Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/33

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a fehér felsőbbrendűségnek és a rasszizmusnak számtalan formája van. A haladó oldal korábban már kirekesztőnek bélyegezte a matematikát, az úszást, a tejfogyasztást, a környezetkárosítást és a környezetvédelmet is. Azonban a héten Lord Simon Woolley a brit kormány korábbi tanácsadója kifejtette, hogy a kábítószerfogyasztást tiltó és büntető törvények is rasszisták. Természetesen nem azért, mert csak színesbőrű emberekre vonatkoznának, hanem azért, mert több feketét tartóztatnak le. De ez hogyan lehetséges?

Dr. Marci Bowers vaginaplasztikai szakember és Erica Anderson klinikai pszichológus, bár a transznemű közösség tagjai, sajnálatos dologra szánták el magukat: felszólaltak a gyermekek nemi átalakítása ellen. A hormonkezelések és nemi átváltoztató műtét súlyos és sok esetben visszafordíthatatlan testi‒lelki következményeiről nyilatkoztak, véleményüket pedig a The New York Times-ban is le akarták közölni! Hiba volt.

Végre elérkezett a Harry Potter homoszexuális átirata is színmű formájában, a „Dumbledore is olyan meleg”! A történet egy kisfiúról szól, akinek sem az iskolatársai, sem a szülei, sem önmaga nem elfogadók a homoszexualitással kapcsolatban – csak tanára, de ő is kizárólag titokban. A mű nem burkoltan a homoszexuálisok és a homoszexualitás elnyomásáról szól, és egyben visszavágás J. K. Rowlingnak, amiért nem értett egyet a nemsemleges mosdók kialakításával és a nemet átváltoztató műtétekkel.

Hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában Tiffany Huebner rúdtáncoktató hirdetése, mely szerint már hétéves gyerekeknek is oktatná az erősen szexualizált sportot. Az indulatokat tovább fokozta, amikor kiderült, hogy Tiffany férje, Maxvwell Garett Huebner elítélt szexuális bűnelkövető. Az aggódó közösségimédia-felhasználók szerint ez az eset is bizonyítja, hogy rendkívül veszélyes következményekkel járhat a gyermekek túlságosan korai szexuális felvilágosítása.

A Szövetségi Nyomozóiroda új kiképzőprogramja már nem csak a bűnüldözés fortélyait tanítja meg ügynökeiknek, de segít felfedezni elnyomott interszekcionalitásukat is, vagyis segítséget nyújt abban az esetben, ha egy személy egyszerre több, elnyomott kisebbség identitásával is rendelkezik, például fekete-latino és homoszexuális. A program célja, hogy a munkatársakat megtanítsák, hogyan bonthatják le saját identitásukat”. Az FBI „szakértői” nyolc karakterjegyet állapítottak meg, mint az emberi személyiség alapja, a résztvevőknek ezen szempontok alapján kell önmagukat elemezniük, majd kísérletet tenni identitásuk felszámolására. A program lezárásaként bemutatják, hogy az elsajátított ismereteket hogyan tudják hatékonyan alkalmazni mindennapi munkájukban annak érdekében, hogy fejlesszék környezetük elfogadóképességét.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy egy amerikai iskolában kivezették az elégtelen osztályzatot, valamint arról is, hogy egy kanadai bíróság megbüntetett egy éttermet, mert rossz névmást használtak transznemű alkalmazottjukra.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A rasszizmusnak és a fehér felsőbbrendűségnek számtalan megjelenési formája van, például a madarak nevei, a környezetkárosítás, az úszás, a tejfogyasztás, vagy a matematika. Az Independent cikke szerint azonban egy eddig ismeretlen veszély fenyegeti a színes bőrű polgárokat: a drogfogyasztást büntető jogszabályok. „A kábítószerellenes törvények a rendszerszintű elnyomás eszközei” – írta Lord Simon Woolley a brit kormány korábbi tanácsdója a British Medical Journal (BMJ) hasábjain. Lord Woolley szerint a hatályos jogszabályok minden népcsoportban csődöt mondtak a drogfogyasztás visszaszorításában, azonban az Egyesült Királyság fekete lakosságát különös hátrányba hozták. „A büntető drogpolitika az egyik legkézzelfoghatóbb és legkárosabb eszköze azon rasszizmusnak, mely ezeket a közösségeket sújtja” – állítja Woolley, aki maga is fekete. Véleménye szerint „a drogfogyasztás tiltása, nemcsak gyökereiben, hanem hatásaiban is rasszista, továbbá a jogszabályok a színes bőrű közösségek elleni támadásokra épülnek”. Ezen állításait semmivel sem támasztja alá, de a szövegkörnyezetből kiderül, hogy szerinte a törvények azért rasszisták, mert népességarányosan több feketét ítélnek el droghasználatért, mint fehéret. Lord Woolley írása alig néhány nappal azután jelent meg, hogy a brit statisztikai hivatal közzétette a droggal összefüggő halálesetek számait, melyek szerint Angliában és Walesben rekordot döntött a kábítószerrel kapcsolatos halálesetek száma. Ennek ellenére Woolley minden jogszabályi felülvizsgálat alapkövetelményeként határozta meg a dekriminalizálás számba vételét.

