Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/34

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy az a gyanús, ami nem gyanús. A rasszizmus életünk bármely területén felütheti a fejét. Szerencsére azonban vannak olyan „tisztánlátók”, mint a Bristoli Egyetem professzorai, akik lerántották a leplet az életlegújabb  habos oldaláról. „Sör és rasszizmus” – ez az új könyvük címe, mely szerint „a sör az Egyesült Államokban mindig összefonódott a fajisággal, a rasszizmussal és a fehér intézmények és identitások létrehozásával”. Ez a probléma pedig a kézműves sörök népszerűvé válásával csak tovább fokozódott. Ezért a szociológus-szürkeállomány úgy vélte, sürgősen fel kell térképezni a sörök által okozott interszekcionális egyenlőtlenségeket. További probléma az is, hogy a söröket rend szerint „szakállas-fehér-férfiakkal” reklámozzák. És akkor még a német „Weissbier” szóba sem került, mely sörtípus neve önmagában is kirekesztő. Van még hova fejlődni.

Minneapolis-ban feloszlatták a rendőrséget a Black Lives Matter mozgalom hatására. A városnak most azonban azzal kellett szembesülnie, hogy drasztikusan nőtt a bűncselekmények száma. A lakosság olyan területeken is „terrorban érzi magát”, ahol korábban alig történt erőszakos bűncselekmény. Sőt, több polgár amiatt is panaszt tett, hogy nem tudta elérni a rendvédelmi erőket, mikor bejelentést akart tenni. „A helyiek azt kérdezik, hogy „hol van a rendőrség?”” – mondta Jamal Osman helyi képviselő. Ráadásul erőszakos bűncselekmények számának növekedésével a feketék elleni erőszakos bűntettek száma is elharapódzott. Viszont nincs rasszizmus. Valamit valamiért, ugyebár.

Újabb BLM aktivista ismerte be, hogy valójában nem is fekete: Satchuel Cole az USA „Indiana állami Black Lives Matter közösségi szervezője” volt. „Magamat feketének kiadva foglaltam el posztokat, miközben tudtam, hogy fehér vagyok.” – magyarázkodott Cole beismerő Facebook-bejegyzésében. Cole azért kényszerült színvallásra, mert a BlackIndyLive afroamerikai hírportál egy korábbi évkönyvben látható fotóval leleplezte. Sőt, az is kiderült, hogy Cole eredeti neve Jennifer Benton volt, amit a hihetőbb álfekete identitás miatt változtatott meg. Cole nem először tölt be zsírosan fizető, vezetői állásokat hamis identitásának köszönhetően: 2017-ben a „Don’t Sleep” jogegyenlőségi szervezet alelnöke volt, korábban pedig a rendőri intézkedés közben elhunyt afroamerikai Aaron Bailey családjának szóvivőjeként is dolgozott. Satchuel Cole a továbbiakban a fehér felsőbbrendűség privilégiumait élvezheti és szégyellheti magát.

Az izlandi evangélikus egyház transzszexuálisként ábrázolja Jézust. Méghozzá azért, hogy „mindenki láthassa magát benne” – írja a Daily Mail. A vasárnapi iskolák népszerűsítéséhez készített plakátokon Jézus kisminkelt arccal, szakállal és mellekkel ugrál egy szivárvány előtt, háta mögött pedig színesbőrű gyerekek állnak. A posztert Reykjavík tömegközlekedési járataira is kihelyezték. „Próbáljuk magunkévá tenni a társadalmat úgy, ahogy van. Számtalan fajta ember van, ezért muszáj rászoktatnunk magunkat, hogy Jézusról is sokféleképpen beszéljünk. (…) Fontos, hogy minden ember lássa magát Jézusban.” – fejtette ki az egyház álláspontját Petur Georg Markan, az egyház szóvivője. Sajnálatos módon azonban az izlandi evangélikus egyház nem volt elég bátor: engedett a tiltakozásnak és végül megígérte, hogy lecseréli a plakátokat. Azonban Krisztus újragondolását szerencsére nem adták fel: klímavédő Jézus például már biztosan lesz.

