Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/37

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a vonat nem vár. Az Egyesült Királyságban pedig végre elindult már az első homoszexuális vonat, homoszexuálisoknak, melyen csak homoszexuálisok fognak dolgozni is. A vasparipa a „Progress” (Haladás) nevet kapta. Sarah Copley, a szerelvényt üzemeltető Avanti West Coast vasútvállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az utasaik elégedettsége érdekében számukra „a diverzitás és az inkluzivitás” a legfontosabb a járat üzemeltetése során. Milyen érdekes kísérlet, nekünk némileg rémlik hasonló az Egyesült Államokból, amikor voltak olyan közlekedési eszközök, melyekre csak fehérek és melyekre csak feketék szállhattak fel. Azonban nyilvánvalóan ez most teljesen más, mert a homo-vonat az elfogadás jegyében született.

A Kaliforniai Közlekedési Hatóság (California Department of Transportation) villámgyorsan szerelt le egy Trump-támogató feliratot, miután az autósforgalom megzavarására alkalmasnak minősítette azt. A felirat egyébként az ikonikus Los Angeles-i „Hollywoodhoz” volt nagyon hasonló. „Ez balesetvédelmi kérdés, mert a tábla elvonhatja az autósok figyelmét. A hatóság ezért elfektette (a feliratot), hogy megszüntessék a figyelemelterelést” – nyilatkozta Lauren Wonder, a hatóság szóvivője. „LA városa három év alatt nem tudott kitenni egy stoptáblát ezt a feliratot azonban órákon belül leszedték. Ha az állt volna rajta, hogy BLM, akkor azonnal műemlékvédelmi státuszt kapott volna” – reagált Twitter-bejegyzésében Rob Schmitt műsorvezető. Reméljük a Twitter is hasonlóan szedi majd le ezt a bejegyzést, mint LA a táblát.

Már nem sokáig kell elviselni szegény demokratáknak a republikánus fehér felsőbbrendűséget. A „pártatlan” Pew Research ugyanis megtalálta a megoldást arra, hogy hogyan szabaduljanak meg a baloldaliak az olyan fárasztó és felesleges procedúráktól, mint amilyen a demokratikus választás: sokkal több bevándorlót kell beengedni a hagyományosan republikánus déli államokba. Ha minden jól megy – és Orange Man nem építi meg délen végig a falat –, akkor 2040-re akár 15 millió új migráns szavazója is lehet a demokratáknak. Vége tehát a fehérek rémuralmának az USA-ban, már csak egy kicsit kell várni.

Jelenleg azonban még tombol a rasszizmus Amerikában – írja a Huffington Post. Devon Kitzo-Creed szerint a feketéket jelenleg olyan mértékű megkülönböztetés éri az USA-ban, hogy a legjobb, ha elmenekülnek az országból. „Ahogy az USA politikai klímája alakult, én nem érzem azt, hogy bármennyire is meg lennék becsülve ebben az országban. (…) A fekete nők a leginkább semmibe vett és legkevésbé tisztelt emberek Amerikában” – számolt be élményeiről Kitzo-Creed. Michelle Obama pedig kifejtette, hogy bár utazásai során más országokban is tapasztalt rasszizmust, de sehol sem volt annyira rossz a helyzet, mint az USA-ban. Így hát a HuffPost megtalálta mi lenne a legjobb megoldás erre a problémára, mégpedig az, ha minden magát elnyomva érző fekete elmenekülne az országból.