Közel egy évtizede, hogy az aktivistákból, hírességekből és orvosokból álló transzpropaganda letette voksát a gyermek-transzneműség és az azzal járó nemváltás, azaz a nemiség orvosi úton történő megváltoztatása mellett. Akkor úgy gondolták, hogy teljesen normális, ha egy kilencéves gyerek pubertásgátló gyógyszereket kap a hormonterápia részeként – ami a nemváltáshoz szükséges, azaz ahhoz, hogy fiúból lánnyá vagy lányból fiúvá váljon ‒, s hogy annak hatásai teljesen visszafordíthatók, ha a gyerek idővel nemiségét tekintve (ismét) meggondolja magát. Kijelentették, hogy nem az ő dolguk a gyerekek nemváltásának erkölcsi megkérdőjelezése, és bárki, aki ezt mégis megteszi – beleértve a szülőket is –, az transzfób (vagyis a transzneműektől fél vagy utálja őket). Semmit nem mondtak azonban a terápia veszélyeiről, a lehetséges fertőzésekről vagy arról, hogy a kezelések meggátolhatják a normális szexuális életet. A média és Hollywood pedig keményen ostorozott mindenkit, aki nem értett egyet: ezeket az embereket gyűlölködőknek bélyegezték, és azzal vádolták, hogy megkárosítják a gyerekeket. Ez történt Dr. Marci Bowers-szel, a világhírű vaginaplasztikai szakemberrel, és Erica Andersonnal, a Kaliforniai Egyetem San Francisco-i Gyermek és Serdülő Nemi Klinikájának klinikai pszichológusával is. Mindketten több ezer beteget láttak pályafutásuk során, és tagjai a Transznemi Egészségügyi Világszövetségnek (World Professional Association for Transgender Health), annak a szervezetnek, amely világszerte meghatározza a transzszexuális orvosi ellátás szabványait. Ráadásul mindketten transznemű nők. Mégis úgy gondolják – szakmai tapasztalataik alapján -, hogy a gyermekek nemének megváltoztatása sem orvosi, sem pszichológiai szempontból nem tanácsos, és rendkívül sok negatív következménnyel járhat, amelyek nem visszafordíthatók. Bowers például határozottan állítja, hogy a nemváltó műtét és a hormonterápia kockázatai között szerepel a tartós szexuális diszfunkcionalitás, és a meddőség mellett a rák kialakulása is. A lelki következmények között pedig a depresszió és a mértéktelen étkezési rendellenesség is szerepelhet. Ezeket a súlyos és sok esetben visszafordíthatatlan következményeket persze sem a transzpropaganda, sem a média és Hollywood, nem teszi szívesen közzé. Amikor például Anderson társszerzőként benyújtott egy cikket a The New York Times-hoz arról, hogy sok transznemi egészségügyi szolgáltató meggondolatlanul bánik a gyerekekkel, akkor a Times, ami egyébként előszeretettel publikál transznemiséggel kapcsolatos (valójában azt hirdető) írásokat, visszadobta az anyagot, mert annak tartalma „jelenleg nem tartozik a prioritásai közé”.

