Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/23

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus onnan támad, ahonnan nem is sejtenénk. Ott van a matematikában és a jógában, ott van a feketék és latinok számára nehezen emészthető tejben, és most már azt is tudjuk, hogy a madarak nevében is. Az ornitológia sötét múltjáról azonban lerántották a leplet, és itt a történelmi lehetőség, hogy a szárnyas kis lények visszakapják az őslakosok által nekik adott neveket, ahelyett, hogy a felfedezésükkel jogtalanul kérkedő fehérek elnevezéseit használnánk a jövőben. A botrány mintegy százötven fajt érint. Ha már itt tartunk, nekünk, magyaroknak is el kellene gondolkodnunk azon, hogy megváltoztassuk rasszista madárneveinket, mint a fekete rigó vagy a fehér gólya…

Hála az égnek nem maradunk magunkra a korlátoltság elleni küzdelemben, hiszen mint oly sokszor, most is segítségünkre sietnek a társadalmi felelősségvállalásban élen járó, progresszív multinacionális cégek. A méltán híres amerikai pizzákat hazánkban is forgalmazó Pizza Hut az USA iskoláiban harcol a rasszizmus ellen. Igazi jóemberek, hiszen a kritikai rasszelméletről kisiskolásoknak szóló oktatóprogramot finanszíroznak, melynek során minden kis lurkó elsajátíthatja a számára fontos tudásanyagot. A feketék és más etnikai kisebbségek megtudhatják, hogy el vannak nyomva – és nem, ezen az a tény sem változtatott, hogy az Egyesült Államoknak volt már afroamerikai elnöke – a legkisebb fehérek pedig életük hajnalán megkezdhetik a vezeklést és az öngyűlöletet őseik megbocsáthatatlan tetteiért. Erre mondják, hogy win-win!

A kritikai rasszelmélet oktatása az iskolákban azonban nem elég. A tettek mezejére kell lépni, ha az egyenlőtlenségek megszűntetéséről van szó. Így tettek a kanadai Vancouverben is, ahol végre valahára beszüntetik a matematikai és természettudományos ösztöndíjakat az oktatási intézményekben. Persze, néhány hátrányos helyzetű tehetséges diák, akik felemelkedésüket remélték a tehetséggondozó programoktól elégedetlenkedik emiatt. Nem mondhatunk nekik mást, mint hogy el kell fogadják, a teljes egyenlőség eléréséhez mindenkinek áldozatokat kell hoznia. Másokhoz hasonlóan nekik is van lehetőségük arra, hogy óriási összegű diákhiteleket vegyenek fel felsőfokú tanulmányaik folytatásához, hát éljenek vele.

Miután az iskolákban kiképeztük a gyerekeket kritikai rasszelméletből és létrehoztuk az intézményekben a teljes egyenlőséget, követendő példákat is kell állítanunk eléjük. Pontosan így tettek az amerikai Newark városában is, ahol mostantól bárki leülhet egy padra George Floyd három mázsás bronz szobra mellé. Elmerenghetünk elnyomottságunkon, vagy éppen az őseink által elkövetett bűnökön, és felnézhetünk a tavaly elhunyt ikonra. Rossz nyelvek szerint Floyd nem éppen a legjobb példakép a gyermekeknek, mert drogozott és erőszakos bűncselekményeket követett el. Mindenki jobban teszi, ha nem hallgat ezekre a rasszista hangokra, és inkább elzarándokol a mártír hős szobrához, hogy tiszteletét tegye.

A gyermekek nagyon gyorsan felcseperednek, egy-kettőre álláskereséshez is fognak. Ennek a most felnővő, befogadó és toleráns generációnak szerencsére már lesz lehetősége olyan platformokon munkát keresni, ahová csak az LMBT-közösség tagjai regisztrálhatnak. Nem, ez nem önszegregáció, hanem egy olyan biztonságos tér létrehozása, ahol az álláskeresők a gonosz heteroszexuálisoktól mentesen böngészhetnek a hirdetések között.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy a terrorista jelölt is jó, ha progresszív, továbbá arról is, hogy Joe Biden a rendszerszintű rasszizmust tartja korunk legnagyobb problémájának.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Már megszokhattuk, hogy naponta hull le a lepel addig teljesen hétköznapi dologokról, és derül ki, hogy valójában betiltandó, rasszista jelenségekről van szó. A haladók legutóbb a madarakat találták meg, pontosabban a különböző madárfajták elnevezéseit, ugyanis szerintük több mint százötven faj neve a fehér felsőbbrendűséghez és a rabszolgasághoz kapcsolható. A Verge magazin idézte a Washington Postot, amiben Darryl Fears mutatta be cikkében az ornitológia sötét múltját. A felfedezők ugyanis a saját nyelvükön adtak nevet az általuk felfedezett fajoknak ahelyett, hogy megkérdezték volna a már ott élő őslakosokat, hogy ők minek nevezik azokat. A fehérek valójában amúgy sem fedeztek fel semmi újat, hiszen az őslakosok már ismerték ezeket a madarakat. Persze, így máris világos, miért rasszisták ezek az elnevezések.

