Alapjogokért Központ

Közlemény

Az Alapjogokért Központ megalakulása óta elkötelezett a keresztény-konzervatív értékrend mellett, melynek terjesztése, gondozása elsődleges küldetése. Ebből fakadóan a Központ céljai között kezdettől fogva kiemelt helyen szerepel a Magyarország szuverenitásához, alkotmányos identitásához kapcsolódó elemző-, kutatótevékenység.

Az elmúlt években Kovács István, a Központ stratégiai igazgatójaként kiemelkedő szerepet vállalt abban, hogy a magyar közvélemény megismerhesse azt az Európai Unió iránt elkötelezett, de a magyar szuverenitást akár az Unió jelenlegi vezetésével szemben is védelmező álláspontot, amelyet mára a magyar választók döntő többsége is magáénak érez.

Ezen fontos munka elismeréseként a Fidesz-KDNP pártszövetség arra kérte fel a Központ stratégiai igazgatóját, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokon a Szövetség listáját képviselve méresse meg magát. Kovács István elfogadta a megtisztelő felkérést, ennek folyományaként pedig a májusi választásokig a Központ színeiben a nyilvános szerepléstől visszavonul.