Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2019/45

A kép forrása: inews és pinknews

Kedves Olvasóink jól tudják, hogy hétről hétre igyekszünk olyan hírekkel szolgálni, amelyek alapvetően rengetik meg az eddig elmaradott képünket a világról. Ezen a héten a legnagyobb hírünk nem más mint, hogy a katolikus egyház feje és vele együtt a teljes keresztény világ alapvető tévedésben van Jézussal kapcsolatban. Jól figyeljenek, mert ilyen titkot a Da Vinci-kód óta nem fedett fel senki. Madonna azonban most megosztotta tudását a világgal. (Ha Madonnáról Jézus anyja ugrott volna be elsőre, akkor rossz nyomon jár.  Ugyanis a kissé megkopott, megfáradt énekesnőre kell gondolni, aki új területen villantja meg – ezúttal nem valamelyik testrészét, hanem – teológiai tudását.) Madonna ugyanis szívesen tanítaná Ferenc pápát Jézusról. Mivel ő egyedül tudja azt a titkot, amit a katolikus egyház feje, de más keresztény irányzatok sem. Azt a titkot, amely egészen eddig rejtve volt. Jézus abortuszpárti voltának titkát. Az énekesnő ezt a tudását szeretné most megosztani Ferenc pápával is, ezért szívesen találkozna is vele. Reméljük összejön a találkozó és sikerül kijavítani a katolikus tanításokban ezt a súlyos tévedést.

De addig is, amíg e titok Ferenc pápa tudomására jut, az gyilkosság papjai és papnői nem késlekedhetnek: az amerikai abortuszpárti aktivisták már gyűléseket szerveznek, ahol kiképzik a jelentkező nőket a tablettás abortusz mikéntjéről. Ez nagyon fontos, hiszen így bármi is történjék, a kurzus elvégzői biztos kézzel tudják majd kioltani az emberi életeket.

Természetesen nem kell csalódniuk azoknak az olvasóinknak sem, akik a heti az LMBT-s híreket várják tőlünk. Ők azok, akiket nem hathat meg az elavult vallásosság és keresztény hitvilág. Akik nem a múltban élnek, hanem hallják a jövő szavát. Az ő számukra egy igazán progresszív hírrel szeretnénk kedveskedni: a skót fővárosban, Edinburgh-ban a Pride hónapot már nem a kissé sablonosnak számító, nem túl eredeti szivárványos zászlókkal ünneplik. A város ugyanis szintet lépett, sőt szintet ugrott a fejlődésben, így minden tekintetben a világ legfejlettebb városai közé tartozik mostantól. Hogyan is történt ez a robbanásszerű fejlődés? Mi a titkuk? Eláruljuk: a közlekedési lámpák kis figuráit is LMBTQ-kompatibilisre cserélik. Mostantól 35 lámpán már leszbikus vagy homoszexuális párokat formázó figurák kerülnek a régi, elavult jelképek helyére.

Ha a skótok ekkorát lépnek előre, az írek sem maradhatnak le. Ők ugyanis legendásan élen járnak a progresszív nézetek gyakorlatba ültetésében. Ezúttal újabb korszakalkotó döntést hoztak: egy írországi általános iskola gendersemleges filozófiája alapján a gyermekek választhatnak az egyenruhák közül. Tehát végre a fiúk is viselhetnek szoknyát, a lányok pedig nadrágot. Az iskola igazgatója úgy nyilatkozott, hogy vannak gyermekek az intézményben, akik „megkérdőjelezik” saját identitásukat, s mostantól ők is lehetőséget kapnak arra, hogy végre „boldogok” lehessenek.

