Alapjogokért Központ

Bolond lyukból 2019/21

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a Progresszív Jövőre nem csupán a  keresztény vallás vagy a „mérgező maszkulinitás” jelenti a legnagyobb veszélyt – bár kétségkívül ezek is borzasztó dolgok. Ami viszont a leginkább fenyegeti a szivárványos holnapot, az a túl sok gyermek, elsősorban pedig a fehér gyermek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a nyugati világban egyre kevesebb születhessen, ebből kifolyólag pedig kiemelten fontos, hogy a korlátlan abortuszhoz való jog mindenhol érvényesülhessen. Sajnos eme kulcsfontosságú alapvető jogot mostanában egyre több helyen korlátozzák: legutóbb az elmaradott Alabama törvényhozása vezetett be szinte teljes tilalmat. Természetesen a világ haladóbb része nem csak megdöbbenéssel fogadta a „déli suttyók” legújabb „őrültségét”, de aktívan tesz is azért, hogy még a világ ezen kőkörszaki része is szebb hely lehessen. A Huffington Post jóvoltából most Ön is elolvashatja a legplasztikusabb felháborodásokat, köztük azon progresszív kanadai képviselőnő kommentjét, aki rávilágított, hogy a törvényt megszavazó 25 képviselő mindegyike fehér férfi, ez pedig önmagában megmagyarázza, hogyan is lehetett elfogadni ilyen maradi szabályozást – tudományosan bizonyított tény ugyanis, a fehér férfiak eredendően gonoszak. Szintén ez utóbbi témát járja körül az újság egy másik publicistája, mely kérlelhetetlen logikával bizonyítja, hogy a szóban forgó törvény rasszista: fehérek fogadták el. Szerencsésebb országokban azonban a valódi haladó politikusok mernek nagyot gondolni és igazi innovációkkal élnek. A Metro riportjából például megismerhetik a dán parlamenti képviselőt, Joachim B. Olsent, aki azzal került a rivaldafénybe, hogy politikai reklámjait pornóoldalakon helyezi el. Olsen szerint nem szabad prűdnek lenni, a politikának oda kell menni, ahol az emberek vannak, márpedig az online pornó egyre népszerűbb. No persze a pornózással nem is lenne baj, amíg mindenki felelősséggel csinálja és véletlenül sem születik gyermek az aktusból – mert ugye utóbbi esetben abortuszra kellene menni, de a fentiek alapján ez mostanában nem egyszerű…

Amíg viszont – az abortusztilalom miatt – ilyen sok csecsemő születik, még inkább felértékelődik a gyermekek érzékenyítésének fontossága. Jól érzik ezt a haladó Kanadában, ahol az egész világon a legfényesebben ragyog a szivárvány. Vancouverben például „drag tábort” szerveznek a gyermekeknek, ahol kedves transzvesztiták tanítják őket sminkelésre, öltözködésre és toleranciára – részeltek a Star hasábjain. Ehhez kapcsolódó kezdeményezésről számol be a Gay Star News is: az elmaradott Észak-Karolina egyik kisvárosi iskolájában a tanári karnak elege lett abból, hogy a diákok vegzálják a transznemű társaikat, ezért „drag queen-estet” szerveztek számukra az érzékenyítés jegyében. A beszámolókból kitűnik: a felnőtt transzvesztiták nagyon boldogok voltak, hogy a gyermekekkel lehettek, azonban sajnos a gyermekek öröméről nem esik szó a cikkben.

De nem csak a kiskorúak érzékenyítése fontos, úgy tűnik a felnőttekre is ráfér az ilyetén okítás. A Metro tényfeltáró írásából kiderül, hogy még a haladó társadalmak egészségügyi ellátórendszerei sincsenek felkészülve a modern kor kihívásaira. A kórházakba panasszal érkezőket sokszor kinézetük szerint látják el, nem pedig valódi nemük alapján. Egy férfiként élő nőt, aki nemátalakításon még nem esett át, nemrég férfinak néztek New York egyik kórházában, ezért egyáltalán nem is gyanakodtak arra, hogy alhasi fájdalmait terhesség okozza. Az ilyen és ehhez hasonló esetek szinte mindennaposak – és sajnos nem csak az egészségügyben! A transzneműségből adódó, a büntetésvégrehajtásban tapasztalható bonyodalmakról már többször beszámoltuk rendhagyó szemlénkben. Emlékezhetnek például a magát nőnek valló férfira, aki női börtönbe kerülve sorra erőszakolta meg rabtársait. Most azonban Idaho állam egyik fegyházában olyan eset történt, amely végképp egyértelművé teszi, hogy a problémát nem lehet félvállról kezelni! Egy magát nőnek érző férfi rab ugyanis végső elkeseredésében úgy döntött, maga végzi el nemátalakító műtétje első lépéseit és egy házilag eszkábált eszközzel próbálta lemetszeni önmagát zavaró férfiasságát. Bár a „műtét” felemás eredményt hozott, az annak kapcsán indult perben a progresszív bíróság végre kimondta, hogy a raboknak is alanyi jogon jár a közpénzből fizetett nemváltás.