 

Úgy tűnik, hogy a BLM mozgalom új szakaszába lépett. Már nem szobrokat döntögetnek, hanem inkább állítják őket, na persze csak a megfelelő személyeknek. A CBS News mutatta be azt a több, mint háromszáz kilogramm súlyú bronz szobrot, amit George Floyd emlékére állítottak Newarkban. Az avatáson a helyi polgármester beszédében elmondta, hogy az a sok minden, ami Floyd halála óta történt az USA-ban, érdemes arra, hogy megemlékezzenek róla. Kifejezte abbéli reményét, hogy a szobor inspirálni fogja Newark lakóit, szerinte ugyanis szükségük volt egy békés Geroge Floydra, aki ott ül egy padon a hivatal mellett. Ha máskor nem, legalább most tényleg békés Floyd. Felmerül a kérdés, hogy mégis mire tudna inspirálni a járókelőket a szobor. Arra, hogy hamis pénzzel próbáljanak fizetni, drogozzanak, vagy éppen fegyverrel raboljanak ki várandós nőket? Floyd „pályafutásának” ugyanis ezek voltak a csúcspontjai.

Újabb példát láthattunk arra, hogy mennyire békések a mai baloldali mozgalmak. A Fox Newstól tudhattuk meg, hogy a Seattle-höz tartozó megyei tanácsba pályázó haladó jelölt korábban terrorcselekménnyel fenyegetőzött. Ubax Gardheere 2010-ben egy iskolabusz felrobbantásával riogatott, majd a menekülő iskolásokat gyávának nevezte. Ennek ellenére a helyi Demokrata Párt tisztviselői szerint „bárhova követnénk Ubaxot.” A 2010-ben elkövetett bűncselekményét azzal mentegette Gardheere, hogy idegösszeomlása volt, és valójában ezért kriminalizálják. Tekintettel arra, hogy elismerte bűnösségét, nem kellett végül börtönbe vonulnia. Gardheere egyébként vérbeli baloldali, kampányában a kapitalizmus leváltását ígéri egy olyan rendszerre, amiben a bőség és az önmeghatározás fog uralkodni. Ezt is fenyegetéssel akarja vajon elérni?

A sorozat rajongók – főleg a haladók – örülhetnek, hiszen az HBO feléleszti a Gossip Girl című tinidrámát. Haladva a korral azonban most már nem a karaktereken, a sztorin meg a feszültségen lesz a hangsúly, hanem azon, hogy ki milyen szexuális és egyéb kisebbséghez tartozik. Az Out.com által is bemutatott új előzetesből egyértelművé válik, hogy a progresszív ideológiának megfelelő lesz a régi-új sorozat. A karakterek között lesz számtalan indokolatlan homoszexuális, biszexuális és hasonlók. Manapság ezek nélkül már úgysem lehet filmet vagy sorozatot készíteni. Persze az még kérdéses, hogy a balos kritikus mellett a nézőknek is tetszeni fog-e majd a széria folytatása. Azt azonban már megszokhattuk, hogy ha egy műsor ennyire igyekszik megfelelni a liberálisok elvárásainak, az általában a minőség rovására megy.


A PJ Media oldalán olvashattunk arról, hogy a Pizza Hut olyan programokat támogat az Egyesült Államokban, amelyek az iskolákban a kritikai rasszelméletet oktatják és haladó ideológiával indoktrinálják a kisiskolásokat. Ezek a programok a rasszizmus elleni harcra hivatkozva valójában a fehérek és önmaguk gyűlöletére tanítják a gyerekeket. A Pizza Hut még 2020-ban indította el az „oktatók felszabadítása” nevű programot, amiben a gyerekeket a rendszerszintű rasszizmusról és egyéb hasonló liberális propaganda szövegekről tanítják. Mégis mi köze van egy pizzákat kínáló gyorsétteremnek az iskolákhoz és a rasszizmushoz? Őszintén reméljük, hogy a tettek mezejére lépnek, és a fehér felsőbbrendűséget hirdető, világos színű pizzatésztájukat azonnal lecserélik valami elfogadhatóbbra…


