Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/20

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a kisgyermekek progresszív, gendersemleges nevelését nem lehet elég korán elkezdeni. Ezt felismerve a kaliforniai törvényhozás bátor lépésre szánta el magát: hamarosan elfogadhatják azt az új szabályozást, mely a nagyobb boltokat gendersemleges gyermekruházati- és játékosztályok kialakítására kötelezheti. Ideje leszámolni a rózsaszín és kék kisruhákkal! Sőt, a legjobb az lenne, ha a gyermekek szürke formaruhában járnának, hogy teljes legyen az egyenlőség közöttük. Különben is, a szülők önkényesen választanak és vesznek gyermekeiknek dresszeket, úgyhogy akár azt is le lehetne szabályozni, hogy minden kisgyerek egy meghatározott fejadagot kapjon születésekor a szükséges ruhadarabokból.

Nemcsak ugyanolyan ruhákkal küzdhetünk az ellen, hogy gyermekeinkből tökéletes liberális felnőtteket faragjunk, az sem mindegy, hogy milyen meséket, sorozatokat nézetünk velük. Szerencsére már most is széles a választék, de nem árt, ha a már meglévő, de elavult történeteknek új színezetet adunk. A Disneynek köszönhetően a „Büszke család” sorozatra végre tényleg büszkék lehetünk! A korábbi, maradi családmodellt bemutató történetet ugyanis újraforgatják: a haladó korszellemnek megfelelően egy homoszexuális, rasszokon átívelő szerelmet mutatnak be, melynek beteljesüléseként a fehér és fekete férfiak alkotta pár örökbe fogad egy kislányt. Szívmelengető történet!

Persze vannak olyan rossz nyelvek, melyek szerint a Disney utóbbi években tapasztalható progresszív üzletpolitikája finoman szólva nem kifizetődő a cégnek. Ezek azt állítják, hogy a világ leghatalmasabb mesebirodalma valamiféle kultúrharcot folytat, és behódol a kritikai rasszelméletnek. Természetesen ebből semmi sem igaz, egyes tájékozatlan emberek egyszerűen csak képtelenek belátni, hogy haladni kell a korral. Az elfogadás jegyében minden kisgyermek elé LMBT-karaktereket kell állítani példaképül. Hogyan érintené egy négyéves transznemű kislány lelkét, ha nem látná maga előtt azt a mesehőst, akivel azonosulni tud? Különben is, mi az a pár százmillió dollár cserébe azért, hogy a Disney egy igazán példamutató, progresszív vállalattá vált?

Pont az ilyen haladó mesék nézésére lenne szüksége azoknak a kisgyermekeknek, akiknek édesanyja megrázó kijelentést tett egy online konferencián. A kétgyermekes skót egyetemista szerint a „nők női nemi szervekkel születnek, valamint a férfiak és a nők eltérő fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek”. Döbbenetesen elmaradott, transzfób vélemény ez! Szerencsére az ilyen, és ehhez hasonló ciszheteró elnyomók nem ússzák meg olyan könnyen a tájékozatlanságukból fakadó kijelentéseik következményeit: az édesanya ellen ugyanis – nagyon helyesen – eljárást indított az egyetem.

Küzdelmünk nem hiábavaló: egy kutatás szerint a britek 50 százaléka attól fél, hogy elveszítheti a munkáját, ha nem a megfelelő kifejezést használja a szexuális- és egyéb kisebbségek vonatkozásában. Rendesen be kell verni a fejbe az újbeszél szótárt. Ha meg nem, akkor nem kell csodálkozni.  

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy milyen luxusautókkal vonultak fel az elnyomásuk miatt tüntető palesztinok, továbbá arról is, hogy milyen jó szomszédok a független hírügynökségek és a terroristák.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A Postmillenial mutatott be cikkében egy olyan esetet melyből kiderül miért nem érdemes korlátlanul befogadni az országba az őslakos népességtől eltérő kultúrájú bevándorlókat. A legutóbbi izraeli-palesztin konfliktust a nyugati világban több helyen is zavargásokba torkolltak, melyeket Izrael-ellenes tüntetések követtek. Az egyik legmegdöbbentőbb eset Londonban történt. Egy autós felvonuláson a demonstrálók ugyanis azt kiabálták, hogy minden zsidónak meg kell erőszakolni a lányát és az édesanyját. A felvételen, ami az esetről készült, az is látható, hogy több tízmillió forintot érő autókkal vonultak fel a prostestálók – ebből is látszik, mennyire el vannak nyomva. A bejelentéseket követően a londoni rendőrség is kéretlen-kellettlen, de nyomozásba kezdett.Elmondásuk szerint sikerült is azonosítaniuk a gépjárműveket. Várjuk a fejleményeket.


