Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/13

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a koronavírus ellen a legjobb ellenszer a kommunizmus. Igaz persze, hogy a kommunizmus 100 millió ember halálával büszkélkedhet, a koronavírus pedig még „csak” 43 ezerrel, de ismerjük a mondást: „sárkány ellen sárkányfű”. Így gondolkozhatott Britney Spears is, aki egy kommunista propagandát tartalmazó képet töltött fel Instagramra: „Egymást kell táplálnunk, újraosztjuk a vagyont, sztrájkolunk. Meg kell értenünk, hogy azokon a helyeken kell helytállnunk, ahol a vész ért minket” – írta a popdíva. Epekedve várjuk, hogy a „proletariátus királynője” (?) – ahogy egy kommentelő hívta – hogyan és mikor is osztja fel vagyonát a munkások között és kel fel a „fertőző kapitalizmus” ellen. Bizonyára ezúttal tényleg sikerül majd megvalósítani a kommunizmust és nem halnak bele milliók, ha mégis, Britney elvtársnő majd maximum azt mondja: „Oops! I did it again!”

Az amerikai demokraták egy másik dívája, Nancy Pelosi, az USA Kongresszusának képviselőházi elnöke elérkezettnek látta az időt arra, hogy végre mindenhol érvényesüljön a női kvóta. A koronavírus elleni gazdaságélénkítő csomagban ugyanis olyan szabályokat rejtettek el a demokraták, melyek alapján csak azok a cégek részesülhetnek a koronavírus elleni támogatásokban, amelyek nemi kvóták alapján jelölik ki vezetőségüket. Ezek után már csak az a kérdés, hogy miért két 77-78 éves, fehér férfi milliomos indul a demokratáknál az elnökjelöltségért?

Hősünk ezen a héten egyértelműen Greta Thunberg, aki kikerült a rivaldafényből a járvány miatt. Valószínűleg ezért verte el az amerikai demokratákon a port. Rosszkor voltak, rossz helyen. A svéd tinilány ugyanis elégedetlen a Bernie Sanders és Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselők által kidolgozott zöld gazdaságélénkítő javaslatcsomaggal. Miután alaposan tanulmányozta a programot és összevetette azt a klímacélokkal, arra jutott, hogy mindez nem elég. Nincs idő! Nem 10-20-30 éves vállalásokat kell tenni. Cselekedni kell! Méghozzá azonnal! Grétát bizonyára nagyon frusztrálja, hogy a koronavírus hatékonyabbnak bizonyult a globális felmelegedés ellen, mint mozgalma, ugyanis a vírus nem csak péntekre állította le a fejlett Nyugatot, hanem hónapokra az egész világot.

Persze nem lenne ilyen undormányos ez a bolygó, ha másképp alakult volna a történelem. A BBC One egy olyan sikerszériával lepte meg az otthonülő világot, amiben nem az európai ember kolonizálta a világot, hanem az afrikaiak Európát. A „Noughts & Crosses” című sorozatban a feketék által uralt Európában a fehérek vannak kisebbségben. A feketék rabszolga sorba taszították a fehéreket. Szegregáltan élnek tőlük. Amolyan fordított Dél-Afrika ez, Mandela előttről. Jobb azonban, ha a fehér ember tanul ebből az alternatív sorozatból, ellenkező esetben megtapasztalhatja, hogy milyen jövő is vár majd rá.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy a koronavírus miatt nemváltoztató műtétek maradnak el, mivel azokat nem tartja „létfontosságúnak” az orvosok. Továbbá arról, hogy több amerikai államban kiengedik a rabokat a koronavírus járvány miatt. Valamint arról is beszámolunk, hogy Angliában már a vallásos zsidó iskolákat is utolérte az érzékenyített szexuális felvilágosítás.
Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

