Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2020/9

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a kishazánkban a börtönbiznisz mondhatni még kanyarban sincs. Vannak ugyanis olyan helyek, mint például az angliai Brighton, ahol ha nem tudja az ember eldönteni, hogy férfi-e vagy nő, akkor nem is zárják börtönbe – írja a Spectator. Történt ugyanis, hogy egy többszörösen visszaeső drogfogyasztó, transznő megpróbált kirabolni egy boltot. Azonban miután elfogták, a bíróság előtt nem tudta hivatalos okmánnyal igazolni nővé történt nemátalakítását, ezért férfi börtönbe kellett volna mennie, így azonban rendkívül kiszolgáltatottá vált volna a többi férfi rab között. A bíróság pedig nem volt felkészülve a nemiség megállapítására, amit egyébként a vádlott védője „méltatlan eljárásnak” bélyegzett. E megindító érvelés hatására a bíró a transzbűnözőt inkább felfüggesztett börtönre ítélte és szabadon engedte.

Ezek után szinte érthetetlennek tűnik, hogy egyre nő az olyan emberek száma, akik megbánják a szexuális átalakításukat – írja az angol Metro. Egy nővé alakított férfi ugyanis beperelte az angol Országos Egészségügyi Szolgálatot, mert tinédzserként – legalábbis szerinte – megfelelő vizsgálat és tájékoztatás nélkül, jogszerűtlenül hajszolták a nemátalakításba és most már hiába szeretné visszaalakíttatni magát férfivé.

Ehhez képest Eustachio Gallese férfi volt és férfi is maradt egy férfi testbe zárva, így férfiak közé is zárták gyilkosságért. A tesztoszteron-túltengésnek meg is lett a hatása, mivel a feleséggyilkos férfival szimpatizáló felügyelője hazaengedte a fogházból hétvégére. Mondván, neki is jár a „szexuális kielégülés joga”. Gallese azonban nem csak szexuális kapcsolatot létesített egy prostituálttal, hanem meg is gyilkolta a nőt – számolt be az esetről a Vancouver Sun. Előbb kellett volna kiengedni, ugye.

Hősök rovatunkban a héten egyértelműen azokat az amerikai demokrata képviselőket emeljük ki, akik rasszizmust kiáltottak a mentolos cigaretta betiltásának hallatán. Alexandria Ocasio-Cortez és bandája szerint ugyanis az ízesített cigik betiltása kétségtelenül a fekete közösség elleni merénylet – foglalkozik az esettel a Hill. Érvelésük szerint a törvényjavaslat kirekesztő és aránytalan nehézséget okoz az érintetteknek, továbbá a fiatalok egészségének védelme korlátozná jogaikat. A képviselők levélben utasították el a tervezetet, majd sietve hozzátették, hogy remélik, meg tudják előzni az „olyan szabályozások ismétlődését, amelyek meg akarják védeni a fiatalokat és a színesbőrűek közösségeit, nem pedig bebetonozzák a büntetőjogi szankciókat és a rasszizmust”. Mi lesz így a hűsítő cigis lehelettel? Ez a repiknek úgy látszik smafu.

Ha már a megbélyegzésnél tartunk, ideje, hogy több toleranciát mutassunk egy újabb elnyomott angliai kisebbség: a pakisztáni erőszakoló bandák iránt. Szerencsére győzött a politikai korrektség, ugyanis, bár az Egyesült Királyság belügyminisztériuma felderítette a hátterét, közben kiderült, hogy nem a fogszabályzó nélküli vörhenyes angolok követték el a több mint 19 ezer áldozattal járó erőszakcselekményeket. Épp ezért a minisztérium arra hivatkozva titkolja el, hogy pakik az elkövetők, hogy ezen adatok nem szolgálnák a közérdeket – írja az Independent.

