Alapjogokért Központ

Bolond lyukból 2020/14

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy „no-go zónák” nem léteznek, azokat csak a fasiszta, soviniszta, bevándorlásellenes propaganda találta ki. Bár Franciaországban is kijárási tilalom van, tehát no-go van mindenkinek, a belügyminiszter mégis azt javasolta, hogy a hatóságok ne kényszerítsék bennmaradásra no-go-no-go zónák területén élőket, mert az ott lakók ezt rossz néven vehetik, ami akaratlanul is erőszakhoz vezethet – írja a francia Valeurs Actuelles hetilap. „Nem prioritás, hogy kikényszerítsük a zárvatartásokat bizonyos környékeken, és hogy betiltsuk a gyülekezést” – mondta Laurent Nunez belügyminiszter. A kiszivárgott konferenciahívás arról tanúskodik, hogy a francia vezetők egyetértettek abban, hogy a bevándorlók által sűrűn lakott területeken nyitva kell hagyni a boltokat a „társadalmai mediáció” érdekében. A lépés a klímaváltozás elleni harc miatt is külön dicséretet érdemel, hisz rendkívül megterhelné a bolygó ökoszisztémáját, ha több ezer autó égne a francia külvárosokban csak mert a hatóságok szükségtelenül korlátozzák a bevándorlók szabadságjogait.

Spanyolországban újra áttörni látszik a fasizmus. Pert indítottak ugyanis a liberális spanyol kormány ellen súlyos gondatlansággal elkövetett közveszélyeztetésért, mert a kormány a koronavírus-járvány ellenére arra bíztatta a polgárokat, hogy tömegesen menjenek március 8-án feminista felvonulásokra, melyeken több százezren részt is vettek. A felvonulásokon a spanyol miniszterelnök-helyettes és a miniszterelnök felesége is képviseltették magukat, hogy ezzel is több embert mozgassanak meg a nők jogaiért. Most azonban a hímsoviniszták beperelték őket, mert nekik fontosabb az egészség, meg az élet, mint a női jogok. Innen üzenjük nekik a spanyol kommunisták jelmondatát: „No pasaran!”

Kampány koronavírus idején: továbbra is csúcson pörög az amerikai közélet. Hősünk a héten Ilhan Omar, aki hálát adott Allahnak, hogy az amerikaiakat megpróbáltatások sújtják a koronavírus miatt. A probléma ezzel csupán az, hogy Ilhan Omar nem az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagja, hanem az amerikai törvényhozásé. Amikor pedig egy twitter-felhasználó számonkérte, a képviselőnő a kijelentést letagadta és tájékoztatta a blogolót arról, hogy a saría törvények szerint milyen büntetésben is kellene részesülnie: „Aki megvádol egy tiszta/szűzies nőt és nem tud négy tanút állítani, annak 80 korbácsütés jár és utasítsák el a vallomását örökre. Ők valójában a Faasiqoon-ok (hazugok, lázadók, Allahnak nem engedelmeskedők) [al-Noor 24:4]” – írta a Demokrata Párt képviselőnője a twitterezőnek. A twitterező tehát olcsón megúszta, végül is, ahogy a mondás tartja: közéjük is lövethetett volna.

Húséges olvasóink biztos tudják már, hogy a koronavírus idején a legfontosabb az összefogás. Így gondolta ezt egy San fancisco-i liberális művész is, aki az összefogás jegyében úgy ábrázolta Donald Trumpot egy street art alkotásában mintha az elnök koronavírussá alakulna át. Red Zapata szerint bár Trump nagyon szeret nyerni, most végre egy olyan vészhelyzettel találta szemben magát, amiben biztos veszít: „Olyan mintha a koronavírus átvenné az uralmat tőle. Ennek a nagyságát pedig még sokan nem látják” – tette fel kijelentésével a mester művére a koronát. Lehet, hogy inkább a koronavírust kellene indítania a demokratáknak az elnökválasztáson? Ha már Bernie úgyis kiszállt.

