Alapjogokért Központ

Bolond lyukból 2019/47

A kép forrása a metro.co.uk

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy szép új világunk építésében kulcsfontosságú szerep jut a tudománynak és a tudósoknak. Ők azok, akik áldozatos munkájukkal egyengetik a haladás útját, ezért nem is csoda, hogy a tudósok a többi társadalmi réteget maguk mögött hagyva járják a progresszió ösvényeit, afféle liberális élcsapatként. Az előbbi megállapítás különösen igaz az Egyetemek és Főiskolák Egyesülete (UCU) elnevezésű, tudósokat tömörítő szerveződésre, melynek szabályzata külön nevesíti azon eseteket, amikor valamelyik tagjuk biológiai attribútumaitól eltérő identitással él – derül ki a Metro tudósításából. Erre persze elsőre csak legyintenénk, hiszen ma már minden magára valamit adó szervezet külön figyelmet fordít arra, hogy tagjai között megfelelő számban legyenek transznők és transzférfiak. Az UCU azonban nem állt meg itt, a 120.000 akadémikust tömörítő szervezet gondosan ügyel arra, hogy belső szabályaik ne rekesszék ki transzfogyatékos és transzfekete tagjaikat sem. Ez ám a haladás! Éljenek a tudósok, akik jobbá teszik a világot!

Amerikai kutatók áldozatos munkájának köszönhetjük például a nők elnyomásának legújabb formájának felfedezését – a hőmérséklet-zaklatást. A fogalom azt a jelenséget takarja, hogy az elnyomó férfiak hajlamosak saját igényeiknek megfelelő, alacsonyabb hőfokra állítani a termosztátot annak ellenére is, hogy a nők produktivitása melegebb körülmények között jobban kibontakozik. Ha Ön is szeretne többet megtudni a hőmérséklet-zaklatásról, esetleg Ön is egy termosztát-diktátor áldozata, kattintson a Guardian cikkére.

A befűtött helyiségekre tehát annak ellenére is szükség van, hogy a klímakatasztrófa következtében Földanyánk teste lassan felperzselődik. Enyhülést csak a téli hónapok hozhatnak, ám a haladók szorongása ilyenkor hág a tetőfokára, hiszen jönnek a maradi, keresztény hagyományon alapuló ünnepek. Amerikában először a Hálaadás okoz maradandó sérüléseket a progresszív lelkeken – hogy pontosan hogyan, arról a Pluralist közöl tényfeltáró írást. Az újság szemléletesen vázolja fel azt a jelentet, ami minden haladó rémálma: együtt a család, az asztal pedig tele finomságokkal. Szörnyű, ugye?! Ráadásul az ünnepi vacsoránál mindig van egy idős, fehér családtag, akit a liberális, értelmiségi fiataloknak kell kioktatniuk a világ dolgairól.  Ezek után egyáltalán nem tűnik túlzásnak a bátor publicista összegző megállapítása: a Hálaadás nem más, mint „a buta Trump-szavazók étel-ünnepe”. És szegény amerikaiak éppen hogy csak magukhoz tértek a november végi szörnyűségekből, máris ott a nyakukon a Karácsony. A kőkorszaki szokás szerint a maradiak ilyenkor ajándékokkal örvendeztetik meg családtagjaikat, munkatársaikat. A New Zeland Herald által megszólaltatott pszichológus szerint azonban a barbár hagyomány rendkívüli stresszt okoz a fiatal munkavállaók körében. Dr. Ashley Weinberg szerint jobb lenne betiltani a munkahelyi ajándékozást, mert a munkavállalókban erős szorongást kelt a kétség: vajon megfelelő értékű ajándékot vettek-e?

A világ másik végén, Japánban, ahol nincs karácsony, egészen más kihívásokkal szembesülnek az emberek. Manapság már a japánok sem ütköznek meg azon, hogy a női mellékhelyiségeket transznők is igénybe veszik, nemrégiben azonban olyan eset történt, ami toyohasi város haladó közösségét is gondolkodóba ejtette. Történt ugyanis, hogy egy Yasufumi Makinot nevű középiskolai tanár, aki szabadidejében nőnek öltözik, azért ment a női mellékhelyiségbe, hogy ott nőket filmezzen miközben biológiai szükségleteiket elégítik ki. A maradiak persze egyből ráugrottak az ügyre, de mi ne hagyjuk megtéveszteni magunkat, a transzvesztiták valódi nők, akiknek hatalmas lelik traumát okozna, ha a férfi WC-ben kellene elvégezni a dolgukat, a szóban forgó videó valószínűleg csak egy a kisebbségek elnyomását bemutató dokumentumfilmhez kellett. Részletekért kattintson a Japan Today cikkére.