A fehérek elképesztő módszereket találtak ki arra, hogy hogyan sanyargassák az ártatlan feketéket. A fehérek által vezetett gyorsétteremláncok ugyanis ellopták a hajdani rabszolgák rántottcsirke receptjeit. Most pedig van pofájuk ezen receptek szerint készült silány minőségű gyorskajával etetni és ezáltal kizsákmányolni szerencsétlen afroamerikaiakat. Ráadásul éttermeikből szándékosan többet helyeznek el a feketék által lakott területeken. Ez ám a körmönfont rasszizmus. Egyáltalán nem arról van szó ugyanis, hogy a szegényebb feketék olcsóbb ételt vásárolnak, ezáltal pedig ezeken a területeken több a gyorsétterem. Nem. Ez egy rendszerszintű összeesküvés, amit azonban a Guardian most jól leleplezett.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy miért más egy demokrata és egy republikánus grimasz, ahogy arról is, hogy megválaszthatják az első kommunista polgármester az USA-ban. Továbbá arról is tájékozódhatnak, hogy úgy fest csak a demokraták találták ki Trump ellen az egész orosz hacker botrányt.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Hűséges olvasóink emlékezhetnek rá, hogy korábban a Washington Post arról számolt be, hogy egy fehér, Trump-támogató fiatal súlyos rasszista támadást hajtott végre egy baloldali indián ellen, mikor egy tüntetésen rámosolygott. Nicholas Sandmann, a Covington Középiskola diákja 2019 januárjában iskolatársaival elsétált a washingtoni Lincoln-emlékmű mellett, amikor a szobornál tüntető demokrata szavazók nekik támadtak. A demonstrálók először olyan becsületsértő jelzőkkel illetők őket, mint hogy „rasszisták”, „bigottok”, „b*zik”, illetve azt mondták rájuk, hogy zabigyerekek. Sandmannék válaszként spontán ellendemonstrációba kezdtek, és nyugodt mosollyal az arcukon fogadták a színesbőrű tüntetők agresszív támadásait. Miután az erről készült felvételek nyilvánosságra kerültek, a baloldali média úgy állította be a történteket, mintha Sandmannék lennének a támadók mosolya pedig a fehér felsőbbrendűség példája lenne. A lejárató kampány miatt a diákot kirúgták iskolájából és szinte teljesen ellehetetlenítették. Sandmann ezek után perbe fogta a teljes baloldali médiát, és sorban nyeri a becsületsértési pereket, eddig 275 millió dolláros sérelemdíjjal tartoznak már neki. Az említett hazugságkampányból a Washington Post is teljes mellszélességgel vette ki a részét, most viszont, hogy Kamala Harris-szel, a demokrata alelnökjelölttel történt hasonló eset, már egészen máshogy állnak a dolgok. Harris ugyanis az alelnökjelölti vita alatt gúnyos grimaszokkal és provokáló mosollyal reagált kínjában arra, hogy alulmaradt a republikánus Mike Pence-szel szemben. A Washington Post – és vele egyetembe a baloldali média – pedig nemcsak nem ítélte el gyerekes viselkedése miatt a demokrata elnökjelöltet, hanem még védelmükbe is vették. “Jobb, hogy ha befogják a szájukat azok, akik azt mondják Kamala D. Harrisnek, a demokrata alelnökjelöltnek abba kell hagynia a grimaszolást. A kaliforniai szenátor nem fogja abbahagyni, és nem is szabad abbahagynia, ugyanis ez a fekete nők szuperereje” – fogalmazott a Föld legfüggetlenebb, legobjektívabb lapja.
A rántott csirke árusításra koncentráló gyorsétteremláncok is rasszisták, ugyanis ellopták a Dél-Egyesült Államokbeli afroamerikaiak receptjét, és több éttermet nyitottak a feketék által sűrűn lakott területeken, mint máshol – olvashatjuk egy a Guardian által közölt publicisztikában. Melissa Thompson újságíró és étterem tulajdonos ismertette, hogy a csirkék különösen fontosak voltak a fekete rabszolgák számára, mert ez volt az egyetlen állatfajta, amit birtokolhattak. Továbbá az afroamerikaiak rendszeresen ajándékoztak különböző szárnyas finomságokat a rabszolgatartóiknak. Ekkor alkották meg azokat a recepteket, amelyek szerint ma a KFC-hez hasonló gyorsétteremláncok készítik a rántott csirkés ételeiket. Viszont a felkapott gyorsétteremláncok tulajdonosai fehérek, ezért Thompson úgy véli, hogy a fehérek valójában ellopták a feketék kulináris találmányait, és abból gazdagodtak meg. Sőt, nemcsak ellopták az egyedi csirkekészítési módot, hanem utána a feketék által sűrűn lakott területeken adták el belőle a legtöbbet, mert az ilyen helyeken szándékosan több éttermet nyitottak. Tehát a csirkesütödék kétszeresen is kihasználták az afroamerikaiakat. „A fehérek elismerést kaptak az újdonságért, míg a feketéket kigúnyolták és parodizálták, mintha fukar fogyasztók lennének. Ez a kulturális lopás egyik legfelháborítóbb példája” – fogalmazott az újságírónő. Sőt, azt is elárulta, hogy bár korábban sok rasszista beszólás mellett elment, de a rántottcsirke ügy mellett már nem tud, ugyanis a „rántott csirkék esetében egy sokkal mélyebb problémáról van szó”. Valójában arról, hogy az Egyesült Államokbeli gyorséttermekben kapható ételek az átlagnál olcsóbbak, ezért a rosszabb anyagi helyzetű emberek többet fogyasztanak ilyen helyeken. Ennek a keresletnek megfelelően az étteremláncok több üzletet nyitnak olyan területeken, ahol több fogyasztójuk van, vagyis a szegényebb területeken.
A Kaliforniai Közlekedési Hatóság (California Department of Transportation) villámgyorsan szerelt le egy Trump-támogató feliratot, miután az autósforgalom megzavarására alkalmasnak minősítették azt – számolt be a Los Angeles Times. A feliratot a kaliforniai 405-ös főút közelében állították fel Sepulveda-hágón. A tábla az ikonikus Los Angeles-i Hollywood felirathoz hasonlított, azzal az eltéréssel, hogy a betűkből azt rakták ki, hogy „Trump”. „Ez balesetvédelmi kérdés volt, mert a tábla elvonhatja az autósok figyelmét. A hatóság ezért elfektette (a feliratot), hogy megszüntessék a figyelemelterelést” – nyilatkozta Lauren Wonder, a hatóság szóvivője. Bár az eljárás önmagában is abszurd, tekintve, hogy a felirat magánterületen lett elhelyezve, a hivatal azonban még nevetségesebbé vált azáltal, mikor több közösség média felhasználó billentyűzetet ragadott a hír hallatán. „LA városa három év alatt nem tudott kitenni egy stoptáblát, ezt a feliratot azonban órákon belül leszedték. Ha az állt volna rajta, hogy BLM, akkor azonnal műemlékivédelmi státuszt kapott volna” – írta Twitter-bejegyzésében Rob Schmitt műsorvezető.

