Alapjogokért Központ

Bolond Lyukból 2020/7

Hűséges Olvasóink jól tudják, hogy mai korunk legnagyobb újítói a liberálisok. Nos, ezen a héten is számos olyan innovatív ötletről számolunk be, ami reméljük mihamarabb meghonosodik a mi kis poros Közép-Európánkban. Az egyik ilyen újítás egy demokrata, Alabama állambeli képviselőtől származik, aki úgy ütne rést az abortusz törvény korábbi szigorításán, hogy a 3 gyermekes, 50 év feletti férfiakat kasztráltatná. A haladó javaslatról az ABC News számol be, arról viszont nem sikerült információt szereznünk, hogy hogyan kerülheti el a törvényjavaslat az időnként változó nemű, identitású, vonzalmú és egyéb besorolású polgárok kirekesztését. Arra szintén nincs válasz, hogy vajon hogyan élhetnek e nagyszerű reprodukciós vívmánnyal a nehezebb anyagi körülményekben lévő sokgyerekes férfiak, mivel a beavatkozást természetesen saját költségen kellene elvégeztetni. Arról pedig szintén nem érkezett hír, hogy hogyan tudja majd megakadályozni Alabama állam a kasztráció elől menekülni próbáló férfiak szökését.

De a liberálisok nem csak az alhasi, hanem a nyaki részen is újítanak, legalábbis ami a kampánylogókat illeti. A Washington Times-ból ugyanis megtudhatjuk, hogy Bre Kidman az amerikai Maine állambeli szenátorjelölt a tolerancia jegyében guillotine-os logókkal kampányol. A jakobinus hagyományok iránt nyilvánvalóan vonzalmat tápláló nembináris amerikai Robespierre szerint a jelenleg is zajló osztályharc kifejezésére ugyanis ez a legalkalmasabb szimbólum, s az megjeleníti a forradalmi energiákat. Nos, a jó hír az, hogy a radikális zöld csoportok jó eséllyel beállnak a támogatók közé, hiszen sok guillotine, mint azt a történelemből jól tudjuk, jó hatással van a környezetre, csökkenti a fogyasztást és ezáltal a kibocsátást is. És a nyilvános kivégzések az embereket is összehozzák, jó kis bulik!

De lépjünk át Maine államból az óceán túlpartjára, ahol szintén hódítanak az új liberális vívmányok. A brit Koronaügyészség ugyanis nemrég adta ki 186 oldalas iránymutatását a gyűlöletbűncselekményekről, amelyet a középiskolás nebulók oktatásához kell majd az iskoláknak felhasználniuk. A diákok így végre megtudhatják, hogy bűncselekményt követnek el, ha nem barátkoznak homoszexuálisokkal. De az is bűncselekménynek minősül, ha az iskola kizárná azt, hogy a női mellékhelységekbe is bemehessenek szexuális identitásuk miatt. A „fürdőszoba jogoknak” keresztelt újító rendelkezések bevezetése üdvözlendő, ugyanakkor aggódunk, hogy azzal nehogy visszaéljenek a fehér heteró fiúk, lánytársaik női mosdókban való zaklatása céljából. A The Telegraph tudósítása itt olvasható.

És, hogy a brit rendőrség nem viccel, ha homofóbiát észlel azt a BBC beszámolója is megerősíti. Nagyon helyesen egy brit polgár ellen ugyanis azért folyt hosszú rendőrségi vegzálás, mert az halként azonosította magát, így gúnyolódva az LMBTQ közösségen. Sajnálatosan a bíróság nem ítélte el a gyalázatos vicceket, ami miatt bízunk benne, hogy hamarosan tiltakozó akciók fognak indulni országszerte, amiben a halászok és horgászok nagyszámú részvételére is számítanak majd.

Hasonló incidensre került sor Észak-Karolinában is, ahol egy transznőt egy szavazóbiztos kért meg a személyazonosításához szükséges igazolvány bemutatására. A Charlotte Observer tudósítása szerint, a sérelmet szenvedett transznő ezért most 25 ezer dollárra perli a választások rendjére felügyelő tisztviselőt, aki reméljük elnyeri méltó büntetését.

