Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2019/48

a kép forrása a simonandschuster.com

Kedves Olvasóink már többször találkozhattak szemléinkben olyan esetekkel, amelyek haladó világunkban bizony próbára teszik a befogadó és befogadott közötti együttélés hétköznapjait. Nos eheti első történetünk is ezekről az apró súrlódásokról szól. Londonban úgy tűnik, hogy még nem kellően progresszív a jogrendszer, hiszen a kirekesztett muszlim férfipolgárok számára nem teszi a poligámiát, ezért sajnálatos módon de jure nem lehet több feleséget tartani, Mohammed Khannal főhősünk legnagyobb bánatára. A brit városkákban egyre népszerűbb „keresztnevű” (kirekesztő kifejezés vigyázat) Mohammed így a poligámia ötletétől szintén nem rajongó 18 éve muszlim házasság keretében elvett feleségét lapátra tette, négy gyerekkel együtt, tartásdíj nélkül. A történet szépsége, hogy a brit bíróság védelmébe vette a mi főhős Mohammedünket, ami miatt ezért természetesen áll a bál a feminista tábor részéről. Aggasztóan iszlamofób mentalitás… Az Independent tudósítása több hasonló esetre is emlékeztetett, így arra az ügyre, amikor az angol rendőrség évtizedek óta tudott mindent, a több tízezer nőt megerőszakoló muszlim bandákról, de nem tett semmit, mert attól tartottak, hogy iszlamofóbnak fogják bélyegezni őket… De hát mit lehet tenni, tiszteletben kell tartani a másik kultúráját, egyébként hova fajulna a világ?

Az esős London után utazzunk egy kicsit kellemesebb mediterrán városkába, Barcelonába. A BBC riportja betekintést nyújt abba a minden haladó nyugati település számára követendő paradicsomi vízióba, ahol a férfiaknak épített városokat végre átformálhatják, a férfiak előjogait eltörlik. Mint azt a riportból megtudhatjuk, a patriarchátus elnyomása sajnos a városok kialakítását is leuralta az évszázadok során ennek eredményeként minden a férfiakat szolgálja a nyugati társadalom legtöbb településén. (Itt említeném meg, hogy a kocsma is egy ilyen elnyomó férfi jelenség lehet…) A nevesített videóban, Sara Ortiz várostervező hat javaslatot vázol fel, a toalett használattól kezdve az alapvetően férfiak által használt személyautók megadóztatásáig, amellyel szerinte minden várost jobbá és egyenlőbbé lehetne tenni. A program megvalósítása esetén az esetleg gazdasági vagy toaletthasználati előjogokért tömegessé váló transzneművé váló férfiak ügye egyelőre még nincs kezelve, de ami késik az nem múlik. Ha maga szerint is elnyomó jelenség a kocsma, s szeretne Karácsony Gergely számára ilyen és hasonló javaslatokat eljuttatni, ne habozzon, kattintson ide.

A feminintudatos várostervezés után gendertudatos gyermeknevelés. A Huffingtonpost számol be arról a haladó koncepcióról, amely összefoglalóan „gender-kreatív-nevelésként” írható le. A folyamat során a gyermek nemi sztereotípiáktól mentes behatásokat, megszólításokat, dicséretet kap. Természetesen tilosak a nemiségre utaló jelzők, szavak használata, ami helyett a csöppség a „theyby” szóval illethető, ami az angol „they” (ők) és a baby szóból ácsolt gendersemleges műszó. A cikk egy ilyen haladó szellemiségben nevelő szülőpár és genderfluid babaáldozatuk történét is elmeséli,, amelyben olyan sokkoló nehézségekkel kell megküzdeniük, mint a gendersemleges ruhák beszerzése vagy éppen a külföldi utazások okozta sokkos behatások a retrográd helyi kultúrák által… Javasoljuk az év haladó szülői díjjal jutalmazni a bátor anyukát és apukát nehéz küzdelmeikért.

