Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2019/43

A kép forrása a youtube.com

Hűséges olvasóink már jól tudják, hogy szép új világunkban a főszerep a nemek közötti egyenlőségé. E szent cél megvalósítása érdekében pedig mindent el kell törölnünk, ami szégyenteljes múltunkban a férfi-nő közötti különbözőségeket jelenítette meg. A szisztematikus megsemmisítés következő fázisa az intimbetétek, melyek eddig kizárólag nők számára készültek. A CNN beszámolója szerint a legismertebb betétmárka, az Always egészen odáig ment, hogy a nőiség ősi szimbólumának számító Vénusz-jelet tette termékei csomagolására. A hallatlan cselekedetre lelkes genderaktivisták egy csoportja hívta fel a figyelmet; az akció következtében az Always pedig fülét-farkát behúzva kért bocsánatot valamennyi férfi vásárlójától és megígérték, a jövőben mellőznek minden nőiességre utaló jelzést a csomagoláson. De sajnos nem csak a betétgyártók transzfóbiájáról kell hírt adnunk a héten. Az angliai Oxfordban nemrég olyan bűncselekménysorozat vette kezdetét, melyhez képest Hasfelmetsző Jack mészárlásai gyerekcsínynek számítanak. Történt ugyanis, hogy transzfób aktivisták egy csoportja olyan gyűlöletes matricákat kezdett el kiragasztani a város forgalmas helyein, hogy a jóérzésű rendőrség jobbnak látta, ha a pontos szövegek be sem kerülnek a bűnügyi híradásokba. Tudván, hogy hűséges olvasóink a végsőkig elkötelezettek szép új világunk építése mellett, mi bemásoljuk ide a bűnjelnek számító szövegeket, de a túlságosan érzékeny lelkűeket arra kérjük, inkább ugorják át az inkriminált részeket. A szélsőségesen gyűlöletkeltő feliratok tehát: „nő: (főnév) felnőtt, nőnemű ember. A nőknek nincs pénisze.” Borzalmas, ugye? Szerencsére Angliában komolyan veszik a valódi bűncselekmények elleni fellépést. A bűncselekmény felderítése érdekében külön nyomozócsoportot hoztak létre, melynek vezetője rögtön egyértelművé tette: „az ilyen magatartás megengedhetetlen és mi nagyon komolyan vesszük az ilyen eseteket.” Az ügy részleteiről a Spectator hasábjain olvashat.

De sajnos még itt sincs vége a transzfób bűncselekményeket bemutató sorozatunknak: a héten valósággal tombolt a világban a transzemberek iránti gyűlölet. A jó érzésű emberek nem is gondolnák, de a gyűlölet az olyan haladó iparágakba is belopózott, mint a felnőttfilmek világa.  Ria Cooper anno Anglia legfiatalabb transzembere lett, amikor 15 évesen alávetette magát a részleges nemátalakító műtétnek. Azért csak részleges, mert péniszét a beavatkozás után is megtartotta, de nőként élte tovább az életét. Nem is akármilyen nőként: a kis Riából felcseperedve pornószínész lett. Ebből adódóan nem volt számára különösen meglepő, amikor egy újabb filmre szerződtették, az már annál inkább, amikor a produkció rendezője kirúgta, mert rájött, hogy legújabb „színésznőjének” nagyobb a hímtagja, mint filmbeli férfi partnerének. Ria természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, és gyűlöletbűncselekmény miatt feljelentést tett a rendőrségen. Ha Ön is szeretne többet tudni a pornóiparban dúló transzfóbiáról, kattintson a Sun cikkére.

