Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/42

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy sosem lehet eléggé haladó egy szilícium-völgyi tech-óriás. Bár kevesebb figyelmet kapott az iphone 12 és az új M1-es csippekkel felszerelt új Macbookok mellett, az Apple bejelentette a valódi, mindent elsöprő fejlesztését is: legújabb frissítésükkel megérkeztek az új transz-emotikonok. Immáron tehát, amennyiben Apple termékeket használunk, biztosan ott vannak készülékünkben ezen jelképek. Kérdés mi tartott idáig a cégnek, már 2020 van! „Örülök, hogy a transzbüszkeség zászlóját látom, de könyörgöm, tegyék be a többi (LMBTQ identitás) büszkeségi zászlót is” – fogalmazott egy elégedetlen Twitter-felhasználó. És mennyire igaza van! Kár lenne éppen itt megállni!

Szomorú hírrel kényszerülünk folytatni. Minneapolis városvezetése ugyanis letért az antirasszizmus útjáról. A városi tanács ugyanis egy olyan intézkedéscsomagot fogadott el, mely keretében újra növelik a rendőrség forrásait és több rendvédelmi dolgozót fognak a jövőben alkalmazni. Mindezt csupán csak azért, mert 15 éves csúcsot döntve 50 százalékkal növekedett a bűncselekmény-elkövetések száma, 2020-ban eddig több mint 500 embert öltek meg a városban. Ezért meghátrálni?! Ki érti ezt? A progresszió áldozatokkal jár.

Az elvetemült Trump úgy tűnik, mindig csak ártani tud. Még azzal is csapást mért ugyanis a független médiára, hogy csúfosan leszerepelt az elnökválasztáson. Ezzel ugyanis veszélybe került a CNN működése. A pártatlan médiumot tulajdonló AT&T infokommunikációs- és médiacég ugyanis 150 milliárd dolláros adósságot termelt, aminek következtében megeshet, hogy nem fogja tudni tovább működtetni a médiumot. A mértékadó hírcsatorna annak köszönhette nézettségi rekordjait, hogy folyamatosan és konzekvensen leplezte le Trump minden egyes hazugságát. Trump vereségével azonban a CNN nézettsége is jelentősen csökkenhet, ezzel pedig a csatorna kevésbé lesz már értékes. Így múlik el a világ dicsősége, köszi Trump!

Ki ne örült volna Joe Biden győzelmének? Ilyen négy év után azért mégis csak meg kell kicsit ülni Trump bukását. Bill de Blasio, New York polgármestere is egy kisebb összejövetelen engedte el magát, mintegy százezredmagával vigadott kicsit a demokraták diadalának. Nagy ügy. Egy politikusnak is kijár egy kis öröm, még a járvány közepén is. Mi ezzel a gond? És miért baj, hogy egy héttel később figyelmeztette a helyi zsidó közösséget, hogy ne vegyenek részt csoportosan vallási rendezvényeken, mert fennáll a tömeges megfertőződés veszélye? Jobban aggódik a New York-iakért, mint saját magáért. Problem?