Hogy a transzvesztiták és a drag queenek mennyire barátságos és kívánatos jelenségek azt az is mutatja, hogy Amerika-szerte egyre több iskolába hívják meg őket felvilágosító órát tartani a nebulóknak. Így történt ez nemrég a maradi Texas egyik középiskolájában is, ám az akció kiverte a biztosítékot néhány suttyó, kőkörszaki szülőnél, akik azt sérelmezték, hogy őket senki sem kérdezte meg, szeretnék-e, hogy egy kedves transzvesztita tartson szabadfoglalkozást gyermekeiknek. Az iskola progresszív tanára olyan csattanós választ adott, amely hűen tükrözi a nevelői hitvallást, ezért jobb, ha szó szerint idézzük: „Mi arra tettünk ígéretet, hogy felkészítjük őket egy sokszínű világban való életre. Nekünk nem kell a szülők eltévelyedett bigott gondolkodás módját támogatnunk” – derül ki a Breitbart tudósításából.

A lánglelkű texasi tanár hitvallását osztja a Coca Cola is, mely eddig is élen járt a társadalmi érzékenyítés területén, legújabb kampánya azonban kifejezetten a gyermekekre fókuszál. A megható jelenetekből álló kampányban olyan élethelyzeteket mutatnak meg, amelyek kifejezik, mit is jelent a családi körben eltöltött minőségi idő. Először egy anyuka tanítgatja sminkelni lassan transznővé cseperedő kisfiát, utána pedig egy kislány segít meghúzni transzapukája fűzőjét. Ha Önt is érdeklik a megható képsorok, kattintson az Out cikkére!

Cseh Katalin díjunkat a héten annak a bátor kanadai doktornőnek ítéltük, aki szerint ” az abortusz annak a tünete, hogy nem kell terhesnek lennünk”. A haladó nőgyógyász korábban könyvet is írt már hasonló témában: A vagina biblia igazi bestseller lett progresszív körökben.

A brexit iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk a mindig jólértesült Pinknews cikkék az angliai Liberális Demokrata pártról. A közelgő előrehozott választások miatt javában folyik a kampány az Egyesült Királyságban, természetesen a libdemek sem maradnak ki belőle. Amíg azonban a többi párt az EU elhagyásával kapcsolatos lényegtelen álláspontját tette meg központi témaként, addig a liberális párt valóban fontos kérdéssel foglalkozik: kormányra kerülésük esetére a transzjogok kiszélesítését ígérik választóiknak.

Heti válogatásunkban foglalkozunk még a Gay Times írásával is, amelyből kiderül, hogy idén minden korábbi rekordot megdöntött az LGBTQ+ sorozatok aránya. Mit is mondhatnánk? Így tovább a szivárványos úton!

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális kiadásában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

„Otthonában állandóan szexista hőfokra van állítva a termosztát? Ön is a „thermal bullying” (hőmérséklet-erőszak) áldozata? Nincs egyedül vele. Azonban ne aggódjon, mert tudjuk a tudományos magyarázatot” – indítja cikkét a Guardian a legújabb femináci harctérről. Az Ohio Állami Egyetem által készített legfrissebb tanulmány szállítja a hideg tényeket: Minden háztartásban található egy „termosztát diktátor”, aki keménykézzel uralkodik hőszabályzó felett. A” rendkívül tudományos” értekezés szerint a termosztát diktátor nem lehet más, mint az elnyomó toxikus férfiak. A 112 ohiói háztartásban elvégzett kutatás kimutatta, hogy a nők melegebb környezetben produktívabbak, míg a férfiak számára az alacsonyabb hőmérséklet az ideális. Egy 2015-ös tanulmány szerint a legtöbb munkahelyre az olyan „szexista légkondicionálás” a jellemző, mely szintén a férfiaknak kedvez. Innen már egyenesút, hogy ez az elnyomó patriarchátus egy újabb gáncsa a nők magánéleti és szakmai előrehaladásával szemben. Végül a cikk megjegyzi, a hőmérséklet preferenciák eltérésének oka, hogy a férfiak a Marsról érkeztek a Földre, míg a nők sokkal melegebb Vénuszról. Kérdés, hogy hol marad ilyenkor a többi társadalmi nem, rájuk nem gondolt ez a fasiszta társaság? Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mikor kiáltják először a „távirányító Hitlereket”, akik mindig kezeli távkapcsolót, vagy az „étterem Mussolinikat”, akik mindig döntenek, hogy melyik vendéglátóhelyre menjünk.