A Forbes magazin egy olyan kutatást ismertetett, mely szerint a koronavírus-járvány terjedésének szempontjából vannak biztonságosabb és veszélyesebb nyelvek. A mértékadó gazdasági lap ugyanis megállapította, hogy az angol nyelvet beszélők között terjed a leggyorsabban a vírus. Bár a kutatás nem terjedt ki minden nyelvjárásra, ezen megállapítások is elegendőek ahhoz, hogy mindenki csak saját felelősségére beszéljen angolul. Magyarország szerencsére különösen jól áll e tekintetben is, mivel hazánkban az egyik legalacsonyabb az angolul beszélők aránya. A Forbesnak hála tehát végre kiderült, hogy ezért ilyen alacsonyak a megbetegedések hazánkban – hát nem a szívcsakráknak köszönhetően.

Heti gyűjtésünkben továbbá olvashatnak arról, hogy újra lecsapott a divatrendőrség, de arról is szó lesz, hogy hogyan tesznek homoszexuálissá az amerikai egyetemek. Továbbá arról is tájékozódhatnak, hogy amennyiben valaki fehér és kutyája is van , jó eséllyel rasszista.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Ezúttal egy rendhagyó cikk került a válogatásunkba, ugyanis korábban még nem foglalkoztunk a baloldali divatrendőrség véleményterrorjával. A jelenség természetesen nem egyedi, akad rá hazai precedens is, mikor magyar jobboldali közszereplőket megjelenésük kritizálásával próbálnak lejáratni és hitelteleníteni. Ez akkor fordulhat elő, ha észérvek mentén nem tudnak szakmai fogást találni az illetőn. Ilyenkor kénytelenek a befogadók érzelmeire hatni azzal, hogy az adott személyt megjelenésén keresztül minél primitívebbnek, agresszívabbnak és érzéketlenebbnek állítják be. Ez történt az amerikai elnök feleségével, Melania Trumppal is mikor férjével Irakba látogatott 2018-ban. Melania a látogatás során egy pár mustárszínű Timberland bakancsot viselt, tekintve, hogy Irakban egy katonai bázist látogattak meg, ahol a terep megkövetelte a strapabíróbb és alkalmasabb lábbelit. Ekkor a Yahoo újságírói kielemezték, hogy mennyire nem alkalomhoz illően öltözött és elegánsabb megjelenést vártak volna tőle. Mindezt úgy tették mintha a nép hangja kritizálná Melania megjelenését ugyanis különböző gúnyolódó közösségi média bejegyzésekre is hivatkoztak a cikkükben. Sőt, azt is megjegyezték, hogy ezzel biztosan befellegzett a lábbeli márkának, mert ezután senki nem akar majd tőlük vásárolni. Az ügy kapcsán csupán az sült el visszásan, hogy két évvel később – vagyis a napokban – Kamala Harris demokrata alelnökjelölt pontosan megegyező cipőben látogatta meg az erdőtűz sújtotta kaliforniai Fresnot. A Yahoo függetlenobjektív újságírói azonban ezt már azzal kommentálták, hogy a szélsőliberális szenátornő ezzel újra menővé teheti a márkát és ez a megjelenés jelentős eladás növekedést produkálhat a Timberland számára. Tehát a baloldali sajtónak újra sikerült lábon lőni magát, és bizonyították, hogy mennyire pártosak tudnak lenni egy ilyen banális témában is.

A Los Angeles Times júniusban hírül adta, hogy az Egyesült Államokbeli Minneapolis közgyűlése kezdeményezte, hogy az afroamerikaiak elleni brutalitás csökkentése érdekében oszlassák fel a városi rendőrséget. A döntés ellen már akkor több afroamerikai felszólalt, azzal az érveléssel, hogy a rendőrség megszüntetése a feketék ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények számának növekedését fogja eredményezni, tehát egy ilyen döntés csak tovább rontana a helyzeten. Mit ad Isten a National Review most arról számol be, hogy rendőrség feloszlatását kezdeményező közgyűlés tagjai most azért panaszkodnak, hogy városukban emelkedett a bűncselekmények száma. Ki gondolta volna, hogyha a rendvédelem nem kap anyagi forrásokat, akkor nem tudnak olyan hatékonyan működni?! Mi több a képviselők arról számoltak be, hogy a lakosság olyan területeken is „terrorban érzi magát”, ahol korábban nem sok erőszakos bűncselekmény történt. Sőt, több lakos panaszt tett, hogy nem tudta elérni a rendvédelmi erőket, mikor bejelentést akartak tenni. „A lakosok azt kérdezik, hogy „Hol van a rendőrség?”” – mondta Jamal Osman helyi képviselő. Egészen elképesztő! Az pedig még elképesztőbb, hogy az erőszakos bűncselekmények számának növekedésével a feketék elleni erőszakos cselekmények száma is emelkedett.


