Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/8

Zakatol az elnökválasztási kampány Amerikában, amelynek keretében üdvös fejlemény, hogy a két legesélyesebb demokrata elnökjelölt-aspiráns is számos olyan kijelentést tett, amelyek megvalósítása esetén jelentősen lendíthetnének a progresszió, az LGBT+ közösségek, a feministák és úgy általában minden elnyomott kisebbség mai gyászos állapotán.

A Pluralist oldalán olvashattuk, hogy Bernie Sanders progresszív-marxista jelölt például az egészségügy ingyenessé tétele mellett díjtalan nemátalakító műtéteket is ígér a kedves nemváltoztatási szándékú, de jelenleg e lehetőségtől a republikánus elnyomó rezsim miatt megfosztott amerikai polgároknak. De a kirekesztésben és alulreprezentáltságban szenvedő szexuális kisebbségek szavazataiért Elisabeth Warren is beszállt, aki a Pinknews portál beszámolója alapján több olyan megnyilatkozást is tett az elmúlt időszakban, amiből kiderül, hogy kormányzati pozíciók legalább felét nőkkel, illetve nembináris személyekkel kívánja betölteni, alelnöke pedig szintén könnyen lehet, hogy nembináris identitású lesz. No, ez már igen! Valóban üdvös, hogy e haladó célok megvalósulása esetén sokkal kevesebb pozíció jutna az elnyomó fehér, heteroszexuális férfiak számára és végre bebizonyíthatják a progresszív erők azt, hogy a vezető pozíciókra nem teljesítmény, hanem nemi és nembináris kvóták alapján sokkal rátermettebb vezetőket lehet találni. A verseny ócska kifogás csupán a társadalmi igazságosság megvalósításával, és a nemek felszabadításával szemben.

De ha már a genderek harcánál tartunk, – egyre intenzívebben zajlik ez Nagy-Britanniában is. A Daily Express is beszámolt arról, hogy egyébként a brit baloldal női és esélyegyenlőségi területéért felelős árnyékminisztere, a munkáspárti képviselőnő Dawn Butler a szigetország legnépszerűbb, Good Morning Britain reggeli TV-műsorában megörvendeztette a kedves nézőket azzal a haladó nézetével, miszerint a csecsemők és a gyermekek nem sorolhatóak be egyik nembe sem. Ugyanis azt alapvetően nem a biológiai adottságok határozzák meg, mint ahogy azt a retrográd, maradi konzervatív emberek még a mai napig vallják. A nyilatkozat természetesen kiváltotta a fehér, heteroszexuális, intoleráns és sokféle fóbiától szenvedő csőcselék haragját és azóta is arcátlan és sértő üzenettel árasztják el a progresszív képviselőasszonyt. Mi pedig halkan szorítunk, hogy egyszer még miniszterelnökjelöltként is hangot, aztán pedig kemény törvényeket adhasson előremutató nézeteinek, mint ahogy azt Warren és Sanders reméljük megteszi.

De a fehér, keresztény szülők nem csak Nagy-Britanniában mutatnak még ellenállást a felvilágosodással szemben, hanem bizony Amerika egyes kőkonzervatív településein is. Az Associated Press tudósításából tudhatjuk meg például azt, hogy a wisconsini szülők egy nyilvánvalóan fanatikus szektás csoportja azért perelte be a madisoni tankerületet, mert az az irányelveikben olyan nagyszerű gyakorlatot valósított meg, amely során a gyermek genderrel kapcsolatos oktatásáról, a gyermek nemi identitásváltásáról a szülőt a helyi iskolavezetés, ha úgy dönt, akár teljesen ki is zárhatja. Ezúton szeretnénk szolidaritásunkról biztosítani a progresszív wisconsini tankerületet, ahol a gyermekek kiteljesedését a gender diverzitás terén minden eszközzel igyekeznek előmozdítani. Bárcsak ebben a kis poros, konzervatív fertőben tespedő szittyaországban is végre megjelenhetnének ilyen haladó gyakorlatok, szemben a retrográd múltbarévedő, historizáló, Wass Albertekre támaszkodó új NAT-tal. Pfúj!