Heti gyűjtésünkben továbbá tájékozódhatnak majd a kaliforniai szenátorról, aki pénzt fizetne a kigyógyult drogosoknak – olvashatjuk a Washington Examiner jóvoltából. A kanadai CTV cikkének segítségével pedig megérthetik, hogy miért vált jogilag védett kategóriává a pedofilia. Továbbá a Huffington Postból értesülhetünk arról, hogy az amerikai demokraták szerint  Jézus szégyellné őket, amiért a bigott republikánusok intoleranciára használják a kereszténységet, ahelyett, hogy a „szent” transzneműeket támogatná. Jézus ugyanis ezt szeretné, mivel felebarátaink szeretete alatt az LMBTQ+ közösségeket kell érteni a Bibliában.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

 

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Belső ellentéteket okoz az amerikai Demokrata Pártban egy ízesített cigarettákat betiltó törvényjavaslat, mert egyes képviselőik szerint ez kirekesztő azokkal az afroamerikaikkal szemben, akik kedvelik az ilyen termékeket – írja a Hill. A jogszabály tervezet értelmében a mentolos ízesítésű cigaretták is betiltásra kerülnének, amely szabály egyes demokrata hangadók szerint afroamerikaiakat támadja. Sőt, ahhoz vezethet, hogy jogszabály végrehajtását segítő hatóságok célba veszik színesbőrű közösségeket (akik Hill szerint egyébként tényleg többet fogyasztanak ezekből a termékekből – a szerk.). A ”rasszista” törvényjavaslatot Ifj. Frank Pallone, a Fehér Ház Energia és Kereskedelmi Bizottságának elnöke és Donna E. Shalala képviselőnő – korábbi egészségügyi és népjóléti minisztere – nyújtotta be. Céljuk pedig az volt, hogy csökkentsék az elektromos cigarettát használó fiatalok arányát, olyan közkedvelt ízesítések betiltásával, amik növelik a függővé válás esélyeit. Az amerikai polgárok és főleg a kisebbségeket védő intézkedések olyan igazi progresszív képviselőnők támadják, rasszizmust kiáltva, mint Alexandria Ocasio-CortezIlhan Omar és Rashida Tlaib. Érvelésük szerint a törvényjavaslat kirekesztő és aránytalan nehézséget okoz az érintetteknek, továbbá fiatalok egészségének védelme korlátozná jogaikat. A képviselők egy csoportja levélben utasította el tervezetet, majd hozzátették, hogy remélik meg tudják előzni az „olyan szabályozások ismétlődését, amelyek meg akarják védeni a fiatalokat és a színesbőrűek közösségeit, viszont e helyett betonozzák a rendszeres büntetőjogi szankciókat és a rasszizmust”.

Kalifornia állam San Francisco-i demokrata szenátora szerint nem szankcionálni, hanem anyagi támogatásban kellene részesíteni a korábbi metamfetamin fogyasztókat – értesülhettünk a Washington Examiner hírportáltól. Scott Wiener szenátor azzal bővítené a kaliforniai alapvető egészségügyi ellátást biztosító rendszert (Medi-Cal), hogy a drog elvonó kezelések keretében anyagi jutalmat adjanak azoknak a korábbi metamfetamin fogyasztóknak, akik nem szoknak vissza a szerre. Tehát lényegében az adófizetők fizetnének az ex-drog-fogyasztóknak, ami Wiener szenátor szerint „bizonyított eljárás arra, hogy hogyan szoktassunk le valakit (a drogokról)”. A szenátornak nem ez az első fokozottan progresszív ötlete, korábban egy olyan törvényjavaslatot támogatott, amely legalizálta volna, hogy bárki büntetlenül terjeszthesse a HIV vírust Kaliforniában. Ezen intézkedéseiért számos kritikát kapott Twitteren, amelyekre azzal reagált, hogy „a tébolyult MAGA (Trump támogató) trollok túl lihegik a büntetőjogi reformomat és közegészségügybe fektetett munkám”. A fő, hogy Wiener szenátor magabiztos, elvégre nem kevés bátorság kell egy ilyen intézkedéshez. Főleg, hogy 2008 óta 500%-kal nőtt a túladagolások száma a demokrata vezetésű Kaliforniában.