A családon belüli erőszakról régóta tudjuk, hogy a fehér heteró férfitársadalom legszörnyűbb cselekedetei közé tartozik, de a családon belüli transzfóbia fogalmával csak mostanában kezdünk ismerkedni. A kanadai straight.com számol be egy családról, akik története pontosan ábrázolja a gyűlöletbűncselekmények ezen legújabb generációjának borzalmait. Egy rettentően maradi, heteró szülőkből és három gyermekből álló család élete akkor vett nem várt fordulatot, amikor az addig apaként éldegélő egyes számú szőlő rájött, hogy ő valójában egy férfi testben élő nő. Hősünk át is esett a nemátalakító műtéteken, de családja nem a kötelező pozitív visszacsatolással állt a dologhoz. Az újdonsült nő azzal még megbirkózott volna, hogy felesége benyújtotta a válókeresetet, de azt már nem tudta megemészteni, hogy az asszony és a gyermekek továbbra sem voltak hajlandóak nőként hivatkozni rá. A bátor kanadai transzember a bírósághoz fordult segítségért és azt kérte, hogy a testület kötelezze családját, hogy egymás közötti beszélgetéseikben is nőként aposztrofálják családtagjukat. Bár a kishitű jogászok előzetesen nem sok sikert jósoltak a rendhagyó keresetnek, a haladás rájuk cáfolt: Kanada Legfelsőbb Bírósága egy a genderügyekben jártas pszichológust rendelt ki a családhoz azzal a feladattal, hogy megtanítsa a feleségnek és a gyermekeknek, hogyan is kell helyesen kezelni egy ilyen élethelyzetet.  

De nem csak a transzjogok kerültek veszélybe a héten, úgy tűnik felütötte a fejét a vegángyűlölet is. Az LGBTQ Nation számol be az örömhírről, mi szerint Lewis Hamilton a klímavédelem jegyében áttért a vegán életmódra. A brit autóversenyző csodálatos tette sajnos nem aratott osztatlan sikert: sokan vádolták képmutatással, amiért személyes autógyűjteményében több exrtém nagy fogyasztású sportautó található, melyek károsanyag kibocsájtása egy kisebb falu éves teljesítményének felel meg. Ne hagyjuk azonban becsapni magunkat: Földanyánk testén karcolások csupán a Ferrarik, Mercedesek és Mustangok kipufogói által ejtett sebek, az igazi veszélyt a felelőtlenül húst fogyasztó maradi emberek jelentik. Hamilton verbális zaklatásánál is súlyosabb esetről számol be a New Zeland Herald. Egy régóta vegán életmódot folytató férfit akaratán kívül húsevésre kényszerítettek, amitől kis híján halálközeli élményeket élt át. Az elkövetők azzal védekeztek, hogy az egészet csak viccnek szánták, de mi azért reméljük, hogy a jogos büntetés nem marad el.

A kövérfóbia jelenségével már foglalkoztunk korábban, azonban a Pluralist beszámolójából egészen új aspektusokat ismerhetünk meg. Britteney Cooper, aki a gendertudományok elismert professzoraként tevékenykedik, nemrég kifejtette ugyanis, hogy a fekete nők tömeges elhízásáért személyesen Donald Trump felelős. A professzor asszony tudományos kutatásokon alapuló felfedezése szerint Trump rasszista politikája olyan szorongást kelt a fekete nőkben, amely miatt testük sokkal kevésbé reagál a diétára. Azt persze eddig is tudtunk, hogy a szalmakazal-hajú elnök gonoszsága nem ismer határokat, de ilyen mélységeket még mi sem vizionáltunk korábban.

Rendhagyó válogatásunkban olvashatnak még a muszlim „örömszerző házasságokról” a Daily Mail jóvoltából. A rendhagyó intézmény lényege, hogy a prostitúciótól ódzkodó gazdag muszlim férfiak néhány órára szóló házasságot köthessenek fiatal lányokkal, akikkel a szertartás után már nyugodtan létesíthetnek szexuális kapcsolatot. Az advocate jóvoltából beszámolunk az amerikai transz-wc háború legújabb fejleményeiről: annyi fordulat után Georgia államban végre itt az áttörés?

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális kiadásában.

Rajta hát! 

