Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/27

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a programozás gyerekkorban kezdődik. Amennyiben azonban ezt elmulasztotta volna a mese készítője, sosem késő korrigálni. Ahogy a Harry Potter könyvek esetében is fokozatosan derült ki a szereplők valódi szexualitása, úgy a Pokémon rajzfilmsorozatában is csak most látott napvilágot, hogy az egyik szereplő valójában leszbikus. Takeshi Shudo, a sorozat egyik forgatókönyvírója ugyanis felfedte, hogy a pokémon-kutató Ivy professzor a sorozat egy eddig eltitkolt leszbikus karaktere. Most végre kiderült, hogy amikor a mesében szóbajön Ivy professzor személye, Brock, a pokémon-tenyésztő miért kezd rögtön magzatpózban bömbölni a fájdalomtól szerelme viszonzatlansága miatt. Sajnos a rajzfilm azonban még mindig nem elég haladó szellemiségű, mert ahelyett, hogy Brock átoperáltatná magát transznővé vagy pokémonná, részenként más lány után néz, ezzel továbbadva a mese erőszakosan heteroszexuális üzenetét.

Korábbi számainkban már beszámoltunk arról, hogy bár J. K. Rowlingot egy ideig az LMBTQ+ jogok élharcosának tartották, azonban nem is olyan rég kiderült, hogy mindez tévedés. Egy posztjában ugyanis azt merte sugallani, hogy csak a nők menstruálnak. Kijelentése pedig olyan lavinát indított el, hogy nincs az a bernáthegyi, mely kihúzza alóla. A liberálisok nem is bocsátottak meg neki, bojkottot hirdettek az írónő termékei ellen, mely most elérheti a hamarosan megjelenő Harry Potter videójátékot is. Nem csoda, hogy a fejlesztők eléggé aggódnak és a vihar végét várják. Kérdéses, hogy elül-e és meg lehet-e bocsátani az írónőnek ilyen súlyos gondolatbűnök után. (Nem.)

Bár tudjuk, hogy Donald Trump maga a legveszélyesebb vírus, most végre betegségeket is elneveztek róla: a „Trump szorongásos zavart” és a „Trump szívizomkárosodást”. Egy amerikai orvosi szaklap szerint ezek a rendellenességek „olyan félelemet és szorongást okoznak, amelyet a jelenlegi belpolitikai események okoznak”. Több esetben ugyanis ezek a szívbetegségek aktuálpolitikai események után következtek be, vagyis lényegében Trump okozta őket, ez pedig már tudományosan is bizonyított tény. Reméljük novemberben vége Orangeman ámokfutásának és több amerikai szívnek nem kell megszakadnia.

Jó hír: a Black Lives Matter tüntetések hatására csökken a koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Államokban. Erre jutott egy amerikai kutatás, mely szerint hibásan érvelt a sok álaggodalmaskodó konzervatív a Black Lives Matter által szervezett békés tüntetéseken való részvétel ellen. Persze rossznyelvek szerint nem arról van szó, hogy a tüntetések nem járnak kockázattal, hanem hogy a demonstrációk hatására az amerikaiak nem mernek kimenni az utcára, ezáltal önkéntes karanténba vonultak. De nem mindegy? Csak a végeredmény számít, szóval köszönjük BLM!

Hősünk a héten egyértelműen London főpolgármestere, Sadiq Khan, aki rendkívül bátor lépésre szánta el magát és mintegy 110 millió fonttal csökkenti a városi rendőrség költségvetését. A politikus ráadásul statisztikai adatokkal sem hagyta magát összezavarni, ugyanis az angol városban majd minden mutató szerint jelentősen nőtt a bűnözés. Szerintünk azonban ez volt a hatékony válaszlépés az erőszakos rendőri fellépésre a békés tüntetőkkel szemben.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy Cambridge-i Egyetemen előléptetés jár a fehérellenes rasszizmusért, ahogy arról is, hogy hogyan lett rasszista a statisztika. Továbbá arról is informálódhatnak, hogy a nők által elkövetett pedofíliát miért kell enyhébben büntetni.  

