Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/18

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy nincs fontosabb, mint az állatok védelme. Így gondolta ezt az az angol vegán férfi is, aki azért bántalmazta barátnőjét, mert a nő szalonnaszagúan tért haza munkahelyéről. A 22 éves Christopher Ellam és 23 éves barátnője, Bethany Smith 4 éve voltak együtt, ám hiába volt nagy a szerelem, a lánynak nehezére esett leszoknia a hús evéséről, ráadásul a férfi egyszer azon is rajtakapta, hogy sajtos chipset evett. Szerencsétlen Ellamnál akkor telt be a pohár, amikor kedvese egyszer szalonnaszagúan tért haza munkahelyéről. Amikor a férfi felháborodásának adott hangot, és Bethany-t arra kérte, hogy azonnal zuhanyozzon le és mondjon fel az étkezdében, ahol dolgozik, a lány közölte vele, hogy erre nem hajlandó. Ezt követően azzal az olcsó kifogással élt, hogy ő gusztustalan, állatgyilkoló munkából tartja el mindkettőjüket, mert a vegán barátja munkanélküli. Ellamnak ezek után több sem kellett, nekiesett társának, akit nem védett meg az Isztambuli Egyezmény.

A férfiakkal persze nem csak az a baj, hogy verik a nőket, hanem eleve az is, hogy túl sok helyet foglalnak el a világból – erre a megállapításra jutott Helen Coffey, az Independent újságírója. Az újságírónő feje fölött a zseniális gondolatot jelző villanykörte akkor gyulladhatott ki, amikor rájött, hogy a férfiak futás közben nagyobb levegőket vesznek, mint a nők. Ráadásul termetileg is nagyobbak, ezért nehezebb tartani velük szemben a kellő távolságot. Ebből pedig világosan következik, hogy jobban terjesztik a koronavírust. Szegény újságírót ez a meglehetősen bonyolult gondolatmenet és a férfiak által okozott „genderagresszió” annyira kikészítette, hogy „szorongási hullámokkal” kell megbirkóznia.

Vannak azonban férfiak, akikhez megértéssel illik viszonyulni, és meg kell állapítsuk, sajnos, egyes esetekben a nők is lehetnek kirekesztők. Erre tökéletes példa annak a brit nőnek az esete, akin több mint 100 alkalommal tett erőszakot egy pakisztáni banda. Hiába kérte neve elhallgatását a helyi újságtól, Twitteren megtalálták a feministák és rendesen helyre is tették amiatt, mert a megerőszakolt nő szerint lényeges elem volt kihangsúlyozni az elkövetők származását. Ez pedig nem más, mint rasszizmus. A feministák mellett a Twitter is kiállt, a közösségi platform moderátorai szerint ugyanis csupán szatirikusak és nem ártalmasak voltak azok a hozzászólások, melyekben a brit lányt gyalázták. Tegyük hozzá, olcsón megúszta az esetet a virtuális kövezéssel, ebből biztosan tanult.