Végre Új-Zéland is felzárkózott a fejlett világhoz: a szigetországban egy transznő nyerte a legnagyobb szépségversenyt. A magát férfitestbe zárt nőnek valló Arielle Keil, az új Miss Új-Zéland fogja képviselni országát a nemzetközi szépségkirálynő választáson. Spanyolország persze fényévekkel előzte meg  a hobbitok Megyéjét, az Ibériai-félszigeten ugyanis  már 2018-ban trasznő nyert. Jobb később, mint soha ugyebár. „Elképesztő élmény volt a szépségverseny! Ez az, amire már nagyon régóta vágytam, egy álmom vált valóra!” – mondta az új-zélandi transz-szépségkirálynő, akire családja is rendkívül büszke. „A legjobb, hogy édesapám most már teljes mértékben elfogad a lányaként, és látom az arcán, hogy büszke rám, őszintén büszke rám!” – fogalmazott Arielle Keil. Meseországban sincs ehhez fogható gyönyörű, könnyfakasztó történet.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy miért veszélyesek a republikánus viccek, illetve arról is, hogy miképp kényszerült bocsánatkérésre Anne Hathaway. Továbbá olyan információkkal is gazdagodhatnak, hogy hogyan segít oregoni, fekete, indián, transznemű szexmunkásoknak az amerikai állam.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Beto O’Rourke, Texas demokrata képviselője levélben figyelmeztetett, hogy a republikánusok „erős mémjei” hatalmas károkat okoztak a demokratáknak a 2020-as a kampányuk során – számolt be Conservative Review. Rourke levelét a Twitteren hozták nyilvánosságra, amelyben gyakorlatilag beismerte, hogy hiába áll a demokraták mögött minden közösségi médiafelület és PártatlanFüggetlenObjektív™ tényellenőrök, a jobboldali mémek mégis annyira közkedveltek és viccesek, hogy miattuk bukták el a választást Texasban. Ezért felhívja párttársait és a baloldali közösségét, hogy mindenképp növelniük kell a jobboldali viccek elleni fellépésük hatékonyságát. „Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a digitális- és a közösségi médiában. Akikkel beszéltem – különösen a kirekesztett közösségek esetében – az a személyes tapasztalat, hogy Trump/repbulikánusok kegyetlenül nyomták (hazugságok, erős mémek, és a fiatal szavazok hatékony megszólítása), míg mi semmit se tettünk” – fogalmazott szégyenletes vereségükkel kapcsolatban Beto O’Rourke. Csak vigyázzunk ezzel a hatékonyabb digitális fellépéssel! A végén még kiderül, hogy a humor sem kizárólagosan baloldali műfaj, így jó kommunista szokáshoz hűen inkább közösségi média cenzúrával lépnek fel az amerikai elvtársak.

Egy transznő (vagyis biológiai férfi) nyerte a Miss Új-Zéland szépségversenyt. Így a magát férfi testbe zárt nőnek valló Arielle Keil, az új Miss Új-Zéland fogja képviselni országát a nemzetközi szépségkirálynő választáson – számolt be a Metro. Bár Keil az első új-zélandi transz-szépségkirálynő, ennek ellenére nem ő az első férfi testbe zárt nő, aki részt vett a Miss Universe szépségversenyen. Ugyanis Spanyolország 2018-ban már sokkal haladóbb volt Új-Zélandnál, mikor kijuttatták a nemzetközi szépségversenyre Angela Ponce spanyol transznőt. Hagyjuk azonban a negatívkodást, a fontos az, hogy Keil, családja és rengeteg új-zélandi haladár számára a világot jelenti ez a természetfeletti győzelem. „Elképesztő élmény volt a szépségverseny! Ez egy olyan dolog, amire már nagyon régóta vágytam, tehát ezzel egy álmom vált valóra!” – mondta az új-zélandi transz-szépségkirálynő. Bár kérdéses, hogy a feministák hogyan fognak reagálni arra, hogy a fehér, elnyomó férfiak már a szépségversenyekre is betolakodnak. Ez azonban Keilnek nem szegheti kedvét, ugyanis a természetfeletti eredménye után végre családja felől is megbecsülést érez. „A legjobb, hogy édesapám most már teljes mértékben elfogad a lányaként, és látom az arcán, hogy büszke rám, őszintén büszke rám!” – fogalmazott Arielle Keil.Veszélybe került az USA-ban a sajtószabadság azzal, hogy Joe Biden demokrata amerikai elnökjelölt nyerte meg az elnökválasztást – derült ki a Fox NewsTucker Carlson Tonight” című műsorából. Az esti politikai műsorban Charlie Gasparino, gazdasági szakértő ismertette, hogy Joe Biden győzelmével veszélybe került a CNN működése. Márpedig azért, mert a vezető baloldali médiumot tulajdonló AT&T infokommunikációs- és médiacég 150 milliárd dolláros adósságot termelt, aminek következtében megeshet, hogy az AT&T egyszer csak nem fogja tudni tovább működtetni a CNN-t. Gasparino szerint a CNN eddigi nézettségi csúcsát annak köszönhetően érte el, hogy folyamatosan Donald Trumpot támadta. Most azonban Joe Biden győzelmével „Donald Trump már nem lesz itt a CNN-nek, hogy belerúgjanak, ezért a nézettségük mélyrepülésbe fog kezdeni”. Ez pedig olyan annyira világos tény, hogy még maga Jeff Bezos is visszalépett a médiacég felvásárlásától. Tehát Joe Biden megválasztásával, gazdasági válságba került egy médium, ami könnyen lehet, hogy csődbe megy, ha pedig a Népszabadság csődbe menése kapcsán kialakított baloldali logikát követjük, akkor a megfejtés egyszerű: az USA a legsötétebb diktatúrák egyike lett, Biden pedig egy sajtószabadságot veszélyeztető diktátor.