Egy többszörös visszaeső drogfogyasztó, transznő (biológiailag férfi – a szerk.) bűnözőnek nem kell börtönbe mennie, mert a bíróság nem tudja eldönteni, hogy női- vagy férfi börtönbe küldjék-e – olvashatjuk a neves Spectator magazinban. Leila Le Feyt, a 40 éves transznőt azért ítélték félév letöltendő szabadságvesztére, mert egy kalapáccsal próbált kirabolni egy brightoni boltot. Stephen Mooney bíró azonban visszavonta a börtönbüntetésre vonatkozó ítéletét, mert a transznő nem tudta hivatalos okmánnyal igazolni nővé történt nemátalakítását, ezért férfi börtönbe kellett volna küldenie. A transznőt képviselő ügyvédnő, Rebecca Upton azt mondta, hogy védence új neme csak egy „méltatlan vizsgálat” útján lenne „bizonyítható”, amire a bíróság munkatársai nincsenek felkészülve. Majd hozzátette, hogy elítélt védence nem töltheti a teljes büntetését magán zárkában, viszont helyzete miatt rendkívül sebezhető lenne a többi férfi rab között. A védő azt is elárulta, hogy Le Fey többszörös visszaeső drogfogyasztó és alkoholista és a bűncselekmény elkövetésének idejében is éppen egy visszaesési korszakában volt. E megindító érvelés és a megoldhatatlan nemváltoztatási kérdés után úgy döntött az bíró, hogy a transzbűnöző szabadon távizhat. Tehát ítéletét módosította félév felfüggesztett szabadságvesztésre és egy 30 alkalmas elterelő eljárásra. „Olyan társadalomban élünk, amely elfogadja és átszellemül a sokszínűségben, illetve megengedi és bátorítja az embereket, hogy olyan életet éljenek amilyet szeretnének” – zárta bölcs ítélete indoklását Mooney bíró.

Feltételesen szabadságra bocsátottak egy kanadai elítélt gyilkost a börtönből, hogy kielégíthesse szexuális szükségleteit, majd megölte a prostituáltat, akivel szexuális kapcsolatot létesített – írja a Vancouver Sun, kanadai hírlap. A gyilkost, Eustachio Gallese-t életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték felesége brutális meggyilkolásáért. Az asszonyt kalapáccsal és késsel ölte meg. A lap információi szerint korábban 1997-ben is bűnösnek találták családon belüli erőszak vádjával, akkori barátnőjével szemben, illetve, az „ex-feleségét is megtámadta”. Tehát felesége megölése után 15 évvel, 2019-ben pártfogó felügyelet alatt feltételesen szabadságra akarták bocsájtani, azonban a kanadai pártfogó felügyelői szolgálat megtagadta a feltételes szabadságra bocsájtását. Gallese-t áthelyezték egy fogházba, ahonnan rövidtartamú eltávozása engedélyezett volt a korábbi fegyházi fogva tartásával szemben. Így történhetett meg, hogy Gallese-t eltávozásra engedte a pártfogó felügyelője, amikor elkövette idén azt a gyilkosságot, amelynek a gyanútlan, 22 éves Marylène Lévesque áldozata lett. A pártfogó felügyelői szolgálat dokumentumai szerint a felügyelője „csupán a szexuális szükségleteinek kielégítéséért” engedélyezte a végzetes eltávozást. Az eset kapcsán többen döbbenet, felháborodásukat fejezték ki, a Real Women of Canada (Kanada igazi női) elnöke is elítélte a pártfogó felügyelői szolgálat döntését. „Megbocsájthatatlan, hogy a pártfogó felügyelői szolgálat kiengedte ezt a férfit, azt a férfit, aki megölte a saját feleségét, és azt állították, hogy nem jelent veszélyt a társadalomra, majd hihetetlen módon azt is hozzátették, hogy a szexuális szükségleteit prostituáltakkal elégítheti ki” – nyilatkozta Gwen Landolt, a Real Women of Canada elnöke a LifeSiteNews-nak. Végül Daphne Bramham, a Vancouver Sun publicistája mutatott rá a legfontosabb pontra az eset kapcsán: „Egyszerű, hogy miért történhetett meg ez a tragédia: Elbuktak azok az embereknek, aki a társadalom biztonságáért felelnek.