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Egy hónapos traumával ért fel az Oklahoma Egyetem hallgatói számára, amikor professzoruk tájékoztatta őket, hogy az „OK, boomer” kifejezés használata legalább annyira kirekesztő, mint a négerezés – írta a New York Times. A liberális növendékek számára sokkoló összehasonlítással, Peter Gade az egyetem egyik igazgatója, szembesítette az újságíró tanoncokat. A professzor kijelentését egy hallgatója provokálta ki, aki több alkalommal feltette a kezét és azt mondta, hogy az újságíróknak kötelessége haladnia a korral. Gade szerint a hallgató ezen hozzászólásaival lényegében azt mondta neki, hogy „OK, boomer”. A nemzetközi közbeszédben felbukkant kifejezést pedig arra használja a mai fiatalság, hogy azzal elutasítsa – sőt, hiteltelenítse és kigúnyolja – a mai társadalom 40 év feletti tagjainak véleményét bármilyen témában. Tehát kiválóan alkalmas, hogy adott személyeket kirekesszenek, sértegessenek és megbélyegezzenek egy biológiai adottsága miatt, vagyis az életkora miatt. Az új baloldal (értsd: áldemokraták) által előszeretettel használt kifejezés pedig legalább annyira bomlasztó a társadalomra nézve, mint a rasszizmus. Gade professzor ezért is szembesítette hallgatóit, hogy mikor „valakit leboomerezünk az olyan, mintha valakit lenégereznénk”. Mivel azonban a néger szó a nyugati PC világban rendkívül sértőnek minősül, így több hópehely lelkű hallgatója ezután elhagyta a tantermet. Az igazság kimondása miatt többen az egyetemről való elbocsájtását követelik. A szemléletes összehasonlítástól az iskola elnöke, Ifj. Joseph Harroz elhatárolódott, Gade pedig bocsánatkérésre kényszerült, hogy megtarthassa az állását.

Feljelentettek és rendőrségi eljárást indítottak transzfóbia okán egy angol férfi ellen, aki azzal viccelődött, hogy hivatalosan emlősnek született, azonban a halakhoz vonzódik – írta a BBC. Harry Miller összesen 31 humoros bejegyzést osztott meg Twitteren 2018 novembere és 2019 januárja között, amit „arcátlan transzfóbiás megjegyzéseknek” minősített az a transznő, aki feljelentette a rendőrségen. „Emlősként anyakönyveztek születésemkor, de az orientációm hal. Ne soroljanak tévesen más faj tagjának.” – olvashatjuk Miller egyik vélten transzfób bejegyzésében. Az angol rendőrség pedig olyannyira veszélyesnek tartotta ezt és az ehhez hasonló inkrimináló gondolatokat, hogy azonnal a 31 éves férfi munkahelyére mentek és felelősségre vonták tetteiért. A rendőrök végül „nem illegális, gyűlölet cselekményként” vették nyilvántartásba az ügyet és figyelmeztették Millert, hogy ha nem fejezi be az ilyen tweetek megosztását, büntető eljárást indíthatnak ellene. A veszélyes bűnöző aspiráns ezt követően bírósághoz fordult, mondván, hogy a helyi rendőrségi erők indokolatlan mértékben avatkoztak bele a szabadszóláshoz való jogába. A bíró helyben hagyta beadványát és határozatban kihirdette, hogy Twitter-bejegyzései nem sértettek jogot és a rendőrségi eljárás jogszerűtlen volt. „Nekünk, ebben az országban, sosem volt Csekánk (KGB), Gestaponk, vagy Stasink. Sose éltünk orwelli társadalomban” – fogalmazott a bíró. Miller megjegyezte, hogy egyébként sosem volt előítéletes a transzneműekkel szemben, álláspontját „gender-kritikusként” határozta meg egyértelműen. Bírósági beszédében kifejtette, hogy arra szerette volna felhívni figyelmet, ami ösztönösen magától értetődő: „Aki biológiai férfi, az férfi, és aki biológiai nő, az nő.