Úgy tűnik mára külön tudományággá fejlődött a nem létező, vizionált rasszizmus felfedezése az élet legkülönbözőbb területein. Ugyanis a Bristoli Egyetem legújabb kiadványa „Sör és rasszizmus” címmel az Egyesült Államok sörfőzői között találta most meg a rasszizmust. „Arra törekszünk, hogy világszinten olyan tudományos anyagokat adjunk ki, amelyek előreviszik az elméletet, a tudást és a tanulást az akadémián belül és azon túl” – ismerteti célkitűzését a Bristol University Press. Lássuk, milyen világszintű tudományos anyagra lelhetünk a Sör és rasszizmusban: A könyv ajánlójában azt olvashatjuk, hogy „a sör az Egyesült Államokban mindig összefonódott a fajisággal, a rasszizmussal és a fehér intézmények és identitások létrehozásával”. Bár már ez is rendkívül tudományosan hangzik, a könyv írói hozzáteszik, hogy a kézműves sörök népszerűvé válásával ez a probléma tovább fokozódott. Ezért az írók Nathaniel G. Chapman és David L. Brunsma szociológus professzorok úgy vélik, sürgősen fel kell térképezni a sörök által okozott interszekcionális egyenlőtlenségeket. Tehát a professzorok annak a fontos tudományos kérdésnek a megfejtésével töltették idejüket, hogy sörfőzdék milyen módon rasszisták a halmozottan hátrányos helyzetű etnikumokkal szemben. Kutatómunkájuk annyira sikeres volt, hogy Eli R. Wilson – az Új-Mexikói Egyetem professzora – szerint „a maláta alapú alkoholos italok rasszista marketingjétől kezdve kézműves sörök szakállas-fehér-férfi kultúrájáig” mindent megtudhatunk belőle.