És, hogy ilyen inkluzív oktatásra igenis szükség van, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az az eset, amely során egy magát nyilvánvalóan csak taktikai okokból autistának valló fiatalember egy transznemű rendőr nemére többször rákérdezett. Ezzel a verbális inzultációval pedig a rendőr „személynek” lelki sérüléseket okozott, akit emiatt eluralt „a sebezhetőség, a szorongás és a megalázottság” érzése…Nem értjük, hogy a brit bíróságok, hogy állhatnak ennyire a homo- és transzfóblobbi hatása alatt, hiszen a kérdést a transznemű rendőrnek kétszer is (visszaesésre való hajlam!!) szegező Asperger-szindrómás férfit pusztán pénzbüntetésre ítélték a Daily Mail beszámolója szerint…

És, hogy ne felejtsük el, hogy a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiak (és nők) mellett kik a további ellenségeink: az életvédő női csoportok, hiszen sokszor fizikai erőszakot alkalmaznak céljaik elérése érdekében, szemben a liberális abortuszpártiakkal, akik legfeljebb épületeket gyújtanak fel (Pluralist); no és a művészek, akik néha a művészetre hivatkozva igyekeznek propagálni rasszista és kirekesztő nézeteiket, mint tette azt a The Fashion Institute of Technology divatiskola is egy ártatlannak álcázott divatbemutatóval (The Guardian). De ne feledkezzünk meg a nagy digitális cégekről sem, akik szerencsére alapvetően elköteleződnek a progresszív gondolat mellett, de időnként nem képesek rendesen leprogramozni szoftvereiket, ezért mindig önreflexióra és önkorrekcióra van szükség. Ennek hatására a Google kép- és arcfelismerő programjában mára már nem csak azt a hibát javították, ami időnként fekete embereket gorillának jelölt meg, hanem a nemi meghatározást is kigyomlálták a programjukból, így nem fordulhat az elő, hogy a több mint 50 féle nemi identitásból, a mesterséges intelligencia véletlenül nem a megfelelőt választja ki, nyilvánvaló emberi jogi sértést követve el ezáltal…(Business Insider).

E heti könyvajánlókban, a Vice internetes magazin cikkéből szemlézve, sok szeretettel ajánljuk kedves Olvasóinknak a „Full Surrogacy Now” (Általános béranyaságot most) című könyvet, amelynek neves szerzője szerint a család nem egy természetes jelenség, hanem a társadalom által kreált mesterséges állapot, akárcsak olyan bűnös intézmények, mint a kapitalizmus, az öröklés, a hierarchia, sok minden más mellett is. Mindezen bajokra pedig a megoldás kulcsa a társadalom falanszterekbe szervezése, a hagyományos intézmények megsemmisítése. A könyv tehát ideális ajándéknak tűnik az ideológiai fejlődésben esetlegesen lemaradt kedves szülők, nagyszülők, konzervatív vidéki ismerősök, szomszédok részére.

A brit Independent jóvoltából, Főhős rovatunkban pedig szeretnénk bemutatni kedves Olvasóinknak Robert Noye-t, aki a rasszizmus kezelésének egy egészen újító eljárását fejlesztette ki hangulatos házában. A terápia lényege: el kell rabolni egy fehér nőt, akit fegyverrel kényszerítve több órányi rabszolgaságról szóló film megnézésére kell kötelezni. A siker garantált! Csak reménykedni tudunk, hogy ez a módszer mihamarabb meg tud honosodni a sok-sok haladó liberális városvezetés helyi antirasszista programjában is. Mi ott leszünk!

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak e heti PC-figyelőnkben!

Rajta Hát!