Kasztráltatná a 3 gyerekes, 50 év feletti férfiakat egy amerikai demokrata hölgy, mert szerinte ez a megfelelő válasz az állami abortusz törvény korábbi szigorítására – írta az ABC News. A hölgy az alabamai Birmingham városát képviseli az állami képviselőházban, ahol benyújtotta azt a jogszabály javaslatot, amit ő csak „vazektómia törvénynek” nevez. Rolanda Hollis, képviselőnő elmondta, hogy törvényjavaslatát arra a törvényre reagálva nyújtotta be, amely az elmúlt éven szigorította Alabamában az abortusz elvégzésének feltételeit. „A vazektómia rendelet célja, hogy segítse a társadalmi reprodukciós folyamatokat. Ez semlegesítené az abortuszt tiltó szabályt. A felelősség nem mindig a nőké. Két embernek kell összedobniuk, amijük van. Ezzel pedig segítenénk megelőzni a nem kívánatos terhességeket és abortuszokat is” – fejtette ki részletes véleményét Hollis képviselőnő. A választói megkeresésére azt is hozzáfűzte, hogy azért tartja fontosnak törvényjavaslatát, mert jelenleg egy jogszabály sem korlátozza a férfiak reprodukciós jogait. Szóval, ha a képviselőház elfogadná a beadványát, azzal „abban segítenének, hogy a férfiakat könnyebb legyen felelősségre vonni”. Ezenfelül, nem elég, hogy a törvény értelmében a 3 gyerekes, 50 év feletti férfiaknak kötelező lenne alávetniük magukat a kasztrálási eljárásnak, de őket terhelnék a beavatkozás költségei is. Bár az irányvonal kellően haladó mi azért némileg aggódunk, hogy a transzférfi, genderfluid és végtelen gendert képviselő személyekkel szemben ne legyen kirekesztő. Továbbá felmerül a kérdés, hogy ilyenkor hol marad a „my body, my choice” (én testem, én döntésem) elve, amely szlogen a baloldal legfőbb érve abortusz liberalizáció mellett.

Guillotine logóval kampányol egy amerikai demokrata szenátor jelölt, mert egy olyan forradalmat szeretne, ami eltávolítja a politikából vagyonos embereket – értesülhettünk a Washington Timesból. Maine államban, a Demokrata Párt színeiben induló szenátorjelölt pólókat látott el a „toleranciát” tükröző logóval, amelyeket ingyen osztanának szét lelkes önkéntesek között. „A guillotine egy olyan ábra, amely emlékeztet arra, hogy mire képesek az emberek a forradalomért” – fejtette ki Bre Kidman az önjelölt szociáldemokrata, nembináris szenátorjelölt. Továbbá azt is elárulta, hogy üzenetével a középosztályra és a szegény társadalmi rétegekre akar hatni. Ugyanis szerinte osztályharc van jelenleg is a társadalmi rétegek között, ami elkerülhetetlenül ahhoz fog vezetni, hogy erőszakos módon leváltják a szövetségi kormányt. Tehát ez a mindenkinek járó általános elfogadás és egyenlőség a szociáldemokraták szerint.

A Virginiai Egyetem sötétbőrű balliberális hallgatói szerint a fehéreknek nincs helye egyetemük Multikulturális Hallgatói Központjában, mert kényelmetlenül érzik magukat, ha túl sok fehér embert látnak – értesülhettünk a brit Sun napilapból. Kijelentést tevő ismeretlen fekete hölgyről készült videót a Young America’s Foundation (Fiatal Amerika Alapítványa), konzervatív ifjúsági szervezet tette közzé Twitteren. Az azóta 2,3 milliós megtekintést elért videóban az látható, amint egy fekete egyetemista lány bejelenti, hogy „közérdekű közleményt” szeretne megosztani. Majd azzal folytatja, hogy ha nem tudták volna ez a Multikulturális Hallgatói Központ és „őszintén, egyszerűen túl sok fehér ember van itt és ez egy színesbőrű embereknek fenntartott hely”. „Ezt tudnotok kell arról a helyről, amit elfoglaltok, mert néhányunkat, színesbőrűeket, kényelmetlen érzésekkel tölt el, ha túl sok fehér ember van itt” – magyarázta a kirohanásának okát az ismeretlen hallgató. Továbbá hozzáfűzte, hogy így is a fehér hallgatóké „az egész egyetem”, illetve, hogy kevés hely van számukra az intézményben. A videó népszerűvé válása után az internet haladó közönsége azonnal támogatását fejezte ki a fekete lány kijelentései kapcsán. A konzervatív hangok szerint azonban megeshet, hogy ez a kijelentés és a gondolatmenet kirekesztő volt. „Az ilyen rasszista intolerancia NEM multikulturális” – jelentette ki a Young America’s Foundation egy Twitter-bejegyzésben. A Virginia Egyetem újsága, a Cavalier Daily később beszámolt, hogy az áldatlan állapotok javítására három új központot hoztak létre, amelyeken szeretettel várják a kampusz egyre gyarapodó diverzitását. Tehát az egyetem hallgatói akár már az LGBTQ Központban, a Latinx Hallgatói Központban, vagy a Vallásközi Központban is tölthetik a szabadidejüket.

