Alapjogokért Központ

A Momentum a gyermekgyilkosság pártján

Törcsi Péter

Igaza van annak, aki azt állítja, hogy a Momentum nem az új SZDSZ. Valóban nem az. Mérföldekkel rosszabb és vállalhatatlanabb társasággal állunk szemben.

Pedig az SZDSZ (megszűnése) átalakulása után azt gondolhattuk, hogy legalább az a jelenség megszűnik a magyar politikában, hogy egy helyre tömörülnek azok, akik mindennel szembehelyezkednek, ami normális. De nem kellett sokat várni, megérkeztek a „csillogó szemű” fiatalok, akik felülmúlják szellemi elődeiket, és páros lábbal szállnak bele a józan észbe és a normalitásba. Fekete-Győr András 2017-ben ugye azzal indokolta a homoszexuális-parádén történő megjelenésüket, hogy 2017 van, és ez alap. Meg­győző érvelés…

Persze amellett, hogy a Momentum a rendkívül káros homoszexuális-propaganda magyarországi képviselője, minden alkalommal elhangzik részükről, hogy se nem jobb-, se nem baloldali párt, ők mindenkit szeretettel várnak soraikba, sőt számos konzervatív tagjuk is van. Képzelem. Az egyik legfontosabb konzervatív érték a család és nem az LMBTQ-őrület, tehát azok, akiket Fekete-Győr és Cseh Katalin konzervatívnak tart, nyilvánvalóan nem azok, hiszen józan konzervatív egy pillanatig nem támogatná a homoszexuális-házasságot és semmi egyéb jogkiterjesztést a fenti közösségnek.

A Pride harsány jelenlétét már megszokhatta a szemünk, bármilyen frusztráló, hagyomány- és családellenes megmozdulásról van is szó, hiszen az SZDSZ fénykorában az első sorokban vonult ezen a megosztó rendezvényen. De arra, amit Cseh Katalin frissen megválasztott momentumos EP-képviselő a születésnapja alkalmából a közösségimédia-oldalán elkövetett, még nem láthattunk példát mandátummal rendelkező magyar politikustól. Persze vannak és voltak is szép számmal abortuszt támogató, életellenes politikai szereplők a közéletben, de olyannal eddig nem találkoztunk, aki a gyermekgyilkosságot propagáló szervezetnek gyűjtött volna adományt a születésnapja alkalmából.

Cseh Katalin arra szervezett gyűjtést a születésnapján, hogy más ne születhessen meg. A momentumos politikus ugyanis az amerikai Planned Parenthood nevű abortuszszervezetnek kért pénzbeli felajánlásokat Facebook-profilján.

Önmagában bicskanyitogató és vérlázító, hogy valaki képes úgy ünnepeltetni magát, hogy egy abortuszpárti szervezetet népszerűsít, de még azt az álságos, arcátlan véleményt is vállalja a posztja alatti kommentben, hogy ő „fontosnak tartja a nők egészségét”. Tehát Cseh Katalin szerint a gyermeket váró nők betegek. Egészen elképesztő felfogás ez egy fiatal női politikustól, aki elméletileg biológiailag alkalmas lenne rá, hogy családot alapítson és gyermekeket vállaljon.

De nézzük, hogy mi is ez a Planned Parenthood. A gyermekgyilkos szervezetet a Margaret Sanger nevű ápolónő alapította az Egyesült Államokban. Sanger arról hírhedt, hogy a húszas, harmincas években szimpatizált a náci ideológiával, és maga is hitt az eugenikában, illetve a faji alapú születésszabályozásban. Természetesen mindezek ellenére Sanger az amerikai Demokrata Párt, illetve a haladó elit egyik ikonja a mai napig. A szervezet élharcosa az abortusznak világszerte, de főleg Amerikában. 2019 elején New York államban bevezették az abortusz lehetőségét a kilencedik hónapig, tehát a születés pillanatáig el lehet vetetni a gyermeket. Ebben a társadalmi vitában a Planned Parenthood komoly pénzeket megmozgatva propagálta, hogy a nők döntése fontosabb, mint az anyaméhben lévő gyermek élete. Azokban az amerikai államokban, mint például Alabama vagy Georgia, ahol a józan vezetők korlátozták és szigorították az abortuszt, a szervezet harsány ellenkampányokat szervezett az intézkedések ellen annak érdekében, hogy minél többen vetessék el gyermeküket.

