Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/17

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy Hollywoodot minden iparágnál jobban sújtja a koronavírus-járvány, ugyanis idén 20 feminista film premierjét kellett elhalasztaniuk. A Los Angeles-i liberálisokat azonban nem olyan fából faragták, akik elcsüggednének ettől. Olyan új Star Wars sorozat érkezik ugyanis, melyben végre nők lesznek a főszereplők. A Leslye Headland által írt történet vélhetően végre kellően haladó szellemű lesz, ugyanis a Star Wars messzi-messzi galaxisa eddig sajnos nem bővelkedett erős női karakterekben. A IV-VI. részek egyik főszereplője Leia hercegnő volt, aki az ellenállás vezéralakjaként jelent meg, míg az első három részé Padme, aki a szenátusban az egyik legerősebb személyiség volt, addig az utolsó trilógia pedig egyenesen női főszereplőt kapott Rey személyében. Na, de sebaj, itt az ideje, hogy végre valóban a nők dominálják a SW-t és erre megtalálták a megfelelő embert. Leslye Headland ugyanis korábban egy videóban finoman felháborodott a hollywoodi fehér színésznőkön: Headland nem volt elégedett a nőkért való fellépésükkel, ezért elegánsan kérte hathatósabb közreműködésüket: „Nektek beszélek k***ák” – próbálta mondandóját nyomatékosabbá tenni a hölgy. Headland személyében továbbá nem csak egy elkötelezett feministát ismerhetünk meg, hanem az alkotó arra is odafigyel, hogy stábja megfelelően diverz legyen. Előszeretettel alkalmaz például sötétbőrű írókat, odafigyel arra is, hogy a színészei közt legyenek kellő számban ázsiaiak és LMBTQ személyiségek is. Éppen ezért reménykedhetünk abban, hogy a Star Wars karakterei között végre megjelenhetnek a homoszexuális jedik, Baby Yodáról pedig hátha kiderül, hogy a faja nembináris, míg a huthokról végre feltárulhatna, hogy valójában hímnősek.

A régi dolgok új megközelítése azonban ma már nem scifi. Az USA-ban végre újraírják az amerikai szabadságharc történetét is: az Amerikai Repertoárszínház ugyanis olyan művészeket keres társulatába, akikkel színpadra vinnének egy kizárólag feminista, nembináris, transz, genderqueer színjátszókkal feldolgozott függetlenségi háborús darabot. A feldolgozásra kerülő mű a Sherman Edwards és Peter Stone által írt 1776 című musical lesz. A Pink News tájékoztatásából továbbá azt is megtudhatjuk, hogy „a felfrissített újra-elbeszélés arra törekszik, hogy kortárs módon gondolja újra az alapító atyákat.” A történelmet újrafogalmazó darabban John Adamst és Bejnamin Franklint két fekete színésznő fogja megjeleníteni a színpadon, Edward Rutledge szerepében pedig egy ázsiai színésznőt láthatunk majd. Nem rossz kísérlet, azonban sokkal nagyobbat ütne a ciszhetero-fasisztákon, ha a Mel Gibson főszereplésével készült Hazafit gondolták volna újra a független művészek, de nem elégedetlenkedünk, a darab így is biztosan nagyot fog szólni.