 

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Egy afroamerikai férfi elrabolt egy nőt és megfenyegette, hogy megöli és feldarabolja, ha nem néz végig vele egy 9 órás sorozatot a rabszolgaságról, hogy „jobban megértse, miért rasszista” – írja az Independent. A Cedar Rapids-i városi rendőrség tartóztatta le Robert Noye-t, az 52 éves férfit, áldozata halálos megfenyegetéséért és személyi szabadságának korlátozásáért. Noye, az antirasszizmus új hőse lakásában arra kényszerítette a fehér hölgyet, hogy nézze meg vele a Roots című 1977-es, rabszolgaságot bemutató sorozatot, mert szerinte „így jobban megértheti a rasszizmusát”. Amikor áldozata megpróbált távozni, Noye közölte vele, hogy „maradjon ülve és nézze végig a filmet, különben megöli és szétszórja a testrészeit a Chicagoba vezető úton”. Tehát az antirasszizmus e heti főhőse bűncselekményével újra rámutatott a liberális ideológiának arra az ellentmondására, hogy minden bőrszín alapján történő előítélet rasszizmus, kivéve, ha az áldozat bőrszíne fehér.

A brit Munkáspárt egyik képviselőnője azzal sokkolta a Good Morning Britain reggeli tévéműsor nézőit, hogy szerinte a csecsemőknek a születésükkor nem megállapítható a nemük – írja a Daily Express. A merész kijelentés Dawn Butler parlamenti képviselőnőtől hangzott el, mikor Richard Madeley műsorvezetővel vitázott az Egyesült Királyság egyik legnézettebb reggeli tévéműsorban. Madeley megkérdezte tőle, transzfóbok-e azok az emberek, „akik elfogadják a transzneműeket, viszont közben azt mondják, biológiai különbség van (nők és férfiak között) a kromoszómáikban, vagy egy péniszben, amit lehet, nem távolítanak el a nemátalakító műtét után”. Erre azzal reagált a rendkívül felvilágosult képviselőnő, hogy „ha azt mondja egy transznemű nőre, hogy nem nő, akkor azzal problémák vannak. Ha péniszekről és vaginákról beszél, azzal nem segíti a párbeszédet, mert ezzel azt mondja, hogy egy transznő nem nő a saját meghatározása szerint”. A Good Morning Britain műsorvezetője erre azzal reagált, hogy „(de hát) mikor megszületik egy csecsemő, akkor a nemi sajátosságai alapján határozzák meg (a nemét)”. A rendkívül felvilágosult képviselőnő azt válaszolta, hogy a műsorvezető tévedésben van, mert „a gyerekek kezdetben nemi hovatartozás nélkül születnek (…)” (tehát majd később eldönthetik milyen neműek – a szerk.). A műsor kapcsán többen döbbenetüket fejezték ki Butler képviselőnő kijelentései kapcsán. Janice Turner, a Times újságírója például azt írta a Twitteren, hogy szerinte a Munkáspárt árnyékminiszterének kijelentései akkora sületlenségek, mintha „laposföld-hívő” lenne. A leckét azonban az a Twitter-felhasználó adta fel legjobban a progresszivitás képviselőinek, aki azt írta, hogy „furcsa módon neki mind az öt gyerekének pontosan meg tudták állapítani a nemét már a 20 hétben készült ultrahang vizsgálatokon”.
Terjedelmes cikkben mutatta be a Vice a liberálisok legújabb, legprogresszívebb társadalommérnökösködő könyvét, amelynek szerzője szerint addig nem lehet igazán feminista a világunk, amíg nem töröljük el a családokat a társadalmunkból. A  „Full Surrogacy Now” (Általános béranyaságot most) című könyv írója, Sophie Lewis azt fejti ki remekbeszabott műve elején, hogy egy csecsemő kihordása munka, ugyanis mérhetetlen sok fizikai- és érzelmi munkát (emotional labor) igényel az anyukáktól. Ezért gyakran „extrém sportként” is hivatkozik rá az írónő. Az pedig közismert tény, hogy nők családokon belüli érzelmi munkája a patriarchális elnyomás egyik legáltalánosabb megnyilvánulása. Ezt követően azzal folytatódik a könyv, hogy ha a terhességet munkának tekintjük, akkor elég, ha a jelenlegi munkakörülményekre tekintünk: „Csoda, hogy egyáltalán megengedjük a magzatoknak, hogy bennünk legyenek”. Előbbi érzéketlen megállapítására Lewis a tragikus, de ritka anyai halálozásokkal próbál magyarázatot adni. Majd hozzáteszi, hogy „ez (a családok létezése) egy társadalmi állapot, ami nem egyszerűen természetes (jelenség). Ezek a dolgok politikai és gazdasági okok miatt vannak így: mi alakítottuk őket ki”. Sőt, hozzáteszi, hogy a családok hozzák létre a kapitalizmusnak azt az infrastruktúráját, amelynek köszönhetően az öröklés útján az osztályhierarchia legtetején álló szűk réteg kezében összpontosul a legtöbb vagyon (magyarán a magántulajdon és a kapitalizmus rossz, és a kommunizmus sokkal jobb – a szerk.). Lewis szerint sokkal jobb lenne, ha megszüntetnék a családokat és nagyobb társadalmi egységekbe szerveződnénk, ugyanis szocialista utópisták falansztereibe tömörülve szerinte sokkal több szeretetet és támogatást kapna mindenki, illetve végre beköszöntene a szivárványos, csillámpónis elfogadás korszaka. Mi pedig szemlénk elolvasása után inkább javasolnánk Madách Imrétől Az ember tragédiáját, hogy megismerkedhessenek a progresszió falansztereinek világával (persze csak addig, amíg ki nem találják Madáchról is, hogy fasiszta – a szerk.).
Minden amerikainak ingyenes nemátalakító műtétet ígér elnökké választása esetén Bernie Sanders szenátor – írja a Pluralist. Az amerikai elnökválasztás kampányához létrehozott weboldalán hirdette ki a genderaktivisták számára örömteli választási programpontját a szenátor. Természetesen az ingyenes nem jelenti, hogy a műtétekhez szükséges pénz az államkasszába varázsolná magát, hanem a tervek szerint az adófizetők pénzéből finanszíroznák a beavatkozásokat, méghozzá a „Medicare for All” választási program keretein belül valósítanák meg a haladó egészségügyi lépést. A Medicare for All program nemes célja eredetileg az, hogy általánosan „ingyenessé” tegyék – adóemelésekből befolyó pénzből – az egészségügyi szolgáltatásokat az Egyesült Államokban. Sanders weboldalának LGBTQ+ egyenlőségi szekciójában azt olvashatjuk, hogy „biztosítani fogjuk az LGBTQ+ emberek átfogó egészségügyi ellátását a szolgáltatói diszkrimináció nélkül (…), ami lefedi a nemátalakító műtéteket is”. Az ingyenes nemátalakítás mellett megválasztása esetén a szenátor megszüntetné a mentális egészséggondozás körüli korlátokat és támogatná az öngyilkosságok megelőzését is. Érdemes megjegyezni, hogy a nemátalakító műtétek után sajnos köztudottan sokan lesznek öngyilkosok, az ingyenessé tételükkel pedig könnyen megeshet, hogy az öngyilkosságok száma is nőhet. Mi már csak abban reménykedünk, hogy a progresszió nem pörög annyira túl, hogy kötelezővé is tegyék a nemátalakításokat.