A Manitobai Emberi Jogi Bizottság új precedens értékű határozatának értelmében a büntetett előélet ugyanolyan védett tulajdonság, mint a vallás, vagy a nemi- és faji hovatartozás – írja Kanada legnagyobb kereskedelmi tévéjének, a CTV hírportálja. Az újító döntést annak kapcsán mondta ki a bizottság, hogy a Manitobai Egyetem nem akart alkalmazni egy olyan férfit, akit szexuális bántalmazásáért és gyermekpornó filmek készítéséért ítéltek el. Bűncselekményeiért örökre eltiltották, hogy kapcsolatba lépjen 14 éven aluliakkal, illetve távol kell maradnia minden olyan közterülettől, ahol gyerekek lehetnek. Ezzel szemben a bizottság döntőbírója, Michael D. Werier szerint „ez egy figyelmeztetés, hogy a büntetett előéletűek egy hátrányosan megkülönböztetett csoportnak számítanak, akik sztereotípiák áldozatai lesznek (…)”. Werier később hozzátette, hogy döntése nem csak a pedofil férfi ügye kapcsán fontos, hanem szeretne vele precedenst teremteni, a későbbi hasonló ügyekre vonatkozóan. Több annyira bölcs bíró kellene a bíróságokra, mint Werier és akkor talán a progresszió gyümölcseként piedesztálra emelhetik a pedofilokat, a kisgyerekük átszexualizált nevelését ellenző szülőket pedig börtönbe vethetik.

Egy új kutatás szerint tízből nyolc kultúrában és művészetbe dolgozó ember nem meri munkatársai előtt felvállalni konzervatív politikai véleményét, mert félnek a zaklatástól és a kiközösítéstől – olvashatjuk a DailyMail terjedelmes beszámolójában. A kutatást az Arts Professional, brit művészeti szakmai lap készítette, amely során több mint 500 művészt kérdeztek ki az élményeikről. A tanulmányuk egyébként más a művész világon belüli véleményszabadsági kérdéseket is megvizsgált, amelyből a fentebbi részeredményt is megállapították. Például az is kiderült a kutatásból, hogy a gender, a szexualitás és a vallásos témák tabuk a jobboldali véleményt képviselők számára ugyanis ellenkező esetben érzékelésük szerint retorzióktól kellene tartaniuk. Egy jelenlegi állapotokkal elégedetlen megkérdezett azt írta, hogy „a művészetben, kultúrában és az oktatási szektorban is lehetőséget kellene teremteni a félelem nélküli szabad gondolkodásnak, továbbá minél tágabb körben nyitottnak kellene lenni az ellentétes gondolatokra is”. E helyett a válaszoló szerint „jelenleg ezeket a területeket egy monolitszerű politikailag korrekt osztály uralja (…), akik ráerőltetik az intoleráns nézeteiket az egész szektorra”. A kutatás arra is kitért, hogy az esetek kevesebb, mint felében érkezett támogató reakció arra, ha egy jobboldali beállítottságú művész vette a bátorságot, hogy kifejtse nézeteit. A tanulmány szerint ez a fajta véleménycenzúra pedig nem csak a személyes beszélgetésekben jelenik meg, hanem a szakmai döntéshozást is áthatja. Mi több egy válaszadó arról írt, hogy konkrétan le akarták fizetni, hogy „egy tudomására jutott EU-s szintű kulturális támogatási korrupciós ügyben hallgasson”. Mi azért reménykedünk, hogy mindezek csak alaptalan vádaskodások, és csupán fasiszta ármánykodásról van szó, hogy megtörjék a nem létező liberális véleményterrort.

