Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2020/6

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy nem elég pusztán egy jó célért küzdeni: a sikerhez megfelelő eszközökre is szükség van. Éppen azért van eleve bukásra ítélve Donald Trump koronavírus elleni küzdelme, mert az elnök speciális tanácsadói között csak fehéreket találunk. Ehhez hasonlatos jelenségre mutat rá a héten a Vice vezércikke is, melynek fő mondanivalója, hogy nem küzdhetünk megfelelő módon a klímaváltozás ellen, amíg a klímaaktivisták túlnyomó része fehér. Nem lehet ugyanis tovább titkolni, hogy a fehér ember alapvetően rasszista bűnös, még akkor is, ha éppen Földanyánk megmentéséért szál harcba. Úgy tűnik azonban, hogy még mindig nem jutott el mindenkihez az üzenet, legalábbis erre utal az USA elit egyetemein indított új tanfolyamok szükségessége. A College Fix oldalról értesülhetünk róla, hogy egy antirasszista szervezet nemrég egy külön felsőoktatási intézményeknek szóló „rasszizmus megszüntető” tanfolyamot indított, mert még a legképzettebb egyetemisták sincsenek teljesen képben eme szörnyű bűn természetével. A képzést tartó aktivistáknak például olyan alapigazságokat kell elmagyarázniuk a jövő értelmiségének, mint hogy a fehérek faji alapú kirekesztése nem lehet rasszizmus…

De miért is csodálkozunk ezen, amikor egyes szervezett bűnözői csoportok napi szinten dezinformálják az ártatlan polgárokat? Nemrég számoltunk be ugyanis arról az oxfordi botrányról, amikor fehér bűnözők egy csoportja olyan matricákkal árasztotta el a várost, melyek azt hirdették, hogy „csak két nem létezik”; most pedig itt a bizonyíték: az Egyesült Királyságban jól szervezett matrica-maffia működik. Az Ipswich Star számol be az újabb falragasz bortányról: az angol kisvárosban a bűnözők most „fehérnek lenni ok” feliratú matricákkal támadtak. A tettesek egyelőre még nincsenek meg, de a rendőrség szerencsére nagy erőkkel nyomoz. De nemcsak a gyűlöletkeltő szlogenek borzolták a héten a kedélyeket a ködös Albionban. Történt ugyanis, hogy Jabar Hussain, egy bevándorló hátterű, muszlim vallású férfi ellen vádat emelt a rendőrség, mert nem volt hajlandó elengedni kisfiát az iskolai LMBT érzékenyítő kurzusra. Hussain ráadásul azzal védekezett, hogy az általa követett vallási tanítással ellentétes a „homoszexuális propaganda”, így a kötelező genderinklúzív oktatás sérti a vallásgyakorlás szabadságát. Progresszív tudósok nagyerőkkel dolgoznak a probléma feloldásán, köztudott ugyanis, hogy az iszlám a béke vallása, a bevándorlók pedig mindenben sokkal jobbak, mint a maradi, őshonos európaiak.

Pedig a fiatalkori érzékenyítésre minden korábbinál nagyobb szükség van, mindezt nagyon jól illusztrálja annak a hatéves down-kórós kislánynak az esete, aki ellen nemrég indult eljárás egy philadelphiai iskolában elkövetett cselekménye miatt. A Margot Gainst névre hallgató minibűnöző olyannyira felháborodott tanára szidalmain, hogy kezéből pisztolyt formált és egyenesen osztályfőnökére irányította azt- derül ki a CBS híradásából. Bár a rendőrség elismerte, hogy a cselekedet senki életére sem jelentett közvetlen veszélyt, Margot nem úszta meg száraz bőrrel: hivatalosan is bekerült a feljelentett személyek nyilvántartásába.

És ha már a feljelentésél tartunk: minden eddiginél hatékonyabbá teheti a munkahelyi zaklatás elleni fellépést az az applikáció, mely fejlesztésének utolsó fázisa zajlik egy Los Angeles-i startup laboratóriumaiban. A programon keresztül bárki ellen névtelen bejelentéseket lehet majd tenni, melyet az applikáció egyenesen a feljelentett foglalkoztatójának HR osztályára továbbít. Egyes maradi jogászok amellett érvelnek, hogy a névtelenségből fakadóan megszaporodhatnak a hamis, kizárólag rosszindulatból tett feljelentések, de ne hagyjuk becsapni magunkat: a kritikusok valószínűleg mind fehér férfiak, akik maguk is napi szinten zaklatnak másokat munkahelyükön. 