Az USA történetének legdiverzebb bírósága állt össze Washington államban, miután egy ázsiai-amerikai, latinó, leszbikus nő és egy zsidó, indián nő mellé kineveztek egy leszbikus, afrikai migrációs hátterű mozgáskorlátozott bírónőt is. A State amerikai lap szerint „Trump eddigi elnöksége egy katasztrófa volt a bírósági diverzitás számára.” Az Orangeman regnálása alatt kinevezett bírák többségét heteroszexuális, fehér férfiak alkotják, akik szinte egytől egyig gazdag vállalati jogászok voltak korábban. „Más szóval a Trump-bírák nem szeretik azt az országot, amelyet szolgálják” – fogalmaz szókimondóan a lap. Ennek azonban most vége, a demokrata kormányzók ugyanis példátlan mértékben diverzifikálják a bíróságaikat. A fehér felsőbbrendűség ellenpontozása miatt lehet, hogy a trinidadi migráns, mozgássérült, fekete, leszbikus Grace Helen Whitenert nevezték ki Washington állam legfelsőbb bíróságának bírónőjévé. A frissen beiktatott Whitenert a zsidó származású, indián Raquel Montoya-Lewis bírónő – aki korábban törzsi bíróságokon dolgozott – valamint az ázsiai-amerikai, latinó, leszbikus Mary Yu – aki hivatalossá tette az állam első azonos nemű házasságát – mellett foglal majd helyet. „Washington állam bírói székeiben korlátozott számú színesbőrű bíró ül. Ez nem tükrözi azt a népességet, amit szolgálunk.” – fogalmazott Grace Helen Whitener. Szemet gyönyörködtető, hogy az amerikai demokraták Trumppal szemben mennyire odafigyelnek a sokszínűségre.  Újabb példa mindez arra, hogy a még mindig sárban fetrengő Magyarországgal szemben a fejlett nyugaton a felelős posztokra ideológiától, faji hovatartozásról és származásról függetlenül kerülnek szakértők.

Sajnálatos módon a nők helyzete nem mindenhol áll olyan rózsásan, mint Washington állam bíróságain. Kiderült ugyanis, hogy a feminista férfiak mégsem annyira feministák, vagyis rosszul értelmezik a feminizmust. A megállapításra a frissen Brooklynba költözött, 25 éves Violett története nyújthat betekintést. Violett prostituáltként keresi a kenyerét, liberális barátai pedig támogatják karrierválasztásában. Szerintük ugyanis egy nő szabadon dönthet a testéről, ezért, ha úgy kívánja pénzért is árulhatja magát. A problémák akkor adódtak, amikor Violett felkínálta magát ismerősei számára, ráadásul kedvezményes áron, azonban ennek ellenére sem volt olyan, aki igénybe akarta volna venni szolgáltatásait. A kéjhölgy értetlenül állt az eset előtt, de a MEL újságírója megfejtette a talányt: „ezek a srácok támogatják a szexuális munka dekriminalizálását, mert feministák, ugyanakkor azért nem fizetnek a szexért, mert feministák.” Vagyis, ezek a feminista férfiak nem értik a feminizmus lényegét, ugyanis amikor megkérdezték őket, hogy miért is nem hajlandóak fizetni a szexuális szolgáltatásokért, olyan válaszok születtek, mint például, hogy „édesanyám arra tanított, hogy a nőket tisztelni kell”. Rossz válasz. A helyes válasz ugyanis az, hogy egy nőt éppen azzal tisztelnének meg, ha szépen perkálnának, ezzel is támogatva a prostituált munkásságát. Feministák vagy sem, a régi mondás sajnos továbbra is érvényes: a férfiak disznók.