Egy nagyon izgalmas és hasonló ügyről számol be a Pinknews is, ahol Heron Maxine traszmodell fejti ki véleményét, miszerint a gyermek nemével kapcsolatos saját döntését a szülőnek már kicsi kortól tiszteletben kell tartania. Gyerekekről beszélünk, akinek egyáltalán nem kell megmondani, ha tévednek. Mit árthat, ha valaki felfedezi önmagát. Ehhez rajtuk kívül semmi köze másnak” – idézi Maxine bölcs szavait a beszámoló. Nehéz ezekkel a kész tényekkel vitatkozni, így nem is tesszük, a teljes hír magáért beszél. S csak reménykedünk benne, hogy a gyermekek nem ébrednek tömegesen egyik reggel arra a gondolatra, hogy igazából rovarlárvák, aki hamarosan pillangóvá fognak átalakulni a paplan melege alatt a bebábozódás éppen zajló folyamatában. Iskola így szóba se jöhet természetesen. De hát gyerekek, hadd fedezzék fel magukat! A tanároknak pedig majd találunk valami más állást, lehetnek hernyókeltetők, például.

Ezúttal viszont kénytelenek vagyunk egy rossz hírrel is szolgálni a gyermeküket haladó szellemiségben nevelők számára: messzire kerüljék el a nyugat-virginiai Upshur megye könyvtárát! A helyi maradi lakosság ugyanis arra kényszerítette a könyvtár haladó szellemiségű vezetőjét, hogy levegye polcáról az LGBTQ-mozgalom egyik remekművét, a Kinght & Prince (A lovag és a herceg) című nagyszerű mesekönyvet. A felháborító, kirekesztő, a gyermekeket a homoszexuális-propagandától megfosztó esetről az LGBTQ Nation és a mountaineerjournal internetes oldalak számolnak be. A hír hatására egy többen jelennek meg a könyvtár előtti parkban és a könyv melletti szolidaritás kifejezéseként. Hírünket folyamatosan frissítjük, állítólag további könyveket is túszul ejthettek…

De minek nekünk mesék és mesekönyvek, ha a csodák velünk élnek! A New York Post írt arról a felemelő Stephen King fantáziáját is megszégyenítő esetről, amikor is egy transzférfi? (nő) előbb visszaváltozott nőve, majd pedig újra férfivá, annak érdekében, hogy nőként petesejtje legyen. Erre azért volt szüksége, hogy a nemváltoztatás folyamatos nirvánájában lévő úrhölgy cisznemű párja a mesterségesen megtermékenyített petesejtet kihordhassa. Édes kis történet. Mindenkinek ajánljuk lefekvés előtt némi töménnyel vagy nyugtatóval. A maradi virginiai Upshur megyét azonban ennek a családnak is lehet érdemesebb elkerülni…

És akkor egy kis klímaszorongás a végére. Egy 21.századi igazi klímalovag hőstörténetét dolgozza fel az Outside magazin. Hősünk ugyanis kiszámolta soktonnás pickupjának és terepjárónak fogyasztását és klímalábnyomát, majd rádöbbent, hogy ez még mindig csak töredéke annak, amit egy következő emberi földi élet okozna. Így vett egy nagy levegőt és felelősségteljesen ivartalanította magát: elkötötte ondóvezetékét. Így nem kell a Földnek tovább pusztulnia gyermeke miatt, neki pedig marad elég ideje hangos hobbijaira. Win-win helyzet, végülis. A hőst, akit Wes Silernek hívnak, nyugodtan felkarolhatná a zöld mozgalom: minden egyes fellépésénél egy meg nem született gyermekem utáni kibocsátásszámlálóval jelezhetné ő mennyit tett a Föld megmentéséért. Már csak azt nem értjük, hogy ha az emberiség ennyire káros a bolygóra, akkor mi bajuk a zöld hippimozgalmaknak a háborúkkal, de igazán? Elvégre is, kevesebb élet, kevesebb szennyezés…

És, hogy ha a szemlénk végére esetleg még maradt volna étvágya, javasoljuk, hogy dobjon be egy bolygómentő zöld hamburgert egy közeli oxigénbárban. Hogy a zöldburger egészségtelen és kibocsátási lábnyoma majdnem ugyanannyi, mint az igazi húsé, kit érdekel. Igazából is az érzés a lényeg, nem igaz? A Huffpost oldalán mind erről többet is megtudhat az igazi finom zöld falatok összetevőiről 😊

További részletek e heti szemlénkben!