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Franciaországban annyira elharapódzott a multikulti, hogy már tényadatokat közölni is bűncselekménynek számíthat – főleg, ha azok a tények nem a patriarchátus elnyomását bizonyítják. A Gatestone Institute beszámolója szerint az elmúlt 3 évben több neves francia kutatót is bíróság elé állítottak és teljesen ellehetetlenítettek, akik a migráció országukra gyakorolt hatásairól merészeltek publikálni. Éric Zemmour médiaszemélyiséget most egy éves börtönbüntetés és 45,000 eurós pénzbüntetés fenyegeti, mert olyan tényekkel szolgált, amik szemléltetik a bevándorlók által társadalmukra gyakorolt negatív hatásokat. Zemmour a francia Szociális-, Gazdasági- és Politikatudományi Intézet (ISSEP) kongresszusán arról beszélt, hogy a no-go zónák olyan veszélyes területek, amelyekre a rendőrség már nem tud belépni. Továbbá, hogy ezek a területek egy fajta mini iszlamista köztársaságokat alkotnak Franciaországon belül, amiket radikális imámok vezetnek. Ezenfelül hozzátette, hogy a muszlim bevándorlók szinte egyáltalán nem integrálódnak a többségi társadalomba, ugyanis saját vallási jogrendszerüket, a saríát a francia jog felett álló törvényként tisztelik. Sőt, a betelepült muszlimok 46%-a és a helyben születetteknek 26%-a csakis a saría törvényt hajlandó követni, miközben a francia jogot teljesen figyelmen kívül hagyják. Zemmour arra is kitért, hogy az iszlámfóbia újdonsült balliberális értelmezései miatt jelenleg már lehetetlen érdemben vitázni a korábban említett problémákról. A szókimondó médiaszemélyiség el is nyerte jutalmát áldozatos munkájáért: a beszédét közvetítő médiaszolgáltatót, az LCI-t azonnal gyűlöletpropaganda terjesztésével vádolta meg a többi csatorna, sőt voltak, akik azt mondták meg kellene vonni az LCI-t sugárzási jogát. Ezenkívül a Le Figaro újságnál saját munkatársai követelték Zemmour elbocsájtását. Azonban a felelősszerkesztő nem bocsájtotta el, csak egy enyhébb felelősségre vonásban részesítette. Ezen felháborodva munkatársai az SOS Racisme anti-rasszista mozgalommal közösen elkezdtek nyomást gyakorolni a Le Figarora, azzal, hogy bojkottálják az újságban reklámozó cégeket. Ha ez a véleményterror nem lenne elegendő, a francia kormány feljelentést is tett ellene becsületsértés és közösség elleni izgatás vádjával. További pikáns részlet, hogy bár Éric Zemmour zsidó származású, ez a tény – ahogy a többi sem – annyira nem zavarja a „woke” médiumokat, hogy most náci katonákkal és Hitler propaganda miniszterével azonosítják az újságírót. Így merjen fontos társadalmi ügyekről beszélni az ember a szabadság, egyenlőség és testvériség hazájában. C’est la vie szólásszabadság! C’est la vie Franciaország!

A gendertudományok egyik professzora szerint a rasszizmus és Donald Trump intézkedései okolhatóak azért, hogy számos fekete nő elhízásban szenved – írja a Pluralist. Brittney Cooper „professzor” – rendkívül tudományos – szakvéleménye szerint a Trump érát átható rasszizmus miatt a fekete nőknél kevésbé hatékonyak a diéták. „Utálom, amikor az emberek arról beszélnek, hogy a fekete nők kövérek” – mondta a professzor™ Oprah Winfrey tévéműsorában – „azért utálom, mert egy olyan dologért okolnak minket, aminek az okai rajtunk kívül állnak.” Cooper okfejtése szerint a rasszizmus egy olyan állandó stressz forrás, ami csökkenti a fekete nők fogyásának esélyeit. Majd az emiatt túlsúlyossá vált nőknek a Trump adminisztráció nem biztosít kedvező egészségügyi biztosításokat és jó egészségügyi ellátást. A genderprofesszor magvas gondolatainak alátámasztására talált is egy tanulmányt 1990-ből. Dr. Arline Geronimus tanulmánya szerint, ha a fekete nőket faji ingerek érik, akkor az olyan mentális stresszhatást idézhet elő, ami hosszútávon negatív hatással lehet az egészségükre. Ha e „friss” kutatási eredményt párhuzamba állítjuk azzal, hogy Trump egy faji szempontból megosztó személyiség, akkor fény derül a nagy igazságra: Trump a hibás mindenért. Végül is, igen, teljesen kézenfekvő egyenlőségjelet tenni az 1990-es Egyesült Államokbeli faji ellentétek és az egyre toleránsabb, egyre sokszínűbb USA közé. #se

