Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/26

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a rasszizmus ott üti fel a legkönnyebben a fejét, ahol nem is számítanánk rá. Így történt, hogy Fiona Onasanya, a brit Munkáspárt volt képviselője felfedezte, hogy a Kellogg’s kukoricapehelygyártó is rasszista. A csokis Coco Popson terméküket ugyanis egy majommal reklámozzák, míg a Rice Krispies-ről három fehér fiú mosolyog vissza ránk (valójában tündék) – érvelt az exképviselő. A Kellogg’s szóvivője azzal az ócska érvvel próbált védekezni, hogy „William Keith Kellogg, (a cég valódi alapítója) a női munkaerő alkalmazása és a kulturális határokon átérés egyik úttörője volt”, továbbá azt is elmondta, hogy a többi termékükön „tigrisek, zsiráfok, krokodilok, tündék és narválok” is vannak. Mintha mindez bármit is megmagyarázna.

Persze nem csak a gabonapehely rasszista, hanem az Én kicsi pónim is, ugyanis a barátságos mese valójában durvább, mint a Ku Klux Klán – jött rá az amerikai Atlantic. A mese rajongótáborának egy része ugyanis fekete humorú, a politikai korrektséget nélkülöző ironikus mémeket gyárt a rajzfilmből, melyek a magazin szerint egyértelműen a KKK-ra hajaznak. Ezeket az alkotásokat ráadásul fel is töltik a Derpibooru nevű rajongói oldalra, az oldal készítői pedig a szólásszabadságra hivatkozva nem hajlandóak törölni a rasszista tartalmakat sem. Szégyen, hogy 2020-ban ilyesmi még előfordulhat.

Természetesen azért vannak, akik haladnak a korral. Az Amerikai Cserkészszövetség (Boy Scouts of America vagy röviden BSA) bejelentette, hogy végre a liberális felvilágosodás útjára lépnek és bevezetnek egy „diverzitási és inkluzivitási kiválóságért járó kitüntetést”. Az új érdemrend megszerzése innentől kötelező előfeltétele lesz a legmagasabb elérhető cserkész tisztség, az úgynevezett Eagle Scout rang, elérésének. Ezenfelül a cserkészszövetség alkalmazottainak kötelezően teljesíteniük kell egy diverzitási és inkluzivitási érzékenyítő képzést is. Ha pedig ez nem lenne még elég, az arculatváltás részeként felül fogják vizsgálni a cserkészszövetség ingatlanjainak és eseményeinek elnevezéseit, illetve az összes jelképüket is. Az imázscsere célja, hogy a BSA végre eleget tegyen a politikai korrektség követelményeinek. Ezzel pedig egy újabb konzervatív szervezet esett el. Muhaha.

London után New Yorkban is bizottság alakult arra, hogy felülvizsgálják a közterületeken álló szobrokat és utcaneveket. A város polgármestere, Bill de Blasio nem a véletlenre, hanem a saját feleségére bízta a Faji Igazságosság és Megbékéltetés Bizottságának vezetését. „Ez a megfelelő idő arra, hogy újraértékeljük az egész város kinézetét és hangulatát és egy igazságosságra és megbékéltetésre koncentráló bizottság ki tud dolgozni erre egy átfogó tervet” – mondta Chirlane McCray. A Blasio család tehát újraírja a keleti part legnagyobb városának a történelmét. Épp ideje volt már. Innentől kezdve pedig a fehér előjogokat propagálók sem hajthatják nyugovóra a fejüket, a városban, mely sosem alszik.