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Hűséges olvasóink bizonyára emlékeznek, mikor Arkansas szigorította az abortusz feltételeit, a progresszív értelmiség „szakértői” pedig úgy tálalták az ügyet, hogy az államban szinte betiltották az abortuszt. Ehhez képest a liberális köznyilvánosság állócsillaga, a Huffington Post most arról számol be, hogy Texasból, Tennessee-ből, Alabamából, Oklahomából és Louisianából is Arkansasba járnak magzatelhajtást végrehajtatni az USA polgárai. Sőt, a helyi Little Rock Family Planning Services (Little Rock Családtervezési Szolgáltató) nevezetű abortuszklinika egyfajta abortuszturisztikai központ lett, ugyanis közel s távol ez az egyedüli hely, ahol a koronavírus-járvány ellenére is elvégzik az életellenes eljárásokat. Egy helyi életvédő aktivista beszámolója szerint a délelőtti órákban szinte tobzódnak a klinika parkolójában a beavatkozásért érkező páciensek autói. Az említett aktivista Marsha Boss, egy 68 éves gyógyszerész, a jelenség láttán az egészségügyi dolgozók és a páciensek egészségvédelme érdekében jelentette az esetet az állami egészségügyi főszervnél (Arkansas Department of Health, röviden ADH). Az állami szerv felszólította a klinikát, hogy függesszék fel a tevékenységüket, mert azzal megszegik az járványvédelmi korlátozásokat. A nagy forgalmú abortuszklinika azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ezzel nem csak a további emberélet-ellenes tevékenységüket folytatták, hanem elvonták erőforrásaikat a járványban megbetegedett haldoklók megmentésétől, továbbá a saját orvosaik és pácienseik életét is kockáztatták, hogy több magzati életet olthassanak ki. A hatóság ezt követően újra felszólította a „családtervezési szolgáltatót”, hogyha nem függesztik fel tevékenységüket, akkor kényszerítő eszközöket kell alkalmazniuk az amerikai életek védelme érdekében. Ezen a ponton szólalt meg a diktatúrát jelző vészharang, hogy a fasiszta állam korlátozni próbál egy olyan létfontosságú szolgáltatást, ami – ironikus módon – a lét megszüntetésére szolgál. Így most több emberi joggal foglalkozó jogász is azon dolgozik, hogy bebizonyítsák az emberélet kioltására irányuló szolgáltatás olyan alapvető egészségügyi szolgáltatás, amelyre nem vonatkoznak a járványvédelmi korlátozások.


Az orvostudomány függetlenobjektív képviselői két új megbetegedést fedeztek fel: „A Trump szorongásos zavart” és a „Trump szívizomkárosodást” – értesülhettünk a Journal of Cardiac Failure szívelégtelenséggel foglalkozó orvosi szaklapból. Az első megbetegedést pszichiátria szakorvosok nevezték el, amely orvosi definíció szerint „olyan félelem és szorongás, amelyet a jelenlegi belpolitikai események okoznak”. Az orvosszakma független képviselői pedig nem találtak más adekvátabb kifejezést e pszichés problémára, mint a Trump szorongásos zavar, hiszen csakis ő válthat ki stresszt és szorongást az aktuálpolitika követőiből. A szívelégtelenségekkel foglalkozó szakfolyóirat kifejti, hogy e pszichés megbetegedés vezethet a szintén rendkívül tudományos módon elnevezett Trump szívizomkárosodáshoz, amely „megtört szív” szindróma (tudományos szakkifejezéssel Takotsubo-szindróma) egy ”új” fajtája. A megtört szív szindróma lényegében azt jelenti, hogy erős negatív, szorongó, bánatos érzelmek hatására az agyunk olyan módon tudja befolyásolni a szívizomzatot, hogy az meggyengül. A legtöbb esetben ezt orvosi kezeléssel lehet gyógyítani, akadnak azonban kirívó, ambuláns esetek, amikor szívbénulás vagy szívinfarktus lép fel, amelyek halálosak lehetnek. Egy 84 éves férfi esetében is ez történt, akinél a feltételezések szerint egy aktuálpolitikai híradás váltotta ki a szívizomkárosodást. Tehát lényegében két korábban már diagnosztizált és feltérképezett betegségről van szó, amelyeknek az orvostudomány képviselői pusztán politikai céllal adtak új nevet, mert a betegségeket egy Donald Trumppal kapcsolatos híradás közben jelentkeztek a tünetek. Szóval a liberális értelmiség nem csak kultúrharcot folytat a konzervatívok ellen, hanem tudományos alap nélkül a természettudományok nekik kedvező átpolitizálására is törekednek.

