Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/11

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a szép új világban a főhős már nem lehet fehér. Ebből kifolyólag a Warner Bros. végre megszabadul Johnny Cage-től, a Mortal Kombat szereplőjétől. „Úgy éreztem, ha egy diverz színészgárdával szeretnék filmet csinálni, akkor fura lenne, ha egy fehér színész, Johnny Cage lenne a hős.” – fogalmazott a film producere. Kérdés mi lesz Raiden karakterével, aki szintén fehér, valamint a négykezű Goroval. Lenne itt még tennivaló, akikkel végezni kéne. Finish him!

Elképesztő újítással rukkolt elő a 80 éves Amerika Kapitányt ünneplő Marvel. A képregényeket gyártó vállalat végre leszámol Nacionalizmus Kapitánnyal, akiből LGBTQ-aktivistát farag. Az új hőst a queer közösség ihlette, a nagyívű történet szerint pedig a Cap elszökik otthonról, hogy segítse a hozzá hasonló kisebbségekhez tartozó embereket, így beteljesítve sorsát. Nem is lehetne kitalálni ennél méltóbb ünneplést a nácikat és Vörös Koponyát legyőző Steve Rogersnek.

Nincs is szükség Amerika Kapitányra, amikor itt van Joe Biden, akire sokkal jobban ráillik a szuperhős szerep. „Biden fogyasztást ösztönző csekkjei pénzzuhatagként ömlenek az amerikaiakra, a lépések pedig nagyban csökkenthetik a szegénységet.”írja a Washington Post. Ami Orange Mannek nem sikerült négy év leforgása alatt megcsinálni, azt a jóságos demokrata elnök 6 hónap alatt elvégzi. Érthetetlen, hogy erre hogy nem gondolt korábban senki: pénzt kell nyomtatni, lehetőleg minden mennyiségben. Aztán azt odaadni a szegényeknek. Persze van egy ennél is jobb ötlet: elvenni a gazdagoktól mindenüket és azt odaadni a proletároknak. Tök egyszerű!

A Twitch népszerű streaming platform bejelentette, hogy a továbbiakban a „woman” vagyis „nő” szó helyett a „womxn”, gendersemleges nő kifejezést fogja használni. Márpedig azért, mert a nőket sértheti, hogy a woman szóban ott van a „man”, vagyis a férfi szó. Ezért jött tehát létre a womxn. Sajnos ez utóbbi kifejezés azonban transzfóbnak bizonyult, mivel sérti a transznőket, ugyanis ők olyan férfiak, akik azért küzdenek, hogy nőként tekintsenek rájuk. Láthatjuk, hogy mégsem olyan könnyű az újbeszél szótár megalkotása, mint az elsőre tűnik. Ennek ellenére csak remélni merjük, hogy nem adják fel a haladók a nyelvújítási kísérleteiket.

Koncepciós perekkel a bolygóért – a Guardian újságírói így mentenék meg a planétát, új bűncselekménytípust vezetve be „ekocídium” néven, mely a környezetszennyezés által elkövetett népirtást takarja. A tényállást természetesen elsősorban a jobboldali fasiszta országokra kellene alkalmazni, mint amilyen Brazília is. Bízunk benne, hogy lesz vesszőzés is, az igazi bűnösök pedig mennek majd a bitófára. Földanya akkor talán megbocsát.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy újabb problémák léptek fel az egyenjogúság terén az amerikai hadseregben, továbbá arról is, hogy hogyan szólta el magát a Fehér Ház szóvivője, valamint arról is, hogy mi történik arról, hogy megvágjuk a rendőrség költségvetését.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A héten a Warner Bros. újabb szereplőnek mond búcsút a haladók kedvéért. Ez esetben a legendás Mortal Kombat játék főhősétől, Johnny Cage-től kell elköszönnünk, aki eredetileg egy videójáték franchise-ból készülő alkotásban lett volna a film készítése szempontjából el nem hanyagolható karakternek, a főszereplőnek a megtestesítője. Távozásának oka egyszerű: Johnny fehér és emiatt nem lehetséges, hogy egy sokszínű, befogadó univerzumban szerepeljen, hiszen mindennek van határa. Pláne akkor, ha azon túl, hogy fehérként kap főszerepet, még szimpatikus is az általa játszani tervezett karakter. A film producere ezt nyíltan ki is jelentette az Inverse-nek adott interjúban: „Úgy éreztem, ha egy diverz színészgárdával szeretnék filmet csinálni, akkor fura lenne, ha egy fehér színész, Johnny Cage lenne a hős.”  Ezt egyébként már jóval korábban, a BLM-mozgalmat megelőzően eldöntötték. De nem kell izgulnunk, nem maradunk fehér karakter nélkül, ugyanis érdekes módon az egyik főgonosz – aki szintén világos bőrű – maradhatott a filmben. A produkció azonban nem csak ebben fogja kiszolgálni a haladó igényeket. Mileena karakterét – aki inkább hasonlít egy ázsiaira – egy fekete színésznő fogja a filmvásznon megeleveníteni. Az is érdekes kísérlet, hogy egy olyan játékot, ami főleg az erőszakos harcra helyezi a hangsúlyt, miképpen tudnak korhatáros besorolás nélkülire adaptálni. Nyilván tekintettel kell lenniük a liberális hópelyhek érzékeny lelkivilágára. A felsorolt problémák alapján mi nem fogadnánk arra, hogy nagy kasszasiker lesz a film.