Heti gyűjtésünkben mindenféle homoszexuális lapokból olvashatnak még a Howard Egyetem nőszövetségének legújabb botrányáról, újbeszélül tanuló olvasóink pedig megismerkedhetnek a „queer baiting” kifejezéssel.

Ezekről és sok más érdekességről is értesülhet az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális kiadásában: érzékenyüljün velünk Ön is!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A múlt héten az USA Alabama államában elfogadták a jelenlegi legszigorúbb abortusztörvényt, amely szinte teljes tilalmat vezet be: az egyetlen kivétel az anya életének veszélyben léte. Természetesen nem maradtak el a liberális reakciók, a Huffington Post cikkeiből gyűjtöttünk Olvasóinknak egy csokrot belőlük.

A legfelháborítóbb az egészben az abortuszpártiak szerint az, hogy a 25 igennel szavazó alabamai szenátor mind fehér republikánus férfi, akiknek ezért semmi joguk nincsen beleszólni a nők életébe és korlátozni őket az önrendelkezési jogukban. Az más kérdés, hogy a törvényt aláíró kormányzó is egy nő, de hiszen tudjuk, ő genderáruló és a gonosz patriarchátust szolgálja ki, hiába takarózik azzal, hogy minden életet értékesnek és Isten ajándékának tart. Egy kanadai képviselőnő a Twitteren fakadt ki, mondván, hogyan képzelik férfiak, akik sosem fognak szülni, hogy megtiltják az abortuszt és ezzel elnyomják a nőket.

Nyilvánvalóan visszalépést jelent a Haladás magzatokkal kikövezett útjáról az abortusz szigorítása, de az így megszületni „kényszerülő” kisbabákon kívül kiknek jó még ez a törvény? Természetesen a fehér felsőbbrendűséget hirdetőknek, ki másnak!? A cikk írója szerint a „rasszisták” a fehér népesség fennmaradásáért folytatott „küzdelemben” sikerként könyvelnek el minden olyan kezdeményezést, ami „arra kényszeríti a fehér nőket, hogy gyereket vállaljanak”. Az írásban a szerző kitér a „népességcsere” elméletére, ami szerinte mindössze egy konspirációs teória és okot ad a fehéreknek arra, hogy áldozatszerepben tetszelegjenek. Persze, csak erről van szó, véletlenül sem az élet védelméről és arról, hogy esélyt adjunk világra jönni azoknak, akik még nem tudnak saját védelmükben felszólalni.

Tanácsokat is adnak azzal kapcsolatban, hogyan lehet fellépni a drákói szigorú abortusztilalom ellen, amely „koordinált szabályozási támadás a nők élete ellen” a cikk írója szerint. A csúf igazság az írás szerint az, hogy az abortusz betiltása a nők autonómiáját, szexualitását és szabadságát korlátozza, sőt, egyenesen támadást jelenteken a nők élete ellen. Alyssa Milano amerikai színésznő szexsztrájkra szólította fel a nőket, ezt azonban sokan túlzásnak érezték és az ellenállás más formáira tettek javaslatot. Ha nem akarunk dühünkben ordítani vagy cölibátust fogadni, akkor a cikk szerzője szerint adományozhatunk abortuszokat végző klinikáknak, az abortuszhoz való jogért küzdő szervezeteknek, vállaljunk náluk önkéntes munkát és a választásokon támogassuk az abortuszpárti jelölteket, de akár a polgári engedetlenség egyes formáit is be lehet vetni – ajánlja a cikk. Mi a magunk részéről úgy gondoljuk, a megoldás a felelősség vállalása lenne tetteinkért, de hát ez nem túl progresszív álláspont.

Hamarosan beköszönt a nyári szünet: ha még nem tudja, mit kezdjen csemetéjével a hosszú iskolai vakáció alatt, ajánljuk a gyerekeknek rendezett drag tábort. Ha szeretné kisfiát csillogó estélyi ruhában, erős sminkben látni a színpadon, esetleg kislányát műszakállban fellépni, ne hagyja ki a kanadai rendezésű progresszív gyerektábort! Igazi drag királyok és királynők fogják átadni tudásukat a fiataloknak és bevezetik őket a csodálatos szubkultúra művészetébe. Fontos, hogy a gyermekek már fiatal korban megismerkedjenek a drag kultúrával és elfogadják, hogy felnőtt férfiak nőnek öltözve énekelnek és vonaglanak a színpadon. Egyrészt így befogadóbbak lesznek, nem kirekesztő és elnyomó felnőttekké cserepednek fel, másrészt kell az utánpótlás. Ne habozzanak, minél hamarabb írassák be gyermeküket!