Pucckirálynőnek (darg queen) öltözött egy férfi, hogy titokban nőket videózhasson egy nyilvános vécében – írja a Japan Today. A férfit, Yasufumi Makinot később letartóztatták a japán hatóságok és teljes beismerő vallomást tett. A beszámoló alapján a férfi parókát húzott, kisminkelte magát, felvett egy elegáns női ruhát, majd puccba vágva elment nőket videózni egy Toyohashi városi bevásárlóközpont vécéjébe. Külön érdekesség, hogy Makino polgári foglalkozása szerint – tehát amikor nem a női vécék közelében ólálkodik – részmunkaidős középiskolai tanár. Csak reménykedjünk, hogy az iskolai lányvécékben nem képzelte magát iskolai fotósnak. Tehát most beigazolást nyert az a gyakran emlegetett félelem, hogy a gender-ideológia vécéfülke-forradalma kockázatot jelenthet a gyermekek és a nők biztonságára. Nevezetesen, hogyha bemondásos alapon dönthetjük el, hogy melyik nemmel azonosulunk és ez alapján használhatjuk a vécéket, akkor ezzel kaput nyithatunk a szexuális visszaéléseknek.

Manapság egyre több példát láthatunk arra a nemes gyakorlatra, mikor a progresszió képviselői próbálnak megszabadítani minket maradi vallási- és nemzeti hagyományainktól. Szent küldetésük célja pedig nem egyéb, minthogy megszabadítsanak minket röghöz ragadt nemzeti és vallási összetartozásunktól, hogy így egyesülhessünk a világbéke, az LGBTQ+ jogok, a klímahisztéria, az örökélet és az ingyen sör internacionáléja alatt. A Pluralist szerint erre tett kísérletet Joy Reid is, az MSNBC politikai hírcsatorna egyik házigazdája, mikor azt mondta, hogy a hálaadás valójában „a buta Trump-szavazók étel-ünnepe”. Ezért maximálisan együttérez liberális elvtársaival, akiknek családjuk társaságában kell átszenvedniük a vallási gyökerű nemzeti ünnepnapot. Reid szerint az ilyen eseményeken mindig van egy családtag, aki tipikusan idős fehér férfi és őt a liberális éttermiségi fiataloknak ki kell oktatniuk. Merthogy természetesen ezek az elnyomó fehér férfiak mindig rosszul informáltak és túl gyenge mentális képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy átlássák közéleti aktualitásokat. Az eszmefuttatásból azonban érezhető a felvilágosult liberális életérzés, miszerint sokkal jobb, ha szingliként a macskáinkkal tengetjük életünket, mintha családunkkal és barátainkkal lennénk.

A Melegek és Leszbikusok Rágalmazás Elleni Szövetségének (GLAAD) legfrissebb jelentése szerint rekordot döntött az LGBTQ+ szereplők tévés reprezentációja – értesülhettünk a Gay Times propagandaportálról. Tehát mind fellélegezhetünk, mert 2019-re végre kézzel fogható eredménye lett a homoszexuális lobbi szórakoztatóiparbeli törekvéseinek. A múlt évi rekord magasságú 8,8%-ról 10,2%-ra emelkedett az LGBTQ+ inkluzív sorozatok száma, vagyis az összeszámolt 879 sorozatból 90 népszerűsítette a homoszexualitást. A GLAAD következő örömhíre, hogy 24 éves működésük alatt az éven született az első olyan eredményük, mely szerint a sorozatokban már sikerült legyőzni az elnyomó patriarchátust. E kutatási adatok szerint 53%-ról 48%-ra esett a férfiak reprezentációja, tehát a női sorozatkarakterek már 4%-al vezetnek. A sikerszériát pedig a színes bőrű szereplők folytatják, akiknek 52%-os a reprezentációja a legnépszerűbb észak-amerikai tévészolgáltatóinak sorozataiban. Bár az eddigi eredmények szépek, a GLAAD igazgatója, Megan Towsend felszólította a szórakoztatómédia képviselőit, hogy 2025-re meg kell duplázni az LGBTQ+ szereplők számát. Tehát a genderlobbi már elkészítette az elvtársak számára a következő ötéves tervet.