Az Egyesült Királyság belügyminisztériuma arra hivatkozva titkolja el az országukban található pakisztáni erőszakoló bandákról szóló statisztikáikat, hogy az nem szolgálna közérdeket – írja az Independent. Egészen pontosan arról van szó, hogy 2018-ban majdnem 19,000 áldozata volt a pedofil bűncselekményeknek, amely a polgárokban fellobbantotta az ilyen esetek megelőzése iránti lángot. Ennek kapcsán brit belügyminiszter elmondta, tudomásuk van arról, hogy „legsúlyosabb ügyek elítéltjei között magasabb arányban vannak pakisztáni hátterű elkövetők”. Majd hozzátette, hogy arra utasította az érintett tisztviselőket, hogy „derítsék fel az ilyenfajta bandák jellemzőit és hozzájuk köthető eseteket”. Végül a belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a vizsgálat során nem lesznek tabuk és „nem fogja engedni, hogy a kulturális vagy politikai érzékenység az útjába álljon a probléma megértésének és az arra való megoldásoknak”. Ehhez képest a belügyminisztérium most megtagadja a vizsgálati eredmények publikálását arra hivatkozva, hogy a benne szereplő adatok „félrevezetőek lehetnek, ha kontextuson kívül használják őket” a publikálásuk után. „Megértjük, hogy ez a téma általánosan és a részletei és további fejlemények erős közérdeklődés tárgyát képezik, azonban ebből nem következik egyértelműen, hogy közérdeket szolgálna bármilyen közzétételük” – olvashatjuk a belügyminisztérium magyarázatát. A felsorolt tények ismeretében pedig feltételezhető, hogy a korábbi ígéretekkel szemben a politikai korrektség újfent az igazság útjába állt. Tehát valamilyen kulturálisan vagy politikailag érzékeny adat adhat okot arra, hogy a brit kormány ennyire visszafogott az átláthatóság terén.

Alexandria Ocasio-Cortez amerikai demokrata képviselőnő néha úgy érzi, ha maga Jézus lépne be az kongresszus ajtóin, akkor őt is radikálisokkal együtt kárhoztatnák a konzervatívok a társadalmi véleménye miatt – írja a HuffPost. Ocasio-Cortez ezt annak kapcsán mondta, hogy Jamie Raskin képviselőtársával, azzal vádolták az amerikai kormányt, hogy a „kormányzatot az LGBTQ jogok elleni ellenségesség eszközévé akarják tenni”. Ocasio-Cortez képviselőnő elmondta, hogy a Jézust bizonyára ma már radikálisnak neveznék a konzervatívok, mert ő mindig arról beszélt, hogy szeressük felebarátainkat és fogadjuk el az idegeneket. „Nagyon nehéz úgy itt ülni és azt hallgatni, hogy országunk történelmileg visszaélésszerűen arra használják a Szentírást, hogy felfegyverezzék magukat és megindokolják vele a bigottságukat” – mondta a keresztény-konzervatívokról a liberális képviselőnő. A vita egyébként annak kapcsán alakult ki, hogy egy transzférfi (vagyis magát férfinak képzelő nő – a szerk.) keresztény kórházban akarta eltávolíttatni a méhét nemváltoztatási céllal. A kórház azonban ezt visszautasították arra hivatkozva, hogy ez az eljárás nem összeegyeztethető a vallási nézeteikkel. Ocasio-Cortez ezzel nem értett egyet, ugyanis szerinte keresztény ideológia szerint a transzneműség szent és kegyes dolog.