Hősünk a héten egyértelműen Michael Moore, amerikai filmrendező, akinek betiltották legújabb Planet of Humans című alkotását. A mű pedig rendkívül hatásosan mutatta be, hogy az emberiség a rá jellemző önzőséggel nem a bolygót akarja megmenteni, hanem csak a saját kényelmes életmódját. Moore több szakértőt is megkérdezett, akik állították, hogy bizony az emberiség tömeges kihalása nélkül nem éli túl a planéta. Ezzel szemben sajnos tudósok egy csoportja azt állítja, hogy a filmben szereplő szakemberek félrevezető állításokat tettek, ezért végül a legnagyobb ismeretterjesztő filmeket gyűjtő nemzetközi archívum, a Films For Action le is vette a kínálatából a művet. Az igazság azonban mindig utat tör magának, így reméljük, hogy a kommunista dollármilliomos dokuját az eddigi 6 milliónál is többen nézik majd meg, ugyanis ha a Föld nevű égitest megóvásáról van szó, akkor nincs olyan állítás, ami elég sokkoló lenne.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy az ázsiaiak idealizálása miért rasszizmus, továbbá arról, hogy egy amerikai iskolában csak az LMBTQIA+ és színes bőrű hallgatóknak tartanak virtuális diplomaosztót, valamint arról is, hogy transz forgatókönyvírókkal erősítene a Sandman képregényeket megalkotó író.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Ideológiailag jól képzett olvasóink már ismerik a feminácik által kidolgozott „manspreading” (kanterpesz) fogalmát. Eszerint a nők elnyomását akár azzal is megvalósíthatják a férfiak, ha egyszerűen leülnek. A „genderagresszió” e formáját azzal követik el a férfiak, hogy anatómiai adottságaik miatt kicsit nagyobb terpeszben foglalnak helyet, mint a nők. A feministák szerint ez egyfajta tudatalatti agresszió, amellyel a férfiak dominanciájukat akarják fitogtatni a gyengébbik nemmel szemben. Helen Coffey, az Independent haladó újságírója felfedezte azonban, hogy a férfiak nemcsak ülés közben terrorizálják a nőket ilyen mikroagressziókkal, hanem futás közben is. Sőt, „úgy tűnik, a férfiakba bele van kódolva, hogy helyet foglalnak el a világból – ami most az önzéstől bűzlik.” Tehát értelmezhetjük úgy, hogy a legfrissebb femináci narratíva szerint a férfiak létezése már önmagában támadás a nők ellen, vagy akár az egész világ ellen is. A szociálisan érzékeny újságírónő megállapításának alapja, hogy megfigyelése szerint a férfiak futás közben nagyobb levegőket vesznek, és nagyobb lendülettel mozognak, mint a nők. Ezen anatómiai adottságaikból fakadó ”működésükön” pedig a koronavírus-járvány ellenére sem hajlandók változtatni. Coffey szerint a férfiak a futás közbeni hatalmas férfiúi lélegzetvételeikkel halálos veszélybe sodorják sporttársaikat. Ezzel szemben a biológiai törvényszerűségek miatt általában kisebb termetű nők esetében ez a veszélyesség teljesen kizárt szerinte. Továbbá elpanaszolja, hogy a férfiaknak ezen magatartása „nemkívánatos szorongás hullámokat” keltenek benne. Végül pedig a cikk megállapítja, hogy az jelentene megoldást, ha a férfiak is kisebbé tennék magukat, de legalábbis „nem fenyegetővé és észrevehetetlenné,” amit a nők már létezésük óta gyakorolnak.

A haladó média és az ázsiai közösség korábban már azért is ázsiai ellenességet és rasszizmust kiáltott, ha egy-egy ázsiai ország intézkedéseit valaki nyilvánosan bírálni merte. Ezen álságos és a szólásszabadságot súlyosan korlátozó politikailag korrekt megközelítés a napokban tovább erősödött, viszont ezúttal egy ázsiaiakat támogató internetes trend miatt. Ugyanis a South China Morning Post szabad, független kínai hírportál szerint rasszista az az új közösségi média trend, amely az ázsiaiakra jellemző arcvonásokat idealizálja. A trend neve „fox eye challenge” (rókaszem kihívás), melynek az a célja, hogy hogyan tudják a felhasználók úgy sminkelni és manipulálni az arcvonásaikat, hogy minél inkább mandulaalakúnak tűnjenek a szemeik.  A hullám a TikTok nevű közösségi médiaszolgáltatón indult el és olyan nyugati hírességek tették népszerűvé, mint Bella Hadid és Kendall Jenner. A megfelelő látvány eléréshez szükséges lépésekről már több oktatóvideó is készült, amelyeknek egyik alapvető lépése a szemöldökök borotválással való megrövidítése. Ezt követően pedig a szemceruzával éssminkes módszerekkel kell mandulaformájú szemet rajzolni. Bella Hadid és Megan Fox hírességek azonban ennél messzebb mentek, és orvosi beavatkozásoknak vetették alá magukat az új szépségideál eléréséhez. A trendet többen elítélték, szerintük ugyanis „ez egy kisajátító cselekedet, ami semmibe veszi azt a rasszizmust és hátrányos megkülönböztetést, amit sokaknak el kellett szenvedniük a nyugati országokban és közösségekben.” A felháborodott hozzászólók között voltak olyan ázsiai származásúak is, akik azt nehezményezték, hogy ez fejre állította az egyik legnagyobb gyermekkori bizonytalanságukat és traumájukat. Bennünk viszont leginkább az a kérdés merül fel, hogy hol marad ilyenkor a progresszívek „my body, my choice” (én testem, én döntésem) hozzáállása? Továbbá az is kérdéses, hogy miért nem a fehérek, arabok és afro-amerikaiak megjelenésének egyenértékűsége mellett állnak ki az egyenlőség bajnokai?

