Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2019/46

A kép forrása a heart.co.uk és a Facebook/The Tannery

Hűséges olvasóinkat szeretnénk megörvendeztetni, hogy ezen a héten is nagyot lépett előre a világ a PC, LGBTQ+++ jogok kiterjesztése és a bolygónk megmentése felé.

Korábbi szemléinkben rendszeresen kitértünk az egyre extrémebb formát öltő húsellenes (és) vegán kampányra, amely már odáig jutott, hogy bizonyos húsokról és halakról készült képeket egyes közösségi oldalak egész egyszerűen letiltanak.  Reméljük, hogy a húsellenes-vegánlobbi egységes irányelveket fogad majd el arról is, hogy a bolygó megmentése érdekében a jövő humanoidjának étrendjébe beleférnek-e az ízletes rovarok, bogarak. A Toronto Life novemberi száma ugyanis hitet tesz egy ilyen rovarbogárkonyha mellett és izgalmas étrend-ajánlót is leközöl.  Ebben olyan séfínyencségeket találunk, mint a „ropogós, proteindús szöcskés” taco, a „fokhagymás tücskökkel” készített patacones, vagy a „szárított lisztbogárból sütött húsgolyók”. Csak nehogy bajba kerüljön az instagram, hogy a feldolgozás előtt álló ízletes ízlelt lábúakról készült tartalmak megosztása összhangba hozható-e a közösségi oldalak vegán-érzékenyítő kampányával…

A húsellenes mozgalom terjedése mellett szintén jó hír, hogy egyre nagyobb lendületet vesz az állatok védelmében kifejtett globális kampányunk is. A haladás jeleként értékeljük, hogy – a Daily Mail beszámolója alapján – egyre fokozódó intenzitással egyre több vakvezető kutya rabiga alóli felszabadítása érdekében indítanak akciókat állatjogi aktivisták. Jelenleg a kampány első fázisánál tartunk, ahol nyilvánosan szidalmazzák az alantas önös érdekekből – holmi vakság – a kutyákat fogvatartókat. A bolygónk eme gonosz csoportja, a vak emberek azzal kínozzák ugyanis a leigázottok négylábúakat, hogy pórázon tartva a mozgásban és napi tájékozódásuk segítésére kényszerítsék őket. Ez azonban nem maradhat következmények nélkül, a vak emberek elvakult állatkínzása ellen mindenkinek fel kell lépnie!! Szabadítsuk fel a vakvezető kutyákat!

De maradjunk a cukiságnál! A Karácsony közeledtével szintén több reménykeltő hír is érkezett a haladó nyugatról. Az egyik, hogy egy új-zélandi kávézóban már nem a kirekesztő „gingerbread man”-nek (mézeskalács férfi) nevezett sütit, hanem a sokkal inkluzívabb „gingerbread gender-neutral person” elnevezésű sütit lehet kapni. A hírről beszámoló Mirror azt is jelezte, hogy vannak olyan maradi polgárok, akik nem értenek egyet a változással, de hát ők biztos nem kóstoltak még bele gender-semlegesség valódi, diverz ízvilágába. S ha már a karácsonyi kávézói süteménykultúránál tartunk, az is a hét pozitív fejleménye, hogy a Starbucks végre száműzi hálózatából a retrográd, maradi, klerikál-reakciós elnevezéseket, így a Karácsony szót. Az esetről a Fox News számol be, bemutatva a négy új ünnepi poháralkalmatosságot, amin a régimódi és avítt „Merry Christmas” szófordulat helyett a modern és globális színességet tükröző „Merry Coffee” kifejezést jelenítik meg. Támogassuk meg e nemes kezdeményezésében a kávéláncot, s mi is igyunk Merry Coffee feliratos pohárkából!

A Pluralist nevű portál számolt be arról a szintén fontos bírósági ítéletről, ami elmarasztalta azt a bigott, vallásfanatikus coloradói honlapkészítő üzletembert, aki vallási meggyőződéséből nem akart homoszexuális pároknak esküvői honlapot készíteni. S hiába próbálkozik fellebbezni az ítélettel szemben, biztosak vagyunk benne, hogy a másodfokon is győzedelmeskedik majd a homoszexuálisok megkülönböztetésének tilalma a poros több százéves vélemény-, gondolat- és szólásszabadság elvével. szemben.