Ha a muszlim, LMBTQ nők szerelmi lehetőségeiről, vagy a homoszexuálisok kompenzálásáról és más igazán fontos témákról is szívesen tájékozódna, olvassa el az Alapjogokért Központ rendhagyó szemléjének aktuális kiadását. Jó szórakozást kívánunk!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Számos angol színházban eltörölték a „Hölgyeim és uraim!” megszólítását, hogy minden vendég (főleg az LGBTQ+ közösség tagjai – a szerk.) PC köszöntésben részesülhessen – írja a The Times. A változtatást az az irányelv ihlette, amelyet az Equity nevezetű színművészeti szakszervezet publikált. Az irányelv szerint a „kirekesztő” megszólításon kívül ajánlatos kerülni az előadóművészek küllemét, hangját, képességeit és identitását dicsérő megnyilvánulásokat. Ugyanis szerintük ez súlyosan negatívan megkülönböztető lehet a transznemű és nembináris nézőkre és színészekre nézve. Az Equity publikációjára azonnal ugrottak is az angol kulturális élet fáklyahordozói, tehát olyan nagy volumenű intézmények támogatják a homoszexuális lobbi érdekeit, mint a brit National Theatre, a Royal Shakespeare Company és a Nimax Theaters színházai. Ezenfelül érdemes megfigyelni, hogy az elmúlt években az angol színházak fokozatos átalakuláson mentek keresztül a liberális „értékek” mentén. Például a National Youth Theatre múlt évben mutatta be az LGBTQ+ Macbeth feldolgozásukat, amelyben Macbeth egy leszbikus nő. Korábbi szemlénkben pedig említést tettünk az Old Vic színházról, ahol többé nincs külön női és férfi toalett, mondván, hogy az kirekesztő lenne az LGBTQ+ vendégekkel szemben.

Gyomorforgató performansszal örvendeztette meg egy New York-i bár vendégeit az az LGBTQ+ előadó, aki a szórakozóhely bárpultján saját magán elvégzett abortusz imitálásával új értelmet adott az önkifejezés eszközének. Az előadásról készült videóban azt láthatjuk, ahogy egy ordenáré módon, nőnek sminkelt férfi felvágja a – terhes nőkére hasonlító – kipreparált hasát és temérdek művér kíséretében kiszed onnan egy játékbabát. Majd egy sor vonaglás kíséretében megissza a művért. A produkciót megálmodó és végrehajtó „művész”, Blair Back, a közösségi médián is megosztotta a videót az abortuszszínjátékáról, azonban később letörölte azt, mert felháborodott kommentek tömkelegével kellett szembenéznie – írja a Pluralist. A kommentáradat darabokra szedi a művészt, mivel az millió megölt vagy elvetélt magzat és óriási lelki traumát átélő nő és szülő fájdalmából csinált érzéketlen és vállalhatatlan előadást. És ez akkor is így van, ha azt a Blair Back nevű neves művész megkísérelte elbagatellizálni és az önkifejezés megnyilvánulásaként leírni. Az eset kapcsán az alábbi kérdések merülnek fel bennünk: Egyrészről, az esetet végignéző emberek és a szórakozóhely vezetősége közül senkinek nem jutott eszébe, hogy az előadás súlyosan sérti az emberi méltóságot, túllépi a művészi szabadság, az önkifejezés, az etika határait? Vajon azon jogvédő csoportok, akik az emberi méltóság védelmében fellépnek a rasszizmus és homofóbia legcsekélyebb megnyilvánulásai ellen is, miért nem lépnek fel anyák és magzatok millióinak emberi méltósága érdekében? És vajon a tartalommegosztásra oly érzékeny globális közösségi oldalak, mint a facebook, az instagram, amely egyes bevándorlásellenes, politikai, rasszista, homofób tartalmakat, vagy éppen a vegánok jó érzése érdekében a véres húsokról készült képeket letiltja, hol van most? Egy nyíltan életellenes, az emberi méltóságot sárba tipró képsor az belefér a toleranciamércéjükbe? Vajon egy művészi előadás keretében fehér csuklyások által kivégzett feketéket imitáló véres emberi bábukról készült performansz meddig maradhatna a közösségi hálón…?