Egy hatalmas alvilági bűncselekmény hullám forgatta fel Oxfordot, mely ügyekben a helyi rendőrség már 6 hónapja nyomozást folytat – írja a The Spectator. Az elfogadhatatlan cselekedetek kapcsán a Temze-völgyi Rendőrség közzétette egy felhívást, amelyben arra kérik az embereket, hogyha információval rendelkeznek, akkor feltétlen jelentsék náluk. Ezenfelül a felhívásból kiderül, hogy az elkövetők a város több pontjára olyan sértő matricákat ragasztottak, amelyek – állítólag – transzfóbiás üzeneteket tartalmaztak. Rebecca Nightingale nyomozó azt mondta erről, hogy „az ilyen magatartás megengedhetetlen és mi nagyon komolyan vesszük az ilyen eseteket.” Felmerülhet a kérdés Önökben, hogy vajon mi szerepelhet az illegális matricákon, ami ilyen komoly rendőri fellépést igényel? Biztos erőszakra vagy törvénysértésre felbujtó üzenetek, gondolnánk (ahogy az klímakommandó mozgósító szövegeiben is szokott lenni). Miután a Spectator újságírója rákérdezett a rendőrségnél, hogy mire kell figyelniük azoknak az embereknek, akik segíteni akarják a hatóságok munkáját, azt válaszolta a kapitányság, hogy „a matricák tartalma és megjelenése annyira súlyosan sértő, hogy ezt nem oszthatja meg.” Kapaszkodjanak meg! Mi vállaljuk a felelősséget és megosztjuk a megrázó üzeneteket: „nő: (főnév) felnőtt, nőnemű ember. A nőknek nincs pénisze.” Végre van egy ország, ahol az igazán fajsúlyos kérdésekre fókuszálnak a hatóságok! Haladéktalanul le kell számolni a kegyetlen matrica-maffiával! Aztán esetleg vethetünk egy pillantást az olyan banális kérdésekre is, mint a bevándorlók egyre szaporodó erőszakos bűncselekményei.

 

Bár egy georgiai tankerület visszavonta a korábban kihirdetett transz-inkluzív vécéhasználati szabályzatát, viszont ennek ellenére majdnem ezer szülő tiltakozik tovább az intézményeiknél – írja az Advocate. A Carlton Winston tanfelügyelő által bejelentett intézkedés szerint a transznemű diákok azt a toalettet használhatták, amilyen neműnek képzelték magukat. Ezzel az volt a probléma, hogy több szülő beszámolója szerint a lányaik nem mertek elmenni vécére, mert féltek, hogy a valójában nem transznemű diákfiúk visszaélnek az új szabállyal. Tehát attól féltek, hogy egyébként egészséges heteroszexuális emberek azt vallhatják magukról, hogy ők más neműnek képzelik magukat és így szexuális hátsószándékokkal bejuthatnak az ellenkező nem mellékhelységeibe. A szabálymódosítás alapját egyébként egy floridai trasznemű lány, Drew Adams esete adta, aki a fiúk vécéjét akarta használni. Ezt engedélyezte is a bíróság elsőfokú határozata, azonban az elkerülte a georgiai tankerület tisztségviselőinek figyelmét, hogy a floridai iskolaszék fellebbezést nyújtott be az ítélettel szemben. Így az ítélet nem bírt kötelező erővel a helyi iskolákra nézve, ennek ellenére mégis megpróbálták bevezetni a haladó rendelkezést. Az ügy kapcsán egy transzaktivista hölgy, Kayla Hollyfield is felszólalt, aki szerint „Mindenkinek engedni kellene, hogy azt a mosdót használja, amelyiket akarja. (…) A gyermekeink biztonsága megköveteli, hogy ezt a legszeretetteljesebb, legegyenlőbb és legjobb módon valósítsuk meg. Ez meg is fog valósulni, mert ez a szeretetről szól. Haladjunk végre előre!” Szóval a transzjogi aktivisták szerint az maga a biztonság és az előrehaladás, amikor az egészséges, normális gyerekek félnek elmenni a vécére az ilyen felforgató intézkedések miatt. Azt már csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a szabályozás nélkül azt a komoly hátrányt kell jelenleg „elszenvedniük” a transz diákoknak, hogy csak egyszemélyes vécéket használhatnak. Tehát az egész kálvária arról szól, hogy a lányok a fiúkkal, a fiúk pedig a lányokkal végezhessék a dolgukat. Igaza van a transzaktivista hölgynek, ez ám az haladás!