A Black Lives Matter mozgalom által keltett zűrzavaros helyzet okozta lehetőségekkel való visszaélés jelenti a feketék új arcát, amellyel élniük kell az afroamerikaiaknak – írja a Hollywood Unlocked kulturális és társadalmi hírportál. E magvas gondolatok Jason Lee, bulvár blogger és reality sztár tollából származnak, „A lehetőség jelenti az új feketét: Hogyan zsaroljuk a fehéreket az egyenlőségbe” című írásában. Lee azzal kezdi, hogy elárulja nem volt mindig anarchokommunista, viszont egyszer „kitört belőle az öntudat”, és rájött nem számít, ha vállalatok a faji egyenlőséget garantáló intézkedéseket hoznak, vagy ha a faji kisebbségeknek adományoznak. Erre akkor jött rá, mikor látta a Black Lives Matter mozgalom által keltett zavargásokat és megfogadta, hogy „ki fogja használni ezt a pillanatot”. A félig fehér, félig afroamerikai férfi úgy látja ez egy kiváló pillanat, hogy a feketék előrébb lépjenek a munkahelyükön, hozzájussanak az erőforrásokhoz és az infrastruktúrához. „Ez a MI időnk, hogy visszaköveteljünk mindent, miközben nem foglalkozunk azzal, hogy megsértjük mások érzéseit” – fogalmaz a bulvár blogger. Majd hozzátette, hogy bár minden embert szeret, a fehérek visszataszító módon, túl sokáig használták ki a feketéket, amiből elege lett. Ezt követően állítását azzal próbálja tompítani, hogy „nem a fehérek a probléma, hanem a RASSZISTÁK a probléma”. Az elmúlt napokban elhangzott BLM-mel kapcsolatos liberális véleményeket figyelembe véve arra utalhat a Hollywood Unlocked, hogy csak egy fehérellenes kommunista forradalom hozhatja el a faji egyenlőséget. Ugyanis a fehérek által szerzett javak mindenképp csak a feketék kihasználásával kerülhettek a birtokukba, amit most a feketéknek vissza kell szerezniük.

A baloldali média óriási betűkkel hirdeti, hogy a koronavírus-járvány ellenére nem nőtt ugrásszerűen a fertőzöttek száma a Black Lives Matter tüntetésekkel. A Colorado Sun ismertetett – a Kolorádói Állami Egyetem közreműködésével – egy államokon átívelő kutatást, mely szerint hibásan érvelt a sok álaggodalmaskodó konzervatív a Black Lives Matter-zavargásoktól való részvétel ellen. A szalagcímek után, az apróbetűs részben azonban kiderül, a nagy járványvédelmi siker nem annak köszönhető, hogy az antirasszista tüntetők valamilyen Isteni kegyelemben részesülnének. Arról van csupán szó, hogy az USA lakosainak java nem mer a zavargások miatt az utcára menni, szóval az erőszakos következményektől való félelemből többen tartják be a kijárási korlátozásokat, mint korábban. “Azt gondoljuk, hogy az történik, hogy azok az emberek, akik nem mennek a tüntetésekre, azok jobban távol maradnak (egymástól). A város egészére nézve többen tartják be a szociális távolságtartás szabályait, mivel távol maradnak a tüntetésektől” – fejtette ki Andrew Friedson, az egyetem professzora és a tanulmány társszerzője. Tehát a tüntetésre járó embereket továbbra is ugyanannyira fenyegeti a megfertőződés veszélye.

A Michigan-i Állami Egyetem lemondásra kényszerítette az egyik oktatóját, mert statisztikailag bizonyította, hogy a rendőrök nem lőnek le több feketét, mint fehér embert – értesülhettünk a College Fix független felsőoktatási hírportáltól. A tudományos kutatást az egyetem kutatói közösségi publikálta, amellyel Stephen Hsu a liberális véleménykommandó azonnali reakcióját váltotta ki, akik azonnal gyűlölködő kommentekkel bombázták a professzort. Mi több egy olyan petíció is indult ellene, melyben Hsu lemondását követelték az általa lekövetett “tudományos rasszizmusért“. Tudják, ahogy arról már egy korábbi szemlénkben beszámoltunk a statisztikák csak addig a liberális értelmiség barátai, amíg azok őket igazolják, minden más esetben pedig matematika egy elnyomó rasszista tudomány. A Hsu eltávolításáért kezdeményezett petíciót eddig 1000-en írták alá, ami a Michigan-i Egyetemnek bőven elég volt ahhoz, hogy oktatójukat lemondásra szólítsák fel. “Úgy gondolom, ez a legjobb, amit tehetünk annak érdekében, hogy egyetemünk progressziója folytatódjon” – mondta Samuel Stanley, az egyetem rektora a döntésével kapcsolatban, amelyben Stephen Hsut lemondásra szólította fel.

