Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/18

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a messzi-messzi galaxisban egyre furcsább lények jelennek meg. A nemrégiben megjelent új Star Wars Bad Batch rajzfilmsorozata sem kivétel ez alól. A rajzfilm egyik karaktere ugyanis lehetséges, hogy transznemű. Ráadásul Omegáról, a Köztársaság klónjáról még az is kiderülhet, hogy homoszexuális. Nem csoda, hogy a Kaminón több millió férfi klón után végre valami izgalmasabbra vágytak a tudósok és legyártottak valami egészen mást. A változatosság gyönyörködtet, ugye.

Végre kiderült, hogy mi a tartós házasság titka. Kitől mástól tudhatjuk meg a rejtélyt, ha nem Bill Gates-től? A dollármilliárdos ugyanis még 1997-ben arról egyezett meg feleségével, hogy évente egy hétvégét eltölthetnek szeretőjükkel az egyik tengerparti házukban. Ez persze még nem a nyitott házasságot jelenti, csak egy előre mutató kezdeményezés. A Yahoo ezért ajánlja mindenkinek, elvégre a Gates házaspárnak is bejött és nem lett válás a vége. Ja, de.

Nem megfelelőképp újították fel a Disney Worldben a Hófehérke történetét bemutató élményvasútat. Persze az attrakció szebb megvilágítást kapott, meg jobb animációkat. Egy ennél sokkal fontosabb dolgot viszont érintetlenül hagytak: ez pedig a mese befejezése. Hiba volt. Hófehérke ugyanis a felújítás után sem egyezett bele az őt felébresztő abuzáló csókba. Lehet nem is akart felkelni álmából, de pláne nem arra, hogy egy fehér heteroszexuális képződmény molesztálja. Ideje lenne új, haladóbb befejezést találni ennek a mesének is.

Egy édesanya elveszítheti gyerekfelügyleti jogát egy politikailag inkorrekt kerti dekorációs tárgy miatt az USA-ban. A nő kocsifeljárója mellett egy fa tövében ugyanis van egy kő, amelyet a konföderációs zászló képe díszit. A gyermek apja szerint ennek a jelenléte a kertben nem teszi megfelelővé a helyet a gyerek felnevelésére. A bíróság természetesen elfogadta az érvelést, és amennyiben a kitűzött határidőn belül nem távolítja el a követ az édesanya, az apának ítélik a felügyeleti jogot. Tanulság: nem kéne rasszista jelképeket tartani a kertben sem.

A Biden-adminisztráció újraindítási csomagja a vendéglátósok között aszerint tesz különbséget, hogy milyen elnyomott kisebbségekhez tartoznak. Tehát a szövetségi támogatások igénylésénél a sor végére kerülnek azok a vállalkozások, amelyek fehér, heteroszexuális férfiaké. Egészen elképesztő, hogy egyesek úgy osztanák el a támogatási összegeket, hogy mely vállalkozásnak mekkora volt a bevételkiesése. Nem volt elég, hogy a fehérek évtizedekig elnyomták a feketéket, most még a segélyeket is lenyúlnák. Szégyen.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy szülőként mit kell tenni, ha gyermekünk a rossz mosdót használja, továbbá arról is, hogy nem mindenki lelkes a Starbucks társadalmi népnevelésétől.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A Yahoo News hozta el a hírt, amit már annyira vártak a Csillagok Háborúja rajongói: a május 4-én debütált új Star Wars animációs sorozat főszereplője egy transznemű karakter lett. Az Omega névre hallgató klón története sokak szerint végre: „az olyan nagyon várt LMBT+ történetszálat jeleníti meg abban a messzi-messzi galaxisban.” A rajongók abból gondolják, hogy Omega transznemű, hogy a klónokat Jango Fettről mintázták, így azok mind férfiak, ő viszont nő. De vajon szegény Jangot megkérdezték-e valaha, hogy minek érzi magát? Ha viszont a rajongók elmélete bebizonyosodik, akkor pánszexuális karakter mellett immár transznemű szereplője is lesz a franchise-nak. Hivatalosan még nem erősítették meg a teóriát, a műsor egyik producere csak annyit ígért, hogy meg fogjuk ismerni a karakter háttérsztoriját. Eközben a rajongók már tovább is gondolták az elméletet, és arra jutottak, hogy valójában az osztag többi tagja Omegának az apjai is egyben. Milyen jó lenne, ha az ilyen és ehhez hasonló elméletek megmaradnának a sci-fi szintjén, és nem ültetnék ezeket át a való életbe is!

