Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2019/50

A kép forrása a advocate.com

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy szép új világunk eljövetelének egyik legnagyobb akadálya a keresztény vallás és a hozzá kapcsolódó ünnepek, hagyományok. Nemrégiben beszámoltunk azokról a tudományos eredményekről, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy a karácsonyhoz és a hálaadáshoz hasonló keresztény köntösbe bújtatott ételorgiák milyen traumát okoznak a jóravaló haladóknak; úgy tűnik azonban, a világ szerencsésebb felén már felismerték, hogy a hagyományos ünnepeknek nem feltétlenül kell kéz a kézben járniuk a szenvedéssel és a maradisággal. Kansasben például hagyományteremtő módon, idén először rendezik meg a drag queen karácsonyt, mely máris az érdeklődés középpontjába került. Az eseményen férfinak született pucckirálynők adnak ünnepi műsort magassarkúban, parókában és erős sminkben teremtve igazi karácsonyi hangulatot. Sajnos úgy tűnik, nem mindenkinek tetszik a kitűnő kezdeményezés: katolikus gyűlöletkeltő csoportok megpróbálják megakadályozni a progresszív eseményt. Ha Önt is érdekli a pucckirálynők ünnepi műsora, kattintson az Advocate cikkére.

A hangulat fokozása érdekében erősen ajánlott a produkció előtt egy jófajta joint elszívása. De vigyázzunk, csak óvatosan! A legújabb kutatások ugyanis arra jutottak, hogy az illegális marihuána-terjesztés végzetes sebeket ejt Földanyánk édes testén. A megoldás persze kézenfekvő: legalizálni kell a vadkender-termesztést és a környezetszennyezés rögtön semmivé lesz. Ez abból adódik, hogy a bűnüldöző szervek elől bujkáló illegális terjesztők áltlában kevés figyelmet fordítanak a környezetbarát megoldások alkalmazására, így például gyakran használnak korábban már betiltott növényvédő szereket. Ha Ön is felhőtlenül szeretné élvezni a cannabis áldásos hatásait, miközben nem kell aggódnia Földanyánk egészségéért, kattintson az Atlantic cikkére. A legalizáció azonban más problémákat is megoldhat – ez derül ki legalábbis Tom Wolf Pennsylvania kormányzója legújabb javaslatából. A demokrata politikus szerint az elektromos cigaretták káros hatásai könnyen megelőzhetőek lennének, ha az emberek füvet szívhatnának az újfajta eszközök helyett. Ha Ön is szeretne többet megtudni a javaslatról, Önnek ajánljuk a VICE cikkét.

Úgy tűnik tehát, hogy Amerikában minden rendben, ráadásul az oktatás területén is pozitív hírekről tudunk beszámolni. A Pluralist riportjából kiderül ugyanis, hogy a Michigani Állami Egyetem bevezette a faji alapú felvételit annak érdekében, hogy a hallgatók között valamennyi etnikum megfelelő arányban képviseltethesse magát. A nem fehér rasszhoz tartozók felvételijénél például akkor sem veszik figyelembe a matematikateszt eredményeit, ha a hallgató olyan szakot választ, amelyhez az egyébként elengedhetetlen lenne. A riportban megszólal például egy mérnöknek tanuló fekete hölgy, aki még egyetlen matekos tárgyat sem tudott ugyan teljesíteni, sőt kételkedik benne, hogy ez valaha sikerülne neki. A lényeg viszont nem ez, hanem hogy amíg az egyetem hallgatója, addig javítja az etnikai diverzitást, ezzel is szivárványosabbá téve a korábban maradi oktatási intézményt.

Vannak azonban olyan esetek, amikor jószándékú kezdeményezések sülnek el visszásan és a haladónak szánt ötlet nemhogy előrébb vinné a társadalmunkat, de végül kifejezetten károsnak bizonyul. Úgy néz ki, hogy erre a sorsra jut a nemrégiben ígéretesen induló body positivism mozgalom is, melynek hívei azt hirdetik, hogy midenki fogadja el testét olyannak, amilyen. És az még rendben is volt, hogy a kövérek erős testalkatúak ne üljenek fel a bodyshaming szégyenteljes provokációinak, de úgy néz ki a mozgalom egyes radikális képviselői veszélyes terepre tévedtek nemrégiben. Rachel Rooney ugyanis nemrégiben egy gyerekkönyvet írt a témában, amely hamar kivívta a haladó közösség haragját. A szerző érveléséből ugyanis az következne, hogy a gyermekeknek nem kell nemátalakítóműtéten átesniük, hiszen testük tökéletes úgy, ahogy megszülettek. Egyelőre nincs hírünk arról, hogy Rachel visszavonta-e már veszélyes tanait, csak reménykedni tudunk, hogy könyve nem okozott visszafordíthatatlan kárt a felnövekvő generációknak. Ha szeretne többet megtudni a veszélyes könyvről, kattintson a Pinknews átfogó írására.