Előre az emberiség fejlődése és megmentése felé vezető haladás útján, rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Maya Oppenheim az Independent nőket súlyosan érintő ügyekkel foglalkozó szerzője (az újságtól nem megszokott módon – a szerk.) ezen a héten egy valóban komoly problémát tár az olvasók elé. Mint olvasóink tudják az Egyesült Királyság és különösképp London a nyugati, felvilágosult liberális értelmiség meseországa, mely a kultúrák olvasztótégelye, minden bevándorlót szívesen látnak, a szexuális devianciáit bárki kedvére kiélheti, és már 6 éves gyerekeknek is oktatják a maszturbáció csínját-bínját. Azonban az eltérő szokások találkozása, például a muszlim tradíciók és a modern polgárjogok vívmányai nem mindig kompatibilisek. Erre a problémára mutat rá Nasreen Akhter esete, aki „nikah” vagyis muszlim házassági ceremónia keretében házasodott össze Mohammed Khannal, aki elzárkózott a polgári házasság lehetőségétől, a pár így élt 18 évig, mialatt 4 gyerekük született. A gondok akkor kezdődtek, mikor Khan egy új feleséget IS „be szeretett volna újítani”, ám Akhter számára ez elfogadhatatlan volt. Lássuk be, Akhter véleményével minden európai kultúrában szocializálódott, jó érzésű ember egyet ért. A hölgy elvált férjétől, azonban mivel nem volt az angol polgári jog által elismert házassága (ugyanez igaz az Egyesült Királyságban „házasságban élő muszlimok kétharmadára – a szerk.), így nem folyamodhatott tartási díjért, ezen változtatott volna az angol bíróság, úgy, hogy a 18 évnyi együttélést és a muszlim esküvő meglétét „kvázi házassági” helyzetnek nyilvánítják. Azonban az állam beavatkozott az ügybe a férj oldalán, így a tárgyalássorozat folytatódik. Az eset kapcsán számtalan nők és kisebbségek jogait védő szervezet fejezte ki mélységes felháborodását és hívták fel a figyelmet az egyre nagyobb méreteket öltő problémára, miszerint a kialakult párhuzamos társadalmakban (amik, ugye a liberálisok szerint nem léteznek – a szerk.) az elmaradott, elnyomó, patriarchális vallási szokások adják a zsinórmértéket és ezen társadalmak tagjai egyszerűen nem foglalkoznak a jogszabályokkal és az állami rendelkezések alól is kivonják magukat. Vivienne Hayes a nők jogait védő angol szervezetek tömörülésének vezetője szerint: „A törvény és az emberi jogok minden nőt megilletnek és biztosítanunk kell, hogy minden állampolgár élvezze a jogrendszer védelmét. A vallás nem lehet gátja az igazságszolgáltatásnak.” Az Egyesült Királyságban nem ez az első eset, hogy társadalmi felháborodást vált ki, amikor az állami szervek meghajolnak egy agresszív kisebbség, haragjától való félelmükben. Nem is olyan régen derült fény arra a vérlázító tényre, hogy az angol rendőrség évtizedek óta tudott mindent, a több tízezer nőt megerőszakoló muszlim bandákról, de nem tett semmit, mert attól tartottak, hogy iszlamofóbnak fogják bélyegezni őket. Sajnálatos módon ez történik, ha a politikai korrektség által gúzsba kötött és kiüresített „európai értékek” szembe kerülnek egy erős, öntudatos, agresszív ideológiával. Az a társadalom mely nem képes megvédeni saját értékeit, felkészülhet arra, hogy hamarosan egy másik értékrendet fog követni…

