Alapjogokért Központ

VILÁGFIGYELŐ #15

„Pandémia egy globalista szemüvegén át"

Jason Morgan egyetemi professzor a The American Conservative oldalon fejti ki, hogyan tudjuk megérteni a koronavírus-járvány körüli történéseket, ha egy globalista szemüvegén keresztül vizsgáljuk. A szerző felteszi a kérdést: milyen globalistának lenni? Ha megértjük, hogyan látják a világot, akkor talán sikerül megakadályoznunk a következő világjárványt vagy válságot, amelyek az ideológiájuk miatt robbannak ki, illetve súlyosbodnak. Morgan megállapítja: a világ egy globalista szemüvegén keresztül nem egy hely, csupán díszlet az ideológiájuknak.

  • A professzor a globalista embert „homo globalusnak” nevezi, és megpróbálja megállapítani az ilyen típusú személyek főbb jellemzőit. Első megjegyzése, hogy a globalisták utálják a konkrét helyeket; különösen azokat, ahová nem tudott begyűrűzni a globalizmus, annak fenntartásához mégis elengedhetetlenek. Ilyen helynek számít a szerző szerint Kína.
  • Ellentmondásos viszont, hogy ha valaki csak megemlíti, hogy az új típusú koronavírus Kínából indult, a homo globalus hiperventillálva fog tiltakozni a kijelentés ellen, mivel szerinte ezt kimondani rasszizmus. Az ő világában a globalizmus az egyetlen igazság, tehát mindenáron védi az ideológiát – mindeközben a józan ésszel való gondolkodást és a szókimondást sutba dobja, vagy legalábbis lázítással egyenértékűnek véli.
  • A homo globalus kifejezetten utálja a különböző nyelveket is, hiszen azok helyekhez, kultúrákhoz köthetőek. Annyira gyűlöli a sok eltérő nyelv koncepcióját, hogy feltalált egy újat, az eszperantót, ami azért tökéletes, mert nem köthető helyhez: globálissá válhat. Természetesen van világszerte használt nyelv, az angol, de az nem megfelelő, hiszen nem mindenkié, hanem az angolszász népeké.
  • A globalista észjárása szerint tehát a koronavírus-járvány nem köthető egy helyhez, egy nyelvhez, mivel annak a ténynek csak a sugallása is, hogy a vírus Kínából indult, amely ország nem a higiéniájáról vált híressé, nettó rasszizmus. Megalkották tehát a tökéletes, eddig egy nyelvben sem létező, univerzálisan használható elnevezést a kórokozóra: COVID-19.
  • A globalistáknak minden bizonnyal nagyon fáj a jelenleg az egész világon végig söprő járvány, na de nem (csak) az emberéletek miatt. Léket kapott az ideológiájuk, a határok nélküli világ, a világpolgár létforma, a határokon átnyúló gazdaság koncepciója. Ismét bebizonyosodhat, hogy az állampolgárai egészségét, biztonságát és életszínvonalát lokálisan, a szuverén állam tudja leghatékonyabban megvédeni.