2019 decemberében nagy üdvrivalgás közepette jelentette be a Guardian, hogy végre győzött diverz-inkluzivitás Finnországban, ugyanis az új finn kormány csak női miniszterekkel alakult meg. Ez két főkérdést vet fel, melyekből az első, hogy hogyan érvényesülhet a sokszínűség egy olyan kormányban, amelynek monoton módon csak azonos nemű tagjai vannak. A második érdekesség, amit felvet a „diverz” kormány összetétel, hogy megeshet, Finnországban a politikai vezetők kijelölésénél nem az alkalmasság volt az elsődleges szempont. A finn kormánykoalícióban tehát nemi identitásuk alapján lettek kijelölve az új kormány tagjai. Persze mondhatnánk, hogy ez csak a kőkorszaki gondolkodású konzervatívok „troll-aggodalmaskodása” (concern trolling), és valami véletlen folytán úgy alakult, hogy Finnországban a jelenlegi miniszternők voltak a legalkalmasabbak a feladatra. Akárhogy is történt, a Helsinki Times legfrissebb hírei nem arra utalnak, hogy egy kompetens kormányzat vezetné országukat. A lap tudósítása szerint ugyanis a koronavírus elleni védekezést inkompetenciával és döntésképtelenséggel kezdte meg a csak nőkből álló kormány. Szigorú preventív intézkedéseket rendeletek helyett, a Helsinki Times szerint „a (miniszterelnök asszony koronavírus elleni védelmi) bejelentései szinte egyetlen saját határozott döntést sem tartalmaztak, hanem a helyi hatóságokra, iskolákra, munkáltatókra és polgárokra tolták át a (védekezéssel kapcsolatos) felelősséget”. Finnország első számú angol nyelvű lapja hozzá teszi: „a miniszterelnök asszony és a kormánya jobban féltek a konfrontációtól és mindent megtettek, hogy békés és PC módon járjanak el, ahelyett, hogy megértették volna mennyire komoly a helyzet és más országoktól látott proaktív megelőző intézkedéseket tettek volna”. A neves finn lap végül a következő kritikával kommentálta a kialakult helyzetet: „Vezetni nem azt jelenti, hogy összefoglaljuk a beosztottaink megjegyzéseit, hanem hogy bátor intézkedéseket foganatosítunk az általuk adott információk alapján.”

Az amerikai demokraták azzal a progresszív javaslattal álltak elő az elmúlt napokban, hogy több ezer elítélt bűnözőt szabadon kellene engedni a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében. Az olyan felvilágosult államok, mint New York és Utah hallgattak is a haladó szóra. E következményeként ABC News helyi hírportálja arról a megrázó hírről tudósít, hogy egy a vírus elleni védekezés miatt fogházból szabadon engedett férfi betört egy házba és halálosan megfenyegetett egy nőt. A 42 éves Joshua Haskell eredetileg a próbaideje megsértése miatt ült az Utah Állami Börtönben, később azonban áthelyezték egy fogházba, ahonnan március 17-én kiengedték. A rendőrség tájékoztatása szerint Haskellnek meglehetősen hosszú a bűnlajstroma. Korábban legalább négyszer tartóztatták le droggal kapcsolatos bűncselekményekért, legutoljára pedig egy vétség mértékű bolti lopásért ítélték letöltendő szabadságvesztésre. A hatóságok információi szerint a sértett aludt, amikor behatolás történt. Arra ébredt fel, mikor a betörő a szobájához közelített és lépcsőzéssel keltett zajt. Ezt követően, mikor a szobába ért, a nő feje fölé emelte a kését, úgy hogy közben annak hegye a nő arca felé mutatott. Ezt követően kiabálni kezdett a sértett, mire a betörő azt mondta neki, hogy „maradjon csendben, vagy levágja a fejét”. Szerencsére az áldozat fia is otthon volt és azonnal értesítette a hatóságokat, amikor meghallotta a hangokat, így az elkövetőt még a helyszínen elfogták és nem esett testi bántódása senkinek.