Az Európai Unió soha nem látott mértékű gazdaságfejlesztési mentőcsomaggal állt elő, mely hatványozottan nagyobb hatású lesz, mint anno a Marchall-terv volt. Persze csak vicceltünk. Miközben Európában tombol a koronavírus-járvány, amit egzotikus állatok elfogyasztása okozott, Brüsszelben azon törik a fejüket, hogy legalizálják a sáskák, tücskök, szöcskék és lisztkukacok emberi fogyasztásra való forgalmazását. Erről Christophe Derrien, az étkezési és takarmányozási rovartenyésztéssel foglalkozó nemzetközi platform (IPIFF) főtitkára beszélt a Guardiannek: az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) várhatóan szakvéleményben fogja megerősíteni, hogy bizonyos bogarak és kukacok emberi fogyasztásra alkalmasak. Ettől pedig azt várja IPIFF főtitkára, hogy ez egyfajta lavinát indíthat el, aminek következtében azt várják, hogy azok európai országok sem fognak tovább kukacoskodni, melyek eddig tiltották a bogarak és kukacok kereskedelmi léptékű fogyasztást. Ha meg igen, majd indít ellenük az Európai Bizottság majd valami jogi eljárás.  Az EU tehát az uborkagörbület pontos meghatározása után újból egy komoly áttörés küszöbén!

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy miért kell támogatni az illegális migránsokat a koronavírus legyőzésének érdekében, továbbá arról, hogy valójában a fehér férfiak több nemi erőszakot követnek el, mint a muszlim bűnbandák, arról is, hogy miért lepődött meg a nembináris anya, hogy kisfia transznőként akar tovább létezni, és arról is, hogy miért is nagy lehetőség a klímaaktivistáknak a koronavírus. 

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Bár Franciaország teljes területén kijárási tilalom van, a francia belügyminiszter azt javasolta, hogy a hatóságok ne kényszerítsék bennmaradásra a „no-go zónákban” élő migránsokat, mert lázadások robbanhatnának ki – írja a francia Valeurs Actuelles hetilap. „Nem prioritás, hogy kikényszerítsük a zárvatartásokat bizonyos környékeken, és hogy betiltsuk a gyülekezést” – tette hozzá Laurent Nunez belügyminiszter. Valeurs Actuelles cikkéből az is kiderül, hogy Nunez egy videokonferencián kijelentette, hogy erőszakos társadalmi engedetlenséget válthatna robbanthatna ki, ha korlátoznák azoknak a szabadságát, akikre széleskörben csak a „no-go zónák” lakóiként hivatkoznak. A kiszivárgott konferenciahívásban Nunez egyik kollégája helyben hagyta ezt a javaslatot és azzal is egyetértett, hogy ezeken a migránsok által sűrűn lakott területeken nyitva kell hagyni a boltokat a „társadalmai mediáció” elősegítés érdekében. E döntés előzménye lehet, hogy a Voice of Europe hírportál tudósítása szerint Franciaországban már több ízben összetűzésbe kerültek a kijárási tilalom szabályait megszegő migránsokkal a hatóságok.

 

Ilhan Omar, a Demokrata Párt muszlim képviselőnője hálát adott Allahnak, hogy az amerikaiakat megpróbáltatások sújtják a koronavírus miatt. Egy ezzel a kijelentéssel nem szimpatizáló Twitter-felhasználót pedig a saría törvény alapján büntetne meg – írja a konzervatív PJ Media hírportál. Az egész azzal kezdődött, hogy az Axios hírügynökség a következő gondolatokkal osztotta meg egy koronavírussal kapcsolatost hírt: „Trump azt mondja, hogy az elkövetkező két hét az Egyesült Államokban „nagyon fájdalmas” lesz és azt szeretné, ha „minden amerikai felkészülne az elkövetkező napokra”. A szomáliai származású képviselő asszony mindezt azzal kommentálta az Axiosnak, hogy „Subhanallah,” ami azt jelenti, hogy „Allah legyen áldott”. Ezt a kifejetést általában ünneplésre használják az arabok. Az esetet követően többen felszólaltak a bejegyzés ellen amire Ilhan Omar azt reagálta, nem így értette a kifejezést, illetve, hogy nem ez a valódi jelentése. Kiderült azonban, hogy a progresszív képviselő asszony ezzel csak félre akarta vezetni az arabul nem beszélő embereket, ugyanis később több arab felhasználó megcáfolta ezt az állítását. Rávilágítottak ugyanis, hogy a kifejezés valódi jelentése az előbbi és senki nem használja olyan értelemben, amivel Omar magyarázkodni próbált. Lelepleződése után végül azzal tette fel a pontot az i-re a progresszív képviselőnő, hogy egy őt kritizáló személynek a saría törvény szerinti büntetést helyezett kilátásba. „Aki megvádol egy tiszta/szűzies nőt és nem tud négy tanút állítani, annak 80 korbácsütés jár és utasítsák el a vallomását örökre. Ők valójában a Faasiqoon-ok (hazugok, lázadók, Allahnak nem engedelmeskedők) [al-Noor 24:4]” – írta a Demokrata Párt képviselőnője.

