Alapjogokért Központ

Bolond lyukból 2019/42

A kép forrása a vectorstock

Bár kedves Olvasóink bizonyosan az önkormányzati választások eredményeit követték figyelemmel az elmúlt napokban, mi ezen a héten is igyekeztünk a nyugati haladó világ legizgalmasabb híreit összeválogatni Önök számára. Lássuk az e heti termést.

Még szinte meg sem száradt a tinta a hétvégi választások eredményén, Karácsony Gergely máris önellentmondásba került saját magával, ami a magzatok élethez való jogát és az abortusz kérdését illeti. Nem sok jóval kecsegtet a tény, hogy a Karácsonyt támogató Momentum brüsszeli üdvöskéje, a botmixeres Cseh Katka korábban az évente több százezer abortuszt végrehajtó és milliárd dolláros árbevételű Planned Parenthood nevű, jelenleg a magzatok ellen elkövetett biológiai kutatások céljára kiadott szervek és testrészek miatt eljárás alatt álló szervezet részére gyűjtögetett facebook oldalán. A Newsweek beszámolója szerint az a jó hír, hogy ezek az adományok bizonyosan jó helyre kerülnek, hiszen a szervezet bejelentette, hogy a jövő évi amerikai elnökválasztáson 45 millió dollárral a demokrata pártot fogják támogatni. A számlát természetesen egy demokrata győzelem esetén majd benyújtják: Több hatalmat akarnak, és cél az abortuszliberalizáció. Csak remélni tudjuk, hogy Karácsony kijelentése mögött nem az amerikai abortuszlobbi áll.

Az amerikai demokrácia miatt azonban nem csak a „money politics” és az abortuszlobbi térnyerése miatt érdemes aggódnunk, hanem a rasszizmus újabbnál újabb formáinak kialakulása miatt is. A Guardian írása megismerkedtet minket azzal a közösségi oldallal, amire csak feketék regisztrálhatnak – fénykép igazolásával. A másik izgalmas jelenség pedig a kolorizmus, ami a feketék bőre közötti színárnyalatok alapján állít fel különböző csoportokat feketék és feketék között. Az elmélet szerint, aki sápadtabb bőrű, könnyebben érvényesül, és bizony erre példa maga az amerikai film- és politikatörténet is. De hogy kétségünk ne legyen, mindkét jelenségért a fehér ember tehető felelőssé, a kutyafáját!

Filmrovatunkban fontosnak tartottuk szemlézni azt a L%!BTQ társadalmat – tegyük hozzá jogosan – felháborító cselekményt, amit egy felnőtteknek szóló, liberális érzékenyítő mesesorozat egyik pánszexuális iskolás kisdiák karaktere, Ali követett el. A Vulture nagyszerű írása mutatja be nekünk Alit, aki a biszexuálisok szerelmi életének elmagyarázása közben, galád módon megfeledkezett magáról és ezáltal kirekesztette a transzneműeket. A népharag így bizony Alit is elérte: 6000 twitterüzenet, bocsánatkérés és esedezés a készítők részéről. A gendervilágháborúban nem elég tehát lelkes gendergárdistának lenni, ideológia, kurzus és nyelvismeretre is szükség van. Lecke, amit még sok liberális filmkészítőnek is tanulni kell.

E tekintetben megnyugtató, hogy a genderismeretek terjesztését Braziliában sem sikerült megakadályozni a reakciós elemeknek: a Pinknews tudósítása szerint az államnak ugyanis, bár Bolsenaro elnök mindent megpróbált, az LGBTQ témákat feldolgozó filmeket is támogatnia kell. Mese nincs…És az sem mese, hanem a magassarkúba bújtatott férfi kétlábas valóság, amit az Advocate megoszt velünk. Kalifornia egyik kisvárosában megválasztották az első gendersemleges alumni bálkirálynőt. Bár a döntés nyilván szubjektív, kétségeink vannak, hogy a díjat a gendersemleges személy szépsége, és nem pedig a genderlobbi és önpusztító PC-komformizmus görcsös erőlködése és megfeleléskényszere miatt kapta. A többi pályázó – kifejezetten csinos – igazi nőknek pedig pofaberolóle, lehet sírdogálni a feministáknál, akkor is ha éppen kétszer akkora transznemű nő ellen kell lejátszani egy bokszmeccset. Esélyegyenlőség, ollé!