Minneapolis városvezetése indította el azt az USA-ban közkedveltté vált „antirasszista” intézkedéscsomagot, mely szerint a rendőrség megszüntetésével jelentősen csökkenthető a színesbőrűek ellen elkövetett rasszista erőszakos esetek száma. A javaslatokat George Floyd, afroamerikai, visszaeső bűnöző halála és a halálával kirobbant anarchokommunista BLM mozgalom ihlette. A demokrata város vezetése azonban néhány hónap elteltével gyakorlatilag beismerte, hogy katasztrofális hatásúak az úgynevezett antirasszista intézkedéseik. A rendőrségi források csökkentésének következtében ugyanis ebben az évben 15 éves csúcsot döntött a bűncselekmény elkövetések száma. A gyilkosságok száma pedig 50 százalékkal emelkedett, csak 2020-ban több mint 500 embert öltek meg a városban – derült ki a Daily Mail beszámolójából. A baloldali városvezetés ezért belátta, hogy a rendőrség forrásainak csökkentésével közbiztonsági katasztrófát okoztak, ezért megszavazták, hogy mégis több forrást biztosítanak a minneapolisi rendvédelmi erők számára. Az új döntés értelmében közel félmillió dollár többletforráshoz jut a Minneapolisi Városi Rendőrség (Minneapolis Police Department), amelyet állománybővítésre kell fordítaniuk, tekintve, hogy a városi közgyűlés korábbi intézkedései nyomán több mint 150 rendőr mondott fel. Milyen furcsa, hogy a demokrata politikusok pont az amerikai elnökválasztás előtt tartották jó ötletnek, ha közbiztonsági katasztrófát okoznak, majd miután a Demokrata Párt elnökjelöltje „nyert”, azonnal belátták, hogy ez egy ártalmas intézkedés volt! Egészen úgy tűnik mintha a BLM mozgalmat és az afroamerikai közösséget csak eszközként használták volna, hogy a Republikánus Párt népszerűségét csökkentsék, sajátjukat pedig növeljék ezáltal.

Anne Hathaway, hollywoodi színésznő bocsánatot kért, mert egy olyan karaktert játszott, akinek három ujja van, miközben neki valójában valójában öt ujja van, és attól félt, hogy emiatt az emberi jogi fundamentalisták céltáblájává válhat – számolt be a Daily Wire. A bocsánatkérést azért látta szükségesnek, mert a fogyatékossági jogvédők szerint sértő volt ez a filmes megjelenés. Bár a PC-kommandó felszólítására kért elnézést, a színésznő szerint gesztusa őszinte volt, és szó sincs a politikai korrektségtől való félelemről. „A végtagi eltérésekkel élő gyermekektől különösen bocsánatot akarok kérni: most már megtanultam, ígérem, hogy jobb leszek” – fogalmazott Anne Hathaway. A színésznő állításai őszintének hatnak.  Mintha csak azért könyörögne az ultraliberális elittől, hogy ne érjen véget színészi karrierje e „rendkívül politikailag inkorrekt tette miatt. Kérdés, hogy mi lesz a sorsa a Forest Gumpnak és más régi filmek, amelyekben egészséges színészek játszák a fogyatékossággal élő karaktereket? A mindig cuki, liberális és PC Tom Hankset természetesen kérés nélkül is együtt működik a liberálfasisztákkal, de más esetekben lehetséges, hogy komoly tiltólistát kell majd létrehozni.