Beperelte egy transznő Észak-Karolina államot, mert női kinézete és férfi neve miatt meg kellett mutatnia a személyi igazolványát, hogy szavazhasson – írta a Charlotte Observer észak-karolinai helyi lap. Az Jane Doe-ként megnevezett transznő elmondása szerint súlyos érzelmi sérülés érte, mikor a választási tisztviselők a személyi igazolványát elkérték, ezért most kb. 7,8 millió forintnak (25.000 dollár) megfelelő kártérítést követel. A bírósági iratokból kiderült, hogy a személyi azonosító okmányának elkérését követően hosszas vita alakult ki Doe és egy választási tisztviselő között mielőtt szavazhatott volna. A transznő annyira sértve és megszégyenítve érezte magát miután elkérték a személyijét, hogy később kénytelen volt sírva elbújni a megrázkódtatás miatt. Doe ügyvédje, Fox Faith azzal indokolta a kártérítési igényüket, hogy jelenleg nincs hatályos törvény az államban, ami kötelezővé tenné a személyi igazolvány felmutatását. Ezzel szemben valójában 2018-ban az állami képviselőház megszavazott egy ezt előíró jogszabályt, azonban az majd csak márciusban lép hatályba. Továbbá a választást felügyelő tisztségviselők érvelése szerint azért tartották szükségesnek, hogy Doe igazolja magát, mert férfi neve és női külsője a választási visszaélés lehetőségét vetette fel. Tehát a transznő azért perelte be az államot, mert elővigyázatosságukkal a választás tisztaságát akarták biztosítani.

Korábbi szemlénkben beszámoltunk arról az angol hölgyről, akit őszinte rácsodálkozással faggattak a brit ITV műsorvezetői arról, hogy mit jelent tradicionális nőnek lenni. A Times beszámolója szerint a progresszívoknak sikerült felocsúdni ebből a meglepetésből, majd azonnal támadásba is lendültek a hagyományos női szerepet preferáló nőkkel szemben. Hangadóik szerint a tradicionális feleségek (a „tradwife”-ok – magyarán a normális nők) olyanok, mint a radikalizált ISIS-feleségek (vagyis terrorista-feleségek). Szóval aggodalmukat fejezték ki azokkal a fiatal nőkkel kapcsolatban, akik szerintük a „feminizmus előtti nemi szerepekbe” akarnak visszatérni. Tehát az otthonon kívüli egész napos munka helyett olyan radikális dolgokat akarnak tenni, mint gyermekeikről és férjükről gondoskodni. A hagyományos feleségeket kritizáló feminácik szerint ilyet csak azért akarhatnak nők, mert a jobboldal az arab terroristákéhoz hasonló módszerekkel radikalizálta őket és átmosta az agyukat. Meglepő módon fel sem merül ezekben az ál-jeanne-d’arcokban, hogy a feminista mozgalom elsődleges célja a nők akarati szabadságának kivívása volt. E helyett úgy gondolják, hogy azzal támogatják a többi nőt, ha szolgalelkűként bélyegzik meg azon társaikat, akik a hagyományos értékrend által akarnak kiteljesedni. Szóval vigyázzanak a tradicionális női szerepeket kedvelő hölgyekkel! Könnyen lehet, hogy a következő sütemény receptcserét már legalább annyira veszélyesnek fogják tartani, mint egy bombakészítési útmutató terjesztését.

Gyűlöletbűncselekmény, ha a középiskolások nem barátkoznak homoszexuálisokkal, illetve, ha a fiúk nem használhatják a lányvécét a brit Koronaügyészség új irányelvének értelmében – értesülhettünk a Telegraphtól. Az Egyesült Királyság összes középiskolájára vonatkozó iránymutatás célja, hogy kiokítsa a tanárokat homoszexuálisok elleni gyűlöletbűncselekményekről, illetve, hogy e hasznos tudásanyaggal indoktrinálják a diákokat is. A Stonewall homoszexuális jogi szervezet közreműködésével alkotott, 186 oldalas dokumentum példákon keresztül szemlélteti, hogy mikortól bűncselekmény a LGBTQ-ellenes gyűlölet. Ezek közül az egyik említésre méltó rész, amely a „fürdőszoba jogokat” részletezi. Az itt leírtak alapján „közvetett diszkriminációt” követ el az a középiskola, amelyik nem engedi, hogy a magukat lányként azonosító fiatalemberek a lányvécét használják. Egy másik fejezetben pedig azt taglalja a haladó iromány, hogy az is gyűlöletbűncselekménynek számít, ha egy homoszexuális diákot kihagynak egy iskolai baráti körből. Tehát a „fürdőszoba jogok” fejlődése által generált visszaélési lehetőségek továbbra is tabuk a hatóságok számára. A liberális szabadság legújabb lépcsőfoka pedig az, ha meghatározzuk, hogy kikkel kell barátkoznia a gyerekeknek.