Hasonlóan jó kezdeményezésnek indult a TikTok közösségi oldal kezdeményezése, melyben külön védelemben kívánták részesíteni a sérülékeny csoportokat, elsősorban pedig az LGBTQ közösség tagjait. Ha valaki esetleg még nem tudná a TikTok a fiatalok körében rohamosan terjedő alkalmazás, melyben a felhasználók saját videóikat oszthatják meg egymással, melyekben általában zenére táncolnak, énekelnek. Az alkalmazás üzemeltetői külön védelemmel látták el a LK&ÄTQ művészek videóit, amely azonban nem érte el a kívánt hatást, sőt: a védettség alá eső videók nézettsége jelentősen visszaesett. Erre mondják haladó körökben, hogy a pokolba vezető út is szivárványokkal van kikövezve. Bővebb információért ajánljuk a Netzpolitik írását.

Kulturális ajánlónkban a héten bemutatjuk a Queen & Slim című filmdrámát, amely Bonnie és Clyde történetét dolgozza fel, ám a főszereplők mindketten feketék. A rendhagyó szereposztásan nem titkoltan az a célja, hogy a feketékkel kapcsolatos előítéleteket helyes mederbe terelje. Hiába volt ugyanis bűnöző az eredeti páros, a mai napig tömegek tekintenek rájuk pozitív hősként. Az alkotók feltevése pedig, hogy ha feketékkel játszatják újra a történetet, akkor az emberek szemében a feketék által elkövetett bűncselekmények is jobb színben tűnnek majd fel. Ha Ön is szeretné premier előtt látni a fekete szerelmespárt, kattintson a VOX cikkére.

Heti szemlénket olvasgatva tippeket kaphat továbbá a genderinklúzív neveléshez a Metro jóvoltából; a Sky News pedig lerántja a leplet az angol orvosok szégyenteljes praktikáiról: sokan csak azért javasolják a nemátalakító műtéteket a hozzájuk forduló gyermekek esetében, mert félnek a transzfóbia vádjától.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális kiadásában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A body positivity (testpozitív) mozgalmat népszerűsítő gyerekkönyvvel próbált a liberálisok kedvébe járni egy író, költő, akinek az írását most terrorista propagandához hasonlítják – értesülhettünk a PinkNews homoszexuális propagandaportálról. Mint ismeretes a politikai korrektség vágyálmát élő liberálisok az elmúlt pár évben sok energiát szenteltek annak, hogy olyan fogalmakat hozzanak be a köztudatba a fatphobia (kövérfóbia), illetve a body positivity. Ezeknek a fogalmaknak az alapvető célja az volt, hogy elfogadtassa a túlsúlyosságot, mint egy normális állapotot, amelyen az egészségünk érdekében se kell változtatnunk. Ez minimum furcsa azoktól, akiknek a politikai szlogenjei szerint emberek egészsége az egyik legfőbb ügyük. Erről viszont azzal terelik el a szót, hogy a body positivity mozgalom a fogyatékossággal élő embereket is védelmébe veszi, illetve, hogy a főcéljuk mentálhigiénés támogatást nyújtani. Ilyen mentálhigiénés támogatást akarta nyújtani a „My Body is Me” (A testem én vagyok) című könyvében Rachel Rooney is. Könyvének pedig az volt a célja, hogy a body positivity mozgalom védelme alá bevonja a nemi hovatartozásukat megkérdőjelező személyeket is. A speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó szakember elmondta, hogy könyvét azért írta, mert aggódik azokért a fiatalokért, akik zavaros gender-ideológia agresszív propagálása miatt azt érezhetik, hogy egy rossz testbe születtek. Tehát azt szeretné, ha testünk elfogadása nemcsak a túlsúlyosság bagatellizálásában merülne ki, hanem nemi adottságaink elfogadására is kiterjedne. Azonban minden jó szándéka ellenére a balliberálisok támadás alávették Rooneyt, mondván, hogy könyve olyan transzfób gyűlöletpropaganda, amilyet a terroristák szoktak használni.