A brit Oktatási Minisztérium (Department of Education) bezáratna egy ortodox zsidó iskolát, amiért nem akarnak tanulóiknak kötelező homoszexuális érzékenyítő órákat tartani – írja a PinkNews. A renitens Mechinho Iskola többször is megbukott az Oktatási Követelmények Hivatalának vizsgálatán, mert elmulasztott eleget tenni a brit egyenlő bánásmódról szóló törvény követelményeinek. A Manchester közeli fiú magániskolát először januárban figyelmeztette a hivatal, hogy „nem találták elégségesnek a tanulók spirituális, morális, szociális és kulturális felfogásának fejlesztését”. Eli Rubstein rabbi, az iskolaigazgatója erre azt reagálta, hogy nem ért egyet a bírálattal, mert szerinte az iskola „nem olyan hely, ahol a párkapcsolatokon belül intimitással, szexuális irányultsággal és nemváltoztatással kapcsolatos beszélgetéseknek meg kell történni. Ennek a családban van a helye”. Az Oktatási Minisztérium azonban nem tűrt ellentmondást és figyelmeztették a Mechinho Iskolát, ha legközelebbi ellenőrzés alkalmával sem lesznek homoszexuális érzékenyítő óráknak az iskolában, akkor bezáratják az intézményt. Bennünk pedig az merült fel eset kapcsán, hogy milyen érdekes, hogy ilyenkor nem halljuk a független civil szervezeteket a szabad oktatás miatt aggódni.

Márciusban egy újabb fehérellenes eposszal bővült a balliberális propagandasorozat kínálata, a műremekben napjaink társadalmában minden fehér elnyomott, pária életforma és a sötétbőrűek uralják a világot – értesülhettünk a Guardian ajánlójából. Az új tévésorozat Malorie Blackman írőnő „Noughts & Crosses” című ifjúsági regénysorozatának az adaptációja. A haladó szakmai ajánlások szerint a Noughts & Crosses disztópikus világa segíthet a rasszizmus megismerésében. A történet alapvetése, hogyha a Brit Birodalom sose hódította volna meg az afrikai területeit, akkor az afrikaiak géniusza olyan mértékben ki tudott volna teljesülni, hogy végül ők uralták volna le a teljes világot. Így bár az angol továbbra is világnyelv lenne, de „az angol mondatokat Joruba szavak fűszereznék”. Ezenfelül az afrikaiakra jellemző ruhaviselet lenne az uralkodó divatirányzat, illetve a formális eseményeken mindenki tradicionális törzsi viseletben jelenne meg. A fehéreknek pedig az dauerolt haja lenne, hogy ezzel is megpróbáljanak megfelelni az afrikai szépségideáloknak. A jelenleg fősodratú liberális fehérgyűlölet vonatkozásában pedig ez a sorozat nem segíti elő a fajok közti békét és az ellentétek megszűnését. Sőt, tovább erősíti azt a narratívát, hogy a fehérbőrű emberek a felelősek mindenért, ami rossz a világban, ezzel szemben egy afrikaiak által uralt társadalomban kolbászból lenne a kerítés. Bár ez a hipotézis többszörösen cáfolható, mi inkább arra világítanánk rá, hogy a balliberálisok identitások közötti osztályharc valójában csak tovább szítja a társadalmi ellentéteket. Ezt pedig mi sem támasztja alá jobban, mint a Noughts & Crosses.
A koronavírus tünetei, amelyekre oda kell figyelnünk a láz, köhögés, nehéz légzés és a xenofóbia felerősödése” – írja a Fast Company üzleti magazin. Ahogy arról már mi is beszámoltunk korábban, a világ liberálisai rasszizmusként értelmezik, ha a Kínából származó koronavírus miatt elővigyázatosabbak vagyunk az ázsiai emberek közelségével, illetve a kínai éttermek és boltok látogatásával. Tehát az egészségünk és életünk logikus és (legtöbbek számára) természetes védelme rasszizmus. Szerencsére azonban nem kell tovább aggódnunk, mert kanadai független civilszervezetek kitartó kutatómunkájának köszönhetően már meg is van az ellenszer. Persze nem a koronavírus ellenszere. Az ilyen banális problémák nem fontosak egy ilyen méretű rasszista veszélyhelyzet esetén, amit azonnal orvosolni kell. A rasszizmus ellenszere, ami nem más, mint a közveszélyt okozó liberális propagandával ellátott kézfertőtlenítős tubusok, amit a Szociális Igazságosság Kínai Nemzeti Tanácsa elnevezésű jogvédő és a Hive reklámügynökség fedezett fel. A két szervezet ugyanis úgy döntött, hogy „NE TERJESZD – a rasszizmust” feliratú kézfertőtlenítőket fognak ingyen osztogatni Toronto utcáin. Bár a kézfertőtlenítők ingyenes szétosztása önmagában egy értékelendő gesztus lenne, azonban a tubusokra írt üzenettel sikerült kiállni azok mellett a liberális mozgalmak mellett, amelyek elősegítették a fertőzés elterjedését. Azokról a mozgalmakról van szó, akik arra bíztatták az olasz állampolgárokat, hogy a koronavírus-rasszizmus ellen vívott harc érdekében öleljenek meg minél több az országukban tartózkodó ázsiai turistát.
Greta Thunberg szerint az amerikai demokraták Zöld New Deal-je nem elegendő másra, mint hogy az emberek elkezdjenek a klímakrízisről beszélgetni – értesülhettünk a svéd klímaaktivista Rolling Stone magazinnak adott friss interjújából. A demokrata szenátorok által nagy becsben tartott átfogó klímavédelmi terv szerinte közel sem elég ahhoz, hogy megakadályozzuk a küszöbön lévő „klímakrízist”. A svéd tinédzser kifejtette, a Zöld New Deal alkalmatlan arra, hogy elérje a klímaaktivisták azon célját, hogy a globális hőmérséklet emelkedést +1.5 Celsiusfok alatt tartsuk. Így tehát hiába hajtanánk végre betűre pontosan a baloldali klímavédelmi tervet a katasztrofális környezeti változások megkezdődnének. „Ha megnézzük a grafikonokat, ahhoz, hogy az 1.5 Celsiusfokos globális átlaghőmérséklet alatt maradjunk, és közben összevetjük a Zöld New Deal-lel, láthatjuk, hogy nem a várt eredményt kapjuk. Ha be akarjuk tartani a széndioxid-költségvetést, akkor arra kell koncentrálnunk, hogy most cselekedjünk, 10, 20, vagy 30 éves vállalások megtétele helyett. A Zöld New Deal nem képes betartani a széndioxid-költségvetésünket” – fogalmazott a páratlan tudományos háttértudással rendelkező gimnazista lány. Majd hozzátette: a Bernie Sanders és Alexandria Ocasio-Cortez demokrata szenátorok által dédelgetett klímavédelmi tervek, „így csak arra voltak alkalmasak, hogy az emberek többet kezdjenek beszélni a klímakrízisről”. Várjuk a függetlenobjektív „klímaszakértők” között kialakuló „rendkívül tudományos” vita további fejleményeit!

