Alapjogokért Központ

VILÁGFIGYELŐ #23

„Megfelelni a kihívásoknak”

Az American Thinker nevű konzervatív véleményoldalon jelent meg Vasko Kohlmayer cikke, melyben a szerző a koronavírusról és a benne rejlő emberi kihívásról fejti ki véleményét. Ahogy Kohlmayer is írja, az emberiség egy globális gazdasági válság és recesszió felé tart a világjárvány miatt, azonban ebben a kihívásban lehetőség is van. Lehetőség, hogy a jelen generáció bizonyítsa kiválóságát. Már számos ország vezetője kifejtette, hogy a világgazdaság teljes megbénulása és a vég nélküli bezárkózás nem megoldás, és a gazdasági válság hatásai sokkal több emberéletet követelhetnek, mint maga a járvány.

  • Van egy természetes kockázat, melyet mindig vállalunk, ha csak kilépünk a lakásból és dolgozni megyünk. A koronavírus járvány alatt ez a veszély kissé magasabb, de a fiatal, egészséges generációnak vállalnia kell a plusz kockázatot, dolgozni kell és újra kell indítania a gazdaságot. Munkájukkal fenn kell tartani a gazdaság és az egészségügy működését, megóvva ezzel számtalan védtelen, idős, beteg és veszélyeztetett embert.
  • Számos dolog rosszabb e veszély vállalásánál: például otthon ülni bezárkózva, mialatt a gazdaság és a társadalom körülöttünk összeomlik. A kormányoknak mérlegelniük kell a veszélyt, és a legfrissebb információk alapján kialakítaniuk a cselekvési tervüket, hogy megóvhassák az igazán kiszolgáltatottakat, és senkit se hagyjanak az út szélén.
  • A szerző a legkiválóbb generációnak nevezi azokat az amerikai fiatalokat, akik a II. világháborúban küzdöttek. Ilyen kiváló emberek voltak azok is, akik 1956-ban küzdöttek a kommunista elnyomás ellen Magyarországon. Kohlmayer szerint a koronavírus járvány és a miatta kialakuló gazdasági válság lesz generációnk nagy kihívása, melyben eldől, mennyit is ér a mai fiatalság. Ne hagyjuk cserben elődeinket!