A Project Veritas aktivistái épültek be a Facebook moderátorai közé és úgy fest, hogy sikerült leleplezniük, hogy a cenzorok törlik a konzervatív hozzászólásokat és letiltják a jobboldali felhasználókat. Az egyik moderátort arról kérdezték egy titkos hangfelvételen, hogy törli-e az összes republikánus tartalmat, ami elé kerül, mire azt felelte: „Igen! Lesz*rom, én törlöm őket.” Ugyanez a moderátor hölgy a felhasználói feltételeket sértő Trump-ellenes bejegyzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy „azokat bár törölnie kellene, de ő fent hagyja őket.” A titkos hangfelvételek között akad egy olyan is, amely arról tanúskodik, hogy a moderátorok túlnyomó többsége az összes Make America Great Again (MAGA) sapkás képet törli. „Ha valaki MAGA sapkát visel, azt terrorizmusért törlöm. Azt hiszem mindenki ezt csinálja” – hallhatjuk Lara Kontakos Facebook-moderátort a Project Veritas felvételén. De mi ezzel a gond? Talán hagyni kellene, hogy egyesek a fehér előjogokat terjesszék naphosszat? Ugye, hogy nem.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy a Black Lives Matter nyíltan kimondta, hogy céljuk Trump megbuktatása, valamint arról is, hogy miért nem kell a feketéknek maszkot viselniük a járvány ellenére sem. Továbbá arról is, hogy Angliában a pedofíliát népszerűsítő tankönyvcsomagokat is lehet már kapni a boltokban.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Hűséges olvasóink már értesülhettek egy korábbi szemlénkből, hogy a Harry Potter könyvek szerzőjét, J. K. Rowlingot saját liberális közössége képletesen keresztre feszítette, amiért kijelentette, hogy csak a nők tudnak menstruálni. Az Independent erre a mementóra egy véleménycikkben reagált, miszerint az Angliában uralkodó transzfóbia valójában Nagy-Britannia gyarmatosító múltjára vezethető vissza. Egészen pontosan a gyarmatosítások idején eluralkodó egyre inkább tudományos világszemlélet az, ami miatt a mai napig elutasítjuk a „fluidabb szexuális hovatartozás” elméletét, amivel megsértünk mindenkit, aki nem akar a tudománynak „megfelelni”. Szóval a cikkíró, Amrou Al-Kadhi szerint meg is van a megkérdőjelezhetetlen összefüggés a transzfóbia, a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus között. „A transzfóbia szorosan összefonódik a fehér felsőbbrendűség rosszindulatú struktúráival” – fogalmaz az újságíró, aki egy migrációs hátterű dragqueen és nem utolsó sorban a „Unicorn: The Memoir of a Muslim Drag Queen” (Unikornis: Egy muszlim pucckirálynő memoárjai) című könyv szerzője. Mi több az Independent írója szerint az csupán egy „korlátolt elképzelés,” hogy csak két nem létezik. E korlátolt elképzelést pedig az angol felvilágosodásnak köszönhetjük, amely „a tudományos racionalitásért értékelte nagyra magát, miszerint például a biológiai adottságaink határozzák meg, hogy nők vagy férfiak vagyunk-e.” Valójában azonban végre mindenkinek el kellene fogadnia, hogy végtelen nem létezik a világon: ahány ember annyi nem. Megkérdőjelezhetetlen állításait pedig a már megszokott módon próbálja alátámasztani az Independent, vagyis, hogy a hormonális és genetikai rendellenességek valójában normálisak, egészségesek.
Az Atlantic magazin öles cikkben tárgyalja, hogy a My Little Pony gyerekmese rajongói egyfajta posztmodern Ku Klux Klánként funkcionál. A mesesorozat barátságról, bajtársisságról és egy varázslatos póniló társaságról szól, akik a fantasztikus Equestria mesevilágban élnek. Rajongó táboruk a kisgyermekektől egészen felnőttekig terjed. Igen, jól olvasták a sorozatnak van egy nagyon szűk, többnyire férfiakból álló felnőtt rajongócsoportja, akik a „brony” (Az angol „brother”, testvér és a „pony”, póni szavak összevonásából alkotott szó, magyarul talán a „póni pajti” állna legközelebb hozzá) névvel hivatkoznak magukra. Az ő rajongásuknak az eszképizmus az alapja, vagyis hogy a My Little Pony világában elmerülve kapcsolódnak ki a stresszes mindennapok után. Egy ettől kisebb csoport pedig puszta iróniából követi a varázslatos pónilovak életét, amiből humoros, ironikus képeket készítenek. E képek között előfordulnak erőszakosabb, a fekete humor műfajába sorolható alkotások is, amelyekben a Ku Klux Klán reneszánszát véli felfedezni az Atlantic magazin. Külön érdekes, hogy legalább ekkora – ha nem nagyobb – azoknak a tábora is, akik úgynevezett „inkluzív” rajongói alkotásokat készítenek a meséről, tehát valamilyen LMBTQ+, vagy fajisággal kapcsolatos liberális propagandaanyagokat. Ez pedig legalább annyira káros lehet a fiatalok fejlődésére, mint az előbb sorolt erőszakos megjelenítéseket tartalmazó rajongói alkotások. Ezen műveket a Derpibooru nevezetű rajongói oldalon gyűjtik össze, amely oldal hozzáállása túl liberális a liberálisok számára, ezért támadja most a közösséget a haladó média. A Derpibooru üzemeltetőinek filozófiája szerint bárki, bármilyen tartalmat megoszthat náluk, ami nem törvénybe ütköző. Ők egy olyan szabad platform, ahol mindenki a lehető legnagyobb kiterjedésben élhet a művészi szabadságával. Az oldalukon böngésző felhasználók pedig szűrőszavak használatával kerülhetik el a számukra nem kívánatos alkotásokat. Az Atlantic e szemlélettel nem ért egyet és egyfajta férfiellenes és véleménynyilvánítási szabadságot korlátozó fellépésbe kezdtek a Derpibooru-val szemben az antirasszizmus leple alatt.