Eredeti forrás:

Az Egyesült Államok hadserege az elmúlt években inkább a valóság és a józan ész ellen folytat háborút újabb és újabb agyament ötleteivel. A legutóbbi csatát el is vesztették. Kiderült ugyanis, hogy az újonnan bevezetett, gendersemleges – a férfiakkal és nőkkel szemben ugyanolyan elvárásokat támasztó – fizikaierőnlét-vizsgálaton a nők 65 százaléka elbukik, ellenben a férfi társaik 90 százaléka teljesíti azt. A probléma valószínűleg a fizikaierőnlét-vizsgálattal lehet, ami a legtöbb esetben kirekesztő és nem érzékeny a nemi egyenlőség 21. századi előírásaira. A Pentagon, látva a kínos eredményeket, úgy döntött, hogy új módszert vezet be az eredmények értékelésébe, azok ugyanis nem fognak beleszámítani az előléptetésekről szóló döntésekbe. Tehát a teljesítmény nem számít, a lényeg a totális egyenlőség elérése a hadseregben is. Nagyon várjuk mindenesetre a nyári olimpiát, ahol a nők versenybe kelhetnek majd magukat nőnek érző férfiakkal. Emlékezetes pillanatoknak nézünk elébe.


Jen Psaki már számtalanszor okozott vidám pillanatokat a közönségnek szokásos, Fehér Házban megtartott tájékoztatói során. Psaki mostanában inkább azzal tűnik ki, hogy képtelen válaszolni a számára feltett kényes kérdésekre, néha azonban véletlenül igazat is mond a kikerülő válaszainak megfogalmazása közben. A legutóbbi sajtótájékoztatón például figyelmetlen volt és a „válság” szót használta a déli határon uralkodó állapotok leírására, utalva egyébként az illegális bevándorlók által előidézett helyzetre a déli határvédelem feladása után, melyet Joe Biden rendelt el. Amikor a riporter ezt kihasználva visszakérdezett, gyorsan javított is a szóvivő asszony és a „válság” szót „kihívásra” változtatta. A Biden-adminisztráció egyébként is olyan szómágiát folytat, amit még a „szárnyaskapukat” építő osztrákok is megirigyelnének. Miközben mindenkinek világos, hogy hatalmas katasztrófa bontakozik ki az USA déli határán, addig a Biden által vezetett kormányzat próbálja eltusolni a valóságot. Szerintük ezek csak „kihívások”, „megalázó helyzetek”. Azt, hogy a valóságban mekkora a baj, jól illusztrálja, hogy a határőrség dolgozóinak megtiltották, hogy kapcsolatba lépjenek a médiával. Mi mindenesetre kíváncsian fogjuk figyelni, hogyan fog kibotorkálni ebből a helyzetből Biden, akinek manapság egy lépcső fokainak megmászása is nagy kihívást jelent.

A Washington Examiner cikke számol be arról, hogy egy Milwaukee-ban „Drag queen” órákat tartó szervezet támogatója pedofil botrányba keveredett. Az ügyet súlyosbítja, hogy egy olyan támogatójukról van szó, aki egyébként bíró. Brett Blomme ugyanis egy gyermekjogi ügyekkel foglalkozó ember, aki a vád szerint számítógépén számos pedofil tartalmat tárolt, valamint ő maga is töltött fel ilyet az internetre. A bűncselekmény súlyosságát jól jelzi, hogy tettéért akár huszonöt év börtönbüntetést is kaphat – persze, ha csak nem egy elnéző liberális bíróhoz kerül az ügye. Az általa támogatott szervezet igyekezett mielőbb elhatárolódni támogatójától, és kifejezték, hogy mennyire elítélik a pedofíliát. „A pedofíliának nincs helye az LMBT-közösségben.” – nyilatkozták. Érdekes. Mintha korábban azt olvashattuk volna LMBT-ideológiát propagáló oldalakon, hogy egy is „csupán” egy szexuális irányultság, amit el kell fogadni.