Az angol Liberális Demokrata párt azzal kampányol, hogy megválasztásuk esetén a top prioritásuk lesz a nemek elismeréséről szóló törvényük (GRA) liberalizációja – hirdeti az örömhírt a PinkNews. A homoszexuális propagandaportál információi szerint a pártkiáltványba is bele fog kerülni, hogy a GRA módosítással az eljárást fairebbé és egyszerűbbé tenni. A párt ígéretei szerint hivatalosan be fogják vezetik a nembinárisan, harmadik nemet, illetve illetékmentessé tennék a nem elismerési eljárásokat. Továbbá eltörölnék, hogy egészségügyi dokumentummal kelljen bizonyítani a nemi hovatartozásunkat a nem elismerési eljárás megindításához. „E létfontosságú intézkedésekkel fölösleges szorongástól szabadítanák meg transznemű személyeket, egy olyan időszakban amikor rekordot dönt transzfób gyűlöletbűncselekmények száma” – mondta Christine Jardine, Liberális Demokrata képviselő. Azt már nem is minősítenénk, hogy egy Brexittel és óriási integrációs és közbiztonsági problémákkal küzdő országban mennyire „létfontosságú” egy ilyen intézkedés csomag. Viszont érdemes megjegyezni, hogy mikor a PinkNews „rekord számú transzfób gyűlöletbűncselekményekre” hivatkozik, nem az elkövetések számáról mutat statisztikát, hanem a bejelentések számáról.

Az Egyetemek és Főiskolák Egyesülete (UCU) szerint meg kellene engedni, hogy bárki, bármilyen bőrszínűként azonosíthassa magát – írja a The West Australian. A 120,000 angolszász akadémikust képviselő szervezet azért tette közzé állásfoglalását, mert transzfóbiával kritizálták őket korábban. „A szabályzatunk kötelez, hogy megszüntessük a hátrányos megkülönböztetést, bigottságot és az előítéletességet. UCU már hosszú ideje lehetőséget biztosít a tagjainak, hogy bármivel azonosítsák önmagukat, akár feketeként, fogyatékosként, LGBTQ-ként, vagy nőként” – olvashattuk az egyesület közleményében. Ezenfelül hozzátették, hogy az UCU a társadalmi nemeken alapuló elismerési eljárásokat támogatja az orvosi alapokon fekvő elvekkel szemben. Szóval a rendkívül tudományos szervezet szerint a képzelgéseken kívül nincs szükség semmilyen hivatalos okmányra a különböző identitásokkal való azonosuláshoz. Tehát egy fehér személy bármikor lehet transzfekete, vagy egy egészséges ember bármikor lehet transzfogyatékos. Azonban sajnos mindig vannak olyan maradi emberek, akik útjába állnak a haladásnak. Például Kathleen Stick, a Sussexi Egyetem filozófia oktatója szerint az egyesület fajisággal kapcsolatos álláspontja értelmetlen, anti-intellektuális propaganda”.

A New York Times egy szülész-nőgyógyász munkatársa szerint „az abortusz annak a tünete, hogy nem kell terhesnek lennünk” – írja a Pluralist. Dr. Jennifer Gunter éppen arról bölcselkedett Twitteren, hogy hogyan kellene megállítani az abortusz szabályozások körüli polgárháborút, mikor a fenti tudományos tényt is megosztotta. A hölgy szavait azért kell különösen komolyan vennünk, mert úgy tartják számon, mint az internet szülész-nőgyógyászát, szexológusát és a tényeken alapuló orvoslás hős védelmezőjét. Korábban a USA Today, a HuffPost és a Guardian munkatársaként hasonló témákban publikált, illetve kiadott egy nőgyógyászati témájú könyvet is 2019-ben The Vagina Bible címen. Azonban fontos tudni, hogy a nőgyógyászat függetlenobjektív internetes pápája valójában semmivel se gondol mást az abortuszról, mint a mi botmixeres Cseh Katkánk. Ahogy ezt a Twitter-bejegyzésében is kifejti „A következőképp kell megállítani az abortusz körüli polgárháborút: foglalkozz a saját méheddel”. Tehát a kanadai doktornő a szakmaiság fehér orvosi köpenyébe burkolódzva terjeszti a nyilvánvalóan emberéletellenes abortusz liberalizációs propagandát. Ez pedig azért veszélyes és megtévesztő, mert ha ezt egy laikus látja, akkor elfogadhatja általános orvosi hozzáállásaként. Holott ez egyáltalán nem így van, sőt a teljesen ellentétes a Hippokratészi esküvel.