És a bevezetőnk végére még pár nyalánkság: A Breitbart összefoglalójából megtudhatják, hogy a svéd feministák nyomására kutatók olyan protokollokat fejlesztenek, amely a szexrobotoknak megadja a lehetőséget, hogy a szexet megtagadja gazdatestimádójától. Bizony, bizony a robotszexuáljogok fejlődése is nagy robbanás előtt áll, főleg, hogy azt oktatási célra is fel lehet majd használni, például a nyugati kultúrát és konszenzuális szex gyakorlatát nem ismerő fiatal férfi migránsmilliók számára.

Itt az új bombaüzlet sorosliberáltrösztelvtársak! Rossz hír: A bevándorlást ellenző, és ez ellen időnként aktívan fellépő olasz maffia ezek beszerzését biztosan nem fogja támogatni. Az emberi jogok fejlődésének egy újabb fontos állomását azonban még ők is üdvözlik: A The Guardian leleményes cikkében, Strasbourg szerint ugyanis az embereket rettegésben tartó, rablógyilkos maffiavezérek emberi jogait súlyosan sértik az olasz törvények, mert tényleges életfogytiglan van, mert aki nem működik együtt, annak bizony a négy fal között magával kell leélnie az életét. Több jogot hát az állami pénzen eltartott gyilkos maffiatagoknak!

Összefoglalónk végén pedig a Backstreet Boys klasszikusával búcsúzunk: az Everybody című számmal. Ez lesz ugyanis nemsokára az Air Canada egységes genderuniverzális megszólítása a kedves utasai számára a „Ladies és Gentlemen” helyett. A CNN biztosítja számunkra a legfrissebbeket az újbeszéd újabb őrületéről. Már nem csak az ultraliberális zoknikirály Trudeau Kanadájában, hanem már más országok repülőterein is hallhatjuk eme megszólítást. Tömjük hát tele vattával a fülünket, ha megszólal az Air Canada utastájékoztató szignálja.

Ezekről és további érdekességekről is olvashatnak e heti hírszemlénkben.

Rajta Hát!

 

 

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Az életellenes üzletpolitikájáról, éves szinten több százezer abortuszt végrehajtó és a közelmúltban a magzati szervek kereskedelmével megvádolt Planned Parenthood szervezet sajátos működéséről már több alkalommal tudósítottunk Önöknek. Ilyen eset volt, amikor a momentumos botmixerező Cseh Katka EP-képviselő születésnapja alkalmából azért kezdett adománygyűjtésbe, hogy a klinika tevékenységét támogassa. (https://mandiner.hu/cikk/20190708_planned_parenthood – a szerk.) Szintén beszédes fejlemény volt az intézet történetében, mikor nem régiben azért rúgták ki igazgatójukat, mert nem harcolt megfelelő vehemenciával az abortuszjogok liberalizációjáért. Most a Newsweek híradásából kiderül, hogy a szervezet 45 millió dollárral tervezi támogatni a Demokrata párti jelölteket a 2020-as amerikai elnökválasztás során. Nem véletlenül. A republikánus vezetésű szövetségi és helyi kormányzat az elmúlt években számos eszközzel igyekezett fellépni az abortuszliberalizáció és a szervezet működése ellen. A szervezet márcsak ezért is növeli másfélszeresére a 2016 és 2018 között demokratáknak nyújtott, megközelítőleg 30 millió dolláros anyagi támogatását, s újra befektetni készül a demokratákba. És, hogy senkinek ne legyenek illúziói hogyan is néz ki a „money politics” Amerikában, a szervezet egyik vezetője, Kelley Robinson a cikkben kijelenti: „Minden politikus számára, aki azon dolgozik, hogy megfosszanak jogainktól és aláássák az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, üzenjük: Folyamatosan építettük hatalmunkat az elmúlt évtizedben és készen állunk, hogy mi szabjuk a feltételeket. Fel vagyunk tüzelve, elkötelezettek vagyunk és győzni fogunk!”. És ne legyünk naívak, az életellenes lobbi ha hatalomra kerül, benyújtja a 45 millió dollár sokszoros számláját… és akkor majd jöhet a további abortuszliberalizáció, meg a legalapvetőbb morális elveken átgázoló halott magzatokon elkövetett embertelen gaztettek. De Cseh Katka azért majd tovább gyűjt nekik, hiszen a nyírségi roma és moldovai csángó gyerekek már köszönik jól vannak, és ezért magyar adófizetői pénzből meghívja majd független, politikacsináló elvbarátait egy kis demokrácia szaktanácsadásra és a zemberijogokból kurzusérzékenyítésre.