A minnesotai Szent Olaf Főiskolán csak az LMBTQIA+ és színes bőrű hallgatóknak tartanak diplomaosztót, míg a – liberális kiváltságjogokkal nem rendelkező – többséget kirekesztik az ceremóniából – értesülhettünk a Washington Examinertől. Egész pontosan a koronavírusra hivatkozva egy évvel későbbre halasztották a többség számára a diplomaosztókat. Emellett viszont a kivételezett identitásokkal azonosuló személyeknek mégis megtartják az ünnepséget egy „virtuális ceremónia” keretében, amin a többi hallgató nem vehet részt. „Ez az esemény elismeri az értékét és különlegességét a hallgatók tapasztalatainak, és arra szolgál, hogy megemlékezzen és kiemelje a személyek sikereit a családi és kulturális körülményeik vonatkozásában” – fogalmazott a döntésről hivatalos levelében a Szent Olaf Főiskola. Az intézmény kommunikációs társigazgatója a média kérdéseire válaszolva hozzáfűzte, hogy egyelőre még nem véglegesek a terveik. Ennek ellenére azonban egyértelműnek tűnik, hogy hallgatók többségének sikereit kevésébe tartja megemlékezésre és ünneplésre méltónak az iskolavezetés. Továbbá felmerül az a kérdés is, hogyha virtuális diplomaosztót szerveznek, ami nem igényli a hallgatók személyes megjelenését, akkor miért kell ebből kizárni a többi hallgatót? A Szent Olafról elnevezett minnesotai felsőoktatási intézményt egyébként norvég lelkipásztorok és mezőgazdasági termelők alapították 1874-ben. Ezen intézkedésből láthatjuk, hogy szerencsére nem maradtak a begyöpösödött keresztény-konzervatív eszméknél, hanem progresszivitás nevében nemcsak elérték a teljes egyenlőséget, de meg is haladták azt.


Az emberiség tömeges pusztulását látja a legjobb klímavédelemi megoldásnak egy amerikai klímavédő, zöld dokumentumfilm – írja az Explain America független hírportál. A „Planet of Humans” (Emberek földje) című dokumentumfilmet Michael Francis Moore amerikai filmrendező, író készítette. Az alkotás alaptétele, hogy a jelenlegi klímavédelmi intézkedések célja nem a bolygónk, hanem jelenlegi életmódunk megmentése. „Amit eddig zöld, újrahasznosítható energiának és ipari társadalomnak neveztünk az egy és ugyanaz – kétségbeesett intézkedések arra, hogy ne a bolygónkat mentsük meg, hanem az életmódunkat” – hallhatjuk a bírálatot több mint 6,3 milliós megtekintésű filmben. Ezenfelül a Planet of Humans azt is részletezi, hogy a jelenlegi napenergia-felhasználás, az elektromos autók szerinte nem fenntarthatóak, és nem segítik elő a klímaváltozás megelőzését. Így sajnos nem tudnak más szakmai megoldást kigondolni a klímavédelmet illetően a filmben szereplő tudósok, mint hogy „Az emberi népesség jelentősebb kipusztulása nélkül visszafordíthatatlan (a klímaváltozás).” A Guardian azonban arról tudósít, hogy e rendkívül szakmai álláspont kifejtése kisebb turbulenciát okozott a környezettudósok közösségében. Ugyanis a tudósok egy csoportja kijelentette, hogy téves és félrevezető információkat osztanak meg a filmben szereplő szakértők, amikor a jelenlegi klímavédelmi intézkedések hatékonyságát vitatják. Sőt, az egyik legnagyobb ismeretterjesztő filmeket gyűjtő nemzetközi archívum, a Films For Action le is vette a kínálatából a Planet of Humanst. „Elcsüggedtek és kétségbeesettek vagyunk, de be kell jelentenünk, hogy film tele van félrevezető információkkal – olyannyira, hogy eltávolítottuk a filmet az oldalunkról” – olvashatjuk a Films For Action weboldalon. Tehát Michael Moore egy áltudományos filmben népszerűsítette azt a félrevezető és káros nézetét, hogy a klímavédelem érdekében embertömegeknek kell elpusztulnia.