A brit Telegraph napilap „Miért szomorú a Rebel Wilson-féle fogyás rengeteg olyan nő számára, mint én” címmel közölt publicisztikát, amelyben azt fejtegetik, hogy miért antifeminista cselekedet, ha egy nő fogyókúrázni kezd. Rebel Wilson ausztrál humorista színésznő a 2020-as évét az egészséges életmódnak szentelte, életmódváltását pedig rendszeres közösségi média bejegyzéseken keresztül követhetik rajongói. Clair Woodward író, szerkesztő azonban úgy gondolta, hogy az egészséges életmód és a fogyás „elképesztő visszalépés”. A szerkesztő kifejti, hogy Wilson korábbi „túlsúlya rengeteg nőben kellemes érzéseket keltett” – vagyis megnyugtatta őket – „főleg, hogy sokan felszedtek pár extra kilót a vírus miatti kijárási korlátozások alatt”. A színésznő fogyása azonban  többekben „rossz érzéseket is keltett”. Ezen nőknek ugyanis önértékelési problémáik támadnak, ha arra gondolnak, hogy még egy szupersztár is kevésbé keresett, ha „elfogadhatatlanul” túlsúlyos. Woodward szerint a fogyással azonban az a főprobléma, hogy Wilsont az tette népszerűvé, hogy „nem törődött a megszokott hollywoodi ostobaságokkal, vicces volt, durva és valóságos”. Már önmagában is meredek azért támadni valakit, mert egészségesen szeretne élni. Az az elképzelés viszont egyenesen nevetséges, hogy az ember a személyiségét is leadja a kilókkal együtt, és ezáltal köddé válnak az emberi értékei. Azt pedig külön érdekes látni, hogy a Telegraph írónője a nők melletti álságos kiállása közben meg sem próbálja feloldani az “én testem, én döntésem” feminista alapelvvel való teljes ellentmondását.


A tömeges bevándorlás növeli a demokrata szavazók számát az ingadozó szavazóbázisú szövetségi államokban – tájékoztat a Soros György által alapított, függetlenobjektív Pew Research. Az önmagát „pártatlan”-ként definiáló kutatóközpont legújabb tanulmányában érdekes ötletet ad a Demokrata Pártnak, hogy hogyan tudnának választást nyerni alkalmatlanságuk ellenére. A kutatás során a két amerikai párt 2000-es és 2018-as szavazóinak számát etnikai hovatartozásra lebontva vetették össze megállapítva, hogy míg a színesbőrű bevándorlók többsége a demokratákat támogatja, addig a fehérek többsége a republikánusokra szokott szavazni. A tanulmányból az is kiderül, hogy a színesbőrű bevándorlók száma folyamatosan emelkedik az Egyesült Államokban, a fehér szavazók száma azonban folyamatosan csökken. A latino szavazók száma például 6%-ot, az ázsiai szavazók száma pedig 2%-ot emelkedett az USA összes választópolgárát nézve. Az olyan ingadozó szövetségi államok tekintetében, mint Florida vagy Arizona pedig több mint 12%-kal nőtt a színesbőrű szavazók aránya. Az pedig egyszerű matematika, hogy a színesbőrű szavazók arányának növekedése egyenlő a fehérbőrű választók arányának csökkenésével. Soros kedvencei tehát megadták a Demokrata Párt számára a receptet, hogy nyugalom „a számok nem hazudnak… nincs egyetlen olyan demográfiai megatrend, amely a republikánusoknak kedvezne”. A jövőben pedig engedjenek be minél több bevándorlót az USA-ba, mert ha jól haladnak 2040-re akár 15 millió új migráns szavazója is lehet a demokratáknak.