Korábbi szemléinkből már tudhatják, hogy a kaliforniai filmipar oroszlánrészt vállal a genderpropaganda népszerűsítésében, számos mozifilmben, televíziós produkcióban megjelennek az LMBTQ mozgalom témái, üzenetei (Black Mirror, Stranger Things és a Handmaid’s Tale). Ezeket az üzeneteket sokszor rejtve, vagy éppen humoros köntösben igyekeznek tálalni, ahogy ezt teszik felnőtteknek szóló rajzfilmek során is. Ez kezdetben abszurd, majd aztán viccesnek tűnhet, megmosolyogtathat, de végül mégicsak normálisnak állítják be. Hiszen a kezdetben szörnyeteg és emberevő King Kongért is ejtünk néhány könnycseppet a moziban drámai elpusztulásakor. Igen, ez a filmipar, amely által az abszurd, a szörny is megszerettethető. A „Big Mouth” című felnőttmesesorozat egyik ilyen érzékenyítési kísérlete azonban most félresikerült, de legalábbis rosszul indult. Ahogy arról a Vulture.com internetes oldal beszámol, a sorozat új, pánszexuális szereplője, Ali valóságos népharagot váltott ki az LMBTQ közösségben, amikor első iskolai napján az akkor először látott társai számára megpróbálta definiálni szexuális irányultságát. Meghatározása szerint ugyanis miközben ő, mint pánszexuális (a taco és a burrito közötti széles skálán) mindent szeret, – kidobva egy kacsintást az iskolapadban ámuló iskolástársak számára – a biszexuálisok csak a tacot és a burritot. „A biszexualitás annyira bináris” – hangzott el Ali megjegyzése, és amiért egy kisebb felkelés tört ki. Az LMB/%Q közösség szerint ugyanis ez a kijelentés kirekesztő a transzneműekkel szemben, hiszen egy biszexuális miért ne vonzódhatna transznemű emberhez is…Igaz is, miért ne?! A produkció készítői az elszabadult indulatokat és több ezer twitter kommentet látva elnézést kértek a nézőktől, megköszönve a tanulságos és építő kritikákat. Végül csak egy kérdésünk maradt: Vajon mégis mire utalhat a ”bi” előtag a biszexuális szóban a nagy globális genderszótárban? Kedves Olvasóink, várjuk az ötleteket!

Újabb nagy sikert ért el a homoszexuális lobbi azzal a friss bírósági ítélettel, amely az L?%BTQ filmek támogatására kötelezi a brazil kormányt. A PinkNews beszámolója szerint, a joguralomnak sikerült rápirítani Jair Bolsenaro brazil elnökre, aki felfüggesztette 80 filmalkotás támogatását, amelyeknek egy részét LG=4%TQ tartalmak is színesítették volna. Bolsenaro bizonyosan nem lehet különösebben nagy műértő, mert szerinte a sokszínűség önmagában nem művészeti érték, sőt. Egyenesen azt mondta, hogy az ilyen jellegű filmek támogatása egyszerű „pénzkidobás.” Viszont aggodalomra semmi ok! A brazil bírák korrigálták a brazil elnök önkényes döntését. A bíróság elrendelte a filmtámogatások, benne az LGBTQ+ témákat feldolgozó alkotások támogatásának visszaállítását és a brazil nemzeti filmügynökség (ACINE) korábbi működési rendjének restaurálását. Lesznek LGBTQ-filmek brazil közpénzen, sok millió nyomorban élő brazil és a Greta Thunberg-fanatisták legnagyobb örömére is.

Tudták, hogy egy fekete embert nem csak bőrszíne, hanem bőrszínének árnyalata miatt is érheti hátrányos megkülönböztetés? Nyugalom, ne essenek pánikba, ha erre a kérdésre esetlegesen nemmel felelnének! A The Guardian véleményrovata a legfrissebb információkkal szolgál a rasszizmus új értelmezéseinek változásáról. Yomi Adegoke publicista két, Afrikából az Egyesült Államokba utazott médiaszemélyiség példájával szemlélteti kolorizmus elméletét, akik Amerikában szembesültek a megkülönböztetés eme sajátos formájával, mivel bőrük mint ez számukra kiderült, feketébb, mint kellene. Az elmélet szerint a kolorizmus lényege, hogy minél világosabb egy fekete ember bőre, annál „fehérebbnek” számít és ezért annál könnyebb a fehér társadalomban érvényesülnie, szemben sötétebb bőrű társaiknál. Az elmélet alkotói szerint, a kolorizmus kialakulása is a fehérek által alkalmazott rasszizmus számlájára írható, ami a bőrszínek közötti megkülönböztetést és így az azokon belüli differenciálást – természetesen – meghonosította. Az írás szerint az is ezt az elméletet igazolja, hogy az első sikeres fekete emberek mind világosabb bőrűek voltak, mint például Barack Obama, továbbá a Miss USA első fekete nyertese, vagy akár Halle Berry, aki első fekete nőként nyert Oscar-díjat. Itt az idő tehát, hogy leszámoljunk a kolorizmussal is, nehogy még a végén világosabb bőrű feketéket kelljen blackfacing miatt meghurcolni…