A Huffingtonpost vadliberális propagandaoldal ezen a héten egy egészen új gyermeknevelési sztenderdet állított fel. A cikk írója Mary Kearl és férje azt az igazán „nemes” célt tűzték ki maguk elé, hogy újszülött gyermeküket „gender kreatív nevelés” keretében genderfluidként nevelik fel. Tehát mi is lehetne egy ideológiailag indokrtinált szülő első gondolata, mikor kezében tartja újszülött csecsemőjét? Természetesen, Mary azon gondolkodott, hogy milyen nemi sztereotípiáktól mentes dicsérettel illesse „theyby”-jét. Ez a furcsa szó az angol „they” (ők) és a baby szóból ácsolt gendersemleges műszó a csecsemőkre. Elvakult elképzelése ellen az első támadást saját férje követte el, amikor újszülött kislánya szépségét meg merte dicsérni. Ekkor Mary – még véresen, kábultan – azonnal kérdőre vonta férjét, mégis, hogy mert lányként hivatkozni gyermekükre. Ezenfelül azt is elpanaszolja a cikkben, hogy milyen nehéz olyan gyermekruhákat találni melyek színei nem a hagyományos nemi szerepek szerintiek. De ami még ettől is felháborítóbb, hogy mikor egy éves gyermekükkel Dél-Amerikába utaztak, azt kellett eltűrniük, hogy az ottani elnyomó társadalomban még mindig azt tartotta normálisnak, ha egy lánynak hosszú a haja és csinos ruhákban jár. Cikkében azzal érvel, hogy mindez azért fontos, mert „theyby”-jének több lehetőséget akar biztosítani. Ezzel szemben az elnyomó többségi társadalom olyan elmaradott eszmékkel korlátozná, minthogy vannak nők és férfiak. A liberálisok által oly sokra tartott egzakt tudományok, mint például a biológia alapvető tényei, a normalitás vagy csupán az józanész számára semmit sem jelent, mind feláldozható elvakult politikai meggyőződésének oltárán. Arra a problémára pedig inkább nem is gondolnánk, hogy ezzel az elmebeteg „neveléssel” nem csupán megváltoztatja gyermeke identitását, hanem kiirtja belőle azt, még mielőtt egyáltalán kifejlődhetne, megtagadva ezzel tőle az egészséges élet lehetőségét is.

A rendkívül haladó BBC egy olyan ismeretterjesztő videóval rukkolt elő a múlthéten, amelyben azt mutatják be, hogy a spanyol feministák hogyan képzelik el a nemek közti egyenlőséget a várostervezés területén. Azzal a ténymegállapítással indul az ismeretterjesztő anyag, hogy a patriarchátus elnyomása sajnos a városok kialakítását is leuralta az évszázadok során. A spanyol Punt 6 feminista szervezet szerint ennek eredményeként minden a férfiakat szolgálja a nyugati társadalom városaiban. Viszont Barcelona úgy tűnik kapott egy lehetőséget, hogy egy „mindenki számára élhetőbb, egyenlőbb és zöldebb” város legyen. Bár ez a jelmondat kísértetiesen emlékeztet Budapest új főpolgármesterének, Karácsony Gergelynek a kampányszövegeihez, azonban mindenkit el kell keserítenünk, hogy ott nem ő került a városvezetés élére. Ehelyett Barcelonában a helyi női feminista városvezetés hangoztatja ezt a lózungot ugyanolyan férfias erővel, mint Karácsony. A nevesített videóban, Sara Ortiz, várostervező 6 javaslattal él, amellyel szerinte minden várost jobbá és egyenlőbbé tehetnénk mindenki számára. Az első felvetésével azonnal rá is tér a liberálisok egyik kulcsterületére: a toalettek használatára. Nyugalom, ezúttal nem a transzneműség és gendersemlegesség kérdésköréből megközelítve teszi ezt – ami kissé nehezményezhető is –, hanem azt a téves feminista elméletet szemlélte, hogy az egyenlőtlenség elképzelései szerint, hogyan eredményez egyenlőséget. Megmagyarázzuk: elképzelése szerint az biztosítaná az egyenlőséget, ha vécéépítésnél a nőknek mindig háromszor több férőhelyet garantálnának, mint a férfiaknak. Illetve, mivel a férfiak többen használnak autót ezért a személyautóval való közlekedést is idézőjelesen büntetni kellene azzal, hogy nehezebbé teszik ezt a közlekedési formát. Lényegében azt a feminista álbölcsességet hallhatjuk tőle, hogy nem az esélyegyenlőség a fontos, hanem az egyenlő eredmény. Azonban erről a tézisről már több tanulmány bebizonyította, nem, hogy nem alkalmas a kitűzött cél elérésére, hanem Svédországban például még jobban elmélyítette a társadalmi rétegek közötti szakadékot.

