Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/40

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy sosem lehetünk elég óvatosak, ha a rasszizmusról van szó. A kirekesztők ugyanis köztünk élnek, akár a saját családunkban is találkozhatunk velük. Éppen ezért Skócia migrációs hátterű igazságügyi minisztere most egy olyan törvényt akar elfogadtatni, amely értelmében az otthoni, családi környezetben tett kirekesztő kijelentések miatt is elvihet bárkit a rendőrség. Az új jogszabály értelmében bűncselekményt követ el, aki az otthonában gyűlöletet kelt olyan emberek ellen, akiknek olyan védett tulajdonsága van, mint szexuális orientációjuk, faji hovatartozásuk vagy nemük. Végre vége a náculásnak a négy fal között is.

Vannak még államférfiak: Kanada miniszterelnöke sajtótájékoztatón közölte, hogy a muszlim vallást kifigurázó karikatúrákat be kellene tiltani. Justin Trudeau mélységesen elítélte, hogy Franciaországban Mohammed prófétát ábrázoló gúnyrajzokat használt egy tanár szemléltetésként az egyik óráján, melyen a szólásszabadság fontosságáról beszélt. Nem csoda, hogy ezek után többen is elvesztették a fejüket: a muzulmánok közül képletesen, míg a franciák a gyakorlatban is. Nem úgy Castro eltitkolt gyermeke (Trudeau), aki kijelentette, hogy a „véleményszabadság nem határtalan”. Szerencsére azonban mindez nem vonatkozik az iszlámon kívül más vallásokra, a kereszténységet továbbra is úgy lehet gyalázni, ahogy tetszik. Huhh.

Egy angol biztonsági őr azért nem tett semmit egy öngyilkos robbantó ellen, mert félt, hogy rasszizmussal fogják vádolni. Az eset 2017. május 22-én történt, amikor egy terrorista pokolgépes robbantást hajtott végre a Manchester Arénában. A támadás 22 emberiéletet követelt. „Nem akartam, hogy az emberek azt higgyék, hogy a faji hovatartozása miatt sztereotipizálom. Féltem, hogy tévedek és rasszistának fognak bélyegezni, és bajba keveredek majd. Ez döntésképtelenné tett. Helyesen akartam eljárni, nem akartam mellétrafálni azzal, hogy túlreagálom és a faji hovatartozása miatt előítéletes vagyok valakivel szemben” – magyarázta tétlenségét a biztonságiőr. Helyesen cselekedett, sokkal rosszabb lett volna, ha kiderül, hogy egy rasszista, iszlamofób. Az előítéletesség ugyanis sokkal pusztítóbb, mint bármelyik bomba.

Brutális állatkínzásra figyelmeztet a PETA. Az amerikai állatvédő szervezet bezáratna egy thaiföldi kókusztejgyártót, mert állati segítséget használnak a munkafolyamat során – számolt be a Washington Examiner. A nyomásgyakorlásnak köszönhetően a Costco – Amerika egyik legnagyobb hipermarketlánca – le is vette polcairól a thaiföldi Theppadungporn vállalat termékeit. Az állatvédő szervezet elfogadhatatlanak tartja, hogy a cég majmokkal szedeti le a kókuszt a pálmafákról. Szerintük ez állatkínzás. Mi lesz így a Starbucks-okban ücsörgők yuppie-kal? Rájuk senki sem gondolt? Igyanak gusztustalan állatokból kipumpált tejet? Ez még viccnek is rossz! Csak remélni tudjuk, hogy a majmokat Thaiföldön hamarosan felváltják a gyerekmunkások, ahogy az korábban is szokásban volt. Persze csak miután összerakták az iphone-nom.

Sikerült kiválasztani a Warner és a CBS közös streaming platformjára készülő új Batwoman sorozat legdiverzebb színészét: az afroamerikai, biszexuális Javicia Leslie fogja játszani a bőregeret. Leslie a filmben a saját neméhez vonzódó Ryan Wildert alakítja majd, aki a történet során átveszi a korábbi denevérnőtől, Kate Kane-től a szuperhősséget és ő lesz Gotham City új lovagja. Így a korábbi unalmas, fehér, hetero Batwoman helyett végre egy diverzebb, menőbb, homoszexuálisabb szuperhősre bízhatják az életüket a Gótváros lakói. A diverzitás pedig mindig magasabb hatékonyságot és nagyobb tehetséget jelent. Sajnos ellenben kevesebb nézőt, de hátha megértek már az emberek erre is!