Vannak azonban olyan aggasztó fejlemények is, amelyek a gender-agenda kiteljesedését veszélyeztetik, ilyen például az a botrányos bírósági döntés, amely egy hős amazonanya küzdelmét akasztotta meg, hogy kisfiából igazi kislányt csinálhasson. A bíróság korábbi döntést megváltoztatva megosztott felügyeleti jogot biztosított a maradi édesapával, aki kisfia nemátalakítását felháborító módon nem támogatta. Azzal pedig, hogy a kisfiút az édesapa közelébe engedték, a fiú viselkedése megváltozott, nem akar már többé kislány lenni!! Így olyan kép is napvilágot látott, amiben a kisfiú első iskolai napján fiú ruhában (!!!) mosolygósan fotózkodott. Szomorú, hogy minderről a mi liberális média nagyban hallgat, csak a radikális Church Militant nevű portál számol be.

Szintén aggodalmunknak kell hangot adnunk az ifjabb Trump könyve miatt is, aki nem nagy meglepetésünkre, de nem támogatja a transznemű nők sportversenyeken való részvételét, és a nőnek született igazi nőkért és a tisztességes versenyhez való jogért áll ki. Persze ezen nem csodálkozunk. Bizonyosan az igazi nők rá is olyan hatással vannak, mint édesapjára…Az Out nevű oldal szerencsére azért helyre teszi ezt a kérdést is, hiszen mi különbség is lehetne egy hormonkezelt férfi és egy született nő között egy sportversenyen nyújtott teljesítményében? Vagy akár egy bokszmeccsen…És ez akkor is így van, ha a maradi amerikai társadalom többsége ellenzi, hogy emberek a képzeletbeli nemüknek megfelelően versenyezhessenek, ahogy arról a Washington Times is tudósít. Az pedig a homo- és transzfóbia nyilvános megnyilvánulása, hogy az angol Center Parcs üdülőlánc transznemű látogatói nem használhatják a választásuk szerinti nemhez tartozó öltözőket a teljes nemátalakítás befejezése előtt. Szerencsére a Pink News követi a fejleményeket!

A szemlénk végén pedig még egy szívünknek kedves hír: Végre elindult Németország első homoszexuális társkeresője, amiben a férfiak szebbek, szexibbek, s ráadásul egymással is kialakulhatnak románcok! Így a műsor a retrográd kétnemű társkeresőket garantáltan tönkre fogja verni, emellett végre jó hatással lehet a fiatalok szexuális fejlődésére és az LGBTQ+ agenda népszerűsítésére. Reméljük ez a kiváló program mihamarabb megvalósul Magyarországon is!

Ezekről és még számos további érdekességről a szemlénkben olvashatnak.

Rajta Hát!

 

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Eldöntötte, hogy fiúként azonosítja magát nyilvánosan az a 7 éves kisfiú, akit anyja egészen idáig kislánnyá akart átnevelni – írja a Church Militant nevű portál. Arról a dallasi kisfiúról van szó, akiről már hetek óta szólnak a progresszív liberális média híradásai, miszerint anyja nemátalakító eljárással szerette volna kislánnyá alakíttatni. Az anya, Anne Georgulas állítása szerint James valójában kislányként azonosítja magát, tehát nem is ő találta ki, hogy kezdeményezze gyermeke hormonterápiás nemátalakítását. Szerencsére az apa, Jeffrey Younger a józan ész hangján szólva bírósághoz fordult az üggyel, hogy megelőzze fia nemátalakító kezelését mielőtt még túl késő lenne. Azonban a felvilágosult esküdtszék 11-1 arányban leszavazta az apa indítványát, annak ellenére is, hogy Jeffrey egy olyan videofelvételt is bemutatott, amelyből kiderül, hogy a kisfiút valójában anyja győzte meg arról, hogy ő bizony lány. Azonban az a függetlenobjektí sajtó – amelyik ez idáig megállás nélkül transzfóbnak igyekezett beállítani az apát -, ezen a ponton mély hallgatásba borult. Így már csak a Chruch Militanttól tudhattuk meg, hogy az ellentmondásos ítéletet követően az ügyészség nyomozást indított az ügyben. Ennek eredményként pedig a szülők megosztott felügyeleti jogot kapott, így Jeffrey meg tudta állítani fia nemátalakító műtétjét azzal, hogy nem adta beleegyezését az eljárásba. A családról szerzett utolsó hír pedig arról számol be, hogy a kisfiú úgy döntött mostantól fiúként azonosítja magát és fiú ruhákban fog iskolába járni. Erről a haladó média valahogy már elfelejt beszámolni…