Nyugat-Ausztrália állami könyvtárában (State Library of Western Australia, röviden SLWA) vitát rendeztek a „cancel culture”-ről, vagyis az „ellehetetlenítés kultúrájáról”. A nyilvános vita célkitűzését azonban végül az egyik liberális értelmiségi résztvevő lehetetlenítette el – számolt be a Spectator. Az ellehetetlenítés kultúrájának lényege, hogy látszólag felnőtt emberek egymás kirekesztésére szólítanak fel ilyen-olyan, apró-cseprő és gyakran mondvacsinált okokból. Az SLWA által rendezett vitán részt vett Margaret Allen, a könyvtár ügyvezető igazgatója, Graeme Paton, az ausztráliai Murdoch Egyetem posztgraduális képzésén résztvevő kutató hallgatója, Kai Schweizer, LMBTQI+ aktivista és Augusto Zimmermann, a perthi Sheridan Főiskola professzora, aki beszámolt az eseményről a Spectator-ben. Az esemény célja az volt, hogy kirekesztés és ellehetetlenítés nélkül megvitassák, mit is jelent az ellehetetlenítés kultúrája. Jelentjük a küldetést a legszemléletesebb módon teljesített a liberális különítmény: saját vitájuk nagyobb közönségekhez eljutását is „ellehetetlenítették”. Az öncenzúrára pedig azért volt szükség, mert az egyik résztvevő – nevezetesen az LMBTQI+ aktivista Schweizer – attól félt, hogy a vitán elhangzó dolgok nyilvánosságra kerülése esetén a követői az ő ellehetetlenítésére és kirekesztésére szólítanák fel a liberális közösséget. „A vita résztvevője aggódott, hogy a beszélgetés felzaklatná a közösség médiás követőit” – indokolta a vita nyilvánossá tételének megtiltását a SLWA szóvivője. Tehát a mindent jobban tudás, illetve az erkölcsi, morális fölény egyik élharcosa attól félt, hogy saját irreális és önző elvárásait (amelyeknek ő maga sem tud eleget tenni – a szerk.) számon kérik rajta a saját követői.

A leendő Biden adminisztráció igazságügyi reformja szinte kézzel vezéreltté tenné az USA igazságügyi rendszerét – számolt be a Manhattan Institute oldalán Heather Mac Donald, szakértő, ügyvéd. Az ügyvédnő ismertette, hogy a demokrata vezetésű szövetségi kormány szinte bármilyen ügyben megtámadhatná és felülbírálhatná a helyi- rendőrségek, ügyészségek és a szövetségi bírók eljárásait. „A Biden-terv megfosztaná a rendőröket és az ügyészeket attól a kompetenciájuktól, hogy kiket vehetnek őrizetbe és kiket büntethetnek meg, és a bírók függetlenségét is elvenné azáltal, hogy a szövetségileg megállapított alsó büntetéshatárok eltörlésére törekszik az erőszakos utcai bűncselekmények és kábítószer kereskedelem esetében” – részletezte Heather Mac Donald. A Biden-terv célja pedig nem más, minthogy felszámolja a diszkriminatív letartóztatásokat és ítéleteket. Ezért Joe Biden és Kamala Harris azt tervezik, hogy létrehoznak egy olyan szövetségi akciócsoportot, amely komolyabb indok nélkül bármikor megtámadhatna folyamatban lévő eljárásokat és megmásíthatná azok végkimenetelét. Tehát ha sikeresen megvalósítják a nemes célt, akkor súlyosan korlátoznák az igazságügyi rendszer függetlenségét és a bírói függetlenség is csorbulna, vagyis a hatalmi ágak szétválasztása megszűnne. Mindezt azzal indokolják, hogy „erősíteni akarják Amerika igazság iránti elkötelezettségét”.