Nancy Pelosi, az USA Kongresszusának képviselőházi elnöke szerint a női kvóták és teljesítésük ellenőrzése fontos eleme a koronavírus elleni védekezésnek – értesülhettünk a USA Todaytől. A szenátus demokrata képviselői múlt vasárnap leszavazták azt a republikánus jogszabály javaslatot, amely egy 1,8 trillió dolláros gazdaságvédelmi csomagot biztosított volna a koronavírus okozta gazdasági problémák kezelésére. Mint kiderült az intézkedés megbuktatásában az is közrejátszhatott, hogy a Demokrata párt tagjai „úgy látták ez legalkalmasabb pillanat, hogy a saját víziójuk szerint újra strukturálják a dolgokat”. Ezt James Clyburn, az USA demokrata kongresszusi tagja jelentette ki egy konferencia hívás során. A Nancy Pelosi által ezt követően benyújtott új gazdaságvédelmi javaslat pedig megerősíteni látszik ezt az információt, ugyanis a demokrata javaslatban legalább harminckétszer szerepel a „diverzitás” szó. Sőt, jogszabályjavaslat egy teljes fejezetet szentel a témának, amelynek címe nem más, mint „Diverzitás jelentés” (Diversity Report), míg egy másik fejezetnek a „Vállalati irányítás diverzitással való fejlesztése” címet kapta. Ezen szabályozások értelmében a vállalatok csak akkor részesülhetnének a koronavírus miatti anyagi támogatásokra, ha identitás alapú kvóták alapján jelölik ki a vezetőségük tagjait. Ezenfelül „diverzitási adatokat” is szolgáltatniuk kellene a kongresszus számára, hogy ellenőrizni tudják eleget tesznek-e a jogszabályi követelményeknek. Mi több „inkluzivitás” is hatalmas szerepet kapott az demokraták járványkezelő intézkedései között, mivel legalább tizennégyszer szerepel ez a szó a törvényjavaslatban is. Tehát a magyar baloldali képviselőkhöz hasonlóan az Egyesült Államok demokrata képviselői számára is fontosabbak ideológiai politikai céljaik, mint a vírus elleni védekezés.