Oregon állam legnépesebb városát, Portlandet jó eséllyel egy büszke kommunista rezsim fogja vezetni a választások után. Erről tanúskodik a Washington Examinernek cikke, melyben a lap arra hívja fel a figyelmet, hogy Sarah Iannarone több kampányfotón is olyan öltözetbenlátható, melyeken , melyek kommunista jelképek és kommunista vezetők arcképei vannak. Iannarone egyik kedvenc szoknyáján például olyan kommunista diktátorok arcképét láthatjuk, mint Mao Ce-tung, Joszif Sztálin, vagy Che Guevara. A polgármesterjelölt kampányfőnöke, Gregory McKelvey ráadásul saját bevallása szerint is büszke kommunista. “(…) A legtöbb ember, akiket az antifaként ismerhetünk, valójában anarchisták és nem kommunisták. Én azonban kommunista (antifa) vagyok” – részletezte politikai hovatartozását Iannarone kampányfőnöke. Ezek után valószínűleg nem meglepő, hogy a polgármesterjelölt “antifa polgármesterként” hivatkozik magára. Ebből és az előbb szemléltetett öltözékeiből pedig nem nehéz levonni azt a következtetést, hogy Iannarone is ugyanezen eszme képviselőjének vallja magát. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kommunista hölgyemény azért vezet a népszerűségi felmérésekben, mert az általa támogatott antifa aktivisták hónapok óta polgárháborús helyzetet tartanak fenn a városban. Portland lakói pedig a jelenlegi polgármestert Ted Wheeler okolják a felfordulásért, a jelenlegi káoszt támogató antifa polgármestertől pedig a megváltást várják.