Gyűlöletbűncselekmény miatt indított nyomozást az angol rendőrség egy férfi ellen, aki egy felnőtt filmjében visszavonta egy színésznő (transznemű) szereplését, mert annak pénisze volt. Ria Cooper Anglia legfiatalabb transznemű embere volt, amikor 15 évesen férfiből nővé változtatta nemét, azonban ennek ellenére férfi nemiszervét megtartotta az erotikus modell. A  filmet készítő férfi nem volt tudatában ennek a kis bibinek akkor, amikor meghívta Coopert egy közös jelentre. A film készítője a fent vázoltak miatt utasította vissza később a „színésznőt”. Azonban a transznemű modell szerint ez a cselekedet súlyos transzfóbiára utal, amit sajnos neki már számtalanszor igazságtalanul el kellett tűrnie a karrierje során. A „hölgy” beszámolója szerint, a producer azért utasította vissza a közös felvételt utólag, mert megbízója, a Playboy nem fogadta volna el Coopert szereplőként. A transznemű áldozat szerint ez a reakció legalább annyira visszataszító és kirekesztő, mint egy rasszista abúzus, ezért is tartotta fontosnak, hogy a hatóságokhoz forduljon igazságtételért.

Egy férfiből nővé változott apuka azt szeretné, ha a gyerekei mostantól „mamának” hívnák – írja a Straight vancouveri hírportál. Sőt, a Brit-kolumbiai férfi az igazságszolgáltatáshoz fordult, hogy vágyálmát valóra válthassa és végre három lánya és felesége is nőként hivatkozzanak rá. A kanadai legfelsőbb bíróság megbízott egy transznemű kérdésekben jártas pszichológust, hogy tegyen ajánlást a család számára, hogy hogyan folytassák tovább boldog életüket. Erre azért volt szükség, mert a nemátalakítás után a férfi – akire a bírósági iratokban S.P.-ként hivatkoznak – rájött, hogy felesége részéről fenntarthatatlan lett a házastársi kapcsolatuk. Az ügyiratból kiderül, hogy S.P. kifejezetten kéri, hogy távollétében és minden egyéb körülmény esetében nőként vagy „mamaként” hivatkozzon rá felesége és gyermekei is egymás között. Még abban az esetben is, ha az átalakítás előtti énjéről van szó, mert állítása szerint ő mindig is nő volt, csak egyfajta defekttel született (ez az agyi defekt valóban látható – a szerk.). Persze ahhoz, hogy lássuk kivel van dolgunk, amíg S.P. nagy kegyesen megbocsájt gyermekeinek, ha a korábbi énjére „apuként” hivatkoznak, addig viszont volt feleségét nyomatékosan kéri, hogy ilyen esetben javítsa ki és tisztázza a gyerekekkel apjuk mostantól már „mama.” S.P. azt is megjegyezte, hogy nem érti felesége válási szándékát ugyanis szerinte mindig egyértelmű volt kettőjük közt az őmagasztos célja. Bizonyítékként olyan fotókat is a bíróság részére bocsájtott, amelyen esküvőjük napján női ruhákban parádézik. C.P. – a feleség – e viszontagságokra azzal reagált, hogy bár azt tudta, hogy férje szeret néha női ruhákat magára ölteni, azonban arról sosem esett szó, hogy volt férjének ekkora világmegváltó tervei vannak. Ezt támasztja alá az az információ is, hogy C.P.-t annyira megrázta ez a változás, hogy súlyos depresszióba esett, ami miatt gyógyszeres kezelésre van szüksége. A megtört asszony azzal zárta a bíróságnak tett nyilatkozatát, hogy nem fog eleget tenni S.P. követelésének és nem fog képzeletbeli neme szerint hivatkozni rá. Reméljük azért nem éri különösebb retorzió a hölgyet, hogy szeretne a józan realitás talaján maradni!