Hősök rovatunkban a héten a Metro jóvoltából mutatjuk be Buck Angel pornóproducert, aki szerint eljött az ideje, hogy ledöntsük a férfiak nőgyógyászati kezelésével kapcsolatos tabukat. Buck ugyanis olyan nő, aki már 24 éve férfiként éli életét, de mivel nemátalakító műtéten nem esett át, továbbra is rendszeresen kell nőgyógyászhoz járnia. A pornóipar egyik legbefolyásosabb transznemű producereként is számontartott Buck szerint manapság már nem kellene, hogy megdöbbenést váltson ki az orvosokból a hozzá hasonlók látogatása.

Heti gyűjtésünkben a BBC jóvoltából olvashatnak még arról a heteroszexuális színésznőről, aki állásának megtartása érdekében arra kényszerült, hogy homoszexuálisnak vallja magát; a Pluralist cikkének segítségével pedig lerántjuk a leplet a Tesco legújabb szexista kampányáról, melyben arra kérték vásárlóikat, hogy ne lopjanak tampont.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát! 

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Egy Fülöp-szigeteki származású hölgy terjedelmes cikkben fejtette ki a Vice-on, hogy fehérbőrű környezetvédők túlreprezentáltsága miatt mennyire kirekesztők a klímamozgalmak. Karin Louise Hermes arra is figyelmeztetett, hogy ha ezen nem változtatunk, és nem tesszük diverzebbé a környezetvédelmi mozgalmakat, akkor semmi esélyünk a bolygónk megmentésére. „Az antirasszizmusnak és az antikapitalizmusnak részének kell lennie a (környezetvédelmi) szervezkedéseknek” – jegyezte meg a Fülöp-szigeteki-német klímaaktivista. Majd hozzáfűzte, hogy amíg a zöld elvek nem vesznek figyelembe olyan fontos kérdéseket, mint az antirasszizmus és a „migránsjogok”, addig hogyan lehetnénk képesek megelőzni a klímakatasztrófát. Tehát Hermes kisasszony a szélsőliberális, migránsbarát agendát szeretné érvényességre juttatni a környezetvédelem zöld köntösébe bújtatva. Hasonló gondolatokat korábban Greta Thunberg klímavédelmi kiáltványában is olvashattuk már, amelyben azt olvashattuk, hogy a klímaváltozás megelőzőséhez kulcsfontosságú a szélsőliberális ideák gyakorlati megvalósítása is. Egyelőre azonban úgy gondolja Hermes, hogy amíg a környezetvédelmi stratégiák nem veszik figyelembe a faji szempontokat, addig a legjobb, ha távol marad ezektől a nyomasztóan fehér terektől.

Rasszizmus megszüntető” tanfolyamokon oktatják az Egyesült Államok „fehér, elit egyetemeinek” hallgatóit és tanárait, hogy „minden fehér rasszista” – írja az USA elsőszámú felsőoktatási hírügynöksége, a CollegeFix. A „People’s Institute for Survival and Beyond” (PISAB) nevezetű szervezet olyan antirasszista műhelybeszélgetéseket tart, amelyek célja, hogy felszámolják a rendszerszintű rasszizmust. Átnevelő eseményeikkel körbe turnézták már a Floridai Egyetemet, Florida új kollégiumát, a Tulane Egyetemet, illetve a Kaliforniai Egyetem irvine-i és berkeley-i kampuszait is. Legutolsó laklommal pedig a Vassar Főiskolán magyarázták el, hogy miért nem rasszizmus az a fehérek emberekkel szembeni negatív előítélet, miszerint minden fehér rasszista. Azért nem, mert a rasszizmus az új liberális értelmezés szerint nem a faji alapú megkülönböztetés, hanem csakis az, ha egy társadalmi csoport faji alapon rendszerszintű elnyomás áldozata lesz. Érdemes megjegyezni, hogy a liberális világlátás szerint az elnyomó patriarchális társadalmat a fehér, heteroszexuális emberek uralják, így a fehérek nem lehetnek kitéve a rendszerszintű elnyomásnak. Tehát az ezen ember csoporttal szembeni faji alapú megkülönböztetés nem rasszizmus. A probléma az, hogy mikor olyan országokban vizsgáljuk ezt, ahol a fehérek kisebbségben vannak, ott ez az értelmezés módosul arra, hogy ennek ellenére a világot mégis a fehérek közössége irányítja, így továbbra sem rasszizmus a megbélyegzésük. Mikor a CollegeFix megkereste a PISAB intézetet, hogy meg tudják-e erősíteni a Vassar Főiskola egyetemi lapja által közölt ezzel kapcsolatos információkat, akkor azt reagálták, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják a lap állításait. Szóval úgy fest igaz a hír, hogy PISAB intézet is ilyen liberális bölcsességekkel okosítja az amerikai egyetemek mucsaifasiszta fehér diákjait és tanárait.