Az abortusz önmagában gyilkosság, egy emberi élet elvételét jelenti, ám a Planned Parenthood képes fokozni a horrort. 2013-ban a floridai törvényhozás szigorította az abortusz szabályozását: azon gyermekek esetében, akik túlélték az abortuszt és küzdöttek az életükért, kötelezővé tette az orvosok számára, hogy minden lehetőséget adjanak meg a csecsemőnek az életben maradásra. A jogalkotással összefüggésben több bizottsági meghallgatást tartottak Floridában, az egyiken a PP képviselője is részt vett. Egy képviselő feltette a kérdést, hogy mi történik egy a szervezet által működtetett klinikán, ha a csecsemő túléli az abortuszt. A Planned Parenthood munkatársa azt válaszolta: „Az a véleményünk, hogy minden esetben a nőnek és az orvosnak kell döntenie.” Igen, jól olvasták, a PP szerint egy megszületett, életképes csecsemőt meg kell ölni, ha éppen a szervezet orvosa vagy az anya így gondolja.

Bár az abortusz is emberölés, még ha sok esetben a törvény nem is tiltja, de egy megszületett csecsemő megölése minden normális országban bűncselekmény, az emberölés minősített esete. Egy védekezésre képtelen, az életéért küzdő újszülöttet a Planned Parenthood szerint meg kell ölni.

Arra a további kérdésre a meghallgatáson, hogy ugyan nem gondolja-e, az orvos-páciens viszonyt itt nem az anya és az orvos, hanem az újszülött és az orvos között kellene értelmezni, az volt a válasza a PP képviselőjének, hogy „ez nagyon jó kérdés, fogalmam sincsen, hogy válaszoljam meg”. És ennyivel letudta. Szerinte, illetve a szervezet szerint az életéért küzdő csecsemőt hagyni kell meghalni. Egy másik rejtett hangfelvétel is bizonyítja: a PP gyakorlata olyan abortusz esetén, amikor a gyermek túlélné, nem más, mint hogy egyszerűen hagyják meghalni, és semmiféle segítséget nem nyújtanak neki ahhoz, hogy életben maradjon.

2015-ben újabb horrorfilmbe illő történet került napvilágra, amiben a PP egyik vezetője éppen megölt csecsemők testrészeivel kereskedik. A szervezet elismerte a titokban készült felvétel valódiságát.

Sokáig lehetne még sorolni a Planned Parenthood bűneit, de talán ennyi is elég annak szemléltetésére, hogy a Momentum voltaképpen egy tömeggyilkos szervezetnek gyűjt, amelyet a párt elvbarátai, a szélsőségesen liberális amerikai demokraták Obama kormányzása idején dollármilliókkal tömtek ki, természetesen adófizetői pénzből.

Valóban találó Ronald Reagan korábbi amerikai elnök észrevétele: „Mindenki, aki az abortusz pártján áll, már megszületett.”

Ráadásul a PP-nek gyűjtést szervező Cseh Katalin hazudott a saját magát mentegető későbbi Fb-posztjában. Nem Donald Trump és a Cseh által szélsőjobboldalinak nevezett média terjeszt összeesküvés-elméleteket a Planned Parenthoodról, hanem a számára oly kedves liberális The Washington Post számolt be a születést követő „abortuszokról”, illetve a mainstream média írt számos alkalommal a szervezet visszaéléseiről a gyermekgyilkosságok és szervkereskedelem kapcsán.

Rendkívül érdekes, hogy a liberális politikusok, mint amilyen Cseh Katalin is, általában hangosan tiltakoznak a halálbüntetés ellen (jelen sorok írója is ellenzi), ugyanakkor az ártatlan gyermekek megölésére még gyűjtést is szerveznek. Pedig a halálbüntetés arról szól, hogy egy súlyos bűncselekményt elkövető (általában gyilkos) személy életét elveszik, ezzel bünteti meg a közösség. Míg az abortusz egy tökéletesen ártatlan, védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen gyermek megölését jelenti. Kíváncsi lennék, hogy a Momentum például támogatná-e egy kómában fekvő személy vagy egy idős, a családja számára terhet jelentő személy megölését. Nyilvánvalóan nem.

Pedig az analógia kézenfekvő, egy csecsemő sem tud ellenkezni vagy megvédeni magát, ugyanúgy, ahogy egy kómában lévő személy sem, utóbbit mégsem öljük meg, mert ez a normális! Ezért nem lenne szabad csecsemőket sem meggyilkolni csak azért, mert adott esetben nehézséget jelentenek a nőnek vagy a családnak.

A Planned Parenthood évente 300 ezer életet olt ki, Cseh Katalin tehát egy olyan egyesületnek szervezett gyűjtést, amelynek fő profilja az emberölés. Ezzel az erővel szervezhetett volna gyűjtést a momentumos politikus Charles Manson tömeg­gyil­kos emlékére is, hiszen kevesebb életet oltott ki, mint a Planned Parenthood.

A szerző az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

A Momentum a gyermekgyilkosság pártján