Elbocsájtották egyeteméről, mert olyan tudományos kutatást közölt, ami szembe megy a politikailag korrekt zöld narratívával – állítja Susan J. Crockford kanadai zoológus. A University of Victoria oktatója szerint azért nem újították meg adjunktusi megbízását, mert olyan tanulmányt közölt, miszerint az északi-sarki jegesmedvék nemhogy nincsenek kihaló félben, hanem nő a számuk. Ez a tény pedig ellentmond annak a zöld narratívának, miszerint a klímaváltozás miatt bolygónk élővilága, s benne a jegesmedvék populációja csökken. Azóta a zoológust „klímatagadónak” kiáltották ki könyvéért, amelyben rámutatott, hogy a klímaaktivisták állításaival szemben az elmúlt években 22,000-ről 31,000-re nőtt a jegesmedvék száma. Az egyetem egyelőre tagadja azt az állítást, hogy elbocsájtották volna Crockfordot, azonban az egyértelmű, hogy nem álltak ki a tudományos szabadság és a kollégájuk mellett. Ugyanis kutatásai eredményéről szóló előadását lefújta az egyetem, mert kaptak egy olyan aggódó megkeresést miszerint a professzor túlzottan egyoldalú információkkal szolgál. Az egyetem egy másik oktatója, Cornelis von Kooten megerősítette Crockford állításait, miszerint a politikai korrektség komoly fenyegetést jelent a tudományos szabadságra. Az ügyről beszámolt a The Washington Times és The Post Millennial is.

Austin Független Iskolakörzete (The Austin Independent School District) olyan tantervet fogadott el, amely már a 8 éves gyerekek számára bevezeti a transzneműség oktatását – írja a Summit News. Az új tananyagban olyan elengedhetetlenül fontos témák kerülnek feldolgozásra, mint a „genderidentitás és a szexuális orientáció”. Viszont az igazi felháborodást az váltotta ki, hogy a módosítások értelmében a 8 éves gyerekeknek a homoszexuális análisszex és a transzidentitások témáiban kellene elmélyedniük. A tiltakozó szülők csoportján kívül egy olyan szervezet is demonstrációt tartott, amely azért küzd, hogy tűzzel-vassal kikényszerítse az iskolakörzetben az egyenlőséget. Ha iskolakörzeti döntés nem változik, akkor a szülők nagy része valószínűleg inkább magántanulónak adja gyermekeit. Egyébként az ilyen esetek egyre szaporodnak az Egyesült Királyságban is, annyi eltéréssel, hogy ott erős muszlim ellenállásba ütközött a progresszió.

Egy majdnem két méter magas, magát nőként definiáló férfi nyerte meg a Woman of the Week (A hét nője) elnevezésű női futóversenyt – írja a LifeSite News. Hűséges olvasóink számára már biztosan nem ismeretlen jelenség, hogy a haladó nyugaton egyre gyakoribb, hogy férfiak is neveznek kifejezetten nőknek rendezett versenyeken. Korábbi szemléink hasonló esetei között szerepel az is, hogy Rachel McKinnon lett a világ első transznő, női bicikli világbajnoka. A mostani tudósítás szerint pedig egy olyan férfi lett nyerte el montanai egyetem színeiben a Woman of the Week címet, aki egyébként több férfi futóversenyt is megnyert. Viszont, mikor úgy látszott pályája lefelé ível a ligájában, akkor azzal a zseniális ötlettel állt elő Jonathan Eastwood, hogy mostantól nőneműként azonosítja magát. A rendkívül progresszív rendezőgárda pedig el is fogadta, hogy innentől June néven indulhasson a többi női versenyzővel. Érdemes kiemelni, hogy a versenyszabályzat semmit nem ír elő arra nézve, hogy a nőként azonosuló férfiaknak mennyire kell nőnek lennie valójában. Tehát nincs megszabva, hogy el kell kezdeniük a nemátalakító eljárást vagy, hogy csak akkor indulhatnak, ha tesztoszteron szintjüket ez bizonyos mérték alatt tartják hormonokkal. Ezek az esetek egyre gyakoribbak az Egyesült Államokban is. A PC-nek való megfelelés ledönti a józan ész és biológia határait a sportban is.