Egy Los Angeles-i vállalat olyan alkalmazást fejleszt, amelyben bárki anonim bejelentést tehet munkahelyi zaklatási és megkülönböztetési sérelmekről – tudósít az örömhírről a Techcrunch. A gazdasági- és tech hírportál értesülései szerint az új telefonos alkalmazáson keresztül tett bejelentések a munkáltatóik HR osztályaihoz fognak beérkezni, ahol majd eljárnak az ügyekben. Az alkalmazást készítő vállalat vezetője, Claire Schmidt szerint erre azért van szükség, mert az áldozatok attól félhetnek, hogy a jelenlegi személyes úton történő panaszeljárások miatt sérülhet a karrierjük. „Egy nagyon elavult eljárást használunk, amelyben annyit mondunk az embereknek, hogy „oké, csak gyere be, mond el valakinek a HR-en, és reménykedj a legjobbakban.” Ez pedig számomra rendkívül igazságtalannak tűnik az ilyen sebezhető emberekkel szemben (…)” – fejtette ki Schmidt. Tehát a vállalatvezető asszony szerint igazságos, ha bárki zaklatással vagy diszkriminációval vádolhatja munkatársait, anélkül, hogy vállalná az állításaiért a felelősséget. Ez pedig a visszaélésszerű #MeToo-ügyek melegágya lehetne, amely súlyosabb esetben arra is alkalmas lehet, hogy munkahelyi riválisainkat zaklatási botrányokkal járassuk le. Mégpedig oly módon, hogy közben állításaink valóságtartalma erősen megkérdőjelezhető, a bejelentő személye pedig titokban marad. Így a hamisvád és jó hírnév megsértésének felelőssége alól is mentesülünk arra az esetre, ha az általunk bepanaszolt személynek sikerülne tisztáznia önmagát. Tehát az AllVoices a liberális ideológia által produkált toxikus áldozatkultúra egyik csúcsterméke lehet, ha létrejön a Schmidt által összegyűjtött csekély 3 millió dolláros összegből. Ennek megfelelően az egyéb kiváltságjogok élvezőire is gondoltak a fejlesztők, szóval olyan modulokkal is ellátják az alkalmazást, amelyekkel kulturális-, diverzitás- és inkluzivitással kapcsolatos problémákat lehet bejelenteni.

 

Egy transzaktivista, erotikus filmproducer és -színész szerint eljött a férfiak nőgyógyászati kezelésének jövője – értesülhettünk az Egyesült Királyság legolvasottabb lapjából, a Metroból. Az 57 éves Buck Angel 24 évvel ezelőtt változtatta nemét nőből férfivá, azonban nem ment keresztül a teljes nemátalakítási eljáráson, így továbbra is női nemszerve van. Ezért most azt hirdeti, hogy a „transztesteket” normalizálnunk kell, illetve, hogy le kell döntenünk a férfiak nőgyógyászati kezelése körüli tabukat. Ugyanis Angelnek sajnos borzasztó dolgokon kellett keresztül mennie a 24 évvel ezelőtti nemváltoztatásakor, mivel akkor még nem volt ennyire elfogadó és haladó a világunk. „Amikor először nemet változtattam nem volt egy olyan nőgyógyász se, aki segíteni tudott volna, mivel fogalmuk sem volt arról, hogy mit tegyenek” – panaszolta el Angel a Metronak – „akkoriban még nem volt internet, nem volt Instagram vagy Facebook. Az a nemváltoztatás vadnyugata volt.” Tehát a transzaktivista szerint a változáshoz „az egészségügyi dolgozóknak meg kellene érteniük a (gender)névmásokat, illetve, hogy vannak olyan transzférfiak, akik kellemetlenül érzik magukat a vaginájuk miatt”. Magyarán az lenne a megoldás, ha a transzneműség olyannyira általános dolog lenne, hogy egy nőgyógyászt már meg se lepjen, mikor – egy Angelhez hasonló – kigyúrt, borostás, férfi érkezik hozzá kezelésre. Továbbá az orvosok felejtsék el az esküjüket, és erősítsék meg a nemidiszfóriában szenvedő emberek tévképzeteit azzal, hogy képzeletbeli nemüknek megfelelő gendernévmáson szólítják őket.