Bepereltek egy Wisconsin állambeli iskolakörzetet, mert a transzneműeket támogató szabályzatuk megtiltja a tanároknak, hogy elárulják a szülőknek, ha gyerekük megváltoztatja a nemi identitását – írja az Associated Press. A 14 szülőből álló pertársaság szerint az iskolakörzet gendertámogató szabályai megsértik a szülői jogaikat. A szülőket képviselő Wisconsin Institute for Law and Liberty konzervatív jogi intézet elnöke és vezető jogtanácsa elmondta, hogy „a Madison iskolakörzet által alkalmazott irányelvek megsértik a szülőket megillető alkotmányos jogokat. Az állami iskolakörzetnek nem lenne szabad, és nem is hozhat meg olyan döntéseket, amelyekre kizárólagosan a szülőknek lenne joga”. Az iskolakörzet által bevezetett genderinkluzív szabályozás célja, hogy elősegítse a gyermekek kiteljesedését a gender diverzitás terén és megzavarja a bináris nemekben (férfi-nő) hívő személyeket. Tehát ennek értelmében a gyerekek szülői engedély nélkül szabadon változtathatják meg a nemüket, a nevüket és a gendernévmásaikat is. Mi több, a jogi intézet állásfoglalása szerint az irányelvek szorgalmazzák, hogy az iskolai személyzet megtévessze a szülőket azzal, hogy előttük az anyakönyv szerinti nevén hivatkoznak a gyermekre, a nemváltoztatása titokban tartása érdekében. Ezért a kőkorszaki gondolkodású jogi intézet indoklása szerint az iskola olyan fontos információt tart vissza a gyermek nemi diszfóriájáról, amely szükséges lenne a mentális egészségének megóvása érdekében.

