akkor az kizárt, hogy a jelenlegi elnököt ő küldte volna a Fehér Házba. A politikus elég szabadon értelmezi a kereszténységet, korábban ugyanis azt nyilatkozta, őt Isten teremtette homoszexuálisnak.