A BuzzFeed úgy döntött, összeállítást készít arról, hogy liberális egyetemek milyen drasztikusan változtatják meg a konzervatív családokból érkező fiatalokat. Céljuk eredetileg egyfajta örömhír kihirdetése lett volna, hogy mennyire szabad és jó a felsőoktatás liberális miliője, szerintünk az összeállítás inkább elrettentésként szolgál.  Jay Burleigh 24 éves LMBTQ+ tanár és író például arról számolt be TikTokon, hogy az mikor felvették a főiskolára, akkor végre „átadhatta magát a liberális gondolatoknak, elveknek” és tényleg felfedezhette a szexualitását. „Végre lehetőségem volt fejleszteni és képezni magam arról, hogy mit is gondolok igazságosnak és mit igazságtalannak” – mondta homoszexuálissá válásáról Burleigh egy TikTok-videóban. Míg Burleigh kisasszony mára leginkább egy kisfiúra hasonlít, addig a következőben bemutatkozó Mason Denver egyfajta Concitha Wurst hasonmásnak készül egyetemi évei alatt. Denver ugyanis középiskolás évei alatt egy kigyúrt amerikai focizó srác volt, az egyetem elkezdése óta azonban egyre inkább hasonlít egy szakállas férfira, aki a szájfényével büszkélkedik. Készüljenek tehát az egyetemista gólyák, mert az SZFE-hez hasonló liberális fellegvárakban akár hasonló is várhat rájuk.Újabb „fekete” BLM aktivista ismerte be, hogy valójában nem fekete. A meghasonult Satchuel Cole nem is akármilyen aktivista, hanem az USA „Indiana állami Black Lives Matter közösségi szervezője” – számolt be a New York Post. „Fekete emberként foglaltam el posztokat, miközben tudtam, hogy fehér vagyok.” – magyarázkodott Cole a beismerő Facebook-bejegyzésében. Viszont erősen tévednek, ha azt hiszik, hogy a BLM-szervező a lelkiismerete miatt vallotta be, hogy visszaélt a kiváltságokkal. Csak azért vallotta be az aktivista a haszonleső élethazugságát, mert a BlackIndyLive afroamerikai hírportál leleplezte egy évkönyvi fotóval. Ezen látható, hogy mindkét szülője fehérbőrű, továbbá olyan hivatalos iratokra bukkant a portál, amelyeken Cole és szülei is fehérnek vallották magukat. Sőt, kiderült, hogy Cole eredeti neve Jennifer Benton volt, amit a hihetőbb ál-feketeidentitás létrehozása érdekében 2010-ben változtatott meg jelenlegi nevére. Cole nem először tölt be zsírosan fizető, vezetői állásokat hamis fekete identitásának köszönhetően: 2017-ben a „Don’t Sleep” jogegyenlőségi szervezet alelnöke volt és az afroamerikai Aaron Bailey családjának szóvivőjeként is dolgozott, miután Bailey meghalt egy rendőrségi eljárás során. Satchuel Cole jelenleg sorban a negyedik olyan feketejogi aktivista, aki a közösségétől való félelme miatt végül bevallotta, hogy nem színesbőrű, csak az ezzel járó kiváltságokat akarta élvezni.
Az Among Us videojáték megérti azt, amit kevés másik játék: a fasizmust” – olvashatjuk Ana Valens publicisztikáját a Daily Dot online hírportálon. A publicisztikából megtudhatjuk, hogy az erőszakos játékok fasiszták, mert csak a fasiszták – vagyis a jobboldaliak – lehetnek erőszakosak. Valens visszatekint a XX. század történelmére, amelyből megállapítja, a fasizmus lényege, hogy egy olyan félelemkeltő, mindent leuraló erőt hozzunk létre, amellyel szemben az emberek nem tudnak mást tenni „csak feladni és alávetni magukat neki mindenben”. Ezt követően kifejti, hogy mivel a fasizmus egy jobboldali politikai mozgalom volt, így nyilván ma is a jobboldaliak ismételhetik meg a történelmet, az Among Us pedig tökéletesen mutatja be ezt a folyamatot. Az egész fejtegetéssel kapcsolatban csupán annyi az érdekesség, hogy Valens egy magát nőnek valló, brooklyni transznemű újságíró. Brooklyniként pedig biztosan értesült arról, hogy a baloldali BLM mozgalom terrorban tartja a New York utcáira merészkedő lakosokat (vagy akár ő maga is részt vehetett a mozgalom erőszakos megmozdulásain – szerk.). Ez pedig azért érdekes, mert Amerikában pont a BLM mozgalom az, amelyre a legjobb ráillik az a leírás, amit írásában részletezett Valens. Vagyis, hogy a BLM mozgalom egy olyan „erő”, amely akaratának kénytelen „alávetni magát az ember és azt csinálni, amit mondanak”. Ugyanis a BLM „tüntetői” azok, akik meglincselik és kifosztják azokat az embereket, akik nem kántálják velük jelszavaikat, nem vesztnek részt az akcióikban, vagy nem használják az ő karlendítésüket. A tévedés oka azonban bocsánatos, mert transzújságírónk valószínűleg csak abban hibázott, hogy annyira függetlenobjektív elemzést készített, ami a valóságtól is független.

A Medium egy olyan publicisztikát közölt, amelyben egy rendkívül intellektuális és elfogadó demokrata szavazó kifejti, hogy mivel kifogyott az érvekből, most érzelmi zsarolással próbálja rávenni az édesapját, hogy ne támogassa Donald Trumpot. Leo Guinan azt írta, hogy korábban megpróbálta “higgadt és intellektuális hangnemben” kifejteni az érveit édesapjának. “Valóban elhittem, hogy nyugodt voltam és jól érveltem. Azt hittem, hogy sikerült előrébb lépnünk. (Viszont) ma megtudtam, hogy (édesapám) egy Trump táblát tett ki a kertjében” – számolt be csalódásáról Guinan. Ez a csalódás olyan méreteket öltött, hogy a csillogó szemű demokratánk idegösszeroppanást kapott. A tábla miatti idegbajos állapotában pedig rájött, hogy haladó értelmiségi lévén a legjobb, ha érvek helyett az érzelmi zsaroláshoz fordul. Ezért megzsarolta szüleit, ha nem mondanak le szabad véleménynyilvánítási jogukról és nem veszik le a táblát a kertből, akkor nem láthatják őt se és unokáikat se. “A kertben lévő táblák miatt a gyerekek és én nem fogunk lemenni hozzátok” – írta szüleinek szöveges üzenet Guinan. Bár az üzenetet eredetileg idegesen írta meg, megjegyezte, hogy mikor később lenyugodott még inkább egyetértett tartalmával.