A homoszexuális karaktereket tartalmazó cuki mesekönyvek elengedhetetlen ellenszere a gyerekmesékben található heteroszexualitásnak – írja a LGBTQ Nation és a mountaineerjournal internetes oldal. A fenti hitvallást annak kapcsán írta a homoszexuális propagandaportál, hogy az Upshur Megyei Könyvtár levette polcairól a Kinght & Prince (A lovag és a herceg) című gyermekkönyvét. A Daniel Haack által írt történetben a királyfi szülei egy hercegnőt próbálnak találni fiúk mellé, azonban az ifjú herceg nem talál szerelemre egyik hölggyel sem. E helyett egy lovaggal kezdenek mély érzéseket táplálni egymás iránt, akivel közösen legyőzik a városukat fenyegető sárkányt. A váratlan fordulat ellenére az öreg király és a királyné természetesen örülnek, hogy gyermekük megtalálta élete párját. A rendkívül haladó királyi család pedig – a daliás vitézzel kiegészülve – boldogan élt, amíg meg nem halt. Hiába azonban az idilli befejezés, ha mindig akadnak olyan mucsaifasiszta emberek, aki elrontják a szivárványos tündérmesékben való gyönyörködésünket. Nem alakult ez máshogy a nyugat virginiai könyvtárnál sem, ugyanis tüntető tömeg vonult ki, hogy az LGBTQ könyv eltávolítását követeljék. Szószólójuk, Josh Layfield szerint ez egy eltervezett érzékenyítési folyamat része, amely során a fiúgyermekeket be akarják vezetni a homoszexuális életbe. A nyomás miatt a könyvtár megfélemlített igazgatói tanácsa felfüggesztette a könyv elérhetőségét. A felülvizsgálati folyamat eredményétől függ majd, hogy remekmű a felnőtt- vagy a gyermekkönyvek közé fog-e visszakerülni. Az LGBTQ oldal képviselői szerint természetesen nonszensz az egész helyzet és egyértelműen sérültek a homoszexuálisjogok ezzel a kirekesztéssel.

Ahogy azt hű olvasóink tudják már korábbi szemléinkből a haladó nyugaton fénykorát éli a vegán életstílus propagálása. A kékhajú hölgyek vegán sajttorta recepteket osztanak meg egymással, miközben vegán cipőkben teszik keresztbe a lábukat vegán lattéjukat kortyolgatva. Lewis Hamilton, Formula 1 versenyző szerint is csak úgy menthetjük meg a bolygónkat, ha mindannyian áttérünk a vegán étrendre. Mondja ezt Hamilton, miközben egy-egy futam alkalmával hivatászszerűen egy busztanknyi gázolaj elégetése mellett ipari mennyiségű CO2-t termelnek versenytársaival. A HuffPost múltheti beszámolója szerint a zöldlobbi a hamburgereket vette célba, ugyanis szerintük ennek az ételnek az előállítása hatalmas környezetrombolással jár. De hála az égnek (és persze némi Szilícium-völgyi támogatásnak – a szerk.) két olyan vállalat is feltűnt színen, akiknek az a célja, hogy elkészítsék a tökéletes húsutánzatot. A gyorsétteremláncok kapva-kaptak ezen a lehetőségen és felvettek a kínálatukba ilyen húspótlékokkal készült ételeket is. Bár volt köztük olyan is, amelyik azzal reklámozta új ételeit, hogy vendégeik azokat az ételeket rendelve menthetik meg a Földet, vagy mégsem? Ugyanis azt olvashatjuk, hogy valójában ezekre a húspótlékokra való áttéréssel csak kismértékben csökken a környezetkárosítás mértéke. Micsoda pofon! Ezenfelül a Food & Water Watch (Étel & Víz Felügyelő) civilszervezet igazgatója, Patty Lovera azt is megjegyezte, hogy érdemes odafigyelnünk, mivel bár az újfajta húspogácsák zöldségekből készülnek, azok közel sem egészségesebbek, mint a valódi húspogácsák. Ugyanis többségük nagy mennyiségű szóját tartalmaz, illetve ahhoz hasonló alacsony tápanyagtartalmú zöldségeket. A Burger Kingnek és a McDonald’s-nak persze ez mit sem számít, ugyanis nekik a legfontosabb, hogy vásárlóik fogyasztói kedvét növeljék a környezetkímélőnek és egészségesnek titulált hamburgerekkel. Továbbá az a kb. 300 forint plusz felár sem elhanyagolható a nemzetközi étteremláncok számára, amit a vásárlóik megfizetnek látszat klímaharcos életérzésért.