Hőseink a héten a brit rendőrök. Újra lecsapott ugyanis Angliában a rémületkeltő levonós terrorakcióiról híres szélsőjobboldali matrica-maffia. Ezúttal azonban arról a megnyugtató hírről tudósít a BBC, hogy a két elkövetőt súlyos gyűlölet-bűncselekmény vádjával már le is tartóztatták. A bűnelkövetők által kiragasztott matricák ugyanis nem voltak politikailag korrekt véleménynyilvánítások. A megátalkodott fiatalok olyan feliratokkal ellátott ragaszokat helyeztek ki Sheffieldben, mint a „sörözők zárva, határok nyitva” és „nyitott határok, vírus zűrzavar”. A hatósági intézkedést Ben Miskell helyi tanácsos is örvendetesnek ítélte, szerinte a levonók „egészen undorítóak, ugyanis a koronavírust használják fel a gyűlölet és rasszizmus terjesztésére”. Ezek a mai fiatalok: csak a rasszizmus, meg az ivás, ahelyett, hogy csöndben a négyfal között matricáznának, mint anno a ’68-asok.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy hogyan csapott le a Szent György-napot ünneplő britekre a Facebook, arról is, hogy London polgármestere szerint miért érinti jobban a migrációs hátterű embereket a koronavírus és arról is, hogy hogyan váltak visszaesővé a koronavírus miatt kiengedett rabok.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Újabb liberális ellentmondás lepleződött le, ezúttal a MEL Magazine egy oknyomozó cikkében tárta fel, hogy a felvilágosult vadfeminista férfiak egyszerre támogatják és ítélik el a női prostitúciót. A megállapításra a frissen Brooklynba költözött, 25 éves Violett történetén keresztül jutott az életstílus és kulturális magazin. Violett prostituáltként keresi a kenyerét, liberális barátai pedig támogatják karrierválasztásában, ugyanis szerintük egy nő szabadon dönthet a testéről, ezért ha úgy kívánja pénzért árulhatja is magát. Ez a megállapítás persze nem csak Violettre és baráti körére igaz, hanem általában a mai felvilágosult, vadfeministákra is, akik erősen kampányolnak a „my body my choice” (én testem, én döntésem) szlogen zászlója alatt. Violettet azonban nagy meglepetés érte, mikor ismerőseinek kedvezményes ajánlatott tett, ugyanis senki akarta igénybe venni szolgáltatásait. Csalódottsága és meglepettsége nem hagyta nyugodni, így a közösségi médiában tette fel a kérdést, hogy mi lehet ennek az oka. A Violettnek adott válaszokat látva pedig arra jutott a MEL újságírója, hogy „ezek a srácok támogatják a szexuális munka dekriminalizálását, mert feministák, ugyanakkor azért nem fizetnek a szexért, mert feministák.” Ezek után arra megállapításra jut a cikkírója, hogy e fiatalembereknek nem értik a feminizmust. Ugyanis a válaszok között olyanokat olvashatunk, hogy „édesanyám arra tanított, hogy a nőket tisztelni kell” ezért nem veszik igénybe prostituáltak szolgáltatásait. A magazin újságírója szerint azonban a nőket azzal tisztelnék, ha „megfizetnék őket az általuk végzett munkáért”. Tehát a modern, liberális felfogás szerint a prostitúció, és a szexuális szolgáltatások igénybevétele etikus, sőt nőpárti cselekedet. A nők erkölcseinek és érzéseinek tisztelete pedig sértő és fasiszta hozzáállás a nőkkel szemben.

Tömegével tiltotta le azokat az angolokat a Facebook, akik a közösségi médiaoldalon is megünnepelték a nemzeti hovatartozásukat Szent György napján – írja a Sun. Angliában nemzeti ünnep április 23-a, Szent György napja. Ilyenkor utcai felvonulásokon vesznek részt az ünneplők, akik Anglia zászlaját (fehér alapon piros kereszt) és „büszke vagyok, hogy angol vagyok” feliratú zászlókat lobogtatnak. Ebben az évben a járványhelyzet miatt azonban erre nem volt lehetőség, így az angolok elsősorban a közösségi médiaoldalakon fejezték ki a nemzeti büszkeségüket. Így tettek azok a Facebook-felhasználók is, akiket azért tiltottak le, mert olyan képeket osztottak meg, amelyeken Anglia zászlója és a „büszke vagyok, hogy angol vagyok” felirat látható. „ÉDESANYÁM kapott egy e-mailt, amiben letiltották, és azt mondták rá, hogy rasszista azért, mert megosztott egy képet… Szent György-napon” – panaszolta a történtek után az egyik érintett gyermeke. A