Az Amerikai Cserkészszövetség (Boy Scouts of America vagy röviden BSA) bejelentette, hogy végre a liberális felvilágosodás útjára lépnek és bevezetnek egy „diverzitási és inkluzivitási kiválóságért járó kitüntetést”. Az új érdemrend megszerzése innentől kötelező előfeltétel lesz a legmagasabb elérhető cserkész tisztség, az úgy nevezett Eagle Scout rang, elérésének – írja a Fox News. Ezenfelül a cserkészszövetség alkalmazottainak kötelezően teljesíteniük kell egy diverzitási és inkluzivitási érzékenyítő képzést is. Ha pedig ez nem lenne elegendő, szélső liberális elveknek megfelelő arculatváltás részeként felül fogják vizsgálni az cserkészszövetség ingatlanjainak és eseményeinek elnevezéseit, illetve az összes jelképüket is. Az arculatváltás célja, hogy a BSA eleget tegyen a politikai korrektség nyomásgyakorlásának, ami a nemrég kirobbant BLM mozgalommal még inkább felőrösödött. „Ahogy az országunk szembenézett a faji igazságosságtalansággal, úgy nekünk is figyelembe kell vennünk a saját szerepünket, és a hibáinkat, hogy jelentős lépéseket tegyünk. Ez nem egy politikai ügy, ez egy emberi jogi ügy, amivel mindannyiunknak el kell számolnunk” – olvashatjuk a BSA magyarázatát a liberális fordulatuk kapcsán.


Az USA legnagyobb példányszámban eladott napilapja, a Washington Post kitűnő iskolapéldával szolgál a baloldali történelemhamisítási kísérleteket illetően. Legújabb véleménycikkükben kifejtik, hogy miért kell átnevezni a Dél-Egyesült Államokbeli rabszolgatartókról elnevezett intézményeket. Gregg Suzanne Ferguson, a Dél-Virginiai Egyetem professzora szerint a déli rabszolgatartókról elnevezett intézményeket indokolt lenne átnevezni. Ugyanis az ilyen történelmi személyek között több olyan is felbukkan, akik a feketék felszabadítása ellen vívott harcokon kívül nem tudnak mást felmutatni, ugyanis „a róluk elnevezett iskolák a történelmi és az újonnan életre hívott fehér felsőbbrendűségnek állítanak emléket”. A professzor asszony érvelése majdhogynem hibátlan csupán azt az apró kis momentumot felejti el, hogy a rabszolgatartói érdekeik mellett a demokraták elődjei harcoltak. Tehát a ma olyan annyira diverz és inkluzív demokratákhoz vezethető vissza a feketék elnyomása, nem pedig a Republikánus Párthoz, akikről lépten-nyomon ezt állítja a baloldali sajtó. Ugyanis mint ismeretes Donald Trump, republikánus párti elnök a baloldali médiában a fehér felsőbbrendűség reklámarcaként van beállítva. Mindeközben a rabszolgatartó múlttal rendelkező demokraták a faji egyenlőségért harcoló hősökként tetszelegnek.
Leleplezte magát a baloldal által felszított Black Lives Matter mozgalom: egyik vezetőjük maga jelentette ki, elsődleges céljuk, hogy Donald Trump ne legyen többé amerikai elnök – értesülhettünk a Time magazinból. “Nemcsak Trump elnöki megbízatásának kell véget érnie novemberben, hanem most azonnal le kell mondania. (…) Ezért arra fogunk törekedni, hogy megbuktassuk Trumpot. Minközben törekedni fogunk arra, hogy nyomást gyakoroljunk Joe Bidenre, hogy tartsa magát programjához és tisztázza a rendfenntartáshoz és bűntetőjoghoz való viszonyát” – nyilatkozta Patrisse Cullors, a Black Lives Matter Global Network (A Fekete Életek Számítanak Globális Hálozat) mozgalom társalapítója. Cullors George Floyd halála utána lett a BLM aktív szószólója és többször is kifejezte, hogy támogatja rendvédelmi hatóságok országos szintű forrásmegvonását. “A rendvédelmi hatóságok forrásainak megvonása egy középpontban levő követelés annak érdekében, hogy valódi felelősségrevonást és igazságot tegyünk” – fejtette ki véleményét Cullors, aki maga is afroamerikai. Tehát a BLM mozgalom – ami eddig egy független civilszerveződésnek állította be magát – most vallomást tett anarchista céljai mellett, illetve esküt fogadott a demokraták támogatása és a republikánusok támadását illetően.