Egy oklahomai hölgy szerint szexista az a Ponca városi borbélyszalon, amelyben megkérték, hogy távozzon, mert kizárólag férfi vendégeket szolgálnak ki – írta a Yahoo News. A férfifodrászat üzemeltetője, Daxton Nichols elmondta, hogy az üzletében nem nyújt olyan szolgáltatást, amit ne tudna női fodrász szalonokban igénybe venni a hölgy. „New Yorkban 17 női klub van, ahova elmehetnek a nők a saját szalonos dolgaikat csinálni. Ott megcsináltathatják a körmüket, a hajukat, megbeszélhetik a dolgaikat együtt és ezt awomen’s power hear me roar” (női erő, halljátok, ahogy üvöltök) dolgot” – tette hozzá a King’s Kuts borbélyszalon üzemeltetője. További magyarázatként Nichols megjegyezte, üzletének az a célja, hogy egy olyan „férfibarlangot” teremtsen, ahova bejöhetnek a férfiak és férfiak lehetnek. Tehát nem kell aggódniuk a nők érzékenysége miatt és bármiről beszélhetnek egymással. Ennek megfelelően Nichols úgy tekint a szalonjára, mint egy privát klubra, amelynek a tagdíját a hajvágások 20 dolláros árának megfizetésével rendezik a tagok. A szalonból kitessékelt hölgy, Maliki Skowroski mindezt azzal kommentálta, hogy „ez egyáltalán nem aranyos, nem számít, hogy magyarázzák. Ez nem aranyos. Nem lehet így bánni az emberekkel”. Mindenesetre érdekes, hogy a „safe space”-ek fontosságát és védelmét hangsúlyozó liberálisok egy férfiaknak létrehozott safe space támogatását már nem tartják annyira fontosnak.

 

 

Megegyező bőrszínű embereket ábrázoló plakáttal ünnepelte a sokszínű reklámozást Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere – írta a Daily Mail. A sokszínű reklámozásért járó díjat a Nubian Skin divatmárka nyerte egy olyan plakáttal, amelyen kizárólag sötétbőrű embereket láthatunk fehérneműben. „Büszke vagyok, hogy az idei éven a Nubian Skint jelenthetem be a Transport for London (a londoni közlekedési vállalat) Diverzitás a reklámozásban verseny győzteseként” – olvashatjuk Kahn Twitter-bejegyzésében. Sajnos azonban nem minden internetező értett egyet a londoni polgármesterrel a diverzitás fogalmát illetően. Laurence Fox, angol színész-zenész például azzal viccelődött, hogy adjanak Sadiq Kahnnak egy szótárt a sokszínűség definíciójánál kinyitva. Sőt, hozzátette, hogy szerinte álságos Kahn mostani kiállása, ugyanis korábban a megválasztása után egy másik fehérneműs reklámot „testszégyenítésre” hivatkozva tiltott be (bizonyára az volt vele a probléma, hogy egy fehérbőrű fehérneműs hölgyet ábrázol – a szerk.). „Szóval sokszínűség = nincsenek fehér emberek. Értjük” – kommentálta az esetet egy másik internetező. A polgármester nem reagált a hozzá érkezett panaszokra, helyette a szóvivője kezdett heves magyarázkodásba. „London etnikai szempontból a világ egyik legsokszínűbb városa, viszont a londoniak szemei előtt lévő reklámok nem mindig tükrözik ezt. A mostani képek pedig azt ünneplik, hogy az emberek teste eltérő, forma és bőrszín alapján is. A színesbőrű embereket olyan módon jeleníti meg, ami manapság túl ritka a reklámozásban” – olvashattuk a londoni polgármester szóvivőjének kikezdhetetlen érvelését.