Hűséges olvasóink bizonyára emlékeznek a 2016-os amerikai elnökválasztás kampányidőszakára, amikor a demokraták és médiájuk azt harsogta, hogy Donald Trump az oroszokkal működik együtt, hogy megnyerje a választást. Az FBI és a CIA titkosított irataiból azonban kiderült, hogy nem Trump volt az, aki közreműködött az oroszokkal, hanem maga az Obama adminisztráció – számolt be az Epoch Times oknyomozó hírportál. Az említett titkosított dokumentumok nyilvánosságra hozatalát Donald Trump rendelte el, hogy egyszer s mindenkorra tisztázza magát azokkal a hazugságokkal kapcsolatban, melyeket a Demokrata Párt és a függetlenobjektív média felépített róla. Az iratokból az is kiderül, hogy mivel Trump-nak ténylegesen nem voltak orosz kapcsolatai, az Obama adminisztrációnak külön kellett orosz ügynököket felbérelnie, hogy megteremtsék a demokraták által kitalált hazugságok látszatát. „Az amerikai nyilvánosságnak látnia kell azt a három jelentést, amelyek a demokraták által felbérelt orosz kémtől származnak” – mondta Devin Nunes kaliforniai republikánus képviselő. Külön érdekes, hogy a baloldali fősodratú média képviselői nem bocsánatot kértek a hírek hallatán, hanem azonnal támadásba lendültek. A CBS News például úgy tálalta a hírt, hogy Trump politikai fegyverként használja fel a róla szóló hazugságokat leleplező dokumentumokat. „Úgy gondolom, hogy a dokumentumok nyilvánosságra hozása egy égbekiáltóan gyalázatos, visszataszító politikai húzás” – mondta John Brennan, a CIA korábbi igazgatója, akinek a vezetése alatt a Központi Hírszerző Ügynökség együtt dolgozott a Demokrata Párttal Trump lejáratásán. Érdekes, hogy Brennan-nek és a CBS-nek sem tűnt fel az az önellentmondás, hogy ezt a politikai fegyvert valójában ők hozták létre, mikor arra törekedtek, hogy Trump semmiképp ne nyerje meg a 2016-os elnökválasztást.
Egy gyermekerőszakoló migráns kimenőt kaphat a börtönbüntetésének hátralévő ideje alatt, ami nemcsak újabb erőszakolásokhoz vezethet, de a hatóságok az áldozatokat is elfelejtették tájékoztatni a döntésről – számolt be a BBC. Ashgar Bostan-t 2018-ban tartóztatták le, miután több alkalommal is megerőszakolt egy 14-15 év körüli lányt, akire a brit lap személyiségi okok miatt Elizabeth-ként hivatkozik. Bostan 9 éve letöltendő szabadságvesztést kapott, bebörtönzése után 2 évvel azonban enyhítettek fogvatartási körülményein és engedélyezték számára, hogy munkavégzés vagy családlátogatás céljából elhagyja az intézményt. Az említett döntéssel nemcsak újabb potenciális gyermekeket veszélyeztetett a hatóság, hanem jogsértő módon nem tájékoztatta erről a korábbi áldozatokat sem. Az Egyesült Királyság igazságügyi minisztériuma miután kiderült a fiaskó végül elnézést kért, hogy nem tájékoztatták Elizabeth-et az áthelyezésről.. Az erőszakoló áldozata elmondta, hogy az igazságszolgáltatás “gyermekként egyszer már csalódást okozott neki“, most évekkel később pedig “újra sikerült át kellett ezt élnie“. “Az egyetlen különbség, hogy most már felnőtt vagyok és értem mi is történik. Leginkább attól félek, hogy kijön a börtönből, és valakivel újra megteszi (amit velem tett). A másik félelmem, hogy nem lehetek biztonságban tőle. Rettegek tőle” – mondta Elizabeth. Az angol igazságügyi minisztérium ennek ellenére úgy látja, hogy a bocsánatkérésen kívül semmi dolguk sincs, a gyermekerőszakoló migránst pedig eszük ágában sincs áthelyezni egy szigorúbb büntetés-végrehajtási intézetbe.

Bár múlthéten pont arról számolt be baloldali média, hogy egy fekete nőt csupán bőrszíne miatt részesítettek előnyben a munkahelyi kinevezéseknél, a HuffPost most mégis azt taglalja, hogy „a fekete nők a legkevésbé tisztelt és leginkább semmibe vett személyek Amerikában”. A liberális média állócsillaga az afroamerikai Devon Kitzo-Creed szólaltatta meg, aki kifejtette, hogy a feketéket jelenleg olyan mértékű megkülönböztetés éri az USA-ban, hogy a legjobb, ha elmenekülnek az országból. „Ahogy az USA politikai klímája alakult,  én nem érzem azt, hogy bármennyire is meg lennék becsülve ebben az országban. (…) A fekete nők a leginkább semmibe vett és legkevésbé tisztelt emberek Amerikában” – számolt be élményeiről Kitzo-Creed. A cikkben megszólalt továbbá a tanár Terry Williams is, . A férfi 2020-ban döbbent rá először, hogy „ha az USA területén tartózkodik, úgy érzi magát, mintha egy hatalmas súly nehezedne rá”. Michelle Obama pedig kifejtette, hogy bár utazásai során más országokban is tapasztalt rasszizmust, de sehol sem volt annyira rossz a helyzet, mint Amerikában. Így hát HuffPost megfejtette mi lenne a megfelelő megoldás erre a problémára, mégpedig az ha minden magát elnyomva érző fekete elmenekülne az országból.

 „Progress” (Haladás) néven elindult az Egyesült Királyság első LMBTQ-vonatjárata, melynek teljes személyzete LMBTQP+ személyekből áll – számolt be az örömhírről a PinkNews vezető homoszexuális hírportál. Még a járat nevét is egy LMBTQPRS vasútmérnök adta, Edward Hitchon Godfrey, aki vonat indulásának hírére felfedte biszexuális szexuális irányultságát. Sarah Copley, a szerelvényt üzemeltető Avanti West Coast vasútvállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az utasaik elégedettsége érdekében számukra „a diverzitás és az inkluzivitás” a legfontosabb a járat üzemeltetése során. „Számomra a Progress név testesíti meg mindannak az ünnepét, hogy hova jutottunk el egy iparágként és közösségként, azonban még nem értünk el teljesen oda” – mondta Godfrey az Avanti West Coast új fejlesztése kapcsán.