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy milyen mesét szabad olvasnunk gyermekünknek, továbbá arról is, hogy egy férfi beperelte a nők számára rendezett szépségversenyt, mert azon nem indulhatott el. Valamint arról is informálódhatnak, hogy végre feminista szemszögből láthatjuk majd VIII. Henriket és egy afroamerikai színész fogja játszani Boleyn Annát.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Gyermekkorunk kedvenc meséi annyira kövérfóbok, szexisták, rasszisták és homofóbok, hogy legjobb, ha eredeti formájukban el se olvassuk őket gyermekeinknek – írta a HuffPost gyermeknevelési rovata. Azonban, ha mégis így tennénk, akkor a liberális média állócsillaga azt javasolja, hogy mindenképp ismertessük a csöppségekkel, hogy azok a történetek rosszak, mert ellenkeznek a politikailag korrektséggel. Kate Auletta, a HuffPost újságírója a problémás mesék között említi a “Charlie és a csokigyárat”, ugyanis szerinte a mesének van egy kövérfóbiás része, ami káros hatást gyakorolhat a gyermekek személyiségfejlődésére. A borzasztó, személyiség torzulást okozó történetszál amúgy arra tanítja meg a gyerekeket, hogy a mértéktelen édességfogyasztás káros lehet az egészségre. “A rasszista illusztrációkat egyértelműen elutasítom. De egy olyan mese esetében, amelyben erősen jelen van, hogy egy nőnek arra kell várnia, hogy egy férfi megmentse, még úgy látom, hogy egy kis tanítással megoldható” – fogalmazta meg aggályait Auletta. Tehát, ha egy magyar népmesében az ördögöt fekete bőrrel ábrázolják, akkor az máris rasszizmus lesz, mert azt sugalmazza, hogy a sötétbőrű emberek gonoszok. Egy ilyen mese esetében arról kell edukálnunk a gyermekünket – amit mindannyiunknak tudnia kellene -, hogy a fehér, keresztény, heteroszexuális képződmények a leggonoszabb teremtések a Földön. “A szülőknek ilyen esetekben készen kell állniuk a párbeszédre a mesékben felmerülő nem megfelelő (nem PC – a szerk.) és korszerűtlen (ideológiailag képzetlen – a szerk.) nyelvezetre vagy helyzetekre” – részletezte a szülők feladatait az újságíró nő.

A Slate gyermeknevelési rovata tanácsot ad az Orange-man győzelmétől rettegő szülőknek, hogy hogyan tudják gyermekeikbe belenevelni saját irracionális félelmeiket a delirált diktatúráról és a fehér felsőbbrendűségről. Egy aggódó szülő arról számolt be, hogy “az egekben van a szorongása” a választási eredmények miatt. “Emlékszem, amikor 2016-ban arra gondoltam, “mennyire jó, hogy a lányom még túl fiatal ahhoz, hogy el kelljen magyaráznom a történteket neki”. És most itt vagyok. Segítsenek” – olvashatjuk egy ohiói szülő segélykiáltását, aki attól retteg, hogy el kell magyaráznia a gyermekeinek, miért nyert Donald Trump. Michelle Herman, rovatvezető először is együttérzéséről tanúsított minden elvakult baloldali szülőt, és kifejtette, hogy őt is hasonló élmények érték a republikánusok 2000-es és 2016-os győzelménél. Majd hozzátette, mindenki tudatosítsa gyermekeiben, hogy Orange-man nem kívánti győzelme esetén egy kisebb világvége várható, amiben elveszik minden remény és senki nem tudja mire számítson. “Nem kell hangsúlyozniuk – nem szabad hangsúlyozniuk – a szorongásukat, de legyenek őszinték azzal kapcsoltban, hogy senki sem tudja mi fog történni (…)” – fogalmazott Herman. Tehát a tapasztalt gyermeknevelési tanácsadó azt javasolja, hogy gyermekeink megnyugtatása helyett növeljük bennük a bizonytalanságot és biztosítsuk őket teljes inkompetenciánkról. Továbbá nem javasol olyan pozitív hozzáállást, amivel azt mutatnánk gyermekeinknek, hogy bármi is történik, akkor is megpróbáljuk a legjobbat kihozni.