A brit Királyi Sebészeti Kollégium (Royal College of Surgeons) ajánlása szerint a fekete, ázsiai és etnikai kisebbségi hátterű egészségügyi dolgozókat fel kellene menteni a feladataik ellátása alól – írja a Sky News. Egész pontosan a javaslat szerint a magas kockázattal járó munkaterületekről más területre kellene átirányítani az etnikai kisebbségekhez tartozó egészségügyi dolgozókat a koronavírus-járvány idejére. A szaktestület azzal indokolja a véleményét, hogy szerintük a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (National Health Service) etnikai kisebbséghez tartozó dolgozói nagyobb arányban halnak meg koronavírus-fertőzés következtében. Az eset pikantériáját az adja, hogy Neil Mortensen professzor, az RCS elnöke sem tudott különösebb szakmai indoklást adni döntésük mellett. „Még nem igazán tudjuk, hogy miért, de fontos, hogy eltávolítsuk őket – ha úgy tetszik – a veszély közeléből” – fogalmazott a professzor. Ez esetben azonban csak és kifejezetten a fehér bőrű dolgozóknak lenne kötelező a veszélyes területeken is helytállni a világjárvány ideje alatt. Tehát onnantól szinte csak fehér NHS dolgozók lennének halálos veszélyben, ami nemhogy nem egalitárius hozzáállás – vagyis faji alapon súlyosan kirekesztő -, de morálisan is erősen elítélendő. Javaslata visszásságával Mortensen professzor is tisztában van, ugyanis ő maga is figyelmeztetett, hogy a döntés végrehajtása hatalmas nyomást helyezne a többi dolgozóra. Egy gondolatkísérlet erejéig csak képzeljék el, ha egy, a fehérbőrűeket védő, hasonló javaslatot tett volna közzé az RCS, akkor Mortensen professzor már náci lenne, és menesztették volna az etnikai kisebbség kirekesztése miatt. Sőt, egyfajta egészségügyi Hitlernek kiáltották volna ki, aki ki akarja irtani a fekete és az ázsiai dolgozókat.

Alaszka Matanuska-Susitna megyéjében más könyvek mellett tiltólistára tették A nagy Gatsbyt, mert „vitatható” szexuális utalásokat is tartalmaztak – írja a New York Times. A politikailag korrekt döntést a Matanuska-Sustina megyei kerületi oktatási bizottság szavazta meg 5-2 arányban. Ennek eredményeként 3 másik könyv mellett A nagy Gatsbyt, a 22-es csapdáját és Tim O’BrienThe Things They Carriedjét” távolítottak el a megyei középiskoláinak tantervéből. A cenzúrázott könyvek címei és írói mellett rövid magyarázatok is szerepeltek, amelyek tiltásuk okait jelölik meg. A nagy Gatsby mellett például az állt, hogy a „nyelvezete és szexuális utalások” miatt nem ajánlott a középiskolások számára. A 22-es csapdáját azért nem tartották méltónak, hogy a tantervben szerepeljen, mert „rasszista kifejezések szerepelnek benne, és a szereplők a korszakra jellemző tipikus katonai nőgyűlölettel és rasszista felhanggal beszélnek benne.” Tim O’Brien könyve, The Things They Carriedben pedig „káromkodásokat és szexuális utalásokat találhatunk.Dianne K. Shibe, a helyi Mat-Su Oktatási Egyesült (Mat-Su Education Association) elnöke arról tájékoztatott, hogy helyi közösség meglepett volt a döntés kapcsán. „Az egyesület célja, hogy oktassuk a diákokat, és ez a diákok oktatásának a szöges ellentéte” – mondta a könyvek betiltását ellenző egyesület elnöke. E hozzáállás mégpedig azért nem megfelelő a gyerek oktatásához, mert a történelmi korszakok és azok kulturális sztenderdjeinek megismerését tagadja meg a diákoktól. Továbbá felmerül a kérdés, ha a liberálisok szerint a kötelező homoszexuális felvilágosítási órák és az átszexualizált progresszív oktatáspolitika rendben vannak, akkor pár szexuális utalást miért ne tudnának helyén kezelni a tanulók?