Heron Maxine traszmodell szerint a szülőknek el kell fogadni és követni kell gyermekeiket bármivel is állnak elő, akkor is, ha a másik nemhez tartozónak képzelik magukat. Merthogy a gyerekek, ugye, jobban tudnak mindent IS a világról és magukról is, mint a tapasztalatlan, tanulatlan felnőttek. „Gyerekekről beszélünk, akinek egyáltalán nem kell megmondani, ha tévednek. Mit árthat, ha valaki felfedezi önmagát. Ehhez rajtuk kívül semmi köze másnak” – idézi Maxine bölcs szavait a PinkNews homoszexuális propagandaportál. Sőt, a modell tovább ment, hogy szerinte a nézeteivel ellenkező álláspontot képviselő homoszexuálisjogi egyesületekre se szabad hallgatni a kérdésben. A cikkből az is kiderül, hogyha gyermeke valami másnak képzeli magát, mint ami, akkor a helyes szülői hozzáállás az, ha támogatja tévképzeteiben a gyermekét. Mi annyit fűznénk ehhez, hogy nem rég látott napvilágot a SkyNewson egy olyan beszámoló, miszerint transzneműek tucatjai bánták meg, hogy alávetették magukat a visszafordíthatatlan nemváltoztató eljárásnak. A megszólalók azt mondták, hogy túl korán adták fejüket a beavatkozásokra, egy bizonytalan időszakukban.

Egy transzférfi apuka, nővé változott, majd vissza férfivá, hogy cisznemű felesége megszülhesse közös gyermeküket – írja a New York Post. Az ”apuka” 2003-ban esett át először nemváltoztatási eljáráson, ekkor nőből változott férfivá. Majd 2012-ben kitalálta az érintett, Seth Marlow, hogy orvosilag visszafordíttatja a rajta végzett beavatkozásokat, mert párjával, Leah-val szeretnének egy utódot. A körülményes folyamat részeként Seth egyik petesejtjét termékenyítették meg egy ismeretlen donor hímivarsejtjével, majd a megtermékenyített petesejtet Leah méhébe ültették. Így született meg a kisfiuk, Arlo 2015-ben. Az azóta 4 éves Arlot ennek megfelelően abban nevelték fel, hogy nemet változtatni teljesen normális, ahogy a korábbi szemléinkből ismert férfi-menstruáció is. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy mikor a szóba jött a család bővítése, Seth elmondása szerint az volt Arlo egyik kérdése, hogy „most is a te petesejtjeid fogjuk használni apa?” Tehát a kisfiú abban a hitben van, hogy az apukáknak, vagyis a férfiaknak vannak petesejtjei. Ezek után szeretnénk hallani, hogy nincs befolyással a gyermekekre, ha LGBTQ+ szülők nevelik őket.

„Mindig is nehézséget okozott, hogy hogyan kapcsoljam össze a személyes felelősséget és azt égető szükséget, hogy az emberiségnek szembe kell néznie a klímaváltozás fenyegetésével” – írja az Outside magazin cikkírója. Azt pedig mi sem mutatja jobban, hogy Wes Siler cikkírónak nehézségei vannak az egyén szintű környezetvédelemmel, minthogy egyik kedvenc hobbija az olajfaló terepjárójával való furikázás. Erről Instagram-képein is rendszeresen tájékoztatja követőit, illetve legújabb cikkében is vallomást tesz erről. Kérjük klímaszorongó olvasóinkat, hogy ne kezdjenek el hiperventillálni! A leleményes cikkíró kitalálta, mi lenne a megfelelő mód e tevékenységének ellensúlyozására. Siler azt írja, hogy „hatalmas áldozat lenne (abbahagyni a terepjárózást), azonban ezzel közel sem előznék meg annyi CO2 kibocsájtást, mintha kihagynám az apaságot. Ehhez képest az is harmat gyenge lenne, ha összeadnánk minden más környezetvédelmi célú intézkedésünket.” Tehát azt a közismert tényről beszél, hogy minden újszülött csecsemő halálos seb anyaföldünk testén, míg a gépjárművek előállításával és üzemeltetésével járó környezetszennyezés csak apró karcolások. Ezért Siler nem is sokat tétovázott, tudta, hogy mi a helyes cselekedet: elment egy szakorvoshoz és elköttette az ondóvezetékét. Zseniális! Most már biztos nem kell a klímaszorongástól tartania, mikor egy-egy kövérebb gázfröccsel kikormolja a járgányát.