Amíg hazánkban a 444 ír olyan cikkeket Bidenről, amiket még az észak-koreai állami TV is megirigyelhet, addig az USA-ban a Washington Post jeleskedik ebben a műfajban. A legújabb gazdaságvédelmi intézkedésről szóló hírt a következő módon osztották meg: „Biden fogyasztást ösztönző csekkjei pénzzuhatagként ömlenek az amerikaiakra, a lépés pedig nagyban csökkentheti a szegénységet.” Pénzzuhatagba. Szerintük ugyanis még a kritikusok is csak abba tudnak belekötni, hogy túl sok pénzt oszt szét Biden. Az internet népe persze nem felejt, és ez a szintű szervilizmus sokaknál kiverte a biztosítékot a Twitteren. Többen a jól ismert észak-koreai hírolvasáshoz hasonlították a cikket, de volt, aki szerint legutóbb a kilencvenes években, a tinimagazinok írtak ilyen stílusban Leonardo DiCaprio-ról. Illetve volt olyan is, aki szerint a következőképpen kellett volna bejelenteni az intézkedést: „A legdicsőségesebb Biden a mennyei egekből szórja a pénzt és számol le a szegénységgel és betegséggel, hogy megmutassa a demokraták erejét, könyörületességét és jóindulatát.” Alig várjuk, hogy a liberális média nemsokára azt is bejelentse, hogy Joe Biden elhozta a világbékét – egy újabb háború indítása árán.

Eredeti forrás:

A BBC cikkén keresztül betekintést nyerhetünk a baloldali ideológiában uralkodó káoszra. A Twitch néven futó, népszerű streaming platform, ami eddig is híres volt liberális elköteleződéséről, újabb ötlettel rukkolt elő. Bejelentette, hogy a befogadás jegyében a „woman” vagyis „nő” szó helyett a „womxn”, gendersemleges nő kifejezést fogja mostantól használni. Az angol nyelvben ugyanis számos szó tartalmazza a „man” szótagot, amely férfit jelent, ez a haladó „nyelvész-esztéták” szerint pedig sértő a nőkre nézve. Emiatt új, gendersemleges kifejezéseket kell alkotni, így jött létre a womxn is, ami nem mellesleg nyelvtörőnek is kiváló. Meglepő módon viszont éppen a liberálisok felháborodása miatt kellett visszakoznia a Twitch-nek. Szerintük súlyosan transzfób lépés lenne a womxn használata, mivel a transznők olyan sokat küzdöttek azért, hogy nőnek hívják őket, nőként tekintsenek rájuk. Úgy látszik, lassan teljes káoszba süllyed a haladó oldal, ahogy egyre jobban belegabalyodnak saját őrültségeikbe. Bármi is legyen a végső megoldás erre a problémára, mi kíváncsiak vagyunk, vajon mikor lesz a Momentumból Momxntum?


A The Guardian újságírói, Jojo Mehta és Julia Jackson legújabban azt mutatják be, hogy koncepciós perekkel mentenék meg a bolygót. Mivel a Párizsi Egyezmény egyre inkább teljes bukásnak látszik, valahogy meg kell próbálniuk ráerőltetni a vörös-zöld gondolatot az egyes országokra. Nagyszerű ötletük, hogy egy új nemzetközi bűncselekménytípust, az „ekocídiumot”, vagyis a környezetszennyezés által elkövetett népirtást vezetnének be. Elképzelésük szerint e tényállás alapján a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) előtt lehetne lefolytatni az eljárásokat. Jól értjük, valami homályos, szélsőséges környezetvédő ideológia alapján, ami még az 1970-es évekből gyökerezik. Brazíliát például súlyos környezetszennyezőnek tekintik, de például Kínát – amelyik még mindig a leginkább környezetszennyező ország – meg sem említik. Vajon ez azért van így, mert a nemzetközi szervezetek és liberális újságírók sem harapnak abba a kézbe, amelyik enni ad nekik? Arról nincsenek kétségeink, hogy nagyszerű koncepciós pereket folytatnának le a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt a zöldek, ha tehetnék, hiszen az ICC az elmúlt években egyre inkább siet a baloldal kedvében járni, hogy kiélhessék az ilyen irányú szenvedélyeiket. Gondoljunk csak az Izrael-ellenes kirohanásaikra. Szép új világ!