Az amerikai Kansas városában egy kiemelkedő drag queen showműsorral ünneplik meg a karácsonyt – írja az Advocate. Tehát magyarán egy helyi színházban korhatár nélküli karácsonyi rendezvény keretében transzvesztita férfiak fognak gyakran erkölcstelen zenés, táncos performanszokat elő adni. Természetesen a helyi keresztény közösség nem tetszését fejezte ki egy rendezvény megszüntetését indítványozó petícióval. Ezenfelül a probléma kapcsán egy figyelemfelhívó kampányt is indítottak, melynek címe és célja „A rend visszaállítása”. Felhívásukban azt írják, hogy „az ilyen perfomanszokon hiányos öltözetű férfiak gyakran tanúsítanak erkölcstelen magatartást. Mindennek tetejében bár az előadás figyelmezteti a vendégeit, hogy ilyen „csintalanságok” várhatóak lesznek, viszont ennek ellenére minden korosztályt szívesen látnak.” Szóval a helyi keresztény közösség egyrészt a fiatalok – vagyis a társadalom – szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének védelme érdekében lépett fel. Másrészt pedig egy ilyen karácsonyi műsor súlyosan sértené a keresztény hívő közösséget és az emberi méltóságot is. Említésre méltó, hogy az Advocate azzal kommentált az események, hogy „a drag queenek hivatalosan is háborúba sasszéztak a karácsonyért”. Tehát még örülnünk is kellene, hogy csak félmeztelen transzvesztiták táncolnak a karácsonyi ünnepségen, nem pedig egy „kis Jézus abortusz performanszban” kell gyönyörködnünk.

A TikTok okostelefon alkalmazás egy új intézkedést foganatosított, hogy megóvják felhasználóikat az internetes zaklatásoktól, ezzel azonban hátrányosan megkülönböztették őket a német Netzpolitik digitálisjogi portál szerint. A program használói közismert zenéket állíthatnak be háttérzenének, amelyre táncos produkciókat adhatnak elő, majd több mint 1 milliárd másik felhasználóval oszthatják meg az erről készült felvételeket. Egy ilyen hatalmas internetes közösségben pedig könnyen megeshet, hogy egyes felhasználók anonimitás kínálta lehetőségekkel visszaélve zaklassanak másokat, ezzel rontva a felhasználói élményt. Ezt igyekezett megelőzni a TikTok egy átmeneti moderációs eszközzel, mely során közösségük fogyatékossággal élő, túlsúlyos vagy LGBT tagjaiból létrehozott egy különösen védendő csoportot. Mindez a jóra törekvés azonban hiábavaló volt, sőt. A progresszió fáklyahordozói szerint ez a kisebbség védelmi kísérlet céljával ellentétben egyenesen kirekesztő volt. Azt nehezményezték ugyanis, hogy a TikTok megoldásának foganatosítása óta alacsonyabb elérést kaptak az védettséget élvező személyek által megosztott tartalmak. Ezt az állítást megerősítette a vállalat, mikor ismertette, hogy azzal próbálták rövidtávon csökkenteni a zaklatások számát, hogy az érzékenyebb csoportokat kevésbé helyezték rivaldafénybe. Így kisebb arányban juthatnak rosszindulatú nézők a produkcióik alatti kommentszekcióba is. A cég később belátta, hogy bár jó szándék vezérelte őket, nem a legmegfelelőbb megoldás választották. Azonban minél hamarabb tenni akartak valamit az ügy érdekében, amíg a tartós megoldáson dolgoznak. A cenzúrázásban komoly tapasztalattal bíró németek persze nem dőltek be ennek a porhintésnek és helyesen egy fasiszta kirekesztő cégként bélyegezték meg a TikTokot.

Hű olvasóink jól tudják, hogy a politikai korrektség egyre több alkalmat ragad meg, hogy a szórakoztatóiparon keresztül befolyásolja a társadalmat. Kiváló példa erre a német RTL-en futó „Prince Charming” című homoszexuális társkereső, az egyre szaporodó LMBTQ szereplős mesék, vagy a németek állami megrendelésre készülő fekete főszereplős Beethoven biográfiája. Az utóbbi alkotás célja például, hogy olyan pozitív szerepekben tüntessék fel a fekete bőrű embereket a nyugati társadalom számára, amelynek nincsenek valódi alapjai történelmi emlékezetünkben. Tehát úgy módosítják történelmünket, hogy számunkra pozitív történelmi személyeket a balliberális ideológia által pártolt identitásokkal azonosítva ábrázolnak. Erre tesz kísérletet a Vox magazin által méltatott Queen & Slim című filmdráma is, amely Bonnie és Clyde történetét, hogy a bűnözőpárost feketének ábrázolja. A magazin megmagyarázza, hogy ez azért fontos, mert bár bűnözőkről beszélünk, mégis rengeteg ember tudatában pozitív szerepben van a duó. A nyugati társadalom jelentős része pedig a bűnözés előítéletét társítja a fekete bőrűekhez, ezáltal az lenne a legjobb, ha ezt az előítéletet összemosnánk a közkedvelt párossal. Így pedig a feketék által elkövetett bűncselekmények is elfogadhatóbbá válnának. A Vox el is „szólja” magát, mikor azt írja, hogy hiábavalók a történet korábbi feldolgozásai, ha azok ellenére a párost – a valóságnak megfelelően – „fehérnek látjuk a képzeletünkben”.