Pert indítottak a spanyol kormány ellen súlyos gondatlansággal elkövetett közveszélyeztetésért, mert a koronavírus-járvány ellenére arra bíztatták a polgárokat, hogy tömegesen menjenek március 8-án feminista felvonulásokra – írja az Okdiario spanyol liberális hírportál. A felvonulásokon a spanyol miniszterelnök-helyettes és a miniszterelnök felesége is részt vettek, hogy nagyobb tömegeket mozgassanak meg a liberális ideológia támogatásért. Ezenfelül a kormány koronavírus ügyért felelős vezető tisztviselője, Fernando Simón is megnyugtatott mindenkit, hogy nincsen veszély. „Ha a fiam azt kérdezné, hogy mehet-e, azt mondanám neki, azt tesz, amit akar” – mondta Simón a bejelentése közben. A félrevezető kormánypropagandának hála több mint 75 feminista felvonuláson többszázezer ember vett részt Spanyolországban. Így történhetett, hogy a spanyol kormány ellen indult pernek legalább 5000 sértettje van, akik megfertőződtek a feminizmust ünneplő rendezvényeken. Továbbá az sem kizárható, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy a járványnak már több mint 8000 halálos áldozata van Spanyolországban. A per végkimenetelét illetően, ha a bíróság bűnösnek találja a felvilágosult rendezvényeket támogató liberális kormányt, akkor a tisztviselők 9 és 15 év közötti szabadságvesztés büntetéssel sújthatók.

Még át sem vészeltünk egy egzotikus étel által kirobbantott világjárványt, az EU mégis várhatóan arra készül, hogy legalizálja a sáskák, tücskök, szöcskék és lisztkukacok emberi fogyasztásra való forgalmazását – értesülhettünk a Guardiantől. Erről az örömhírről Christophe Derrien, az étkezési és takarmányozási rovartenyésztéssel foglalkozó nemzetközi platform (IPIFF) főtitkára beszélt a neves brit lapnak, aki a következőket mondta: „Jó esély van, hogy zöld lámpát kapjanak ezek az elkövetkező pár hétben.” Érdemes megjegyezni, hogy olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, Belgium, Finnország és Hollandia erre már 1997 óta lehetősége nyílt az ilyen ínyencségekre vágyó embereknek. E közben vannak olyan maradi felfogású EU tagállamok, mint Franciaország, Spanyolország és Olaszország, ahol kifejezetten tiltották a bogarak és csúszómászók emberi fogyasztásra való forgalmazását. Derrien azonban most azt nyilatkozta, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) várhatóan szakvéleményben fogja megerősíteni, hogy bizonyos bogarak és kukacok emberi fogyasztásra alkalmasak. Ettől pedig azt várja IPIFF főtitkára, hogy ez egyfajta lavinát indíthat el, aminek következtében a maradibb európai országok is engedélyezni fogják a bogárak és kukacok kereskedelmi léptékű fogyasztást. „Arra számítunk, hogy ezek az engedélyezések egy áttörést jelenthetnek a szektorban, szóval meglehetősen türelmetlenül várjuk ezeket az engedélyezéseket. (…) Úgy hisszük, hogyha az első új élelmiszerek zöld lámpát kapnak az EFSA-tól, akkor az lavinát indíthat el” – mondta Christophe Derrien. Persze, felmerül a kérdés, hogy miért törekednek a világ és Európa haladói azon, hogy mindannyian sáskákat és lisztkukacokat fogyaszthassunk? A válaszért a világ klímaszorongóihoz kell fordulnunk, akik elmondják, hogy a húsfogyasztással tönkre tesszük a Föld klímáját. Így mivel a vegánizmus sokak számára nem volt elég csábító, most kitalálták, hogy hús helyett „ízeltlábúakból készült előételeket és rágcsálni valókat” kellene ennünk, vagy pedig „rovar szeleteket, vagy belőlük készült tésztákat és burgereket”.

Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselőnő azért támadja a koronavírus elleni gazdasági mentőcsomagot, mert nem nyújt pénzbeli támogatást az illegális bevándorlóknak. Szerinte az illegális migránsok több milliárd dollár adót fizetnek minden éven – értesülhettünk a Pluralisttól. A progresszív kongresszusi képviselőnő szerint egész pontosan azért igazságtalan kihagyni az illegális bevándorlókat a rendkívüli juttatásokból, mert ők az Egyesült Államok közoktatását az általuk befizetett milliárdokból finanszírozzák. „Igen, papírok nélküli emberek is fizetnek adókat. A papírok nélküli emberek több milliárd dollárt fizetnek be adók formájában minden éven. Mi a papírokkal nem rendelkező emberek adójából küldjük a gyermekeinket az állami iskolákba. (…) Tehát, azt gondolom, ha befizetsz ebbe a rendszerbe, akkor támogatnia kell ennek a rendszernek. Azonban az illegális bevándorlók nem kapnak pénzt, mert nincs társadalombiztosításuk” – mondta Ocasio-Cortez képviselőnő. A kérdés csupán annyi, hogyha a hatóságok és az adóhatóság nem tud ezeknek az illegális bevándorlóknak a kilétéről, akkor hogyan és milyen formában lennének képesek ők adót fizetni. Ha pedig illegális migránsok, akkor jogszerűen nem dolgozhatnak hatósági engedély nélkül az Egyesült Államokban, tehát feketén kapott fizetésük után mégsem adóznak.

A San Francisco-i SFGate hírportál egy kitűnő példát hozott az összefogást kovácsoló baloldali szociális érzékenységre. Egy elfogadó San francisco-i balliberális művész például az összefogás jegyében úgy ábrázolta Donald Trumpot egy street art alkotásában mintha az elnök koronavírussá alakulna át. Red Zapata szerint Trump elnök szeret nyerni, azonban a koronavírus egy olyan helyzetet teremt, amiben nem nyerhet az elnök. „Ez az első alkalom, hogy valami Trumpnál is nagyobbat láttam. Eddig Trump uralta a híreket de most olyan dolog történt, amit már nem tud lekicsinyelni, valami, amit már nem tud lebecsülni és inzultálni. Olyan mintha a koronavírus átvenné az uralmat tőle. Ennek a nagyságát pedig még (sokan) nem látják” – fejtette ki a graffiti művész. Zapata tehát örül, hogy érkezett valami, amibe reményei szerint belebukik Donald Trump.

Inger Andersen, az ENSZ környezetügyi vezetője szerint a természet „egy üzenetet küldött” az emberiségnek a koronavírus-járvánnyal és a klímaváltozással – írta a brit székhelyű Carbon Brief. „Közvetlenül össze vagyunk kapcsolódva a természettel, ha szeretjük, ha nem. Ha nem vigyázunk a természetre, akkor magunkra sem tudunk vigyázni” – mondta Andersen. Bár e megállapítás helyes azonban a koronavírussal nem hozható összefüggésbe, mert azt nem a klímaváltozás hozta létre, hanem Kína gyenge élelmiszerbiztonsága, illetve, hogy megpróbálták eltusolni az ügyet. Ennek ellenére az Egyesült Királyság Éghajlatváltozási Bizottságának (Committee on Climate Change) ügyvezetője, Chris Stark szerint a koronavírus elleni védekezés során a klímaváltozás elleni harcról sem feledkezetünk meg. A koronavírus miatti gazdaságvédelmi és munkahelyvédelmi támogatási csomagoknak pedig zöldnek kellene lenniük. Tehát Stark szerint nem a vírus elleni hatékonyvédekezés és az emberek anyagi helyzetének biztosítása a legfontosabb, hanem a klímaaktivizmust kellene előtérbe helyezni. A klímavédők továbbá úgy vélik, a járvány által létrehozott áldatlan állapotok olyan lehetőséget kínálnak nekik a hatalom átvételre, amit meg kell ragadni: „A környezetvédelmi aktivistáknak meg kellene ragadniuk ezt a történelmi pillanatot, hogy segítsenek az emberiségnek megérteni, hogy változtathatunk, változtatnunk kellene, sőt kötelező a szokásainkat megváltoztatni, az életvitelünket és a fogyasztási szokásainkat is” – olvashatjuk a klímaaktivisták forradalmi felhívását.