A liberális Metro magazin számolt be arról a nagyszerű hírről, amire már mindenki türelmetlenül várt. Végre nem kell a szexuális- és nemi kisebbségeknek a heteroszexuális emberekkel közös platformon munkát keresniük. Egy homoszexuális ikerpár ugyanis megalkotta a „rózsaszín LinkedInt”, amelyen kizárólag az LMBT-közösséghez tartozó emberek kereshetik álmaik állását. Adrien és Pierre Gaubert ezzel biztonságos és elfogadó helyet akartak létrehozni az álláskeresés világában. Szerintük ez a megoldás arra, hogy az LMBT-közösséghez tartozó személyek is tudjanak munkát találni és ne találkozzanak diszkriminációval. Az új honlap ezért segíti a munkakeresőket és a diákokat abban, hogy munkát, mentorokat, és más lehetőségeket találjanak.

Az E3 konferencián újabb hiánypótló videójátékokat mutattak be. Egyrészt leleplezték a Galaxis Őrzői franchise új játékát, a New Guardianst, amiben biszexuális karakterrel is megmenthetjük a világegyetemet. Egy másik híresen haladó játéksorozat, a Life is Strange új epizódja is bemutatásra került, melyben szintén biszexuális karakterrel lehet majd túljutni az aktuális problémákon. Úgy tűnik, kezd elfogni a kreativitás, azért más szexuális kisebbségek is szerepelhetnének! Nem fenékig tejfel a haladó gamerek élete sem. Sokan panaszkodtak, hogy az előbbi kettő játékot leszámítva a többiben nincs LMBT reprezentáció, sőt, az új Final Fantasy játék világa sokak szerint túl durva és sötét. Micsoda szörnyűség! Azért reméljük, gyorsan kiheverik ezt a sokkot, esetleg gurítsanak le egy pohár vegán szója láttét. Egyből sokkal szebb hely lesz a világ.

Joe Biden szerint az amerikaiak előtt álló legnagyobb kihívás a rendszerszintű rasszizmus – idézte az elnök legújabb beszédét a Fox News. Az idén diplomát szerző egyetemistákhoz intézett szónoklatában Biden felidézte a saját fiatalságát – csoda, hogy eltalálta a századot. A mai kihívásokat a vietnámi háborúhoz, és az akkoriban erőre kapó emberi jogi és nőjogi mozgalmakhoz hasonlította. Napjaink kihívása szerinte az, hogy újjáépítsék az országot a járvány után, legyőzzék a globális felmelegedést, és hogy kigyomlálják a rendszerszintű rasszizmust. Hozzátette azt is, hogy nagyon optimistán áll a jövőhöz. Nem ez az első beszéde, amelyben ilyen nagy horderejű dolgokról beszél hasonló összefüggésben az Egyesült Államok elnöke. Persze, az is lehet, hogy már csak ezt az egy beszédet tudta megjegyezni.

Az egyik utolsó olyan kanadai iskolában is eltörlik a matematikai és természettudományos ösztöndíjprogramokat, ahol ez a fajta tehetséggondozás még létezett, adta hírül a CBC News. Az iskola érvelése szerint ezek az emelt szintű oktatási formák ugyanis kirekesztőek. Habár a cikkben több olyan hátrányos helyzetű családból származó fiatal is megszólal, akik elmondják, hogy máshogy esélyük se lett volna kitörni az iskolában, és több szülő is tiltakozik a lépés ellen, az intézmény nem változtat a véleményén. Ősztől minden gyerek a tehetségére való tekintet nélkül ugyanúgy fog tanulni minden tantárgyat. Valószínűleg az iskolának az ilyen emelt szintű csoportok összetételével volt baja, hiszen korábban már több helyen is azért szüntettek be hasonló programokat, mert túl sok ázsiai és fehér tanuló került be.

Az Egyesült Államokban híres Jazz Jannings kiállt a kövérek megszégyenítése ellen, miután ő is felszedett több mint ötven kilogrammot. A transznemű aktivista és valóságshow sztár bevallotta, hogy kényszerevési szindrómában szenved. Azt leszámítva, hogy ez senkit sem érdekel, legalább újabb betegséggel gyarapodott a lista, amit okolhatnak a baloldaliak a saját szerencsétlenségük miatt. Az angol rövidítéssel BED-nek hívott evészavar az az állapot, amikor valaki falási rohamokkal küzd. Viszont szegény Janningsnek óriási problémával kell megbirkóznia, mármint a hasán meg az étvágyán kívül is. Mivel transznemű, így nemi átalakító műtéten akar átesni, ahhoz viszont majdnem annyit kéne lefogynia, mint amennyit hízott ez elmúlt időszakban. Most erőt gyűjt és először fejben akar megerősödni, hogy elkezdhesse a fogyást.