A mozgalom néha meghasonul, saját maga ellen fordul és felfalja saját fiait és önnön elveit. Ez történik éppen Amerikában egy közösségi fórummal, ahogy arról a liberális The New York Times is beszámolt. A téma alapon csoportokat, fórumokat integráló Reddit nevű közösségi oldalon található, 4 millió felhasználót tömörítő BlackPeopleTwitter nevű közösség az internet egyik legkirekesztőbb helyévé vált, miután kötelező szabályként bevezették, hogy bőrszín alapján kategorizálják felhasználóikat. Kedves Olvasóink felháborodását megelőzendő, ez esetben szó sincs a színesbőrű kisebbségek hátrányos megkülönböztetéséről, sőt: a szabály szerint csak azok az internetezők lehetnek teljes jogú felhasználói a csoportnak, akik feketék és ezt megfelelő módon, így például fotókkal igazolják is. Mint a riportból kiderül, erre a drasztikus intézkedésre azért volt szükség, mert a csoportban olyan képeket osztanak meg egymással, amelyeken fekete Twitter felhasználók nevetséges bejegyzéseit láthatjuk. Viszont, az adminisztrátorok szerint fehér felhasználók nem nevetni járnak ide, hanem azért, hogy megalázzák a feketéket a képekre adott szavazataikkal, illetve, kommentekben tegyék nevetségessé őket. Emiatt viszont épp azon az alapon – faji megkülönböztetés – zárják ki a felhasználókat, mint ami ellen a feketék nagy többsége küzd. Vajon mi történne, ha egy 4 milliós közösségi oldalra regisztráció előtt igazolni kellene, hogy a felhasználó fehér. Vajon érdekes cikkek és chit-chat viták volnának-e az ügyből, vagy keresztre feszítenék az oldal üzemeltetőit és moderátorait…? A választ mi tudjuk, szegény Brian azonban nem sejthette.

Bár lehet, hogy a szélsőségesen liberális Justin Trudeau kormányzásából csak hetek vannak hátra, Kanada a légiközlekedés terén mégis újra egy nagyot lép előre az újbeszéd bevezetésének rögös útján. A CNN is beszámol arról a nyelvi innovációról, amely révén az Air Canada légitársaság járatain többé nem hallhatjuk a jól megszokott „ladies and gentlemen” (hölgyeim és uraim) köszöntést. Ehelyett mostantól egy felvilágosult „everybody” (mindenki) megszólítást fogják használni. Az Air Canada egyik szóvivőjének nyilatkozata szerint egyébként azért van szükség a modernizálásra, hogy utasaik és dolgozóik biztonságban és megtisztelve érezzék magukat. Az újbeszéd szellemében egyébként egyre több légitársaság változtat protokollján és vezet be a férfi és nő nem megjelölése mellett egyéb kategóriákat és megszólításokat. Idén például az Airlines for America (A4A) csoport is bejelentette, hogy a férfi és női kategória mellett foglalásaiknál a „nem meghatározott”, „nem megnevezett” kifejezést is használhatják majd a kedves utasemberszabásúak. Szép új világ. A Back Street Boys ezt már 20 éve megérezte. Lsd.: https://www.youtube.com/watch?v=6M6samPEMpM