Már a Kellogg’s kukoricapehelygyártó is rasszista, mert a kakaó ízesítésű pelyheit egy majommal reklámozza – írja a BBC. A világmegváltó megállapításra Fiona Onasanya, a brit Munkáspárt volt képviselője jutott, mikor egymás mellett látta a Kellogg’s két különböző termékét. Egész pontosan a Kellogg’s Coco Pops kakaó ízesítésű pirított rizséről, illetve a Kellogg’s Rice Krispies natúr pirított rizspelyhéről van szó, előbbit egy játékos majommal, utóbbit pedig 3 mesebeli tündével reklámozták. “Szóval azon gondolkodtam, hogy miért van három fehér fiú a Rice Krispies csomagolásán, míg a Coco Popson egy majom van” – írta egy Twitter-bejegyzésben Onasanya, akit a hatóságok félrevezetésének bűncselekményének megvalósítása miatt zártak ki a Munkáspártból. Mi több a képviselő azt hitte, hogy leleplezte az élelmiszergyár sötét múltját, ugyanis szerinte John Harvey Kellogg, a cégalapító is rasszista volt. “William Keith Kellogg, (a cég valódi alapítója) a női munkaerő alkalmazás és a kulturális határokon átérés egyik úttörője volt” – cáfolta a volt képviselőnő állítást a Kellogg’s szóvivője. Majd hozzátette, hogy vállalatuk azért használja az adott reklámfigurákat, mert “ki akarják emelni a márka játékos személyiségét”. Ezenfelül a cég szóvivője megjegyezte, hogy ezért nem csak majmok szerepelnek a termékeik csomagolásain, hanem “tigrisek, zsiráfok, krokodilok, tündék és narválok” is. Az abszurd helyzetet azonban egy másik twitterező foglalta össze legjobban, aki a következőt írta Onasanya bejegyezése alá: “Coco Popsszal és Rice Krispies-zel nőttem fel. De ilyesmi sose jutott eszembe. Vannak, akik meg tudják különböztetni a való világot a képzeletbelitől“.

Egy civil álruhába aktivisták épültek be a Facebook moderátorai közé és kiderítették, hogy a moderátorok minden eléjük kerülő konzervatív bejegyzést cenzúráznak, míg a baloldali tartalmakat, akkor sem, ha azok közösségi alapelveket sértenek – írja a Michigan Capitol Confidential független, nonprofit hírügynökség. Az említett leleplező akciót a Project Veritas nevű civil mozgalom hajtotta végre, amelynek eredményeként kiderült, hogy a Facebook moderátorai akkor is törlik a Trump támogató bejegyzéseket, ha azok nem ütköznek a platform közösségi alapelveibe. Az egyik moderátort arról kérdezték egy titkos hangfelvételen, hogy törli-e az összes republikánus tartalmat, ami elé kerül, mire azt felelte: „Igen! Lesz*rom, én törlöm őket.” Ugyanez a moderátor hölgy a felhasználói feltételeket sértő Trump-ellenes bejegyzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy „azokat bár törölnie kellene, de ő fent hagyja őket.” A titkos hangfelvételek között akad egy olyan is, amely arról tanúskodik, hogy a moderátorok túlnyomó többsége az összes Make America Great Again (MAGA) sapkás képet törli. „Ha valaki MAGA sapkát visel, azt terrorizmusért törlöm. Azt hiszem mindenki ezt csinálja” – hallhatjuk Lara Kontakos Facebook-moderátort a Project Veritas felvételén. A Facebook irodájában készült hangfelvételek azért különösen fontosak, mert Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója korábban váltig állította, hogy pusztán politikai nézetek alapján nem törölnek tartalmakat. Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy egy újabb botránynak néz elébe az internet vezető közösségi platformszolgáltatója.