Feminista értelmiségiek” zaklattak egy több mint 100 alkalommal megerőszakolt brit nőt, mert nyilvánosságra hozta, hogy egy pakisztáni erőszakoló banda támadta meg – írja a YorkshireLive. A feministák további támadásaitól való félelme miatt neve elhallgatását kérte a helyi hírportáltól a nemi erőszakolások és zaklatások áldozata. Továbbá a hölgy beszámolt arról, hogy hiába jelentette Twitteren a zaklatói hozzászólásait és üzeneteit, a közösségi médiaoldal nem tett semmilyen lépést, hogy megvédje. Ugyanis a Twitter moderátorai többszöri megkeresésre is azt reagálták, hogy a zaklatók hozzászólásai szatirikusak, vagyis nem ártalmasak, és nem szegnek semmilyen közösségi alapelvet. Az áldozat elmondása szerint azonban ennek az az oka, hogy az őt támadó feministák egy olyan internetes csoport tagjai, akik olyanokat támadnak meg, akiket nácinak, rasszistának, vagy a fehér felsőbbrendűséget támogató személynek gondolnak. „Nem érdekli őket a fehérellenes rasszizmus, ugyanis úgy tűnik, azt hiszik (a rasszizmus) ilyen (formája) nem létezik” – magyarázta. Majd hozzátette, hogy a csoport már „hónapok” óta próbálja „földbe döngölni,” hiába kereste meg személyesen a techóriást. A kommenttelők többek közt „gammonnak” (fehérgyűlölő rasszista kifejezés) is nevezték, amiért nyilvánosan kitálalt az őt megerőszakoló pakisztáni származású bandáról. „Próbáltak elnémítani, befogni a szám, és elüldözni a Twitterről. Sose tapasztaltam életemben ennyi gyűlöletet az interneten. Azzal vádolnak, hogy „a fehér pedofíliát támogatom,” és egy „gonosz démoni lény vagyok” – számolt be az őt ért támadásokról az eredetileg yorkshire-i származású nő. A szélsőbaloldali feministák támadásainak oka, hogy a névtelenségbe menekült áldozat le merte írni a közösségi médiaoldalon, hogy tizenéves korában megerőszakolta egy pakisztáni származású férfi, majd körbeadta a környékén élő többi bevándorlónak, hogy azok is megerőszakolhassák. Tehát jól láthatjuk, hogy a liberálisok számára a migránsok sokkal inkább fontosak és védendők, mint a nők.

A Sandman képregénysorozat írója letette a nagy esküt, ha rajta múlik, akkor mindenképp transzírókkal fogja elkészíteni a képregényeit adoptáló Netflix-sorozatot – írja a CBR, képregény hírportál. Niel Gaiman a vele készített interjúban megjegyezte, az elmúlt években sokat változott az, hogy hogyan ír társadalmi kérdésekről, ezt szemlélteti a képregényben található Wanda nevű transznő szereplője is. Ugyanis Wanda kőkorszaki gondolkodású szülei nem fogadják el lányuk (eredetileg fiuk) transzidentitását. Gaiman elárulta, hogy emiatt „a legnagyobb kérése az volt a Sandman műsorkészítői felé,” hogy amikor elérnek a transzkaraktert bemutató évadhoz, „akkor legyen transznő és transzférfi író is a sorozatírók irodájában.” Sőt, újságírói kérdésre elmondta, ha újra elkészíthetné a képregényeit, akkor „traszemberekkel íratná meg.” Szóval úgy látszik a transznemű szereplők mellett, idővel már a transzírók is alapvető sorozatkellékek lesznek a liberális filmipar berkein belül. Mert mint tudjuk, a diverz-inkluzív körökben a tehetségnél, képességeknél és feladatra való alkalmasságnál mindig fontosabb, hogy milyen liberálisok által favorizált identitáshoz tartozunk.