A Slate haladó szülőknek szánt rovata ezen a héten is bemutatta, hogy milyen nehéz manapság a liberális gyereknevelés. A levélíró tizennégy éves lánya (?) egy ideje nonbinárisként kezdte meghatározni magát, és azóta másik WC-be jár, mint azelőtt. A szülőt ez zavarja, de még nem merte szóvá tenni, mivel nem akarja felelősségre vonni a gyereket. Azt sem szeretné, hogy újra magába zárkózzon a tinédzser, azonban retteg, hogy mi fog történni, ha megtudják a konzervatív nagyszülők. Elgondolkodott rajta, hogy megkérje gyermekét, hogy használja a rendes WC-t, amikor a nagyszülőkkel vannak, ezt viszont igazságtalannak érezné. A levél végén megkérdezi, ha már a genderfluidok identitása tényleg annyira „folyékony”, akkor nem lehetne-e valamilyen módon egy irányba terelni azt. Láthatjuk, hogy milyen óriási problémákkal küzdenek a haladó szülők az Egyesült Államokban.

Az INSIDER megosztotta olvasóival, hogy mi a tartós házasság titka, legalábbis a majdnem tartósé. Újra előkerült egy 1997-ben készített interjú Bill Gatesszel, amiben arról vallott, hogy feleségével megegyeztek, évente egy hétvégét eltölthet a szeretőjével az egyik tengerparti házukban. A magukat párkapcsolati terapeutáknak nevező “szakemberek” pedig újra elkezdték reklámozni, hogy az ilyen poligám megoldások garantálják a boldog házasságot. A cikkben Jennifer Mann kifejti, hogy az ilyen megegyezések kulcsa a kommunikáció, és hogy milyen nagyszerű a szóban forgó példa.” A Gates házaspáréhoz hasonló megállapodás vonzó lehet az egyébként monogám párok számára, akik nem akarnak kifejezetten nyitott kapcsolatot vagy poliamóriásak lenni.” A cikkben csak egy apróságot felejtettek el megemlíteni, hogy a világ egyik leggazdagabb házaspárja éppen néhány napja vált el hivatalosan is egymástól.

Egy édesanya elveszítheti a gyerekfelügyleti jogát egy politikailag inkorrekt kerti dekorációs tárgy miatt – számolt be a New York Post. A nő kocsifeljárója mellett egy fa tövében van egy pici kő, amelyet a konföderációs zászló képe díszit. A gyermek apja szerint ennek a jelenléte a kertben nem teszi megfelelővé a helyet a gyerek felnevelésére. Ami viszont megdöbbentő, hogy a bíróság elfogadta az érvelést, és amennyiben a kitűzött határidőn belül nem távolítja el a követ az édesanya, az apának ítélik a felügyeleti jogot. A gyereket képviselő jogász szerint: “A politika belekeverése a családjogi vitákba a lehető legrosszabb döntés, de úgy látszik, a fellebbviteli bíróság megnyitotta az utat ez előtt.” Valóban veszélyes precedenst teremthet az ügy. Ezt valószínűleg a haladó megfelelési kényszerben szenvedő bírók sem gondoltak át, hiszen ezután egy konzervatív bíróságot mi akadályozhatna meg abban, hogy például egy szivárványos zászló miatt elvegyék valakitől gyermekfelügyeleti jogát?

A Breitbart számolt be a Biden-kormányzat újabb, szociálisan rendkívül érzékeny intézkedéséről. A nagy újraindítási csomag – ugye ez az, amivel Joe bácsi megmenti a világot – a vendéglátósok között aszerint fog különbséget tenni, hogy milyen „elnyomott” kisebbségekhez tartoznak. Így a szövetségi támogatások igénylésénél a sor végére kerülnek azok a vállalkozások, amelyek fehér férfiaké. Persze, mellékesen azt is vizsgálni fogják, hogy mennyire érintette őket a gazdasági visszaesés. Ennek ellenére nagy valószínűséggel egy fehér heteroszexuális férfi nem nagyon számíthat érdemi segítségre a központi kormányzattól. Egyébként nem ez az első eset, hogy egyes kormányzati programok származási alapon különböztetik meg hátrányosan az államok lakóit. Tagadhatatlan, hogy ez a módszer valóban sokkal érzékenyebb szociálisan, ahhoz képest a maradi eljáráshoz képest, mint amit Trump idejében használtak. Azokban a sötét időkben csak az számított a támogatásra jogosultságnál, hogy valaki mekkora bevételtől esett el a válság miatt.