Az elmúlt időszakban nagy pénzügyi veszteségeket szenvedett a haladásban mindig élenjáró Disney, legalábbis ez derül ki a vállalat legutóbbi pénzügyi jelentéseiből – számolt be a Postmillenial. Úgy látszik, a vállalatnak nem jött be a teljes kapituláció a kritikai rasszelmélet és más liberális dogmák előtt. Ismeretes, hogy politikai nézetei miatt rúgták ki az egyik legnépszerűbb színésznőjüket, Gina Caranot, illetve egymás után törlik a „politikailag nem eléggé korrekt” műsoraikat is. A cég 2021-es második negyedévi eredménye 636 millió dollárral maradt el az azt megelőző időszakhoz képest. Az is jelzi, hogy ez nem csak a koronavírus-járvány számlájára írható, hogy az online platformjuk bevételei is jócskán alulmúlták a tervezettet. Vajon a cég a jövőben a társadalom-mérnökösködést, vagy a profitot választja majd?


A függetlenobjektív nyugati médiát a múlt héten az tartotta a lázban, hogy az Izraeli Légierő lebombázta az Associated Press és az Al Jazeera hírügynökségeknek is otthont adó épületet a Gázai övezetben. A Jerusalem Post ennek hátterét próbálta megvilágítani cikkében. Az izraeli haderő ugyanis a támadás okát egyértelmű bizonyítékokkal támasztotta alá az amerikai kormánynak, miután Biden kifogásolta a lépést. Az épületben nemcsak a jól ismert haladó hírügynökségek irodái, hanem a Hamász terrorszervezet egyik hírszerző központja is működött. Persze, biztos nem tűnt fel a progresszív újságíróknak, hogy terroristák tevékenykednek a szomszédban. A légicsapásban egyéként senki sem sérült vagy halt meg, mivel előre figyelmeztették a közelben lévőket. Az Egyesült Államok a bemutatott bizonyítékokat egyébként megfelelőnek tartotta. Nem okos dolog összebútorozni a terroristákkal.
Skóciában egy Lisa Keogh nevű végzős joghallgató egy online konferencián vett részt, amely a jog és a gender kapcsolatával foglalkozott. Az eseményen pedig hangot adott azon véleményének, miszerint a nők női nemi szervekkel születnek, valamint a férfiak és a nők eltérő fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A 29 éves kétgyermekes anya ellen az egyetem eljárást indított, ugyanis szerintük mindez gyűlöletbeszéd. Az édesanya most attól fél, hogy nem fog tudni lediplomázni. Előszőr azt hitte, az egész csak egy vicc, hiszen, ahogy mondja: „Nem voltam agresszív, sem transzfób, egy alapvető biológiai tényt fejeztem ki.” Az egyetem egyébként egy évvel ezelőtt már elbocsájtott egy tanárt, aki azt merészelte mondani, hogy csak a nőket érinti a menopauza. Hiába na, valahogy csak utol kell érni az Oxfordot.

A Colson Center számolt be arról a kiállításról, amely ijesztően pontosan jelzi, mennyire hasonló úton jár a nyugati civilizáció jelenleg, mint amin a Római Birodalom haladt közel kétezer évvel ezelőtt. New Yorkban ugyanis nem másról, mint az abortuszról készített kiállítást nyitottak meg nemrég. Philip Rieff szociológus szerint a „halálműveknek”, mint az abortusznak is csak egyetlen igazi célja van, mégpedig a szakralitás, a hagyomány és a hit lerombolása. A New York-i abortusz kiállításon több mint ötven művész „ünnepli” az abortuszt és az ahhoz való jogot bizarr és groteszk módon. A kiállítás célja a szervezők szerint egy tiltakozás az abortusz korlátozása ellen. Rieff megjegyzi, hogy véleménye szerint az abortusz valójában nemcsak egy életet olt ki, hanem egy egész kultúra életbe vetett hitét is ki akarja irtani. Egy másik életpárti aktivista, Obianuju Ekeocha szerint: „Az abortusz gonosz és undorító, és ezt nem lehet eltakarni sem festményekkel, sem mással.”