Az Always tisztasági betét márka leveszi a termékeiről a Vénusz jelet, amit a hölgy vásárlóik jelképezésére használtak – írja a CNN. A női egészségügyi termékeket forgalmazó vállalat célja, hogy változtatásukkal kedvében járjanak az L∞₿™+ nemekkel azonosuló vásárlóiknak. Az arcpirító maradiságra egy genderaktivista csoport hívta fel a cég figyelmét. Érvelésük szerint azért elengedhetetlen a változtatás, mert modern világunkban már „nem mindenki nő, aki menstruál és nem minden nő menstruál.” A kikezdhetetlen eszmefuttatásra azzal helyeselt az Always, hogy természetesen szerintük is „sokkal érzékenyebben érinti a transznemű és nembináris személyeket a menstruáció, különösen, hogy általában úgy beszélünk róla, mintha ez csak hölgyek problémája lehetne.” Hivatalos sajtóközleményük szerint ők mindig is a nők nehéz mindennapjait támogatták, ami ez után is így lesz. Csupán annyi változott, hogy most már sokszínűbbek és inkluzívabbak szeretnének lenni azon a felfedező úton, amelyen vásárlóikat igyekeznek megérteni. Be kell valljuk, csodálattal tölt el bennünket is, mikor látjuk, hogy a haladó nyugat ennyire életbevágóan fontos fejlődéseken megy keresztül. Alig várjuk már, hogy a férfiak által uralt, kirekesztő kőműves szakmát is meghódítsa magának a genderinkluzivitás.

A hónap első szemléjében beszámoltunk arról, hogy egyre több híresség áll be a klímahisztéria álságos támogatói közé, ehhez a csoporthoz csatlakozott most Lewis Hamilton is. Ugyanis a motorsport világbajnok szerint a vegán diéta az egyedüli módja annak, hogy az emberiség megmentse a Földet kipusztulástól – írja a Sky News. Fontos kiemelni, hogy nem a környezetvédelemmel, vagy annak támogatásával van a probléma, pont ellenkezőleg, hiszen ez egy nagyon fontos cél. A probléma azzal van, amikor a Hamiltonhoz hasonló hírességek olyan klímavédelmi megoldásokat népszerűsítenek, amelyeknek bizonytalan az eredményessége, viszont eközben számos veszélyt hordoznak magukban egészségünkre és társadalmunkra nézve. Továbbá arról, hogy miközben nekünk az Istenadta népnek előadják, hogyan lehetünk a világ hős megmentői, addig ők egy nap alatt több környezet károsítástt okoznak, mint mi egy hónapban. Ez azért hatványozottan igaz az F1 versenyzőre, mert érdekes módon nem látjuk tüntetni saját szakmája ellen, ami arról szól, hogy pusztán szórakoztatási céllal évente több ezer tonna üzemanyagot éget el a versenypályákon. Ezenfelül Hamilton a pályán kívül sem spórol a CO2 kibocsájtással, ugyanis személyes járművei között több Mercedes mellett találhatunk, két Ferrarit, két Ford Mustangot, egy McLarent és egy Pagani Zondát, amely sportautók ugyancsak nem az alacsony fogyasztásukról híresek. Persze ezek szerinte mind banális dolgok, és jobb lenne, ha helyette a virágzó hús-, illetve tejiparra koncentrálnánk, mert ezek felelnek azért, hogy „a tengereink és klímánk napi szinten pusztul el.” Szóval a Lewis Hamilton is csatlakozott ahhoz a demagóg kerekasztalhoz, ahol Leonardo DiCaprio, Greta Thunberg, illetve Harry Herceg és felesége foglalnak helyet.