Portland városában 2000 százalékos (igen, 2000!) növekedést produkált a gyilkosságok száma, amióta a rendőrség költségvetéséből kivontak 15 millió dollárt – adja hírül a Law Enfrocement Today. Ahogy fogalmaznak: „nagyszerű munka, Portland”. Hogy mi ebben a nagyszerű, azt nem tudni. De ki hitte volna, hogy ha drasztikusan megvágják a helyi rendfenntartásra szánt összegeket, akkor eluralkodik a bűnözés a korábban békésnek mondható városon? Az egész helyzetet a tavalyi BLM-mozgalom mellett kialakult „Defund the police” mozgalma érte el, akiknek az akarata előtt a demokrata városvezetés jó liberális módjára behódolt, és elkezdte leépíteni a rendőrséget a városban. A városvezetés döntését persze most már bánja, 2 millió dolláros gyorssegélyt akar nyújtani a rendfenntartó szerveknek. Ez persze körülbelül annyit fog érni, mint halottnak a csók. Ironikus módon egyébként éppen azok a zavargások növelik a költségeket, amelyek azt akarják elérni, hogy kevesebb pénzt fordítsanak a karhatalmi szervekre. Például: a tavalyi BLM-zavargások idején egy hónap alatt majdnem 50 ezer dollárt kellett költeni könnygázra, és paprika spray-re. És akkor még nem beszéltünk arról a több milliós anyagi kárról, amit a folyamatos rendbontások okoztak a városnak a „többnyire békés” tüntetések során. Láthatják kedves olvasóink, hogy a liberálisok milyen alapos emberek, mindent számba vesznek, kivéve a következményeket. Javasoljuk, hogy legközelebb kicsit kozmetikázzák a statisztikákat. Akkor nem lesznek ilyen problémák.

Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb szuperhőse, Amerika Kapitány idén lesz nyolcvan éves. A Marvel ki is találta, mivel tudja egyik legjobb fejős tehenét megünnepelni: LGBTQ+- aktivistát faragnak belőle – olvashatjuk a Gamesradar oldalán. A hős, aki eredetileg olyan főgonosszal harcolt, aki még a náciknak is túl sok volt – vörös koponya –, most a szexuális kisebbségek elnyomása ellen fog küzdeni. Micsoda karrierút! A készítők szerint az új hőst a queer közösség ihlette: „aktivisták, vezetők, és egyszerű emberek, akik egy jobb életért küzdenek”. A történet szerint főszereplőnk elszökik otthonról, hogy segítse a hozzá hasonló, hajléktalanná vált, ilyen-olyan kisebbséghez tartozó embereket. Úgy látszik tehát, ha szexuálisan deviáns a hős, akkor az se baj, ha fehér, nem úgy, mint a Mortal Kombat film esetében. Arról persze nem mesélnek a készítők, hogy milyen különleges képessége lesz az új Amerika Kapitánynak a „jóemberkedésen” kívül. De kedves olvasónk tudják már, hogy ennél jobb szuperképesség nem is kell!


Az angliai Bourmeouth városi tanács hamarosan arról dönthet, hogy a hivatalos kommunikációban végre leszámolnak a nemek közötti egyenlőtlenséggel. Egy független képviselő javaslatára ugyanis eltörölnék a he/she, vagyis az adott személy nemére utaló névmások használatát, iIlletve száműznék az ülésekről a chairman – elnök – kifejezést is a man szótag miatt. A módosítást benyújtó L-J Evans képviselőasszony szerint a mai világban már nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen elmaradott nyelvezetet használjanak: „A férfias én nőies szavak használata pontatlan és felesleges, amikor embereket írunk le velük és inkább a történelmi nemi sztereotípiákat erősít.” Értjük, tehát történelmi nemi sztereotípia, ha valakit férfinek, vagy nőnek nevezünk. A képviselő azt is elmondta, szerinte ettől lesz majd vonzó a közszolgálati pálya a fiatalok számára. Nyilván a versenyképes fizetés, a kiszámítható életpálya, az smafu. Ami pedig a magyar vonatkozásokat illeti: Budapesten szerencsénkre a főpolgármester egy mukkot se ért angolul – az értelmiség, ugye -, így nem kell attól félnünk, hogy ragadós lesz a példa. Különben búcsút inthetnénk olyan szavainknak, mint a menetrend, a mentőállomás, és hasonlók.