Párja évekig tartotta lelki terrorban és vegán életmódra kényszerítette azt a halifaxi nőt, akire végül azért támadt rá, mert szalonnaszagúan érkezett haza munkahelyéről – írja a Metro, Nagy-Britannia piacvezető napilapja. A 22 éves Christopher Ellam és 23 éves barátnője, Bethany Smith 4 éve voltak együtt, amely idő alatt a férfi arra kényszerítette barátnőjét, hogy kövesse radikális vegán életmódját. Ellam 2015-ben tért át a vegán diétára, és azzal zsarolta barátnőjét, ha nem követi ő is e döntésében, akkor szakít vele. Így hát a nő vonakodva, de szintén elkezdte betartani a diétás szabályokat. Tehát ilyen módon Ellam megtiltotta barátnőjének, hogy állati eredetű termékeket fogyasszon. A radikális vegán férfi azonban nem állt meg itt, mert egy alkalommal azért is kérdőre vonta barátnőjét, amiért a nő sajtos-hagymás ízesítésű chipset evett vendégségben. „Éreztem Christopher égető tekintetét magamon, de csak később értettem meg miért. Megkérdezte tőlem, miért ettem belőle – és elmondta, hogy a sajtos ízesítés miatt nem ehettem volna, mert vegánnak kellene lennem” – emlékezett vissza Smith. Végül akkor szakadt el a cérna Ellamnál, amikor az édesapja kávézójában dolgozó barátnője egyszer szalonnaszagúan érkezett haza egy hosszú munkanap után. A férfi annyira nem tudta elviselni a szalonnaszagot barátnőjén, hogy magából kikelve követelte, hogy azonnal zuhanyozzon le. Ezt követően „kövér, undorító szajhának” nevezte a nőt, amiért szalonnaszaga van, és azt követelte, hogy mondjon fel munkahelyén. A kiszolgáltatott Smith magyarázkodni kezdett, hogy nem teheti, ugyanis ez az egyedüli bevételi forrásuk, mivel Ellam munkanélküli. A férfi ettől ingerültté vált, és bosszúból elkezdte a darabokra vagdalni a nő ruháit. „Megragadott egy üveg ecetet, és a fejemhez vágta. Ütni és rúgni kezdett. A földre zuhantam, és gombóccá kuporodtam, egy párnát az arcom elé tartva, hogy megvédjem magam, de nem hagyta abba, Christopher tovább zúdította rám az ütéseket” – olvashatjuk a nő beszámolójában. Végül Smith szüleihez menekült, és feljelentést tett volt párja ellen. Csak nehogy kiderüljön, hogy a haladó hatóságok szerint a vegán identitást jobban kell védeni, mint a nőket.Egy nemrégiben megjelent szemlénkben arról számoltunk be, hogy az amerikai Land O’Lakes vaj márkának meg kellett változtatnia a céglogóját, mert a liberális véleménykommandó teljeskörű támadás alá vette őket. A Washington Postban egy olyan véleménycikk jelent meg, amit az eredeti logót készítő művész fia írt, hogy cáfolja a rasszizmust kiáltó liberálisokat. A Land O’Lakes vajas dobozain eredetileg egy indián nő szerepelt, amely logóról azt kezdték el sulykolni a politikai korrektség hangadói, hogy sztereotipizálja az indiánokat és súlyosan sértő rájuk nézve. Ruth Buffalo, Észak-Dakota egyik demokrata képviselője például azt mondta, hogy a Land O’Lakesen látható nővel „kéz a kézben jár a nőket és lányokat érintő ember- és szexkereskedelemmel (…) azáltal, hogy az indián nőket szexuális tárgyként ábrázolja.”  Robert DesJarlait, a logókészítő művész fia döbbenettel fogadta az ehhez hasonló reakciókat: „Hogy lett Miából (a logón látható nő), egy tóparton levő szerény indián nőből, egy olyan szexuális tárgy, ami az emberkereskedelemhez köthető?” DesJarlait hangsúlyozta, hogy rendszeresen felszólal az amerikai őslakosok érintő sztereotípiákkal szemben, de Mia nem egy sztereotipizáló ábrázolás. „Mia nem tartozik közéjük. Nem azért, mert az édesapám reklámművészi örökségének a része és nem akarom megsérteni az emlékét. Mia csak egyszerűen nem illik bele egy sztereotípia paramétereibe se” – mondta a szintén indián származású férfi, akinek a logót készítő apja is indián volt. Majd hozzátette, hogy valószínűleg ez az oka annak, hogy több amerikai őslakos nő is azt írta a közösségi médiában, hogy a logón szereplő nő nem egy romanticizált és (vagy) szexuálisan tárgyiasító sztereotípia. „Mia inkább egy megemlékezést és helyet jelentett nekik, ami megerősítette őket az amerikai őslakos nőként való létezésükben” – zárta magyarázatát DesJarlait. Sebaj, ez esetben majd kitalálják a liberálisok, hogy az ilyesfajta ősi hagyományokhoz való ragaszkodás károsan hat társadalmunk progresszív felvilágosodására.