Egy liberális dán parlamenti képviselő, Joachim B. Olsen igazán nagyot lépett a közösségi média felületeken való hirdetés terén, ugyanis a legnagyobb pornó oldalon reklámozza politikai kampányvideóit. A felület használatának apropóját az adta, hogy a képviselő szerint a politikusoknak ott kell lenniük, ahol az emberek vannak, márpedig az internet felét a pornográf tartalmak és oldalak teszik ki, ezért nekik ott is jelen kell lenniük. Olsen úgy véli, hogy ő egy igazán komoly politikus (tényleg?), de szükséges a politikához egy bizonyos fokú humor is.

A kórházi dolgozók általában tisztában vannak a biológiával, de őket is meg lehet „tréfálni”. Történt ugyanis, hogy egy 32 éves férfinek kinéző személy hasi fájdalmak miatt kórházba ment. Az őt kezelő egészségügyi szakemberek nem minősítették életveszélyesnek az állapotát, figyelmeztették azonban, hogy szedje a vérnyomásgyógyszerét, majd hazaengedték. Később kiderült, hogy az említett személy igazából transznemű férfi, aki várandós volt (mivel a „női reprodukciós szervei” még megvoltak, csak külsőleg alakult át – a szerk.). Az eset további abszurditása, hogy a cikk az egészségügy működését okolja: úgy vélik, hogy az orvosoknak fel kell készülniük a transzneműek különleges kezelésére, ugyanis nem történt volna tragédia, ha egy nő sétált volna be hasonló tünetekkel a kórházba.

Egy amerikai börtönben történt meg az az eset, hogy egy szexuális bűnelkövetés miatt büntetését töltő transznemű rab öncsonkítást végzett (borotvapenge segítségével szabadult meg a „felesleges” részektől – a szerk.), miután a börtön vezetői hosszas könyörgés után sem adtak neki engedélyt a nemi átalakító műtétre. A rab próbálkozása nem hozta el számára a várt sikert, az orvosok időben tudták korrigálni a helyzetet, azonban bírói döntés értelmében mégis engedélyezni kell számára a műtétet. Úgy tűnik megérte a kitartó „próbálkozás”, ugyanis ez a személy lehet az első fogvatartott Idaho államban, aki nemi átalakító műtéten eshet át. Kis szerencsével még hőst is csinálnak belőle…

Az észak-karolinai Durham város egyik iskolájában a haladó szellemiségű tanári kar olyan módon kívánta érzékenyíteni a diákokat, hogy „Büszkeség és felszabadítás” címmel drag queen (pucckirálynő) estet szerveztek számukra az elfogadás jegyében, mivel az LMBT közösséghez tartozó tanulókat sokat piszkálták. Az esemény nevéhez hűen a gyerekek számára meghívtak két helyi pucckirálynőt, hogy együtt tudják ünnepelni a „különbözőséget”. A nőnek öltözött férfiak nagyon boldognak érezték magukat az előadásuk után, állításuk szerint élvezték, hogy együtt tudtak lenni a sok fiatal (szexuális és nemi irányultságukban még könnyen befolyásolható – a szerk.) gyerekkel.

A Howard Egyetemen 1920-ban alapított Zéta-Phí-Béta egyetemi női szövetség, amely több mint százhuszonötezer taggal rendelkezik, kiadott egy közleményt, miszerint csak cisznemű nőket (tehát akik nőnek születtek – a szerk.) lehet felvenni a szövetségbe. Természetesen az LMBTQ közösség egyből megtalálta a rést a pajzson és elkezdték támadni a szövetséget a rendkívül diszkriminatív belső szabályozás miatt.  A cikk szerint a legtöbb ilyen egyetemi nőszövetség nem szabályozza a transznemű nők tagságát és a hallgatókra hagyja a döntést, akik rendszerint tájékozatlanok az LMBT kérdéseket illetően. Azóta a kirekesztő, transzellenes nőszövetség már bocsánatot kért gyalázatos kijelentésükért és megígérték, hogy új irányelveket fognak közzétenni a befogadás jegyében.

A Calvin Klein legújabb kampányában megpróbált az LMBTQ közösség kedvére tenni azzal, hogy kampányvideójában Bella Hadid modell megcsókolt egy „nőnemű” robotot, ötvözve a homoszexualitást a pánszexualizmussal. A progresszívek körében azonban nem talált kirobbanó fogadtatásra a próbálkozás, ugyanis az említett hölgy nem leszbikus! A felháborodást követően a cég elnézést kért és elkezdte magyarázni, hogy nem szánta queer-csalinak (queerbaiting) a reklámot, valamint mindenkit biztosított, hogy továbbra is teljes mellszélességgel kiáll az LMBTQ „értékek” mellett. Ezt a tendenciát elnézve a jövőben csak szigorúan magukat leszbikusnak valló egyének játszhatnak leszbikus szerepeket, hogy a cégek elkerüljék az LMBTQ közösség haragját.