Egyre gyakoribbak a vak személyek elleni atrocitások elvakult állatvédők részéről. A Daily Mail számol be az esetről, amiben kegyetlen állatkínzónak tituláltak egy vak férfit az Egyesült Királyságban, mert egy vakvezető kutya segíti a mindennapjait. A 30 éves Jonathan Attenborough-hoz nem egy teljes éve csatlakozott hűséges társa Sam, a vakvezető labrador, azonban e rövid idő alatt már két radikális állatvédő támadás is érte a férfit. Az 5 éve vak Attenborough elmondása szerint az első szóváltása során egy kávézóban ült kutyájával, mikor egy férfi odament hozzá és azt mondta neki, nem lenne szabad, hogy vakvezető kutyája legyen. „A kutyákat hagyni kellene, hogy szabadon futkározhassanak a mezőkön és nem egy kávézóban kellene ülniük” – folytatta a látássérültet megszólító férfi. A teljesen érzéketlen megjegyzés hallatán először azt hitte Attenborough, hogy csak viccelődnek vele. Azonban kiderült, hogy szó sincs erről, és még neki kellett megvédenie magát, hogy valójában milyen jól gondoskodik Samről. A második alkalommal pedig egy úgynevezett állatjogi aktivista támadt rájuk egy gyűlöletfűtött rohamban. A sokkoló találkozás során a hölgy közvetlen közelről kiabálta Attenborough arcába, hogy kegyetlen, amit az állattal tesz. Miután Attenborough története napvilágot látott több látássérült is a The Timeshoz fordult, hogy hasonló megrázó tapasztalatokról számoljanak be. Az érintettek pedig megjegyezték, hogy szoronganak utcára lépni vakvezető kutyáikkal az állatjogi aktivisták miatt.

Arról ír a Toronto Life novemberi száma, hogyha meg akarjuk menteni bolygónkat, akkor sajnos furcsa dolgokat kell ennünk. Olyan diétákra gondolnak, mint amit Lewis Hamilton, újdonsült vegán influenszer népszerűsít két megterhelő futam között. Szerinte csakis akkor menthetjük meg a bolygónkat, ha mind áttérünk a vegán étrendre. Rebecca Fleming, a Toronto Life szerkesztője azonban ad egy kis derogációt a szigorú vegán diéta alól: szerinte a bogarakat is fel lehetne venni az étrendbe. Az új világmegmentő diétákkal való megbarátkozáshoz kaptunk is tőlük egy kilenc részes étterem és étel ajánlót. Ezek között olyan ínyencségeket találunk az étlapon, mint a „ropogós, proteindús szöcskés” taco, a „fokhagymás tücskökkel” készített patacones, vagy a „szárított lisztbogárból sütött húsgolyók”. Ha pedig belakmároztunk a jobbnál-jobb főfogásokból, akkor nassolásként „őrölt tücskökkel dúsított csokoládé fagylaltot” nyalhatunk, vagy „fűszeres-sós pirított tücsköket” ropogtathatunk hagyományos sós rágcsálnivaló helyett. Ha vagyunk olyan bölcsek és betartjuk a klímaaktivisták szigorú étrendjét, akkor állításuk szerint megmenthetjük a világot a kipusztulástól. A progressziónak köszönhetően talán még „a nemzet csótánya” cím is jelentést nyerhetne egyfajta magyaros fogásként. Vigyázz Feró!

Az RTL médiaszolgáltatót elindította Németország első homoszexuális férfiakkal rendezett társkeresőshowját – írja a müncheni TZ magazin. Az október 30-án indult showműsorban azt láthatjuk, amint Nicolas Puchmann, a „szőke herceg” számos randevú és próbatétel után választja ki párját 20 férfi jelentkező közül. Ezenfelül, ahogy ez lenni szokott a „Prince Charminghoz” (Szőke herceg) hasonló műsorokban, több egyéjszakás kalandnak is szem- és fültanúja lehetünk, számos egyéb, a homoszexualitást népszerűsítő képsor mellett. A „független szakmai kritikusok” szerint az új homoszexuális műsor két újítással is kenterbe veri az eredeti és unalmas heteroszexuális formátumot. Az első és legfontosabb, hogy szerintük a Prince Charmingban szereplő férfiaknak sokkal jobban ki van dolgozva a teste, mint a heteroszexuális társkeresőshow-k szereplőinek. Végezetül pedig, mivel mindenki azonosnemű és bárki beleszerethet bárkibe, így akárki megtalálhatja élete szerelmét. Tehát jobb csávók és több izgalmas érzelmi sokszög, mint a retrográd heteroszexuális programok. A nézettség garantált, a többi nem számít.