A Daily Mail jelentette, hogy óriási veszteség érheti a Facebook-felhasználókat. A Starbucks ugyanis megsértődött azon, hogy sok „gyűlölködő” reakciót váltanak ki felvilágosult posztjai a közösségi oldalon, és emiatt azt tervezi, hogy elhagyja azt. A 35 millió felhasználó által követett oldalon legtöbbször a termékeikről osztanak meg információt, viszont néha „fontos” társadalmi kérdésekben is megnyilvánulnak. A vállalatnak viszont nem tetszik, hogy ilyenkor nemcsak ajnározó hozzászólásokat kapnak, hanem vannak, akik kritizálni merik a haladó elképzeléseket. Az elmúlt időszakban olyannyira megszaporodtak a negatív kommentek, hogy azt tervezik, kivonulnak a közösségi platformról. Hallatlan!

Mindannyiunk kedvenc sóhivatala, az ENSZ újabb parádés döntést hozott, adta hírül a UN Watch portál. A nemzetközi szervezet tagállamainak nem kisebb dolgot sikerült véghez vinnie, mint hogy beválasztották Iránt az ENSZ Nőjogi Bizottságába. Persze, min lepődjünk meg? Az eddigi tagok között már ott volt eddig is például Szaúd-Arábia vagy Szomália. Ez az eset is jelzi, hogy mennyire veszi magát komolyan a szervezet, hiszen nemrég még jelentést fogadott el az iráni nők rossz helyzetéről. Annak ellenére, hogy néhányan felszólaltak a döntés ellen a közösségi médiában, azt nem látjuk, hogy az oly jól ismert „civil” szervezetek megszólaltak volna az ügyben. Vajon hol vannak ilyenkor?

A Cato Intézet szakértője, Julian Sanchez a vakcina igazolványok kérdését járta körbe legújabb, az NBC honlapján is megjelent cikkében. Az Egyesült Államokban a védettség igazolványok kérdése sokkal problematikusabb az egyéni szabadságjogok szabadabb értelmezése miatt. Így eshet meg, hogy egyes államokban megtiltják ezek alkalmazását. Julian azon az állásponton van, hogy mindenképpen kellenek az igazolványok, viszont elég meglepő módszert ajánl a probléma megoldására. Az egészből ugyanis kihagyná az államot: szerinte ezt a magánvállalatok tökéletesen meg tudják oldani, amíg az adatok biztonságos tárolása biztosított. Egyik fő érve a magán megoldás mellett, hogy: „A vállalkozások vannak a legjobb helyzetben ahhoz, hogy eldöntsék, fogyasztóikkal szemben milyen politikát folytatnak, aszerint, hogy beoltottak-e, vagy sem.” Kár, hogy a liberálisok, amikor a szólásszabadságról van szó, akkor már nem pártolják ennyire a vállalkozás szabadságát, gondoljunk csak a keresztény cukrászok eseteire.


Óriási botrány van kibontakozóban, amelyről beszámolt a Telegraph: a világ legboldogabb helyeként emlegetett Disney Worldben felújították a Hófehérke történetét bemutató élményvasútat. A közönség nagy örömére szebb megvilágítást, jobb animációkat és más újításokat is kapott a szerkezet. A feministák viszont nem lennének igazán profik, ha nem tudnának még ebbe is belekötni. Egyeseknek ugyanis nem teszik, ahogy véget ér a vasút – vagy inkább, ahogy a mese. Szerintük, mivel Hófehérke nem tudott beleegyezni az őt felébresztő csókba, ezáltal szexuális erőszak áldozatává vált. Emiatt azt követelik a Disneytől, hogy írja át a mese történetét – többek között e mellett állt ki a párkapcsolati tanácsadó Nichi Hodgson is. Nem értjük, hogy vajon miért van a feministákban ilyen elemi gyűlölet a romantika bármilyen megjelenési formája iránt. Arról nem is beszélve, ha nem csattant volna el a csók, Hófehérke sosem kelt volna életre.  A Guardian oldalán igazán megdöbbentő írás jelent meg egy névtelen forrás tollából. A „hölgy” elmeséli, hogy a kétezres évek végén esett át egy nemi átalakító műtéten. Ezután nem nagyon bonyolódott szexuális kapcsolatokba, de aztán egyszer csak megtört a jég. Egy kétórás orgia közben vesztette el az ő megfogalmazása szerint a „második szüzességét”. Így már kedves olvasóink, Önök is értesülhettek róla, hogy ez ma már másodszorra is lehetséges. De vajon miért kell ezeknek a transznemű és egyéb nemi indentitású embereknek folyton folyvást az orrunk alá dörgölniük olyan részleteket az életükből, amire a kutya se kíváncsi?