Nem mondunk sok újat azzal, hogy a drog liberalizáció, azon belül pedig a fű legalizálása már hosszú ideje a liberálisok kulcsfontosságú politikai céljai közé tartozik. Az Atlanticban azonban olyan egy cikk jelent meg, amely ennek az agendának a zöldpártok általi átemelését hivatott elősegíteni. A haladó értekezés szerint ugyanis az illegális kannabisz termesztés rendkívüli környezetkárosítással járhat, fogyasztók gyakorlatilag Anyaföldünk egy darabját szívják el minden egyes jointtal. Szerencsére azonban nem kell aggódnia a zöldet kedvelő zöldeknek, mert megvan a megoldás arra, hogy környezetbarát módon hódolhassanak függőségüknek. Mégpedig arra tesz javaslatot a cikkírója, hogyha a kannabisz hatóanyaga, a THC nem lenne tiltott drog és jogszerűen, ellenőrzött körülmények között lehetne termeszteni, azzal hatalmas szolgálatot tennénk a Föld élővilágának. Ugyanis az illegális marihuána termesztéshez sokszor több vizet használnak, mint a legális ültetvényeken. Továbbá a törvényellenes termesztők hajlamosabbak tiltott növényvédő szereket használni, amelyek a termesztés helyén károsíthatják az élővilágot és a vizekbe is belejuthatnak. Bár ez az érvelés logikusnak tűnik, azonban felmerül kérdés, ha a klímalobbi a tehén tenyésztés és a húsfogyasztás betiltását követeli, akkor mennyire hiteles a fű legalizálásáért kampányolniuk? Valljuk be, eléggé komikus lenne egy olyan jövő, amelyben csak zöldséget eszünk miközben beszívva kortyolgatjuk a vegán latténkat. Arról nem is beszélve, hogy milyen egészségkárosító hatásokat vonna maga után a marihuána fogyasztás és a tápanyagokban hiányos vegán étrend követése. Szóval nem lehetne, hogy az egészséges élet és a környezetvédelem érdekében a drogfogyasztás ellen kampányoljunk?

Sikerült száműzni a kirekesztést a Michigani Állami Egyetemről annak az újításnak hála, hogy nem tanulmányi eredmény, hanem faji hovatartozásuk alapján veszik fel hallgatóikat – értesített az örömhírről a Pluralist. Változtatás oka, hogy progresszív elképzelések szerint a fejlődés érdekébe el kell utasítanunk az objektív felvételi szempontokat az egyenlőség érdekében. Ennek a rendkívül átgondolt oktatáspolitikának a gyümölcseit élvezi a cikkben megszólaltatott afroamerikai orvosbiológiai mérnökképzésre járó hallgató, Marqell McClendon. Viszont az egyetem hatalmas újítása miatti ünneplés közben megsúgja a lány, hogy tapasztalatai szerint az új rendszer nem olyan tökéletes, ahogy azt kitalálói gondolták. Ugyanis az előbbieken kívül a felvételizők matematikai eredményeit sem veszik figyelembe a jobb felvételi pontszámok érdekében, még akkor sem, ha a tárgy ismerete fontos lenne a megpályázott szak elvégzéséhez. Így történhetett meg az is, hogy McClendon még egy alapvető matematikai ismereteket felelevenítő tárgyat sem tudott teljesíteni gólyaévében. Holott diplomája megszerzéséhez olyan tárgyakat kellene teljesítenie, mint a kalkulus, biokémia és a klinikai kémia, amelyre afroamerikai kisasszony is kevés esélyt lát. Az egyetem vezetősége ennek ellenére nem látja, hol lehet a hiba rendszerben, mert statisztikáik szerint egyre magasabb felvételi pontszámokkal jelentkeznek hozzájuk a diákok.