Kanada miniszterelnöke sajtótájékoztatón közölte, hogy a muszlim vallást kifigurázó karikatúrákat betiltaná, viszont a kereszténység és más vallások gyalázását elfelejtette ilyen védelemben részesíteni – számolt be a Post Millennial, kanadai oknyomozó portál. Ezt annak kapcsán mondta Justin Trudeau, hogy Franciaországban lefejeztek egy tanárt, mert egy Mohammed prófétát ábrázoló karikatúrát használt szemléltetésként az egyik óráján. “Én mindig védem a véleménynyilvánítás szabadságát, de a véleményszabadság nem határtalan. Egy olyan plurális, diverz és tiszteletteljes társadalomban, mint a miénk tudatában kell lenni a szavaink és a cselekedeteink súlyával, különösképpen olyan közösségek esetében, amelyeket jelenleg is hatalmas diszkrimináció ér” – fogalmazott Kanada miniszterelnöke. Trudeau kijelentése csupán azért problémás, mert ezt a bátor kiállást elmulasztotta, amikor a Charlie Hedbo szatirikus hetilap a kereszténységet gúnyolta ki. Mi több a kereszténységet és zsidóságot kifigurázó karikatúrák kapcsán az volt az általános baloldali hozzáállás, hogy e tevékenységüket a művészi szabadsághoz való jog védi. Most azonban, hogy a muszlim vallás került pellengérre már nem ez a narratíva. Ugyanis a migránsbarát miniszterelnök arról biztosított minden muszlimot, hogy az ő országában tilos lesz Mohammedet kifigurázó karikatúrákat készíteni.

A munkahelyi egyenlőség érdekében minden fehér dolgozónak be kell ismernie, hogy kiváltságosabb, mint a színesbőrű kollégáik, és a fehéreknek maguk fölé kell helyezniük az etnikai kisebbségeket – írta a Metro, az Egyesült Királyság piacvezető hírlapja. A bölcs megállapításra a Chartered Management Institute tanácsadó cég jutott, akik közel egészében osztják Niedermüller Péter elveit: fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők rémisztő képződmények, akik pokollá teszik a színesbőrűek számára a munkahelyeket. “Létfontosságú, hogy a fehérek jobban tisztában legyenek a kiváltságaikkal és a hatalmukkal. Gondolkodjanak el a kiváltságaikon, és hogy hogyan tudják azt a pozitív változás érdekében felhasználni. Győzzék le a faji igazságtalanságot! Hallgassanak és tanuljanak alázatosan” – olvashatjuk a Chartered Management Institute fehér dolgozóknak célzott javaslatait. A vezetőknek pedig azt javasolják, hogy edukálják magukat és beosztottjaikat a rasszizmussal kapcsolatos liberális áltudományok által, ami azért szükséges, hogy e tudás révén “le tudják bontani a hatalom egyenlőtlenségeit“. Magyarán minden fehérnek legyen bűntudata, mert fehér, eredményes és magas pozíciót tölt be, és addig olvasson liberális maszlagokat, míg rá nem jön, hogy át kell engednie a munkahelyét egy színesbőrűnek.