zászlós képeket megosztók ugyanis azt az üzenetet kapták a közösségi média platformszolgáltatótól, hogy bejegyzésük szembe megy a Facebook „veszélyes személyekkel és szervezetekkel kapcsolatos közösségi szabályaival”. Az eset után többen is felháborodásukat fejezték ki és panaszt tettek a Facebooknál. A közösség médiaoldal két nappal később elnézést kért, és biztosította felhasználókat, hogy a két napos tiltás utána visszaállítják a fiókjaikat. A Facebook szóvivője azonban nem tudta megerősíteni, hogy emberi hiba, vagy az algoritmusnak valamilyen téves működése miatt tiltották-e le az ünneplő angolok.Sadiq Khan, London migrációs hátterű polgármestere bejelentésével véletlenül leleplezte azt a baloldali narratívát miszerint több színesbőrű ember hal meg koronavírusban. A Guardian által publikált közleményéből ugyanis kiderül, hogy jelenleg nincs olyan nyilvános statisztikai adat, amely ilyen összefüggést mutatna ki a járvány áldozatait illetően. A pakisztáni származású polgármester arra szólította fel az Egyesült Királyság kormányát, hogy gyűjtsék össze az ezzel kapcsolatos adatokat és tegyék nyilvánossá, hogy kezelni lehessen a baloldal által feltételezett „igazságtalanságot.” Tehát semmilyen jelenlegi adat nem támasztja alá a liberálisok a korona-rasszizmussal kapcsolatos propagandáját. Sőt, a legfrissebb adatok szerint ennek az ellenkezője lehet igaz, ugyanis a fertőzött, súlyos betegeknek csak az egyharmada tartozik valamilyen kisebbséghez. Ennek ellenére Khan olyan „egészségügyi és szociogazdasági egyenlőtlenségeket” vizionál, amelyekért az Egyesült Királyságban uralkodó „diszkriminációs korlátok és a rendszerszintű rasszizmus” felelős. A polgármester abban látja a probléma gyökerét, hogy az országban élő bevándorlók túlnyomó többsége képzettség hiányában alacsony képesítést igénylő, alulfizetett állásokban dolgoznak. Tehát a pakisztáni származású polgármester azt a liberális propagandát is megcáfolta miszerint, az Európába érkező migránsok kiemelten hasznos tagjai lehetnek majd társadalmunknak magas képzettségük miatt. Ennek ellenére szerinte a jelenlegi helyzet „egy figyelemfelhívás az ország számára és katalizátora egy kiterjedt és alapvető változtatásnak.” Épphogy csak azt nem írja le, hogy valamiféle gazdagodási és tudományos állás kvótákat kellene bevezetni, hogy az alacsony képzettségű migránsok is végre meggazdagodjanak.

A magántanulás a fehér felsőbbrendűség eszköze, veszélyezteti a gyermekek jogait, és kifacsarja a demokratikus társadalmat – írja a Harvad Magazine-ban megjelent esszéjében Elizabeth Bartholet, az egyetem jogi karának professzora. A Harvard Egyetem egy magántanulással kapcsolatos csúcstalálkozónak ad otthon július második felében, aminek célkitűzése várhatóan nem a magántanulói státusz támogatása lesz. Ehelyett arról fog értekezni Amerika liberális értelmisége, hogy ez az oktatási forma egy időzített bomba. Elizabeth Bartholet professzor azok ellen folytat harcot, akik a közoktatás helyett otthon oldanák meg a gyermekük oktatását. Ugyanis a professzor úgy gondolja, hogy a jelenlegi magántanuló generáció a rasszizmus, szexizmus és az elszigetelődés táptalaja. „Sokan pontosan azért tanítják otthon gyermekeiket, hogy elszigeteljék őket a közoktatásban megismerhető gondolatoktól, értékektől és a demokráciánktól. Sokan támogatják a faji szegregációt és a női alárendeltséget. Sokan megkérdőjelezik a tudományt. Sokan határozottan meg akarják óvni a gyermekeiket attól, hogy olyan nézeteknek legyenek kitéve, amik a jövőbeli életükkel kapcsolatos önálló döntésképességet tennék lehetővé” – fogalmaz a professzornő. Később azt is hozzáfűzi esszéjében, hogy „az ilyen családok többsége konzervatív keresztény értékeket vall” és az ilyen „rendkívül vallásos családok (…) a fehér felsőbbrendűséget támogatják.” Magyarán a Bartholet asszony a poszt-modern felvilágosodás papnőjeként lép színre és az oktatási szabadság ellen kampányol. A megkérdőjelezhetetlen ”tudományok” érdekében pedig egészen odáig elmenne, hogy megszüntetné a magántanulói státuszt.