Fűtött szakmai vita alakult ki az új-zélandi jogalkotók között arról, hogy új abortusz törvényükben a kirekesztő terhes nő kifejezés helyett az inkluzív „terhes személy” kifejezést használják. A vitában a józanész hangján szólalt meg Jan Rivers, genderkritikus feminista, aki szerint „kétélű kard lehet, ha a nő szót a személyre cserélik, mert azzal azt állítanák, hogy bárki teherbe eshet és nem csak a nők”. Ez pedig odavezethet, hogy jogalapot adunk azokkal a polgárokkal szembeni fellépésre, akik továbbra is azt állítják, hogy a nők, nem pedig a személyek esnek teherbe, mert nem hisznek a genderelmélet tanaiban. Zöld párt egyik képviselője, Jan Logie erre azzal reagált, hogy a terhességnek a nőiséghez való kötése az ENSZ emberi jogi bizottságának állásfoglalásával is szembe menne, amiben már elismerték a genderdiverzitást. A PinkNews híradásából az is kiderül, hogy az új törvény nem csak genderlobbi érdekeit hivatott kiszolgálni. Sőt a módosítások legfőbb célja, hogy kitolja a legális magzatelhajtás időkorlátját a terhesség 20. hetére.

Elkészült az LGBTQ+ jogokért legmarkánsabban küzdő vállalatok százas listája – írja a Bloomberg. A listát a LGBTQ Loyalty vezeti, amely szervezetnek az a célkitűzése, hogy minél több vállalatot megnyerjen a genderlobbi ügyének. Barney Frank, az LGBTQ Loyalty vezetője elmondta, hogy már eddig is jelentős eredményeket értek el a genderidentitással és a szexuális irányultságokkal kapcsolatos előítéletekkel szemben, s a következő logikus lépés az LGBTQ100 Index létrehozása volt. Ez a lista azokat a vállalatokat gyűjti össze, amik magas gazdasági teljesítményük mellett kiveszik a részüket a szociális felelősségvállalásból az LGBTQ+ ügyeket érintően is. A homoszexuális propaganda népszerűsítők élvonalában olyan vállalatóriásokat találunk, mint az Apple, Microsoft, JP Morgan Chase & Co., Amazon.com, vagy a Coca-Cola. Igen, az a Coca-Cola, ami ezért a címért keményen megküzdött több európai országban is, köztük Magyarországon is a budapesti azonos neműek házasságát népszerűsítő kampányukkal. Frank nyilatkozata szerint a lista célja, hogy LGBTQ+ közösség támogassa és népszerűsítse azokat a vállalatokat, amelyek kiállnak az ügyükért. Szerintünk valójában arról van szó, hogy ezzel egy újabb, nyíltabb befolyás szervezési szintre lépett a homoszexuális lobbi, és így ösztönöznek új vállalatokat, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

Az Apple kezdi felpörgetni a hangulatjeleik sokszínűségét – írja az Advocate valamint a CNN az iOS legújabb frissítésével érkező 60 új emotikonról. A frissítéssel érkeznek új állat emojik, illetve fogyatékosságokat, valamint többféle bőrszínárnyalatot ábrázoló ikonok. Szintén újdonság, hogy az ikonok többsége elérhető lesz gender-semleges kiadásban is. Az Apple indokolásában kifejtette: A választási lehetőségek sokszínűbbé tétele hatalmas szakadékot hidal át és segít, hogy mindenki sokkal inkluzívabb élményt kapjon.” Ha a Tinder 50+ szexuális orientációt felvonultató listájából indulunk ki, akkor azonban aggasztó, hogy vajon ezzel a fejlesztésével az Apple meg tudott-e felelni minden genderigénynek…Várhatóan ezeket az emojikat évről évre bővíteni kell majd.