A muszlim erőszakoló bandák nem valós problémák, mert vannak fehér erőszakolók is

A balliberális sajtónak mára már egyik főtémájává vált a fehérbőrű emberek elleni gyűlöletkeltés. A Metro, az Egyesült Királyság piacvezető nyomtatott lapjában megjelent cikk szerint, a muszlim bevándorlóknál a fehérek több szexuális bűncselekményt követnek el. Faima Bakar, a bangladesi származású újságírónő bár azzal kezdi cikkét, hogy nem állnak rendelkezésre megfelelő statisztikai adatok témájához, szerinte mégis „A szexuális bűncselekmények elkövetői többnyire fehér férfiak – nincs muszlim csoportos nemi erőszakolási probléma”. Az elégtelennek titulált adatok alapján ugyanakkor minden az újságírónő által talált kriminológiai statisztikában több a fehér férfi elkövető. Mindez azért lehetséges, mert az Egyesült Királyság népességében arányaiban több a fehérbőrű ember, így nem nehéz a statisztikában többségben szerepelnie ennek a népcsoportnak. Állításait annak ellenére fenntartja, hogy az elmúlt 2 évben kiderült, hogy, a hatóságok maguk vallották be, hogy a politikai korrektség jegyében manipulálták a statisztikák eredményeit, ugyanis a brit rendőrség nem akarta, hogy rasszista feszültséget keltsenek a muszlim és ázsiai erőszakoló bandák bűncselekményeinek megsokasodása.

A seattle-i rendőrkapitány nyomatékosan kéri Washington állam progresszív polgárait, hogy a koronavírus-járvány ellenére jelentsenek be minden gyűlölet-bűncselekmény gyanús esetet a segélyhívó számon – írja a Reason libertariánus havilap. „Washington államban nincs helye a gyűlöletnek. Szolidaritása kifejezéseként Lori Matsukawa is csatlakozott hozzám, hogy mindenkit emlékeztessen arra, hogy a gyűlöletnek nincs helye a közösségünkben” – mondta Carmen Best, a seattle-i rendőrfőnök. Lori Matsukawa egy helyi újságíró, aki a rendőrfőnök bejelentése kapcsán egy közérdekű közleményt is felolvasott. „Mindannyian együtt próbáljuk leküzdeni a COVID-19 által okozott egészségügyi krízist. Ezért, ha gyűlölet-bűncselekmény áldozata lenne, vagy gyűlölet alapú zaklatás érné, kérjük, hívja a 911-et” – egészítette ki Best rendőrfőnök szavait az újságírónő. A rendőrkapitányság egyik vezető tisztje pedig arra kért mindenkit, „akkor is tegyen bejelentést, ha nem biztos, hogy bűncselekmény történt”.

Hosszadalmas véleménycikkben bizonygatja a Yahoo életstílus rovata, hogy mennyire nincs összefüggés az LMBT szülők és gyermekeik transzneműsége között. Az irományban Amber Leventry esetét követhetjük végig, aki a SheKnows, gyermeknevelési- és nőknek szóló életstílus tartalmakkal szolgáló portál nembináris újságírója. A cikkben azt olvashatjuk, hogy bár Leventry nembinárisként azonosítja nemi hovatartozását annak semmi köze sincs ahhoz, hogy kisfia transznő lesz. Ugyanis állítása szerint egyáltalán nem törekedett arra, hogy gendersemleges személlyé nevelje transzlányát. „Meghallottam, amint valaki megkérdezi egy terhes személytől, hogy tudja-e milyen mi lesz gyermeke (neme), vagy meglepetés lesz-e. – Egy gyerek lesz gondoltam. A terhesség gyermeket eredményez. (…) Egyébként is miért számítana ez, hiszen most már tanulmányok bizonyítják, hogy nemi alapon nincs jelentős eltérés agyunk között. Az számít, hogyan neveljük a gyerekeket, ez határozza meg a viselkedésüket és a magukkal szembeni elvárásokat. Majd azzal folytatódott a megneszelt párbeszéd, hogy egy fiúval természetesen könnyebb. – De nektek már megvannak a lányos dolgok. – Lányos dolgok? Uhh. A dolgoknak nincs nemük, és a használóik nemét sem befolyásolják, vagy határozzák meg. – Keresztbe teszem az ujjaimat értetek! – Nyugodtan tedd csak keresztbe! De biztosítalak arról, hogy nem fogod tudni a gyermeked nemét, amíg ők maguk meg nem erősítik, vagy el nem utasítják azt a nemet, amit születésükkor megjelöltek (az anyakönyvi kivonatban).” Tehát a nembináris újságíró szerint a heteronormatív valóság (vagyis az egészséges, nemi diszfóriától megkímélt emberek valósága – a szerk.) csak egy kitalált norma. Most pedig látszólag teljes rácsodálkozással áll az előtt, hogy kisfia – aki ilyen ideológiai környezetben nevelkedik – óvodás korára úgy döntött, transznőként szeretné élni további életét.