Washington államnak van a legdiverzebb legfelsőbb bírósága, miután egy ázsiai-amerikai, latinó, leszbikus bírónő és egy zsidó, indián bírónő mellé végre kineveztek egy leszbikus, afrikai migráns bírónőt is – tájékoztat az örömhírről a Slate. A politikai online magazin szerint „Trump eddigi elnöksége egy katasztrófa volt a bírósági diverzitás számára.” Ugyanis az elnöksége alatt kinevezett bírók többségét heteroszexuális, fehér férfiak alkotják, akik gazdag vállalati jogászok voltak. „Más szóval a Trump-bírók nem szeretik azt az országot, amelyet szolgálnak” – olvashatjuk Mark Joseph Stern függetlenobjektív okfejtését. A jogi szakújságíró szerint azonban nem kell pánikba esnünk, mert a demokrata kormányzók példátlan mértékben diverzifikálják a bíróságaikat. Szerinte ezen áldásos tevékenységnek köszönhető, hogy a trinidadi migráns, mozgássérült, fekete, leszbikus Grace Helen Whitenert Washington állam legfelsőbb bíróságának bírónőjévé nevezték ki. Így egy újabb taggal bővült azon diverz kvótabírók listája. E kvótabírók között foglal helyet a zsidószármazású, indián Raquel Montoya-Lewis bírónő is, aki korábban törzsi bíróságokon dolgozott. A társaságot pedig tovább színesíti az ázsiai-amerikai, latinó, leszbikus Mary Yu is, aki hivatalossá tette az állam első azonos nemű házasságát. A frissen kinevezett Whitener bírónő pedig azért fontos tagja az állami legfelsőbb bíróságnak, mert szókimondó szószólója a bírósági diverzitásnak. „Washington állam bírói székeiben korlátozott számú színesbőrű bíró ül. Ez nem tükrözi azt a népességet, amit szolgálunk. A bírósági rendszerűnk egyik alapköve a hitelesség és a bizalom, amit a közösségeinkkel szemben ki kell építenünk. A bírósági tisztviselői tevékenységünk hitelességének és megbízhatóságának növelése érdekében pedig rendkívül fontos, hogy olyan bíróságunk legyen, ami tükrözi azt a közösséget, amelyet szolgál” – részletezte Grace Helen Whitener. Ezzel egybecsengően Yu bírónő azt mondta 2016-ban, hogy „minél inkább tükrözzük az általunk szolgált közösséget, annál nagyobb hitelességet sugalmaz, amit csinálunk.” Érdekes, de jogállamiság, jogbiztonság, igazságosság és a tisztes eljárás definícióiban mégsem szerepel ilyen, sőt bírói pályaalkalmassági vizsgálatnak se volt része soha a faji, nemi, vagy szexualitás alapján való diszkrimináció. Mindenestre sajátos elképzelés, hogy az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat a diszkrimináció növeli legjobban.A brit matrica-maffia rémületkeltő levonós terrorakcióiról korábbi szemléinkben már többször beszámoltunk. Ezúttal azonban arról a megnyugtató hírről tudósít a BBC, hogy két elkövetőt letartóztattak súlyos gyűlölet-bűncselekményekért, mert az általuk kiragasztott matricák nem voltak politikailag korrekt politikai véleménynyilvánítások. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 20 és egy 22 éves fiatalembert fogtak el közrend elleni bűncselekmény minősítettének vádjával. Azért volt szükség hatósági fellépésre, mert „sörözők zárva, határok nyitva” és „nyitott határok, vírus fejetlenség” feliratú matricákat ragasztottak ki Sheffield város több pontján. A hatósági intézkedésekkel többen egyetértettek, köztük Ben Miskell helyi tanácsos is, aki szerint a levonók „teljesen undorítóak, és egy olyan időben jelentek meg, amikor a diverz