Kaliforniában egyre közelebb kerül az elfogadáshoz egy olyan szabályozás, amely előírná az 500 négyzetméternél nagyobb boltoknak, hogy gendersemleges ruha- és játékosztályokat alakítsanak ki. A készülő jogszabályt minden valószínűség szerint elfogadják a demokraták által irányított tanácsban, így az törvényi erőre emelkedhet. A szabályozást támogató egyik bizottsági tag, Lorena Gonzalez úgy fogalmazott: „ideje leszámolnunk a [nemi] megbélyegzésekkel!” A bizottsági meghallgatáson megjelent a Phluid Project nevű, gendersemleges ruhákat gyártó cég tulajdonosa is, Rob Smith, aki „meglepő” módon a javaslat mellett érvelt. A végén még kiderül, hogy e mögött a mozgalom mögött sem csak világjobbító szándék van, hanem gazdasági lobbi. Döbbenetes!


A Yahoo News számolt be arról a fantasztikus hírről, hogy a Disney újabb műsora lesz LMBTQ-kompatibilis. A „Büszke család” újabb feldolgozásában a szülők már egy homoszexuális párt alakítanak majd. Egy fekete és egy fehér férfi karakterei az adoptált – másfajta nehezen lehetne – 14 éveslányukkal élnek együtt. Ez valóban a tökéletes liberális „család”. A Disney mostanában úgyis szeret azzal hencegni, hogy az „első” homoszexuális vagy transznemű karaktert szerepelteti egy-egy filmjében. Jelen esetben az eredeti sorozat 2001 és 2005 között futott, és mivel az ma már nem eléggé politikailag korrekt, ideje volt „felfrissíteni” a karaktereket.

A Metro Magazin mutatta be azt a legújabb kutatást, mely megállapította, hogy a britek 40 százaléka fél kimondani a munkahelyén azt a szót, hogy „fekete”. Nyilván nem a reggeli kávéról van szó, hanem a bőrszínről. A megkérdezettek 88 százaléka szerint fontos a diverzitás és az elfogadás a munkahelyen, azonban 50 százalékuk attól fél, hogy elveszítheti állását, ha nem a megfelelő kifejezést használja a szexuális- és egyéb kisebbségek vonatkozásában. Egy jogvédő szerint nevetséges, hogy az emberek amiatt panaszkodnak, hogy nem tudják mit kell mondaniuk. Ben Brooks-Dutton szerint: „Itt az ideje, hogy megváltoztassuk a befogadó nyelvvel kapcsolatos gondolkodásmódunkat, és elismerjük, hogy az ugyanúgy változik, mint a társadalmak és a kultúrák.” Helyesen kell használni az újbeszél szótárt. És akkor mindenkinek marad állása. Olyan nehéz ez?

Habár péntek óta tűzszünet van Izrael és a Hamász terrorszervezet között, az amerikai „progresszív” demokraták továbbra is folytatják antiszemita kampányukat Izrael ellen – derült ki a Hill tudósításából. Az egyik leghangosabb támogatója az Izrael-ellenes üzenteknek a jól ismert trió: Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib és Ilhan Omar. A három képviselő nemes egyszerűséggel csak „apartheid államnak” titulálta Izraelt. Elítélték továbbá az önvédelmi célú katonai válaszlépéseit is, mondván, hogy azok jogsértőek. A három demokrata politikus is aláírta azt a Biden-kormányzatnak címzett nyílt levelet, amelyben az USA által Izraelnek adott támogatások felfüggesztését követelik. Bár Joe Biden nem áll olyan nyíltan Izrael mellett, mint ahogyan Donald Trump tette, de eddig még ellenállt a Demokrata Párt radikális szárnyának követeléseinek.