Egy magát nőnek képzelő kanadai férfi beperelt egy szépségversenyeket rendező szervezetet, mert nem engedték, hogy induljon egy nőknek szánt megmérettetésen – számolt be a New York Post. Jessica Yaniv, a transznemű LQBTQ jogi aktivista a torontói “Canada Galaxy Pageants” elnevezésű szépségversenyre jelentkezett, amelynek szervezői elutasították a jelentkezését, mert férfi. A szabályok szerint csak biológiailag nőnek szültetett személyek és olyan transznők indulhatnak a szépségversenyeiken, akik átestek a teljes nemátalakító eljáráson. Yanivra azonban ezek egyike se igaz, mert ő leginkább csak egy nőiesen öltöző, sminkelő és gesztikuláló férfi. Mindezek tükrében legtöbbünk számára egyértelmű lenne a helyzet, Yaniv és ügyvédje ezt mégsem így látják, ezért 10 ezer dollár sérelemdíjra perelték a céget. Beadványukat pedig azzal indokolták, hogy a Yanivot hátrányosan megkülönböztették a genderidentitása, genderkifejezése és szexualitása miatt. Ugyanis szerintük a transznőt férfi nemi szerve miatt diszkriminálták. Végül érdemes megemlíteni, hogy Yaniv mániákus feljelentő, amely sajátos időtöltéséről már egy korábbi szemlénkben is beszámoltunk. A folytonos pereskedése hátterében pedig az áll, hogy az LMBTQ jogokra hivatkozva próbál pénzt kicsikarni a szerencsétlen áldozataiból.

Egy angol biztonsági őr azért nem tett semmit egy öngyilkos robbantó ellen, mert félt, hogy rasszizmussal fogják vádolni, amiért ellenőriz egy színesbőrű férfit – számolt be a BBC. Az eset egészen 2017. május 22-e éjjelére nyúlik vissza, amikor egy arab férfi pokolgépes robbantást hajtott végre a Manchester Arénában, amely támadás több 22 emberiéletet követelt. Az elkövető a migrációs hátterű Salman Ramadan Abedi volt, akinek a családja Líbiából származik. Kyle Lawler, az aznap este szolgálatot teljesítő egyik biztonsági őr pedig a származása miatt nem merte ellenőrizni a gyanús férfit. Mi több Abedi nemcsak számára volt gyanús, hanem egy az arénában tartózkodó vendég is jelentette, hogy veszélyben érzi magát a gyanúsan viselkedő férfi miatt. Lawler végül nem tett semmit a terrortámadás megfékezése ellen, ami ahhoz a katasztrófához vezetett, hogy Abedi fel tudta robbantani a nagyjából 3000 csavart és szöget tartalmazó pokolgépét, amivel 22 embert megölt és számos másikat megcsonkított. „Nem akartam, hogy az emberek azt higgyék, hogy a faji hovatartozása miatt sztereotipizálom. Féltem, hogy tévedek és rasszistának fognak bélyegezni, és bajba keveredek majd. Ez döntésképtelenné tett. Helyesen akartam eljárni, nem akartam mellé trafálni azzal, hogy túlreagálom és a faji hovatartozása miatt előítéletes vagyok valakivel szemben” – magyarázta tétlenségét a biztonsági őr. Tehát jól láthatjuk, hogyha a rendvédelmi feladatokat ellátó embereket kitalált vádakkal sarokba szorítjuk a munkájuk elvégzése miatt, akkor nem fogják elvégezni a munkájukat, ami még számos ilyen katasztrófához fog vezetni.

Skócia migrációs hátterű igazságügyi minisztere egy olyan törvényt akar elfogadtatni, amely értelmében az otthoni, családi környezetben tett kirekesztő kijelentések miatt is elvihet bárkit a rendőrség – számolt be a brit Times napilap. Tehát az új törvény értelmében bűncselekményt követ el, aki az otthonában gyűlöletet kelt olyan emberek ellen, akiknek olyan védett tulajdonsága van, mint a szexuális orientációjuk, faji hovatartozásuk vagy a nemük. Humza Yousaf, a migrációs hátterű igazságügyi miniszter ezt úgy fogalmazta meg, hogy bíróság előtt van azoknak a helye, akik a családi asztalnál folytatott beszélgetésben gyűlöletet keltenek. Tehát Yousaf megtenné a végső lépést az Orwell műveiből ismert gondolatrendőrség létrehozásához, és magánéletet nem tisztelve már az otthonokban elhangzó – általa helytelennek vélt – gondolatokat is börtönnel büntetné.