közösségük a vírus elleni küzdelemmel van elfoglalva.” Tehát a nyugati liberális demokráciák csúcsa, amikor liberális intézkedések bírálata miatt letartóztathatnak. Külön érdekes, hogy az eset óta több mint egy hét telt el és továbbra sem halljuk a jogvédőket, ahogy a sötét diktatúra eljövetelétől rettegnének, illetve a véleménynyilvánítási szabadságának védelme mellett sem tűntet egy függetlenobjektív civil szervezet sem. Ugyanis nem történt más, mint politikai véleménynyilvánítás, egész pontosan a liberális migrációs politika és a –járványkezeléssel szembeni bírálatok.

A hollywoodi filmipar liberális felvilágosodása elérte a Star Wars univerzumát is, ugyanis a Variety exkluzív híradása szerint egy teljesen új nőközpontú Star Wars sorozatot készít a Disney Plus. A Leslye Headland által írt történet elsősorban női karakterek körül fog forogni. Az életstílus és kulturális lap információit megerősítette a Disney, majd hozzátették, hogy az új „sorozat egy nők által meghatározott, akció-thriller lesz, harcművészeti elemekkel.” Ezenfelül a Cosmic Book News képregény- és film hírportál azzal a megnyugtató információval szolgál a rajongóknak, hogy az írónő remélhetőleg kellő komolysággal fogja venni a liberális propaganda célok megvalósítását. Ugyanis egy olyan 2019 májusában közzétett videóra bukkantak a Variety Twitter-oldalán, amelyben Headland a hollywoodi fehér nőkkel kapcsolatban háborog, hogy ki kell állniuk feminizmus mellett. „(…) Nektek beszélek kurvák” – hallhatjuk a videóban Headland szociálisan érzékeny liberális hívószavát. A későbbiekben pedig azt fejtegeti Headland, hogy mennyire fontos számára, hogy stábja diverz legyen, például szereti a sötétbőrű írókat, illetve, hogy adott szerepet játszó színészeknek ázsiainak kell lenniük vagy LMBTQ identitásúnak. E korábbi felvétel és a Disney által megerősített információk alapján tehát már most borítékolható, hogy a Star Wars arcátlan politikai propaganda által eddig érintetlen univerzuma is kap egy dózis liberális kezelést.Az Amerikai Repertoárszínház (ART) művészeket keres a társulatába, hogy színpadra vihessék a legújabb kizárólag feminista, nembináris, transz, genderqueer színészekkel feldolgozott függetlenségi háborús darabjukat. A feldolgozásra kerülő darab Sherman Edwards és Peter Stone által írt 1776 című musical. Felmerülhet a kérdés, hogy az feminista, LMBTQ társulatból kik fogják vállalni azoknak az elnyomó patriarchátust kiszolgáló, rasszista, ciszhetero, fehér férfiak szerepét, akiknek köszönhető volt az Egyesült Államok függetlenségének kihirdetése? E kérdés azonban csak költői, mert a Pink News tájékoztatásából megtudhatjuk, hogy „a felfrissített újra-elbeszélés arra törekszik, hogy kortárs módon gondolja újra az alapító atyákat.” Így faji és szexuális diverzitást megtestesítő társulat minden előadás alkalmával megszabadíthatja az USA-t a fehér, ciszhetero férfiak uralmától. Ugyanis a történelmet újraíró darabban John Adams és Bejnamin Franklin két fekete színésznő fogja megjeleníteni a színpadon, nevezetesen Crystal Lucas-Perry és Patrena Murray. Edward Rutledge szerepében pedig Sara Porkalob ázsiai színésznőt láthatjuk majd. Így ha a való életben nem is, de az esti előadások során minden alkalommal megmenthetik a nyugati társadalmat a toxikus férfi elnyomástól.