Egy új-zélandi kávézó megváltoztatta a mézeskalács emberke hagyományos angol elnevezését „gingerbread man-ről” (mézeskalács férfi) a sokkal inkluzívabb „gingerbread gender-neutral person-re” (mézeskalács gendersemleges személy) – számol be a Mirror. A kávézó tulajdonosa, Andre Cettina azzal indokolta a változtatást, hogy a korábbi kirekesztő édesség helyett egy új inkluzív süteménnyel akart kedveskedni vendégeinek. Persze, mint a legtöbb esetben itt is szükség volt a genderkommandó egyik tagjára, hogy megadja a kezdőlökést. Ugyanis Cettina ötlete onnan ered, hogy egy nap megkérdezte tőle egy vásárló, miért a férfiakról van elnevezve a sütemény, és nem lehetne-e valamilyen semlegesebb kifejezést használni rá? Sajnos azonban vannak olyan, a múltban megragadt emberek is, akik nem rajonganak a progresszió ilyen értékteremtő vívmányaiért. Közülük többen megjegyezték, hogy a „politikai korrektség teljesen fékevesztetté vált” és őrültségnek gondolják átnevezni a süteményt, mert az nem egy élőlény. Mi több, ez valójában politikai korrektség egy újabb hagyományromboló térhódítási próbálkozása. Azonban a genderaktivistáknak „sikerült maradéktalanul megcáfolni” ezt a vádat, szerintük szó sincs ilyesmiről, hiszen ez az ártalmatlan változtatás csak lehetőséget biztosít arra, hogy a gender-ideológiát napirenden tartsák a közbeszédben.

Bár a Starbucks kávéspoharai kezdenek egyre inkább karácsonyi színekbe öltözni, azonban a „Boldog karácsonyt!” (Merry Christmas!) köszöntés helyett mindegyiken csak annyit láthatunk, hogy „Boldog kávét!” (Merry Coffee!) – értesülhettünk a Fox Newstól. A kávéházlánc 4 új ünnepi pohárdizájnt mutatott be, azonban gyanús módon egyiken se szerepel a karácsony szó, ehelyett be kell érnünk a fentebb említett bugyuta szlogennel. A furcsaságra többen is felfigyeltek, aminek a közösségi médiában hangot is adtak. A hozzászólók azt kérték számon a Starbuckson, hogy nem valamilyen PC megfontolásból hozakodtak-e elő ezzel a feltűnően erőltetett köszöntéssel. Bár a kávézólánc szívóvője tagadta a vádakat. A lényeg ettől függetlenül nem változik. A Karácsony szót a Starbucks száműzte poharairól. Nekünk pedig meg van a lehetőségünk, hogy a lábunkkal szavazzunk.

Amerikai közvéleménykutatók kimutatták, hogy az USA-ban élő emberek nem támogatják, hogy a transznemű sportolók az eredeti nemükkel ellentétes nemű atléták ellen versenyezzenek – írja a Washington Times. Egész pontosan a válaszadók 51% ellenezte, hogy a genderidentitásuknak (képzeletbeli nemük) megfelelően nevezhessenek a sportolók a versenyekre. A válaszadók 20% tartózkodott és mindössze 29% százalék támogatta, hogy a transznemű sportolók a képzeletbeli nemi identitásuknak megfelelő ligákban indulhassanak. Ezek az eredmények pedig eléggé megbízhatónak tűnnek, mert a nyár folyamán is hasonló adatokat mért ugyanezzel a kérdésfeltevéssel a Rasmussen Reports kutatóintézet. Azonban olyan demokrata képviselők vezetésével, mint Ilhan Omar az USA Kongresszus mégis olyan új esélyegyenlőségi jogszabályt fogadott el, amely a többségi véleménnyel ellentétes álláspontot törvényesítette. Mi több, Omar hamisan érvelt a javaslat mellett, ugyanis szerinte nincs tudományos alapja, hogy transznőknek versenyelőnye lenne a nőkkel szemben. A legfrissebb egészségügyi kutatások azonban ezt az állítást cáfolják, mert az eredmények szerint minél magasabb valakinek a tesztoszteron szintje annál eredményesebb például a futósportban. Továbbá azt is láthatjuk, hogy egyre többször fordul elő az a jelenség is – amelyet múltheti szemlénkben is bemutattunk -, mikor a férfiak közt eredménytelen sportolók inkább nőnek vallják magukat és leuralják az adott sportágat.