Egy színésznőnek homoszexuálisnak kellett vallania magát, hogy megtarthassa új állását egy dekorációs és partiszervezési tévévetélkedőben – értesülhettünk a BBC híradásából. Jameela Jamil színésznő a „Legendary” című tévévetélkedő bírójaként kapott munkát az HBO Maxtól, amely műsorban a versenyzőknek a lehető legjobb báltermet kell berendezniük a győzelem érdekében. A liberálisok szerint azonban ma már nem készülhetnek jó szórakoztató produkciók, ha nincs meg bennük a faji diveriztás és legalább egy homoszexuális szereplő. Így történt ez a Legendary-val kapcsolatban is, mikor bejelentették Jamil bírói szerepét a liberális internet felrobbant, hogy miért egy cisznemű, heteroszexuális személyt választottak. Sőt, az állították, hogy ezzel egy homoszexuális szereplő helyét vette el a műsorban, ezért le kellene cserélni. Tehát a feminista aktivista Jamilnek nem maradt mit tenni, mint egy terjengős közösségi média bejegyzésben felfedni homoszexuális identitását, hogy elcsillapítsa a szexualitása miatt háborgó elfogadókat. E szerint a színésznő már hosszú ideje homoszexuálisként azonosította önmagát, azonban ezt azért nem, merte nyilvánosságra hozni, mert a közösségi média „túl brutális”. Valamint hozzátette, hogy azért is titkolta a dolgot, mert nem akart része lenni az egyre gyarapodó LGBTQ+ színészek mai trendjének. A magyarázkodások mellett érdemes azonban megemlíteni, hogy Jamil egyébként 5 éve él heteroszexuális párkapcsolatban és barátjával, James Blake-kel. Erre hívta fel a figyelmet India Willoughby, transznemű újságíró is: „Nem gondolják furcsának, hogy csak akkor fedte fel homoszexualitását (Jamil) miután támadásokérték, hogy elvette egy homoszexuális helyét egy showban”? Bridget Phetasy, újságíró egyenesen hazugsággal vádolta, amit szerinte csak azért követett el, hogy „a felvilágosult liberálisok kultúráját kihasználva pénzhez jusson”.

Tovább szaporodnak a fehér felsőbbrendűség matricái az Egyesült Királyságban, ezúttal Ipswich városában bukkantak újabb rasszista üzenetekre a hatóságok – tudósított az Ipswich Star. Az angol hírlap értesülései szerint a felzaklató üzeneteket tartalmazó cédulákat buszmegállókba, lámpaoszlopokra és postaládákra ragasztották fel. A lap munkatársai szerint annyira szélsőségesen rasszista üzenetek szerepelnek a matricákon, hogy úgy döntöttek nem is közlik le őket. Nemrég már beszámoltunk egy hasonló, Oxfordban elkövetett bűncselekményről, ez pedig mindenképpen bűnszervezeti tevékenységre utal: az Egyesült Királyságban kezd megerősödni a fehér matrica-maffia. A fehér matrica-maffia olyan gyűlöletkeltő üzenetekkel árasztja el a városokat, mint „utasítsd el a fehér bűntudatot”, vagy, hogy „oké fehérnek lenni”. Az események kapcsán egy helyi lakos azt nyilatkozta, hogy egy ennyire diverz közösségben rengetegen érezhetik magukat kényelmetlenül a rasszista matricák miatt. Az Egyesült Királyság parlamentjének egyik tagja, Tom Hunt is felszólalt az ügy kapcsán: „Erős aggodalommal töltenek el némely üzenetek, amik a matricákon találhatók. Van valami nagyon baljós ebben a matricakampányban, és úgy néz ki, hogy az ország több pontján is volt már erre példa.” Szerencsére a megyei rendőrkapitányság nyomozást kezdeményezett az ügyben és az ipswitchi városvezetéssel együttműködésben eltávolítják a bűnös feliratokat.