Egy minnesotai középiskolában megszüntették az „F” vagyis az elégtelen osztályzat használatát, mert az iskola vezetése szerint a jegy a rendszerszintű rasszizmust erősíti – írja cikkében a Daily Mail. Az iskola a Youtube-ra feltöltött videóban mutatta be az új, rasszizmusmentes értékelési rendszert. Eszerint a teszteken 50 százalék alatti eredményekre nem kapnak osztályzatot a diákok és tíz nappal később újra próbálkozhatnak. Norman Bell igazgatóhelyettes arról nem beszélt, hogyan fognak eljárni, ha a diákok többszöri próbálkozásra sem teljesítik elégségesen a dolgozatokat. További újítás az elnyomó rendszerhez képest, hogy mostantól nem értékelhető a diákok hozzáállása, viselkedése, valamint az sem, hogy egy házidolgozatot vagy beadandót időben megírtak-e. „Létezik sok más mód, melyekkel ezeket a dolgokat kommunikálni tudjuk a szülők felé” – mondta Christina Pierre igazgatónő. Az osztályozási rendszer reformjának szükségességéről Wayne Kazmierczak tankerületi felügyelő beszélt: „megvizsgáltuk, hogy a befektetett tanulás arányától függetlenül, hogyan teljesítettek a gyerekek, és arra jutottunk, hogy a színes bőrű tanulók általában rosszabb jegyeket szereznek”. Kazmierczak szerint az „osztályzatoknak a tanulók tudását kell tükrözniük, és nem magaviseletüket, illetve, hogy mennyi stressz éri őket otthonukban”. A Sunrise Park Middle School korábban azért került az újságok címlapjára, mert arra kérte diákjait, hogy mondják el, véleményük szerint mely társadalmi csoportoknak milyen privilégiumai vannak.

Ismét egy transznemű szereplését ünnepli a filmipar. Jamie Claytont, a transznemű, férfiból nővé vált színészt nemrég a Hellraiser című horrorfilm fő gonosztevőjévé választották. A 43 éves színésznek nem ez lesz az első szerepe, korábban a Showtime The L Word: Generation Q című műsorában, valamint a Netflix Sense 8-jében is játszott. A Hellraiser legújabb kiadásában Pinhead szerepét kapta, azon másik dimenzióban élő démoni lények vezetőjéét, akik egy kirakós dobozon keresztül szabadulnak az emberi világra. Pinhead külsejéről ‒ falfehér, szegecsekkel teli arcáról, fekete bőr ruházatáról ‒ Clive Barker homoszexuális író, akinek a regényén az eredeti Hellraiser film alapul, 2017-ben azt nyilatkozta, hogy kitalálásában a szado-mazo klubok inspirálták. Bár ilyen szempontból egyáltalán nem lenne hízelgő Clayton számára a szerep elnyerése, a film és a színész rajongói „abszolút zseniálisnak” tartják a szereposztást. Nem véletlen tehát, hogy a filmet több szempontból is queer klasszikusnak tartják, tehát olyan alapműnek, ami a nem heteroszexualitást hirdeti.


Robert Holton megírta a Harry Potter „színes”, magyarul a nem heteroszexuális szereplőket felsoroltató és heteroszexualitást megkérdőjelező változatát, a Dumbledore is olyan meleg című színdarabot. A brit darab középpontjában az a kérdés áll: „Ha újragondolhatnánk gyerekkorunkat, min változtatnánk?”. Nos, a Pinknews szerint „azok számára, akiknek a múltját a homofóbia maga alá temette, a válaszok száma végtelen”. A történet egy 12 éves fiúról, Jackről szól, ahogyan felfedezi homoszexualitását, amikor Dumbledore homoszexualitásából épp országos beszédtéma lesz, és a „meleg” szót még mindig meggondolatlan sértésként használják az emberek. Jack az iskolai francia óra közepette egy varázslatos szerkezet segítségével – pont amilyet Harry-ék is használtak az eredeti történetben ‒ visszamegy az időben. Amikor visszamegy, látja, ahogyan ő és két legjobb barátja – mint Harry-nek volt Ron és Hermione ‒ „színes” karakterekké válnak. Jack szülei egyszerűségükről, francia tanára titkos támogatásáról ad tanúbizonyságot a homoszexualitást illetően, ami analógia lehet a konzervatív, nem támogató, nem megértő szülőkre és a nemiség „sokszínűségét” oktató, a gyermekeket támogató mai tanárokra. Jack ráébred, hogy vonzódik fiúbarátjához, aki durván elutasítja az „internalizált homofóbia”, azaz homoszexuálisokat elutasító és gyűlölő, darabbeli tökéletes megtestesítőjeként. Amikor Jack visszatér a jelenbe, máshogy látja saját, és jóbarátja szexualitását, és elgondolkodik azon, hogy „Más lennék, ha … az iskolatársaim elfogadnának? Ha a szüleim elfogadnának? Ha én elfogadóbb lennék?”. Holton J. K. Rowlingnak, a Harry Potter írónőjének is üzent, aki korábban kifejezte nemtetszését a nemsemleges mosdókat és a nemváltoztató műtéteket illetően: „Beszélek JK-val… Ron lehet transz! Ezt imádni fogja!”.


Hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában Tiffany Huebner rúdtáncoktató hirdetése, mely szerint már hétéves gyerekeknek is oktatná az erősen szexualizált sportot – számolt be a Post Millennial. Annak ellenére, hogy az utóbbi években a rúdtánc „pole fitnesz” néven egyre népszerűbb testmozgás, számos szülő aggodalmának adott hangot.  Véleményük szerint nem elfogadható, hogy hétéves gyerekek sportolás címszóval rudakon vonaglanak. Az indulatokat tovább fokozta, amikor kiderült, hogy Tiffany férje, Maxvwell Garett Huebner elítélt szexuális bűnelkövető. A 4W feminista híroldal által megszerzett információk szerint Huebnert 2009-ben, Indiana államban kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt ítélték el. Annak ellenére, hogy Tiffany több Facebook-bejegyzésben is bizonygatta, hogy a gyerekek csak „koruknak megfelelő gyakorlatokat” tanulnak, a hölgy beosztásából kiderült, hogy több „flirty flow” fantázianevű erotikus gyakorlóórát is tart. Az aggódó közösségimédia-felhasználók szerint ez az eset is bizonyítja, hogy rendkívül veszélyes következményekkel jár a gyermekek túlságosan korai szexuális felvilágosítása.


A Brit Columbiai Emberi Jogi Bíróság harmincezer dolláros bírságot szabott ki egy étteremre, mert az ott dolgozó alkalmazottak „szándékosan és sorozatosan” rossz névelővel illették Jessie Nelson transznemű felszolgálót. Nelson „harminckét éves, nembináris, gender fluid, transznemű férfi”, aki azt várta el munkáltatójától, hogy „they-them” (ők-őket – a szerk.) névmásokkal hivatkozzon rá. Ennek az elvárásnak sem munkatársai, sem az étterem vezetése nem tett eleget és amikor a felszolgáló indulatosan adott hangot sértettségének, elbocsájtották. Ezután fordult a bírósághoz, mely megállapította, hogy a „szándékos misgendering” (rossz névmással illetés – a szerk.) megsértette Nelson alapvető emberi jogait. Az elmarasztaló ítélet szerint az étteremnek harmincezer dolláros sérelemdíjat kell fizetnie. Továbbá kötelezték a tulajdonost, hogy vezessen be „névmás szabályzatot és kötelező sokszínűségi, egyenlőségi és befogadási tréninget minden munkavállaló és vezető számára”. Ez a döntés is jól mutatja, hogyan válik kötelezővé az őrület. A genderideológia által ihletett gumiszabályok alapján megbírságolnak egy magánvállalkozást, mert annak egy dolgozója úgy döntött, hogy nő helyett hirtelen férfinek érzi magát. Akinek pedig ez nem tetszik, az majd átgondolhatja az életét a kötelező érzékenyítő tréningen.


A Szövetségi Nyomozóiroda új kiképzőprogramja már nem csak a bűnüldözés fortélyait tanítja meg ügynökeiknek, de segít felfedezni elnyomott interszekcionalitásukat is – írja cikkében a Post Millennial. Az interszekcionalitás azt jelenti, amikor egy személy egyszerre több, elnyomott kisebbség identitásával is rendelkezik, például fekete-latino és homoszexuális. A Chris Rufo által megszerzett dokumentumok szerint a képzés tematikáját az FBI Sokszínűségi és Befogadási Irodája állította össze. Célja, hogy „képezzék munkatársaikat az interszekcionalitás terén és megtanítsák őket, hogyan bonthatják le saját identitásukat”. Ennek lépései: „az interszekcionalitás definiálása és a fogalom történelme, reakciók az identitásra és kapcsolatfelvétel saját interszekcionalitásunkkal, a munkahelyi interszekcionalitás megvitatása, tippek és trükkök a munkahelyi elfogadás javítására”. Az identitás lebontása szintén érdekes képzési téma. Az FBI „szakértői” nyolc karakterjegyet állapítottak meg, mint az emberi személyiség alapja, a résztvevőknek ezen szempontok alapján kell önmagukat elemezniük, majd kísérletet tenni identitásuk felszámolására. A program lezárásaként bemutatják, hogy az elsajátított ismereteket hogyan tudják hatékonyan alkalmazni mindennapi munkájukban annak érdekében, hogy fejlesszék környezetük elfogadóképességét. Igaz, hogy a korábbi tapasztalatok alapján nem áll távol a szövetségi kormánytól, hogy saját katonáikon vagy ügynökeiken kísérletezzenek, de még így is meglepő, hogy az amerikai igazságszolgáltatás egyik legfontosabb szerve arra oktatja ügynökeit, hogyan pusztítsák el saját személyiségüket.