A PETA, amerikai állatvédő szervezet bezáratna egy thaiföldi kókusztej gyártót, mert állati segítséget használnak a munkafolyamataikban – számolt be a Washington Examiner. A PETA nyomásgyakorlásának köszönhetően a Costco – Amerika egyik legnagyobb hipermarketlánca – levette a polcairól a thaiföldi Theppadungporn kókuszvállalat termékeit. Az állatvédő szervezet elfogadhatatlanak tartja, hogy a Theppadungporn nem engedi szabadon a kókuszszedő majmait, illetve azt is felháborítónak tartja, hogy arra tanítják az állatokat, hogy kókuszt szedjenek a pálmafákról. Szerintük ez olyan állatkínzás, aminek azonnal véget kell vetni. Felvetésükkel csupán annyi a baj, hogy ennyi erővel minden olyan tevékenységet be kellene tiltani, amely során állatok segítenek az embereknek. Tehát a vakvezető kutyák, a lovaglás és háziállatok is állatkínzásnak számítanak, ugyanis nem engedik őket szabadon és a gazdáik igényeit elégítik ki. A Theppadungporn által készített „Chaokoh” kókusztej egyébként az USA teljes területén keresett növényi eredetű tej, ami minden nagyobb boltban megtalálható. Ezért óvatosságra intenénk a PETA-t, mert a fellépésükkel könnyen háborút robbanthatnak ki az állatvédők és a növényi tejből készült lattét fogyasztó csillogószemű fiatalok között.

Sikerült kiválasztani a Warner és CBS közös streaming platformjára készülő új Batwoman sorozat legdiverzebb színészét: az afroamerikai, biszexuális Javicia Leslie fogja játszani a főszerepet – számolt be az örömhírről a PinkNews, vezető homoszexuális hírportál. Leslie a filmben a leszbikus Ryan Wildert fogja játszani, aki eleinte egy kisbuszban lakik, majd a történet során átveszi a korábbi denevérnőtől, Kate Kane-től a szuperfelszerelését és ő lesz Gotham City új hőse. Így a korábbi unalmas, fehér, hetero denevérnő helyett egy diverzebb, menőbb, homoszexuálisabb szuperhősre bízhatják az életüket a város lakói. A diverzitás pedig mindig magasabb hatékonyságot és nagyobb tehetséget jelent, ahogy azt mind tudjuk! „Imádom, hogy Ryan egy teljesen egyedülálló Batwoman lehet – ez az ő stílusa, szerkója és az ő pillanata” – áradozott az új diverz denevérnőt alakító színésznő.

Új propagandafilm mutatja be a patriarchális elnyomást és azt a szenvedést, amit mai napig jelképesen át kell élnie minden nőknek. A film vállaltan „feminista szemszögből” fogja bemutatni Boleyn Anna királyné kivégzése előtti utolsó hónapjait – értesülhettünk az Independenttől. Tehát olyan áthallásos utalásokkal teli filmet várhatunk, mely szerint még mindig a kőkorszakban élünk, mert a napjaink nemzeti-konzervatív politikusai a családalapítást támogatják, ami szolgasorba taszítja a nőket. Ezért van szükség az ehhez hasonló propagandafilmekre, hogy végre tudatosítsuk a szebbik nemben, hogy nem kell családot alapítaniuk, férfiak és gyerekek nélkül is minden pozitívat megélhetnek az életben. Az elnyomó férfiak amúgy se az öröm forrásai, a gyermekek pedig csak felgyorsítják a klímaváltozást, amivel kést döfnek a „Földanya” szívébe. Szerencsére a film nemcsak a patriarchális társadalmat bontja darabjaira, hanem a faji elnyomást is megszünteti. Ugyanis egy afroamerikai színésznőt választottak a köztudottan fehérbőrű Boleyn Anna királyné szerepére. „Alig várom, hogy beleadjam szívemet-lelkemet ebbe a merész filmbe, ami bemutatja ennek az ikonikus hölgynek a bukását” – fogalmazott a diverzifikált királynét játszó Jodie Turner-Smith.