Úgy tűnik Britney Spears szerint a szocializmus lenne a legjobb megoldás a koronavírus kezelésére. A Slate híradása szerint, ugyanis a popénekes a koronavírus elleni közös védekezés támogatása gyanánt egy kommunista propagandát tartalmazó képet töltött fel Instagramra. „Egymást kell táplálnunk, újraosztjuk a vagyont, sztrájkolunk. Meg kell értenünk, hogy azokon a helyeken kell helytállnunk, ahol a vész ért minket. A közösség falakon hatol át. Ilyen körülmények között is lehetünk együtt” – olvashatjuk a szocialista közösségi média felhasználók által felmagasztalt bejegyzésben. Például Elisabeth Warren demokrata szenátor egyik tanácsadója, a szocialista Max Berger azt írta, hogy „nem számított Britney Spearstől arra, hogy szocialista felkelésre hívjon, de vele vagyunk”. Egy ezt követő kommentelő pedig hozzátette, „bár (Spears) nem az a forradalmi vezető, akit szeretnénk, de az a forradalmi vezető, akit megérdemlünk”. Továbbá Carlos Maza, a liberális Vox magazin egyik korábbi videós tartalomgyártója azzal kommentálta a baloldaliakat felpezsdítő bejegyzést, hogy „nem tudja elhinni, hogy Britney Spears szocialista propagandát tett közzé, RÓZSA EMOJIKKAL EGYÜTT, EZ A VILÁG LEGJOBB NAPJA”. Az énekesnő egyelőre nem kommentálta az esetet, viszont a baloldali újságíró és a politikai tanácsadó elragadtatott szocialista coming outja így is eléggé figyelemreméltó.

A baloldali CBS News tévécsatornája egy olaszországi kórházi felvétel leadásával akarta befolyásolni a nézőit a New York-i kórházi helyzetről készített riportjuk alatt – értesülhettünk a konzervatív Daily Wire-től. A tudósításban bemutatott videófelvétel eredetileg az bergamoi kórházban készült, amely egyike azoknak az olasz egészségügyi intézményeknek, ahol a legnagyobb a terhelés a járvány miatt. A felvételt a „CBS This Morning” (CBS ma reggel) című műsorában adták le, ahol az volt a céljuk, hogy úgy tüntessék fel, mintha a New York-i egészségügyi rendszer küzdene nehézségekkel. Mindeközben persze a szakma függetlenobjektív képviselői egy betűvel sem jelezték, hogy a felvételek nem New Yorkban készültek, vagy, hogy csak illusztráció lenne a képanyag. Az USA koronavírus kezelésére felállított munkacsoportjának vezetője, Dr. Deborah Birx azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy média pánikkeltését nem támasztják alá az egészségügyi adatok. Ezért felszólította a médiumokat, hogy ne sugalmazzák hamisan ennek az ellentétjét.

Az Egyesült Államok egészségügyi rendszerének a koronavírus-járvány miatti terhelés alatt sem lenne szabad elhalasztania az „életmentő transzműtétjeit” – írja a Vice. A cikk azzal a felütéssel indul, hogy a koronavírus-járvány világított rá arra, hogy „a trasznemű emberek kezelését mennyire nem tekintik létfontosságúnak”. Egyre több kórház ad ugyanis arról tájékoztatást, hogy a nemátalakító műtétre bejegyzett pácienseknek a fokozott járványveszély és az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt elhalasztják a beavatkozásaikat. A függetlenobjektív sajtó szerint ez pedig nem lehet más, mint traszneműekkel szembeni hátrányos megkülönböztetés. Felvetése alátámasztására azonnal hoz három személyes példát is. A rendkívül szakmai cikk csupán arról feledkezik meg, hogy nemcsak a transzneműeken elvégzendő beavatkozásokat függesztették fel. Hanem minden más műtéti beavatkozást is, amely elhalasztható és nem okoz egészségromlást vagy tartós károsodást. Tehát csakis a sürgősségi beavatkozásokat végzik el a kórházak, hogy egyébként a lehető legnagyobb kapacitást fel tudják szabadítani a világjárvánnyal való harchoz.