A Cambridge-i Egyetem támogatja, sőt professzorrá léptette elő azt az oktatójukat, aki azt írta egy Twitter-bejegyzésben, hogy “a fehér életek nem számítanak” – értesülhettünk a Suntól, az Egyesült Királyság második legnagyobb napilapjától. Priyamvada Gopal, a Cambridge-i Egyetem migrációs hátterű (most már) professzora a következőket írta a közösségi média bejegyzésben: “Elmondom újra. A fehér életek nem számítanak.” Majd hozzátette, hogy “el kell törölni a fehérséget (=fehéreket)“, ami alatt azt érti, hogy “a fehérekhez köthető politikai gyakorlatokat és ideológiákat” kell eltörölni és egy olyan “faji hierarchiát, aminek a fehérek vannak a tetején“. Bár e szavak szinte sugározzák a liberális szociális érzékenységet és toleranciát, mégis akadtak olyan kőkorszaki gondolkodású, akiket felháborítottak a haladó szavak. Számos negatív hozzászólás érkezett Gopal bejegyzésére, sőt egy petíciót is indítottak, hogy a Cambridge-i Egyetem szüntesse meg a munkaviszonyát, a fehérellenes, rasszista kijelentése miatt. “Egyébként miért kellene eltörölni a fehérséget, mikor nekünk köszönhettek mindent, amitek van. Nélkülünk még mindig fúvócsővel üldöznétek a vadállatokat” – olvashatjuk feltehetően rendkívül rasszista felhasználó felháborodott kommentjét. Ha Gopal fehér lenne, akkor egy hasonló petíció és internetes felháborodás után egyértelműen elbocsájtotta volna az egyetem, viszont a hölgy egy migrációs hátterű egyetemi dolgozó. Így megnyugtató módon szó sincs elbocsájtásról, sőt az egyetem azonnal védelmébe kelt, követelték, hogy mindenki hagyja abba Gopal támadást, annak ellenére, hogy 4000-en írták alá a lemondását követelő petíciót. Mi több a Cambridge-i Egyetem nem sokkal később egy professzori kinevezéssel jutalmazta az oktató hibátlan liberális értelmiségi gondolatát.

Sadiq Khan, London polgármestere bejelentette, hogy 110 millió fonttal csökkenti a városi rendőrség költségvetését, miután Cressida Dick rendőrfőnök ígéretet tett, hogy visszaszorítják az illegális rendezvényeket – írja a Daily Mail. Ezúttal azonban nem csak a Black Lives Matter mozgalom követelésének akar megfelelni Khan, hanem a kijárási korlátozásokat megszegő lakosoknak (akik között korábbi híradások között számos migráns található – a szerk.), illetve a helyi illegális drogpartik résztvevőinek akart kedvezni. Az egész ügy abból kerekedett ki, hogy Priti Patel az Egyesült Királyság belügyminisztere magyarázatot követelt Dick rendőrfönök asszonytól a londoni erőszakos zavargásokkal kapcsolatban. Cressida Dick kijelentette, hogy a tüntetéseken történteket teljességgel elfogadhatatlannak tartja ezért komoly razziákat fognak indítani az illegális rendezvények visszaszorítása érdekében. A szociálisan érzékeny, liberális polgármester e párbeszédet követően néhány órán belül kijelentette, hogy 110 millió fonttal fogja csökkenteni a londoni rendőrség költségvetését. A pengeváltás apropója az volt, hogy Notting Hillben lecsapott a rendőrség egy illegális éjszakai partira, a tömeg oszlatása közben azonban elharapództak az indulatok és tömegzavargásba torkollott a rendőri intézkedés. Az eset miatt és a bristoli BLM tüntetéseken tapasztalt zavargások tükrében Sadiq Khan polgármester úgy találta, hogy a rendőrség forrásainak csökkentésével lehetne legjobban orvosolni a helyzetet.