Sokkoló bűncselekmény áldozata lett az az ausztrál vegán férfi, aki akarata ellenére megevett egy sonkás pizzát. Patrick Hukins azt mondta az eset után, hogy még mindig küszködik azzal, hogy feldolgozza a traumát: megevett egy nem kizárólag zöldségekből készült pizzát. „Bűntudatot és szégyent érzek, illetve fájdalmat az állatok iránt” – emlékszik vissza az akaratán kívül elkövetett bűnre. Hukinst azért sújtotta le ennyire az ügy, mert a hús fogyasztás megtagadásával akarja minimalizálni az ökolábnyomát. Tehát szó sincs arról, hogy egészségügyi okok miatt tért volna át a vegán étrendre, hanem ez az ő „hitrendszere.” A szörnyű eset egyébként úgy történhetett meg, hogy a férfi egy tréfa áldozata lett. Megviccelői azt állították neki, hogy a pizzán látható sonkának tűnő összetevő valójában nem hús, hanem valamilyen húspótlék. Szemfüles vegánunk fel is ismerte a sonka ízét, viszont egészen addig nem tudott biztos lenni a gyanújában, amíg a teljes pizzát el nem fogyasztotta. Szóval Hukins kiváló példa arra, hogy egy egyébként egészséges férfiból, hogy varázsol egy hisztiző, mentálisan beteg klímaszorongót a modern baloldali zöldpropaganda. Mindenesetre annak örülhet a Domino’s pizzéria, hogy a férfi nem tett feljelentést ellenük, hanem beérte egy bocsánatkéréssel és egy kedvezményes pizzával. Szóval mostantól nem árt vigyázni, hogy mivel kínálják vendégeiket a legközelebbi vacsorapartin, mert lehet, hogy Önök már nem ússzák meg feljelentés nélkül!

Petíciót indítottak, hogy a BBC törölje az internetről az egyik dokumentum filmjét, mert az nem pozitív színben tünteti fel az arabokat – írja a Daily Mail. Az oknyomozó riport azt mutatja be, hogy Irakban több imámnál is üzletszerűen köthetnek „örömszerző házasságokat” a Síita iszlamisták, akiknek tilos házasságon kívül szexuális kapcsolatot létesíteni. Egész pontosan arról van szó, hogy a papjaik fiatal lányokat adnak össze tehetős iszlamista férfiakkal egy légyott erejéig. Nawal Al-Maghafi, BBC újságírója azért járt utána a témának, mert már 2003 óta rendszeresen felbukkantak arra utaló pletykák, hogy több iraki nő is prostitúciós fogságba került és egy vallásos elit tagjai a kitartóik. A felvételeken azt is láthatjuk, ahogy maga egy pap köt örömszerző házasságot egy 13 éves lánnyal. Az egyik jelenetben pedig kiokít minket az imám, hogy ezek a házasságok teljesen törvényszerűek, ha a gyermek legalább 9 éves. A megrázó riportot majdnem egy éven keresztül forgatták és teljesen megfelel a BBC szerkesztési alapelveinek. Ennek ellenére az a jelenleg 17,000 ember, akik aláírták a petíciót úgy vélik, hogy ez egy torzító tudósítás, mert e helyett sokkal jobb lett volna, ha a béke és szeretet népeként mutatják be az arabokat.