Alapjogokért Központ

VILÁGFIGYELŐ #35

"Ki védi meg a nyugati civilizációt?"

„A nyugati civilizáció haldoklik, ez az egy biztos” – írja a The American Thinker oldalán Paul Krause. Rögtön hozzá is teszi, hogy ennek nem kellene így lennie, de sajnos csak kevés olyan, magát konzervatívnak nevező ember van, aki hajlandó tenni is valamit ez ellen. Sőt, a szerző szerint sokan közülük egyenesen liberálisnak tűnnek, amikor a nyugati és amerikai civilizációt és történelmet ostorozzák, elfogadva azt a nyugatellenes narratívát, hogy az rasszista és imperialista.

  • Krause kijelenti, hogy a tüntetések nem George Floydról, a rendőrség reformjáról és számon kérhetőségéről vagy az igazságról szólnak, sokkal inkább egy szisztematikus próbálkozás részei, amelynek célja, hogy megsemmisítse a nyugati civilizációt és kultúrát. A hazaszerető amerikaiaknak meg kéne érteniük, hogy a mostani események buldózerként akarják tönkre tenni a történelmüket, az örökségüket és a civilizációjukat.
  • Az amerikaellenes aktivisták hatalma nemcsak abban rejlik, hogy ők uralják az egyetemeket, kinevelve nyugatellenes üzletemberek, politikusok és médiamunkások hadait, hanem abban is, hogy megértették az emlékezet és a narratíva szerepét az identitásformálásban. A kultúra nélkülözhetetlen egy nemzet és civilizáció identitása szempontjából, a multikulturalizmus pedig éppen ennek a szétverésére és elpusztítására szolgál.
  • A szerző szerint a nyugati civilizáció védelmezőinek egy ellennarratívát kellene létrehozniuk a saját nagyságukról, ehelyett azonban vérszegények. Ha a konzervatívok nem állnak bele a harcba, mi marad majd, amit meg lehet őrizni? Felteszi a kérdést, hogy az adócsökkentéseken túl volt-e az elmúlt 20 évben igazi konzervatív győzelem bármilyen kérdésben?