Az Egyesült Királyságban szabadlábra engedtek egy nőt, annak ellenére, hogy pedofil bűncselekményt követett el. Döntését azzal igazolta a bíró, hogy szerinte a kapcsolat kölcsönös beleegyezésen alapult – írja a Metro, Nagy-Britannia piacvezető nyomtatott lapja. A Sophie Johnson az elkövető 3 napon keresztül 5 különböző alkalommal létesített szexuális kapcsolatot a 14 éves áldozatával. Később megszüntette a kapcsolatát a fiúval, mikor belátta, hogy viszonyuk nem helyénvaló. A Newcastle-i Koronabíróság végül csupán felfüggesztett büntetésre ítélte a nemi erőszakot elkövető nőt, aki így bűnössége ellenére szabadon távozhatott a bíróságról. „Ez egy kölcsönös vonzalmon alapuló kapcsolat volt, nem történt kényszerítés vagy akaratbefolyásolás” – indokolta a döntését Sarah Mallett, a Johnson ügyében eljáró bírónő. Külön érdekes, hogy az áldozat vallomást sem tett, amit Mallett bírónő annyival letudott, hogy „reméli (a történteknek) nem lesznek hosszú távú káros hatásai a fiúra”.

A Pokémon sorozat egyik eredeti forgatókönyvírója elárulta, hogy az animációs sorozatban is megtalálható legalább egy LMBTQ+ szereplő – írja a PinkNews, vezető homoszexuális hírportáltól. Takeshi Shudo forgatókönyvíró felfedte, hogy a Pokémon kutató Ivy professzor a sorozat egy eddig eltitkolt leszbikus karaktere. Shudo ismertette, hogy Brock (az egyik férfi, Pokémon-mester főfeszereplő – a szerk.) eltűnik a sorozatból, mikor az Orange-szigetekhez érnek. Ennek oka, hogy a Pokémon-tenyésztő reménytelenül szerelmes lesz a szigeten élő Ivy professzorba (egy női Pokémon kutató mellékszereplő – a szerk.), ezért vele marad, abban bízva, hogy romantikus kapcsolat alakulhat ki köztük. Brock helyébe ekkor ideiglenesen Tracey Sketchit lép a sorozatban, viszont Brock később rejtélyes módon mégis visszatér a színre. Ettől kezdve azonban ahányszor csak megemlítik Ivy professzor nevét a Pokémon-tanonc előtt annyiszor teljesen zavarodottá válik, hazudozni kezd és magzatpózban motyog maga elé. A forgatókönyvíró ezt azzal indokolta, hogy bár Brock szerelmes volt a professzornőbe, viszont Ivy leszbikus. Tehát Brock párkapcsolati törekvései véglegesen kudarcba fulladtak a kutatónő LMBTQ+ identitása miatt.  E feldolgozatlan, elviselhetetlen trauma miatt viselkedik olyan furcsán Brock a sorozat hátralévő részében, ha szóba kerül az Orange-szigeteki professzornő.

A korábbi egymást követő két szemlénkben is beszámoltunk a Harry Potter könyvek íróját, J. K. Rowlingot ért támadásokról, mely bírálatok szerint az írónő transzfób, mert szerinte csak a nők tudnak menstruálni. Az Independent arról ír, hogy az ügyben egyfajta lavinát indított el, mert míg eleinte csak a transznemű közösség jelezte felháborodását Rowling kijelentésével kapcsolatban, azóta egyre több liberális csatlakozik hozzájuk. Egész konkrétan odáig jutottunk, hogy a liberálisok bojkottot hirdettek az írónő ellen, amelyben arra szólították fel a transzneműekkel szolidaritást vállaló személyeket, hogy ne vásároljanak többé J. K. Rowlingot gazdagító termékeket. E jelenségre van is egy kifejezés: az „ellehetetlenítés kultúrája” (cancel culture), ennek célja, hogy a liberális véleményterrorral szembemenő közszereplőket kizárja a nyilvánosságból és anyagilag is ellehetetlenítse. A könyvíró ennek esett áldozatul, az Independent pedig megjegyzi, hogy ez hatással lehet a jelenleg még fejlesztés alatt lévő legújabb Harry Potter-videojáték eladásaira is. A fejlesztők eredetileg 2021 végén akarták kiadni a játékot. A videojáték-sajtó azonban arról számol be, hogy az elmúlt események tükrében jelentős a fejlesztő Avalanche Software-nél egyre többen aggodalmaskodnak a beruházás sikerét illetően.