A Forbes magazin egy olyan újdonsült kutatást ismertetett, mely szerint a járvány terjedésének szempontjából vannak biztonságosabb és veszélyesebb nyelvek. A rendkívüli járványvédelmi felfedezés kapcsán Alison Escalante a lap újságírója megállapította, hogy talán az angol nyelvet beszélők között terjed leggyorsabban a vírus. A kifejezetten tudományos megállapítással csupán annyi a probléma, hogy a “kutatók” egyáltalán nem vették a fáradtságot, hogy eredményeiket reprezentatív kutatásokkal alátámasszák. Magyarán az egész csak találgatás, ami azon alapul, hogy szerintük egyes nyelveken óhatatlanul több nyál részecske és apró köpet hagyja el az emberek száját, mint más nyelveken. Így tetszés szerint kiválasztottak pár nyelvet és az anyaországokban való járványterjedést vették alapul az anyanyelv veszélyességére nézve. Az egész kutatással csupán az a probléma, hogy a kormányzatok járványkezelési módszerei és az érintett lakosság fegyelmezettsége talán kicsit többet számít az általuk beszélt nyelvtől, főleg, ha védőmaszkot is viselnek. Furcsa mód az arab és az afrikai nyelveket már nem vizsgálták ilyen vehemenciával, ezért sokkal inkább tűnik úgy, hogy a cél nem más volt, mint egy újabb áltudományos támadást indítani a nyugati civilizáció ellen.

Egy izlandi evangélikus egyház egy mellekkel rendelkező, szakállas kisminkelt transzszexuálisnak ábrázolta Jézust, hogy „mindenki láthassa magát benne” – számolt be a Daily Mail. A vasárnapi iskolák népszerűsítéséhez készített plakátokon azt láthatjuk, amint Jézus kisminkelt arccal, szakállal és mellekkel ugrál egy szivárvány előtt, háta mögött pedig színesbőrű gyerekek vannak. A grafika először az izlandi evangélikus egyház hivatalos oldalán jelent meg, majd később Izland fővárosának, Reykjavíknak a tömegközlekedési járataira is kihelyezték őket. „Ezen egy olyan Jézust láthatjuk, akinek mellei és szakálla van. Próbáljuk magunkévá tenni a társadalmat úgy, ahogy van. Mindenféle emberek vannak ezért muszáj rászoktatnunk magunkat, hogy Jézusról is mindenféleként beszéljünk. (…) Fontos, hogy minden ember lássa magát Jézusban. (…) Ez a főüzenet. Tehát ez rendben van. Rendben van, hogy Jézusnak szakálla és mellei vannak” – fejtette ki az egyház álláspontját Petur Georg Markan szóvivő a vallásgyalázó ábrázolás kapcsán. Az izlandi evangélikus egyház végül megígérte, hogy lecseréli a plakátokat. Közlésük szerint a transz-Jézust megrajzoló grafikusuk már neki is látott az új reklámkampány plakátjainak elkészítéséhez, amelyek Jézus rengeteg különböző megtestesülését fogják ábrázolni. Sőt, megígérték, hogy még egy klímavédő Jézus is lesz köztük.

A United Wildlife Union önkéntes környezetvédő szervezet egy publicisztikában fejtette ki, hogy minden fehér ember, akinek kutyája van rasszista. Gregor Larson bio-archeológus megállapította, hogy a kutyákat elsőként eurázsiai emberek háziasították kemény munkával. A környezetvédelmi szerv hozzátette azonban, hogy az eurázsiaiak fáradozásait követően az arra élő fehérbőrű népcsoportok átvették az állattenyésztési újítást és teljesen kisajátították azt, mintha ők találták volna ki. A szervezet szerint pedig a fehérekben egy állandó kisajátítási vágy ég, hogy olyan találmányokat és újításokat valljanak magukénak, amit valójában színesbőrűeknek köszönhetünk. Tehát mivel állítólag nem fehérek háziasították az első kutyákat, ezért, ha egy fehér embernek kutyája van azzal „ellopják a színesbőrűek munkáját és tehetségét”, mert „támogatják a kulturális kisajátítást és gyarmatosítást”. A szervezet végül hozzátette, hogy aki az ilyen kizsákmányoló kultúrákat megerősíti, annak következményekkel kell majd szembenéznie. Olvasóink azonban nyugodtak maradhatnak, nem kell semmilyen következménytől félniük. Sőt, érezzék magunkat megtisztelve, mert végre a magyarokért is harcol egy liberális nemzetközi szervezet, tekintve, hogy az ősmagyarok genetikailag eurázsiai eredetűek.

https://unitedwildlifeunion.com/2020/08/01/why-white-people-owning-dogs-is-racist/