Pennsylvania állam kormányzója szerint az e-cigaretták okozta egészségügyi problémákra az lenne a megfelelő megoldás, ha legalizálnák a marihuána fogyasztást – írja a Vice. Mint ismeretes a liberálisoknak legalább annyira szívügye kannabisz legalizálása, mint a bogárfogyasztáson alapuló étrend bevezetése, vagy toalettek gender-ideológia alapján történő felszabadítása. Ezért meg is ragadnak minden olyan lehetőséget, amikor szóba hozható a kérdés és ilyenkor minden erejükkel azon vannak, hogy megmagyarázzák, ez mindenki javát szolgálná. Így történhetett meg, hogy Pennsylvania kormányzója, Tom Wolf felvetette, az e-cigaretták miatti egészségkárosodásokra az lenne legjobb gyógymód, ha a betegek marihuánát szívhatnának. E ”rendkívül tudományos” következtetésre nem máson alapul, minthogy egy kutatás kimutatta, a helyi lakosok 68% támogatná a marihuána legalizálását. Tehát a haladó felfogás szerint, ha valamilyen egészségügyi problémával küzd a társadalom, akkor a legjobb, ha egy új megbetegedési okot szolgáltatunk számukra.

Azért kezdik számos gyermek nemátalakító kezelését az angliai orvosok, mert félnek a transzfóbiával való megbélyegzéstől – értesülhettünk a SkyNews híradásából. Az angol állami egészségügy korábbi dolgozói tájékoztatták a hírportált arról, hogy számos pszichológus van, akik „túldiagnosztizálják” a fiatalkorú betegeiket a nemi diszfória tünetegyüttesével. Ennek oka pedig nem más, minthogy attól félnek, ha nem így tennének transzfóbnak bélyegeznék őket. A cikk szerint 6 pszichológus számolt be lapnak az angol a nemátalakítási beavatkozások diszfunkciós működéséről, akik aggodalmukat fejezték ki a folyamatnak áldozatul eső gyermekek iránt. Azonban elmagyarázták, hogy a genderlobbi által létrehozott súlyos társadalmi elnyomás miatt nem szólalhatnak fel nevüket vállalva, mert azzal egzisztenciájukat veszélyeztetnék. Az állításukat viszont két számadat is megerősíti, melyek szerint az elmúlt 3 évben 35 pszichológus mondott fel Londonban az egészségügy e területén. Továbbá, hogy múlt éven 2590 gyermek utaltak be a Nemi Identitásfejlesztési Szolgálathoz (GIDS), míg 10 évvel ez előtt mindössze 77 páciensük volt. Az angol egészségügyi statisztikák szerint jelenleg pedig 3000 gyermek sorakozik a GIDS várólistáján.

Felháborodását és aggodalmát fejezte ki az az anyuka, akinek nembinárs transzvesztita gyermekét nem fogadták tártkarokkal iskolatársainak szülei – írja a Metro. Az említett anyuka, Jemma Lovell megosztotta a médiával, hogy gyermeke LMBTQ életmódja az iskolai színjátszó körben kezdődött, ahol előszeretettel játszott különböző sminkekkel. Később közösen ellátogattak egy angliai homoszexuális fesztiválra is, ahol kisfia, Oz egy több mint száz képzeletbeli LMBTQ+ nemet definiáló posztert kezdett el olvasgatni. Ennek folyományaként Oz egyszer csak édesanyjához fordulva rámutatott a nembináris identitásra és közölte vele, hogy ő azzal szeretne azonosulni innentől. Lovell mama és a család többi tagja pedig úgy fogadta ezt el mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, ugyanis szerintük „az helyes, ha gyermekük szabad fedezheti fel önmagát”. Viszont a Pride esemény nemcsak nemi identitásában hozott változást a kis Oznak, azóta ugyanis nagy előszeretettel sminkel és visel női ruhákat. Jemma beszámolója szerint szerencsére akadnak hozzáhasonló, felvilágosult szülök, aki szintén teret engednek gyermekeiknek, hogy pucckirálynőnek öltözzenek, így fiának már LMBTQ+ barátai is akadnak. Sajnos azonban az elnyomó ciszgender által uralt világban nem mindenki ilyen elfogadó. Például akadnak olyan mucsaifasiszta szülők is, akik úgy gondolják a gyermekek szellemi és érzelmi fejlődésére ártalmas lehet a kisfiú szüleinek túlzott megengedése. Persze Oz anyukája tudja, ez csupán vészmadárkodás, mert ő látja, hogy „kisfia egyenesen ragyog, amikor felvesz egy magassarkút, parókát ölt és kisminkeli magát”.