Az Y generáció betiltaná a munkahelyi karácsonyi ajándékozást, mert az szorongást okoz nekik – írja a New Zealand Herald. A Jobsite álláskereső oldal készített egy felmérést a 23 és 38 év közötti fiatal dolgozók között, amely kimutatta, a fiatalok a miatt szorongnak, hogy megfelelő értékben vásárolnak-e ajándékot. Dr. Ashley Weinberg, pszichológus szerint a munkahelyi ajándékozás kiugróan magas stresszt kelt a dolgozókban. Ennek a halálos tartományt megközelítő stressz szintnek az az egyik kiváltó oka, hogy a fiatalokra túl nagy nyomást helyez a közösségi média. A szakember szerint ugyanis itt rendszeres visszacsatolást kapnak a valóéletbeli cselekedeteikkel kapcsolatban. Végül azzal zárja sorait Weinberg, hogy reméli, a munkáltatók a jövőben a munkavállalók jólétét fogják választani az ajándékozás helyett. Tehát, ha jól értjük, akkor a hópelyhek azért akarnak betiltani egy keresztény gyökerű hagyományt, mert az ünnepre való felkészülésükkel kapcsolatban visszajelzést kapnak. Ilyen esetben pedig nem az az ideális a szakember szerint, ha megpróbálunk tanulni és alkalmazkodni, hanem ha elmenekülünk a feladatok elől. Ezzel a lendülettel a munkahelyeket is tiltsuk be.

Bizonyára emlékeznek, mikor a Coca-Cola elindított a nyári homoszexuális házasságot népszerűsítő #loveislove kampányát. A kampány egy vaskos bírsággal végződött, mert a fogyasztóvédelem szerint a kihelyezett reklámplakátok alkalmasak voltak arra, hogy gyermekek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsítsák. Ennek ellenére a nemzetközi üdítőitalgyár nem adta fel a szivárványzászló alatt folytatott harcát, ezúttal Brazíliában provokálnak egy homoszexuális büszkeséget reklámozó videóval – értesülhettünk az Out homoszexuális propagandaportálról. A videó apropóját az adja, hogy nem rég került megrendezésre a Buenos Aires-i Pride felvonulás. Ennek megfelelően azt láthatjuk a képsorokon, amint különböző LGBTQ+ személyek készülődnek rokonaikkal egyfajta családi programként a homoszexuális felvonulásra. Például egy anyuka segít a fiának kisminkelni, egy lány segít megszorítani egy transzférfi mellkasi fűzőjét, vagy egy nagymama segít unokájának drag queenné dekorálni magát. A portál szerint szinte könnyeket csal az ember szemébe a Sprite új reklámja. Be kell vallanunk, hogy nekünk is.

Egy texasi tanár szerint semmi köze a szülőknek ahhoz, hogy drag queeneket mutogat-e a tanórákon gyermekeiknek, ugyanis az ezt ellenzők bigottok – írja a Breitbart News. A fenti kijelentéseket tévő angoltanár egy másik kollégáját védte meg, aki azért hívott egy pucckirálynőt az iskolába, hogy szépségápolási tanácsokat adjon a diákoknak. Az eset kapcsán több szülő is panasztett, hogy az engedélyük nélkül adott tanácsot gyermekeiknek a drag queen. A meghívott vendég védelmébe kelő tanár, Anthony Lane azzal kommentált Facebookon a szülők felháborodását, hogy a szülőknek nem lehet beszólása ilyen kérdésekbe. Sőt, szerinte legtöbben nem is tudják mi a jó a gyermekeiknek, ezért nem kellene, hogy a szülők feladata legyen a felnevelésük. „Mi arra tettünk ígéretet, hogy felkészítjük őket egy sokszínű világban való életre. Nekünk nem kell a szülők eltévelyedett bigott gondolkodás módját támogatnunk.” – hangsúlyozta a Lane. Az angoltanár szerint azok vigyék magániskolába a gyermekeiket, akinek nem tetszenek a közoktatási intézmények inkluzív tantervei. Ugyanis a közoktatásnak nem feladata, hogy az ilyen szülők archaikus felfogását szolgálja. Tehát értik az üzenetet? Most már egyre több pedagógus van, akik szerint teljesen rendben van, hogy a közoktatási intézmények a gender-ideológia átnevelő táborai legyenek. Reméljük nem az a következő lépés, hogy aki nem működik együtt annak állami gondozásba veszik a gyermekét.