Arról értekezik a Guardian egyik publicistája, hogy a feminista gyűlölet tárgyat képző incelek (kirekesztett, nem önkéntesen cölibátust vállalt alapvetően férfiak) hírneve nem megérdemelt, helyettük nőknek kellene szerepelniük. A diverzitás ügyében mindig elkötelezett, Arwa Mahdawi felvetése azonban azért furcsa, mert az inceleket a férfiakat gyűlölő radikális feministák tették népszerűvé a folytonos ellenük intézett támadásaikkal. Mahdawi asszony szavaiból pedig az érződik, hogy az általa is keltett gyűlölet adta hírnevet is megirigyelte az incelektől, csak azért, mert azok férfiak. Tehát – a sokszínűség sajátos liberális értelmezésének megfelelően – az lenne szerinte a legjobb, ha a férfi incelekről többé szó se esne sehol, hanem helyettük a „női incelek” kerülnének rivaldafénybe. Ugyanis rövid esszéjéből az is kiderül, hogy nem csak férfi-, hanem női incelek is léteznek, akiket „femcelnek” neveznek. Állítása szerint femcelek hamarabb voltak, mint incelek, illetve egy sokkal inkább támogatandó csoport, mert ők nők, az elnyomó patriarchátust pedig meg kell dönteni. Külön érdekes ez az utolsó felvetése ugyanis e szerint az inceleket gyűlölő feministák saját maguk emelték elnyomó patriarchális helyzetbe az ellenük keltett gyűlölettel. Viszont a lényeg, hogy fény derült az igazságra, most már csak attól intenénk óvva felvilágosult feministákat, hogy nehogy ugyanez kiderüljön a fehér, heteroszexuális férfiakról is.

Egy brit nő beperelte az Országos Egészségügyi Szolgálatot (NHS), mert tinédzserként megfelelő vizsgálat és tájékoztatás nélkül, jogszerűtlenül hajszolták a nemátalakításba – írja Nagy-Britannia legolvasottabb lapja, a Metro. A 23 éves nő, Keira Bellt tinilányként diagnosztizálták nemi diszfóriával, amely egy nemi identitászavart okozó mentális betegség. A mai progresszív álláspont szerint, azonban ez nem betegség, hanem egy egyéni döntés, amire korra és nemre való tekintet nélkül joga van mindenkinek, vagyis, hogy ha bárki, bárminek képzeli magát, akkor az is legyen. Bell tinédzserkori problémái és lelkiválsága miatt labilis mentális állapotban volt ezért lépett fel nála a nemi identitászavar, orvosai azonban mihamarabbi fiúvá változtatását sürgették. A fiatal Bell megfelelő tájékoztatás és kellő szakmai kivizsgálás hiányába belement és átesett a visszafordíthatatlan nemátalakító eljáráson. Viszont később rájött, hogy ez egyáltalán nem nyújtott tartóst megoldást a lelki problémáira, sőt fokozta azokat. Ezért most újra nővé szeretne változni – amit sajnos már visszafordíthatatlanul nem tehet meg, a korábbi hormonkezelési eljárás miatt, ezért kártérítési pert indított az NHS azon két intézményével szemben, akik a nemátalakítását végezték. Az elmúlt években egyébként azt mutatták az NHS adatai, hogy ugrásszerűen nőtt a nemátalakítások száma és a beavatkozások várólistái is beteltek. Ennek megfelelően egyre több olyan ember jelentkezik, mint Bell, akik arról számolnak be, hogy elhamarkodott volt az eljárás, nem vizsgálták meg őket kellőképpen és megbánták döntésüket. Ennek oka abban keresendő, hogy a liberálisok megbélyegzik, transzóbiával vádolják és ki akarnak rúgatni minden olyan orvost, aki nem ül fel a gendervonatra és szeretne valós megoldásokat nyújtani szakmai alapon.