Elítéltek egy 19 éves walesi Asperger-szindrómás férfit, mert nem tudta eldönteni egy transznemű rendőr nemi hovatartozását, és megkérdezte, hogy férfi-e vagy nő – írja a Daily Mail. A bíróság ítélete szerint az autizmus spektrum zavarral, szorongással és depresszióval küzdő tiédzser, Declan Armstrong cselekedetével szóbeli bántalmazást követett el a transznemű rendőrrel szemben, amiért 590 fontos (kb. 237.000 forint) pénzbírságot kell fizetnie, és 12 héten keresztül tilos elhagynia otthonát éjszaka. Rhian Jackson ügyész elmondása alapján Armstrong egy barátjával sétált az utcán, és amikor elhaladt mellettük Connor Freel, transznemű férfi rendőr, kétszer is hangosan rákérdezett, hogy nő, vagy férfi-e. Az ügyész szerint Armstrong szándékos zaklatás céljával használta ezeket a bántalmazó és sértő szavakat, amellyel „megzavarta a közrendet” is. Indoklásában hozzátette ügyész, hogy mivel a rend éber őre egyedül volt az utcán, az eset után úgy érezte, hogy szíven markolta „a sebezhetőség, a szorongás és a megalázottság”. Bár Armstrong magas fokú autizmussal küzd és a védője szerint nincsenek előítéletei egy társadalmi csoporttal szemben sem, ennek ellenére a bíró elrendelte, hogy az őt sújtó pénzbírságból 200 font sérelemdíj a rendőrt illesse meg.

Az FBI bővítette a belföldi terrorista bűncselekményekről szóló meghatározását az Egyesült Államokban azzal, hogy belefoglalták az abortuszkérdésben bármilyen álláspontot képviselő erőszakos cselekményeket – írja a Pluralist. Az objektív és jogszerű módosítás bejelentését a liberálisok „bizarrnak” nevezték, ugyanis szerintük „a női önrendelkezés (abortuszpártiak) támogatói nem követnek el olyan erőszakos cselekményeket, ami után nyomozni kellene”. Sőt, hozzátették, az abortusszal kapcsolatos extrémizmusban nincs több álláspont (ti. csak is az életpárti, abortuszt ellenző konzervatívok lehetnek szélsőséges terroristák – a szerk.). „Női önrendelkezés párti terrorizmus nem létezik” – jegyezte meg a Daily Beast liberális hírportál. Ehhez képest a Pluralist egészen sok példát tudott hozni az női önrendelkezéspárti erőszakra. Például a Created Equal nevezetű abortuszellenes csoport egy 8 perces júliusi videót osztott meg, amelyben az önrendelkezéspártiak megtámadnak egy életpárti tüntetést, ahol több dolgot is megrongálnak. Egy másik, júniusban készült videón pedig egy olyan önrendelkezéspárti szószólót láthatunk, aki egy forgórúgást vitt be egy életpárti aktivistának a nézetei miatt, amely támadásért később börtönbe is zárták az „úriembert”. A cikkből az is kiderül, hogy a sosem gyűlölködő, elfogadó liberálisok a gyújtogatást is szeretik, mert egy femináci csoport Mexikóvárosban szeptemberben felgyújtott egy katolikus katedrálist, illetve Berlinben januárban felgyújtották egy életpárti újságíró autóját is.