Az Oregon állambeli Lincoln megyében csak a fehéreknek kötelező szájmaszkot viselniük, a színesbőrűek mentesülnek az új rendelkezés alól, hogy ne érjen senkit sem faji megkülönböztetés – írja a New York Post. A Lincoln megyei egészségügyi vezetők kihirdették, hogy a járvány elleni védekezés érdekében mindenki viseljenek maszkot az olyan közterületeken, ahol 180 centinél közelebb kerülhetnek hozzájuk a velük nem egy háztartásban élő emberek. A rendelkezés eddig a pontig nem tér el a nemzetközi gyakorlattól, azonban védekezésért felelős szakemberek egy olyan újítással álltak elő, ami arra utal, hogy a színesbőrűeket nem fenyegeti annyira a megfertőződés veszélye. Ugyanis a színesbőrű embereknek nem kötelező maszkot viselniük, hogy ne érje őket faji alapú elnyomás. A szakemberek magyarázata szerint éppenhogy a maszkviselés sodorná veszélybe a nem-fehér embereket, ami egészen úgy hangzik, mintha a színesbőrűeknek valamilyen különleges immunitása lenne a vírusra. Köztudott ugyanis, hogy a megfertőzés veszélye magasabb, ha nem viselünk védőfelszerelést. A szakemberek érvelése szerint azonban sokkal nagyobb veszélyt jelent a színesbőrű emberekre, hogy veszélyesebbnek tűnnek, ha maszkot viselnek. “(Az új rendelkezés) a faji sztereotípiákat figyelembe véve – lényegében arra utasítja az embereket, hogy nézzenek ki veszélyesen. Konkrétabban a fekete emberek így tökéletesebben beleillenek egy kapucnit és maszkot viselő gyanúsított leírásába. Majdnem úgy néznének ki, mint egy bármilyen mezei fekete gyanúsítottról készített rajz” – részletezte véleményét Trevon Logan, az Ohioi Állami Egyetem közgazdaságtan professzora.
A brit Asda szupermarketláncban olyan otthoni tanulócsomagok kaphatók, amelyek „normalizálják a pedofíliát és a gyermekek szexuális zaklatását” – írja a My London helyi hírportál. A szupermarketlánc tájékoztatása szerint a tanulócsomagokat nem ők állították össze, hanem a Diversity Role Models  (Diverzitás Példaképek) nevezetű adományozó partnerszervezetük. „Az otthoni tanulócsomagokat az adományozó partnerszervezetünk állítja elő, egy olyan munka keretében, amelyet azért végeznek, hogy arra bíztassák a fiatalokat, hogy harcoljanak a sztereotípiák ellen és átszellemüljenek a diverzitásban” – nyilatkozta az Asda szóvivője. De lássuk mi az a csupa jó dolog, amiről fiatalok tanulhatnak ezekből a toleráns és diverz propagandaanyagokból: Az egyik általános iskolásoknak készült oktatóvideóban például azt a szlogent láthatjuk, hogy „a szerelemnek nincs kora”, vagyis bárki szerethet bárkit korra való tekintet nélkül (akár egy 40 éves egy 6 évest is – a szerk.). A második csomagjukban pedig egy Beyond Magenta (A bíborvörösön túl) című könyvben nyílt szexuális utalások vannak. „Hat éves koromtól imádtam csókolózni… és orálisan szexuális kapcsolatot létesítettem velük. Szerettem. Imádtam az orált” – olvashatjuk egy a könyvben található beszámolóban. A fenti és ahhoz hasonló, a pedofíliát támogató és nyíltan pornográf tartalmak láttán több szülő felháborodott és a csomagok forgalmazásának beszüntetését követelték. Az Asda és Diversity Role Models ennek ellenére csak annyit módosított a csomagokon, hogy kivették belőle a „szerelemnek nincs kora” szlogent, minden egyéb pedig továbbra is szabadon elérhető a szupermarketlánc polcain.

New York polgármestere egyedül nevezte ki a feleségét egy új, a New York-i szobrok ledöntéséért felelős városi bizottság vezetőjévé – értesülhettünk a Washington Examinertől. Bill de Blasio, New York polgármestere azzal indokolta a feleségének osztott pozíciót, hogy „azt gondolja ez a megfelelő idő arra, hogy újraértékeljük az egész város kinézetét és hangulatát és egy igazságosságra és megbékéltetésre koncentráló bizottság ki tud dolgozni erre egy átfogó tervet”. Tehát a cél nem más, mint olyan amerikai történelmi személyek szobrainak az eltüntetése, ami útjában áll a liberális történelem újraírásnak. E komoly feladatra hozták létre a Faji Igazságosság és Megbékéltetés Bizottságát (Commission on Racial Justice and Reconciliation), mely városi szervezet élére Chirlane McCrayt – vagyis saját feleségét – nevezte ki a New York-i polgármester. Az ilyen fajta kommunista tempóhoz pedig jól illik az történelemhamisítás is, ami a szervezet célja. „Nincs előre eldöntve, hogy milyen neveket tartunk meg és milyen neveket változtatunk meg. De azt gondolom, hogy ez a bizottság a megfelelő út a megoldáshoz” – magyarázta tovább a feleségének osztott pozíció létjogosultságát de Blasio.