Alapjogokért Központ

 

Az    Alapjogokért Központ    budapesti   székhelyű,  2013  óta  működő  jogi  elemző- és kutatóintézet. A Központ a nemzeti identitás és szuverenitás, valamint a keresztény társadalmi hagyományok megőrzését tartja elsőrendű feladatának a 21. század felfokozott, a jog területére is kiható globalizációs és integrációs folyamatai, technológiai változásai közepette. Az intézet működésének emellett nem titkolt célja, hogy ellenpólust képezzen a napjainkban az élet számos területén   túlburjánzó   emberi   jogi   fundamentalizmussal   és  politikai  korrektséggel   szemben. A kutatási  területek  a  jog  közéleti  érdeklődésre  számot tartó ágainak  széles  skáláját  ölelik  fel, a   klasszikus    alkotmányjogi    kérdésektől   kezdve  a  választójogon  át  az   Európai  Unió   jogáig. A különböző elemzésekben, értekezésekben közös azon törekvés, hogy a józan ész talaján állva megtaláljuk az egészséges egyensúlyt az egyéni szabadságjogok és a társadalom érdekei között.

A Freedom House 10 legnagyobb tévedése – Egy felmérés a nyílt társadalom megvalósítási fokáról

A Freedom House nemrég hozta nyilvánosságra 2018-ra vonatkozó országjelentését, mely hazánkat „szabad” helyett „részben szabad” országként sorolja be. Az Alapjogokért Központ múlt heti közleményében tett bejelentésének megfelelően részletesen is megvizsgálta a jelentés Magyarországra vonatkozó „indokolását”. Az országleírás részletes elemzése során beigazolódott, amit korábban az általános megállapításokból is előre láthattunk: a Freedom House jelentése egy ideológiai alapokon nyugvó politikai vádirat, amely ráadásul súlyos ténybeli tévedéseket tartalmaz hazánk jogrendszerét illetően is.

Az Alapjogokért Központ tíz pontban összegezte a jelentés ideológiailag leginkább motivált pontjait, valamint ténybeli tévedéseit:

Ezen a linken olvasható.