Nagy eredménnyel büszkélkedhet a világnak a közép-kaliforniai Fresno városka, ahol nemrég megválasztották a városi gimnázium első gendersemleges alumni bálkirálynőjét! Bár Trevor Meyert korábban már többször sikertelenül nevezték a bálkirályi címre,neki az volt az álma, hogy ő legyen középiskolája első gendersemleges (férfi) bálkirálynője. Jelentjük az álom valóra vált. Ezt támasztja alá az Advocate tudósítása is, amely szerint mikor kihirdették a győzelmet, a városi stadion teljes közönsége üdvrivalgásban tört ki. Trevor elárulta, hogy azért indult a királynői címért, mert ő valójában egyfajta változó spektrumú rendszerként tekint a nemekre. Bár nagyon ritkán vannak napok, amikor férfiasabbnak érzi magát, de többnyire inkább nő, ezért szinte mindig sminket és magassarkút visel. Nem kényelmetlen ez neki? Na, mindegy. Trevor érzéseit félretéve, nem árt belegondolni, hogy vajon mit érezhetett az 24 másik lány, akik szintén a bálkirálynői címért indultak? Vajon mik voltak a zsűri szempontjai…? A szépség kérdése szubjektív, tehát nem ítélkezhetünk a bölcs döntés felett, azonban a genderlobbi egyre több területre teszi be a lábát, s emiatt bizony a feministák által védelmezett nők sérülnek leginkább, akik férfitestbe bújtatott transznemű nőkkel kénytelenek sportversenyeken versenyezni. Egyenlőség, ollé!

A haladó nyugat fejlődésének fontos állomása a következő nagy horderejű vita a szexrobotok szexuális beleegyezési protokolljának kérdéséről. Jól hallották. Két egyetemi kutató ugyanis egy olyan szexroboton dolgozik, amely végre megtanítaná a férfiakat, hogy hogyan éljenek „etikus” szexuális életet – írja a Breitbart hírportál. A nagy kutatás apropóját az adhatta, hogy hónapokkal ezelőtt egy svéd feminista csoport magából kikelve követelte az egyre növekvő számú szexrobotok betiltását. Felháborodásuk oka az volt, hogy az ilyen robotok normalizálnák a nők elleni erőszakot. Ezért terveik szerint a kutatók úgynevezett beleegyezési modulokat is beépítenének a robotokba. Elképzelésük lényege, hogy a – feministák szerint – becstelen férfiaknak előbb a robotok beleegyezését kell kérniük, mielőtt tényleg akcióba lendülnének. Ez eddig talán még pozitívan értékelhető, azonban felmerül a kérdés, hogy milyen módon fogják ellenőrizni a felhasználók beleegyezés kéréseit? Továbbá, hogyha egy felhasználó megszegné az ilyen nemű kötelezettségét, akkor azt szankcionálja-e majd a robot….? Ezen a ponton felmerül, hogy a szankciók alkalmazásával csökkentenék használók autonómiáját, ami többnyire egyáltalán nem csábító ajánlat. Ne merüljünk el az izgalmas dilemmákban. Viszont jelentjük mi átlátunk a furmányos svéd feministákon. A robotok igazából a hazájukba érkezett sok százezer, a nyugati szexuális szokásokat nem ismerő, ezért öntudatlanul is szexuális erőszakot elkövető – s ezért nyilván alapvetően áldozat – bevándorló férfiemberek tréningjére kell. S így ne legyünk majd meglepődve, ha a migráció és azt elősegítő NGO-k egyik újabb donora a szexrobotipar lesz.

Áll a bál Olaszországban a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságának legutóbbi döntése miatt. A The Guardian beszámolója szerint a testület ugyanis súlyos kritikát fogalmazott meg a taljánok azon szabályozásáról, amely az eljárás során nem együttműködő maffiatagokkal szemben a tényleges életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását, valamint egyéb korlátozásokat is lehetővé teszi. Az 1992-ben megszigorított olaszországi fogvatartási szabályok megtiltják a mobiltelefonhasználatot valamint, hogy az elítélt harmadik személyekkel találkozhasson büntetése során. Az európai bírák szerint ez a gyakorlat viszont súlyosan sérti az elítéltek emberi jogait, így a szabályozás felülvizsgálatára van szükség… A strasbourgi döntés az 1999-ben elítélt Marcello Viola ügye kapcsán született, akit a maffia tagjaként többszörös emberölésért és rablásért ítéltek tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre Olaszországban, amit az olasz kormányzati szervek és hatóságok egységesen támadnak. Szerintük az ugyanis nem veszi figyelembe az olasz maffia működésének jellegét és aláássa az az ellen irányuló 150 éves hatósági erőfeszítéseket. Ugyanis a tényleges életfogytiglan és az életük hátralévő részében a teljes elszigetelésétől való félelem nagy mértékben segítette az elfogott maffiatagok együttműködési készségét és a Cosa Nostra meggyengítését. Így ki tudja hány emberéletet mentettek meg ezáltal…Bár a strasbourgi döntés nem jelenti automatikus jogszabályváltoztatást, az elítélt maffiatagok valószínűleg számos körülményeik javításáért indított pert fognak indítani.