Ahogy azt megfigyelhették a baloldali politikusok nagy erőkkel kampányolnak az önkéntes karantén, és a szigorú kijárási korlátozások mellett egészen addig, amíg saját kényelmükről, vagy szívüknek kedves tüntetéseikről és forradalmaikról nincs szó. Tehát minden rendezvény, amely nem illik bele a baloldali narratívába és nem szolgálja politikai érdeküket súlyos kockázatot jelent, az általuk fontosnak tartott események (amelyek többnyire tüntetések és felvonulások – a szerk.) esetében pedig megfeledkeznek a járvány létezéséről is. Magyar viszonylatban megfigyelhettük ezt az SZFE tüntetések kapcsán, az Egyesült Államok esetében pedig New York polgármestere szolgáltat példát, azzal, hogy a demokrata elnökjelölt győzelmét több százezres tömegben ünnepelte meg, míg a helyi zsidó közösséget felszólította, hogy tartózkodjanak a vallási ünnepeik megtartásától. Bill de Blasio polgármester november 8-án este még egy több százezer fős tömeg közepén ünnepelte Joe Biden választási győzelmét. Majd november 10-én figyelmeztette a New York-i ortodox zsidó közösséget, hogy ne vegyenek részt csoportosan vallási rendezvényeken, mert az tömeges megfertőződésekhez vezethet. Tehát két nappal a hatalmas Biden-buli után Blasio elmondta, hogy a zsidó vallási rendezvények mellőzése lehet „az utolsó esély” a járvány megfékezésére, amelyben most „mindenkinek részt kell vennie” (kivéve, ha a demokratáknak tartanak valamilyen világraszóló banzájt – a szerk.).


Oregon színesbőrű szexmunkásai amerikai adófizetői pénzből kaphatnak anyagi támogatást a koronavírus-járvány okozta „munkahelyi nehézségeik” miatt – számolt be az Oregonian. Haymarket Pole Collective elnevezésű szexmunkás jogait védő szervezet 600 ezer dolláros támogatást szerzett, amelyre elsősorban feketebőrűek, indiánok és transzneműek jelentkezését várják. A több mint félmillió forintos támogatásból összesen 75 szexmunkás, fejenként 1600 dolláros lakhatási támogatásban, 500 dolláros rezsitámogatásban és 150 dolláros internetdíj támogatásban részesülhet. Ezen felül 200 másik diverz szakmunkás egy olyan csomagot fog kapni, amelyben koronavírus elleni védőfelszerelés, COVID-teszt, ajándékkártyák és más egészségügyi felszerelések találhatóak. Reméljük, hogy az amerikai adófizetők is úgy gondolják, hogy a legjobb helyre ment a pénzük a rendkívüli, faji és szexuális megkülönböztetésen alapuló támogatással!

Az Apple közel egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy frissíteni fogják az emotikon és szimbólum készletüket a transzneműek jeleivel. A hatalmas előrelépésnek számító frissítés azonban nehezen készült el – számolt be PinkNews, vezető homoszexuális portál. A transzlobbi kitartó és eredményes küzdelme azonban duplán beért: az Apple legújabb frissítése nemcsak egy transznemű szimbólummal hódol a homoszexuális jogok előtt, hanem egy transzbüszkeség zászlóval is. Az újítás kapcsán felrobbant az internet, többen kitörő örömmel posztolták az új transzzászlós ikonokat és oktatták a világhálót a transzneműekkel kapcsolatos ”közismert tényekről”. „A transznők biológiailag is nők” – olvashatjuk egy twitterező bejegyzésében, ami persze a valóság tagadása, mivel a transznők (biológiailag) férfi testbe zárt női lelkek. Szóval a transznők nem lehetnek biológiailag nők. Sajnos azonban nem mindenki tudott önfeledten örülni a diverz frissítésnek. Voltak ugyanis olyan Twitter-felhasználók, akik az összes LMBTQP+ identitás zászlójának elérhetővé tételét követelték az Apple-től. „Örülök, hogy a transzbüszkeség zászlóját látom, de könyörgöm, tegyék be a többi (LMBTQ identitás) büszkeségi zászlót is” – fogalmazott egy elégedetlen Twitter-felhasználó. Az LMBTQP+ zászlók frissítése egyébként kétélű fegyver, egyrészt örökéletre tartó munkát jelent, tekintve, hogy végtelen nemiidentitás létezik a legnagyobb haladárok szerint. Másrészt azonban az egy teljesíthetetlen kihívás, hogy tegyék elérhetővé az összes homoszexuális zászlót. Ez mégpedig azért lehetetlen, mert akár minden percben születhet egy teljesen új nemiidentitás így a jelenleg még nem létező identitások kimaradnának, vagyis kirekesztő lenne az Apple.