Alapjogokért Központ

Közlemény: Fricz Tamás

Közlemény

alapjog_portré_03

Fricz Tamás politológus - egyéb tevékenységei mellett - kutatási tanácsadóként csatlakozik az Alapjogokért Központhoz. Az új tanácsadó az akadémiai világban ismert és elismert, kiváló eredményeket elért kutató, aki kiemelten médiaszereplések, valamint tanulmányok és elemzések készítése révén segíti majd a Központ munkáját.

Fricz Tamás 1981-ben végzett a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán közgazdászként, 1989-ben pedig az ELTE Bölcsészkarán diplomázott, mint filozófus. 1993-ban politológus egyetemi doktori címet szerzett a Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1994-ben pedig a Magyar Tudományos Akadémián a politikatudomány kandidátusa lett. 1990-től 2012-ig az MTA Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, 2000 és 2012 között a XXI. Század Intézet tudományos igazgatója, 1997-től tíz éven át a Miskolci Egyetemen docense. 1994-től 2013-ig a Politikatudományi Szemle című akadémiai folyóirat ügyvezető szerkesztője, 2000-től 2018-ig a Central European Political Science Review angol nyelvű politikatudományi folyóirat nemzetközi szerkesztőbizottságának tagja. 2013-tól a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tudományos főmunkatársa, csoportvezető.

Tizenöt saját kötet szerzője, mintegy száz tanulmányt jelentetett meg, a magyar mellett angol, német és lengyel nyelveken. Munkásságát többek között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány Polgári Magyarországért Díjával és a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével ismerték el.

Fricz Tamás tapasztalata és tudása újabb lehetőségeket nyit meg az Alapjogokért Központ számára, ezért megtisztelő, hogy együttműködésünk új dimenzióba léphet és ezentúl már együtt dolgozhatunk a szuverén és keresztény magyar nemzet szolgálatában.