A Coloradói Kerületi Bíróság szerint jogszabályt sértett az a nő, aki azt hirdette üzletéről, hogy keresztény értékek szerint működik – írja a Pluralist. A weblap készítéssel foglalkozó vállalkozás honlapján a tulajdonos azt írta: „Az Istentől kapott kreatív talentumait úgy szeretné hasznosítani, hogy azzal minden nap Isten nevét dicsőíthesse.” Ennek megfelelően pedig vallási okokból csakis „bibliai házasságokról” készíthet egyedi weboldalakat, mert szerinte az azonosneműek házassága szembe megy a Szentírás tanaival. Az üzletet vezető Lori Smith, az őt érő hatósági eljárások miatt pert indított a vallási nézeteinek tiszteletben tartása valamint a véleményszabadságának védelme miatt.  Az elsőfokú coloradói bírói ítélet azonban nem adott neki igazat. Az indokolás szerint tilos az olyan hátrányos megkülönböztetés, amikor egy vállalkozás szexuális irányultság alapján tagadja meg szolgáltatásait másoktól. Az ügyben Smith úr fellebbez, hiszen két korábbi ügyben a bíróság a véleményszabadsághoz fűződő jogokat a diszkriminációmentesség biztosításának joga elé helyezte.

Az amerikai elnök legidősebb fia súlyos bűncselekményt követett el a liberálisok szerint: Ifjabb Donald Trump ugyanis azt merészelte leírni legújabb könyvében, hogy szerinte a transznő atléták csupán „középszerű férfiak” – írja az Out nevű homoszexuális propagandaportál. A liberálisok szólásszabadság-ellenes támadásairól és a politikai korrektség féktelenségéről írt könyvben a transzatlétákat is támadás alá veszi ifjabb Trump. Szerinte, ha megengedjük férfiaknak, hogy a nőkkel versenyezzenek, azzal súlyos hátrányt okozunk azoknak a sportolónőknek, akik keményen küzdenek az eredményeikért. Az amerikai elnök fia hozzáteszi: elsősorban azonban nem csak a tisztességtelen előnyszerzés a probléma, hanem, ami ettől fontosabb, hogy küzdősportokban ez komoly biztonsági és egészségügyi kockázatot jelent. Könyvében hoz is erre egy példát, Fallon Fox transznő MMA bajnokot, aki számos női ellenfelének súlyos sérüléseket okozott, míg megszerezte a bajnoki címet. Például egyik ellenfele, Tamikka Brents azt mondta Fox kapcsán, hogy mikor ellene küzdött olyan erőt érzett benne, amit más nő versenytársai esetében még sose tapasztalt. Brents a kemény edzése gyümölcséül törött orrcsonttal és agyrázkódással távozott a ringből. Az Out újságírója azonban azzal zárja a cikket, hogy ezen érvek nem vehetők komolyan, szerinte ugyanis a transznők teljesen ugyanolyan nők, mint cisznemű társaik. Ezért Nico Lang nem tartja jogosnak a transzatlétákat ért támadásokat, sőt, úgy gondolja, hogy ez egyszerű transzfóbia. Bizonyosan igaza van.

 

Az angol Center Parcs üdülőlánc transznemű látogatói nem használhatják a választásuk szerinti nemhez tartozó öltözőket, csak ha már túlestek a teljes nemátalakításon – számol be a súlyos kirekesztésről az Independent. A vállalat kirekesztő gyakorlataira úgy derült fény, hogy egy visszatérő vendégük, Victoria Hodges e-mailben érdeklődött, hogy vannak-e olyan szabályai az üdülőnek, amelyről egy transzneműnek tudnia kellene. Mire levelezésükből kiderült, hogy a Center Parcsnál minden személynek a hivatalosan feltüntetett nemének megfelelő öltözőket és mellékhelyiségeket kell használnia. Illetve, ha ez nem elégítené ki valakinek az igényeit, akkor hatályos esélyegyenlőségi jogszabályoknak megfelelően egyszemélyes, külön helyiségek is rendelkezésre állnak. Sajnos azonban hiábavaló volt az üdülőlánc igyekezete, mert Hodges azonnal a PinkNews homoszexuális propagandaportálhoz fordult az üggyel. Mondván, hogy nem tudja elhinni, hogy ilyen visszamaradt szabályokat alkalmaznak a fürdőzési szolgáltatásaikat igénybe vevő transznemű vendégeikkel szemben. Ugyanis ő még nem esett át teljes nemátalakításon, de szerinte minden személynek joga van a választása szerinti nemhez tartozó mellékhelységeket használni. „Nincs olyan igazolható indok, amiért megtilthatnák, hogy transzneműek az egynemű helyiségeket használják” – tette hozzá felháborodva. A Center Parcs erre azzal a “komolytalan” védekezéssel állt elő, hogy igenis van ilyen indok mégpedig, hogy a transzneműek jogai nem előrébb valóak a többi vendég nyugalmánál és kényelménél. Tehát jogilag és erkölcsileg sem megengedhető, hogy egyes vendégeik más vendégek terhére külön kiváltságjogokat élvezzenek.