Korábbi szemlénkben beszámoltunk arról, hogy az Egyesült Államok demokrata vezetésű államaiban a koronavírus elleni védekezésre hivatkozva több ezer elítélt bűnözőt szabadon engedtek a börtönökből. Ennek kapcsán többen aggodalmukat fejezték ki, hogy a bűnözők szabadon engedésével ellenkező hatást érnek el a járványkezelésben, és közben a közbiztonság is elképesztő iramban fog romolni. Így történt ez Floridában is, ahol az egyik elítéltet már a szabadlábra helyezését követő második napon újra letartóztattak, mert lelőtt egy férfit. A New York Post beszámolója szerint New Yorkban már legalább 50 rabot kellett újra börtönbe zárni a haladó járványkezelési intézkedés miatt szabadon engedett 1500 elítéltből. Az újra bebörtönzöttek között említésre méltó az a férfi, akit eredetileg azért csuktak le, mert felgyújtotta a barátnője bejárati ajtaját, majd mikor bejutott az otthonába fojtogatni kezdte párja édesanyját. A korai szabadlábra helyezése után pedig az volt az első dolga, hogy volt barátnője családjának kiirtásával fenyegetőzzön. Egy másik elítéltet azért tartóztattak le eredetileg, mert megtámadta a város hajléktalan szolgálatának egyik tisztjét. Szabadon engedését követően pedig ugyanezért a bűncselekményért kellett újra letartóztatni. Egy korábban lopásért elítélt bűnözőt pedig azért kellett a korai szabadon bocsájtása után három héttel újra börtönbe zárni, mert 9000 dollár (majdnem 3 millió forint) értékben követett el rablást. Ennek ellenére a bűnelkövetők jogaiért aggódó jogvédő szervezetek további szabadon engedéseket követelnek. A Jogsegély Társaság (The Legal Aid Society) és a Bronxi Védők (The Bronx Defenders) jelenleg is indítványokban kérelmezik további elítéltek szabadon engedését a szabálykövető lakosság biztonságával mit sem törődve.

Múlt heti szemlénkben arról számoltunk be, hogy a Sony kiadásában készülő „The Last of Us 2” videojáték egy jó adag homoszexuális érzékenyítés és feminista propagandával örvendeztetheti meg a játékosokat. Az ausztrál szórakoztatóipari és pop-kulturális hírekkel foglalkozó Sausage Roll hírportál pedig arról számol be, hogy az HBO által készülő The Last of Us tévésorozata sem marad mentes a liberális propagandától. Az ausztrál hírportált egy névtelen belső forrás kereste meg azzal az információval, hogy a sorozat politikailag megosztó témákra fog koncentrálni, mint például az „nemi erőszak kultúrája” (rape culture) és a klímaváltozás. Bár a Last of Us jelenleg még csak a gyártás előtti előkészítő fázisban van, a szórakoztatóipari hírportál gyártás közeli forrása elárulta, hogy a „történet középpontjában túlnyomórészt nők fognak állni.” Továbbá, hogy a történet főszereplője Ellie lesz: „Ellie-hez csatlakozni fog első barátnője Riley, illetve, Tess, Marlene és Maria is” – tájékoztatott a névtelen forrás. Továbbá azt is megtudhattuk, hogy a férfiak kollektívan az főgonosz szerepét fogják betölteni.