Nembináris emberekből és nőkből állhat az amerikai kormány fele, illetve az amerikai alelnök is nembináris lehet, ha az USA bölcs választói Elisabeth Warrent szavazzák meg elnöknek – írja a Pink News. Bár Warren szenátornő jelenleg még keresi a számára megfelelő alelnököt, arra már utalt egy Twitter bejegyzésben: könnyen lehet, hogy nembináris identitású lesz a munkáját segítő személy. Ez abból derült ki, hogy a megválasztása esetén kinevezendő alelnökére tett hivatkozásoknál a nembináris személyek által használt they/them gendernévmást is használta. Ezt feltevést az is megerősíti, hogy pár héttel korábban bejelentette a haladó szenátornő, olyan kormányt és vezetői csoportot fog létrehozni, amely „tükrözi Amerika diverzitását, ez alatt azt értve, hogy a kormánypozíciók legalább felét nők és nembináris személyek töltsék be”. Tehát láthatjuk, hogy a demokrata szenátornő szerint a sikeres kormányzáshoz nem szakértelemre és eredményességre van szükség, hanem arra, hogy a végtelen társadalmi nemből a megfelelőhöz tartozzon az illető.Egy New York-i divatiskolának bocsánatot kellett kérnie rasszizmus miatt, mert egy divatbemutatójukon túl nagy műszájat, óriási műfület és  borzas szemöldököt adtak a modelljeikre – írja a Guardian. A botrány amiatt robbant ki, hogy egy afroamerikai kifutómodelljük, Amy Lefevre megtagadta az „egyértelműen rasszista” kiegészítők viselését. Lefevre elárulta a sajtónak, hogy már a divatbemutatón jelezte a fenntartásait, a rendezők azonban arra kérték, hogy bírja ki, hogy „45 másodpercig kényelmetlenül érzi magát”. Természetesen az internet népe nem tűrhette szó nélkül az ilyen fokú rasszizmust, ezért amint értesültek róla, azonnal nekikezdtek a The Fashion Institute of Technology divatiskola online zaklatásának. Mint tudjuk, a liberálisok által oly kedvelt internetes zaklatás és kirekesztés eszköze kellően hatékony, ha meg akarjuk törni az áldozatunkat. Ennek megfelelően a Fashion Institute of Technology igazgatója és a rendezvényért felelős tanár is bocsánatkérésre kényszerültek, mert élni mertek a művészi szabadságukkal.

A határtalan tolerancia jegyében a Google képfelismerő szoftvere nem fogja a képen szereplő személyek nemét megjelölni, mert „egy személy neme nem állapítható meg a kinézete alapján” – írta a Business Insider. Egész pontosan arról van szó, hogy a Google egy olyan mesterséges intelligenciát (MI) fejlesztett ki, amely felismeri képek tartalmát és kategorizálja a rajtuk található dolgokat. Így történik ez tárgyakkal, ételekkel, állatokkal, és az emberekkel is. A képeken szereplő emberek esetében azt is meghatározta az MI, hogy férfit vagy nőt érzékel-e. A Google azonban belátta, hogy a bináris nemi felosztásba vetett maradi tévhiteik tarthatatlanok, ezért eltörölték ezt a funkciót, hogy nehogy megsértsék vele a megszámlálhatatlan gender valamelyik képviselőjét. Tehát, a fejlesztői frissítések után a korábbi „nő” és „férfi” kifejezések helyett az embereket a „személy” címkével fogja listázni a Cloud Vision képfelismerő mesterséges intelligencia. Végül érdemes megjegyezni, hogy ez az eset újfent megerősíti azt a haladó teóriát, miszerint a mesterséges intelligenciák kirekesztők. A Google ugyanis már korábban is problémába keveredett a Cloud Visionnel, amikor az valamilyen rasszista tévedés folytán gorilláknak jelölte meg a sötétbőrű embereket.