Börtönbe zárhatnak egy apukát az Egyesült Királyságban, mert nem akarta, hogy fia homoszexuális érzékenyítést kapjon az iskolában – írja a DailyMail. Jabar Hussain, a muszlim hitű apuka elmondta, hogy az L@Bt.+ egyenlőségi órák sértenék a jogait, mert a vallása ellenzi a homoszexualitást és az azzal kapcsolatos érzékenyítést. Mivel nem engedte 9 éves fiát iskolába menni, most pénzbüntetést kell fizetnie és az is megeshet, hogy letöltendő szabadságvesztésre ítélik. Hussain szerint a „Nincsenek kívülállók” program keretében meghirdetett órák veszélyt jelentenek a gyermekekre, mert összezavarhatja őket a nemi hovatartozásukkal kapcsolatban. „Nincs problémánk azzal, ha (Andrew) Moffat úr (a tanórákért felelős tanító) női ruhákat szeretne hordani, vagy balett-táncosként szeretne táncolni, vagy szoknyákat akar viselni (…). Nekünk azzal van problémánk, hogy ezt a nonszensz dolgot akarja tanítani a gyermekeinknek” – nyilatkozta korábban egy tiltakozáson az aggódó apuka. Ügyvédje, Paul Conrathe elmondta, hogy „ez az eljárás azért kriminalizálja őt (Hussaint), mert nem veti alá magát a jogait sértő tanításnak”. Hassainék sajnálatos esete kiváló példa a liberalizmusnak arra a feloldhatatlan ellentmondására, amelyben a migránsbarát politika szembekerül a homoszexuális propagandával.

Tanítója veszélyeztetése miatt jelentett fel iskolája azt a 6 éves kislányt, aki ujjaiból pisztolyt formált és tanítója felé mutatott – számolt be az exkluzív hírről a CBS philadelphiai oldala. A beszámoló szerint Margot Gainst, a 6 éves kislányt dühös volt, ezért gyermeki csínyként játszotta el, hogy tanítója felé puffantan egyet az ujjaival. Margot ellen azonnal fegyelmi eljárást indítottak és az iskola igazgatója elé vitték. Az iskola szerint Margot cselekedete közvetett fenyegetést jelentett, annak ellenére, hogy lövöldöző gesztusa nem veszélyeztette senki testi épségét. Az iskolavezetés szerint ez elég volt ahhoz, hogy – a fegyelmi eljáráson kívül – rendőrségi feljelentést kelljen tenniük az ügyben. Így történt, hogy dühös, vicces játszadozása miatt a kislány a rendőrség belső dokumentumaiba a hivatalosan feljelentett személyek közé került. A CBS3 megkereste Margot édesanyját, Maggie Gainst, aki döbbenettel állt az eset előtt, szerinte az iskola túlreagálta a történteket. Mivel a kislány fegyelmi meghallgatása alatt kiderült, nem volt tudatában annak, hogy ezzel árthat valakinek, illetve egyáltalán nem állt szándékában senkit se bántani. „Valójában nem értette, hogy mit beszél, illetve azt is figyelembe kell venni, hogy Down-kóros. E mellett biztos vagyok, hogy (hasonló helyzetben) egyetlen 6 éves gyerek sem értené, mit tesz” – Fejtette ki álláspontját Gains asszony. Továbbá Margot édesanyja szerint az iskola félreértelmezte az esetre vonatkozó jogszabályt és a körülmények ismeretében indokolatlan volt a lányát feljelenteni. Ezért panasszal fog fordulni a helyi oktatásigazgatás felsőbb fórumához, hogy megelőzze a jövőbeli hasonló túlkapásokat.

 

A bocsánatkérésre kényszerült a Tesco az Egyesült Királyságban, mert a közbiztonság javítása érdekében arra kérték vásárlóikat, hogy ne lopjanak tamponokat, és jelentsék a személyzetnek, ha tetten érnek valakit – írja a Pluralist. A multinacionális szupermarket lánc azért kényszerült bocsánatkérésre, mert az egyik üzletükben kihelyezett táblájuk kapcsán hatalmas felháborodás tört ki az internetes feminista közösségben. Az inkrimináló táblán az állt, hogy „Kérjük, segítsenek biztonságosabbá tenni közösségeinket – jelentsék a bolti lopásokat személyzetünknél”. A londoni üzletben kihelyezett tábla a feministák szerint szexista diszkrimináció, azokkal a hölgyekkel szemben, akik nem tudják megfizetni a drága tamponok által képzett „rózsaszín adót”. A rózsaszín adó pedig nők elnyomásának az egyik megnyilvánulása, mert anyagi hátrányba helyezi a nőket a férfiakkal szemben, mivel a férfiaknak nem kell e termékekre költeniük. A Tesco szóvivője azonnal bocsánatot kért a történtekért: „Mindenkit szívesen látunk az üzleteinkben, és nagyon sajnálunk minden, ha bárkit megsértettünk.” Ezek szerint, ha a feminizmus – vagy egyéb liberális ideológiák – képviseletében követünk el bűncselekményeket, akkor az elfogadás jegyében mentesülünk alóluk.