Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/19

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a férfiak alapvetően azért vannak a világon, hogy megkeserítsék a nők életét. Az ember azt hihetné, hogy a nők legalább az álmaikban védve vannak az elnyomástól, csakhogy a sátáni hímneműek nem hagyják őket aludni. A nők ugyanis évi 45 nappal kevesebbet tudnak aludni, ennek pedig nem a nemi eltérések az okai, hanem az, hogy a férfiak horkolnak. A nők csaknem negyede szenved ettől. Ennél is rosszabb, hogy a nők a szépítő alvás elmaradása miatt csúnyának érzik magukat. A nemek közti alvási szakadék csökkenésére az „alvási válás” a megoldás, tehát a férfiak aludjanak a kanapén, horkoljanak ott.

A férfiak rémtetteire azonban létezik megbocsátás. Így gondolta ezt a New York Times szerzője, Linda Hirshman is, aki szerint bár egyre inkább igazoltnak látszanak a Joe Bidennel szembeni szexuális zaklatási vádak, befogott orral is rá kell szavazni. „Növesszenek tököt, és fogadják el a haszonelvű alkut” – fogalmazott a hölgy. A feminista filozófiaprofesszornak természetesen igaza van, ugyanis teljesen mindegy, hogy Biden zaklatott-e nőket és vonzódik-e a gyerekekhez, mivel, ha a nagy egészet nézzük, akkor egészen biztos, hogy egy demokrata elnök jobban elősegíti majd a liber… a nők helyzetét, mint a gonosz Orangeman.

A New York Times egy másik cikkében arra is rávilágít, tévesen gondoljuk, hogy a futás a feketék sportja, ugyanis a feketéket a fehérek kirekesztik ebből a sportból. Natalia Mehlman Petrzela szerint a feketéknek futás közben ugyanis mindig rettegniük kell. Míg a privilegizált fehérek jó környékeken és pompás kis kertvárosokban futkosnak, addig a feketék általában rosszabb városrészekben élnek, és ezért folyamatosan veszélynek vannak kitéve. Ha pedig ez még nem lenne elég, ott van még a rasszista rendőrség is, mely rendszeresen igazoltat futó feketéket azzal a teljesen alaptalan gyanúval, mintha bűnelkövetést követően futnának.

A rasszista rendőrség természetesen nem csak a fekete futókat üldözi alaptalanul. A New York-i rendfenntartók 40 embert tartóztattak le, akik megszegték a kijárási tilalmat, a 40 emberből pedig 35 elkövető volt afroamerikai, 4 latin-amerikai és 1 fehér. Fasiszta olvasóink ebből azt a téves következtetést vonhatják le, hogy a feketék és a latinók kevésbé szabálykövetőek, mint a fehérek. Ezzel szemben a tény az, hogy a rendőrség rasszista. Bill de Blasio, New York polgármestere a Guardian tényfeltáró cikke után sietett is kijelenteni, hogy nagyobb hangsúlyt kell a diverzitásra fektetni – nagyon helyesen.

Hősünk a héten az a brit anyuka, aki szerint kisfia számára valódi „mentális egészségápolás,” hogy homoszexuális performanszok keretében nőnek öltözhet. A kedves mama kisfia kétéves kora óta néz drag queen versenyeket, ahol a homoszexuális férfiak nőnek öltözve versenyeznek. Teljesen meglepő módon ezért az ötéves kisfiú maga is pucckirálynő szeretne lenni, anyja pedig bátorítja ebben. A kissrác Denverben már fel is lépett egyszer egy drag queen versenyen Salt Qween néven. A szervezők annyira el voltak olvadva, hogy a versenyek állandó szereplőjének is felkérték. „Szerintem a pucckirálynőség olyan, mint egy védelmező páncél, ami megvédi a gyermekeket, miközben felfedezik a társadalmi nemüket. Őszintén azt gondolom, hogy ez mentális egészségápolás Mill számára.” – fogalmazott édesanyja, továbbá hozzátette, hogy nem érti a vádakat, miszerint ő befolyásolta vonlna fiát, hogy rajongjon a homoszexuális performanszokért. Ez ám a bátorság, reméljük, hogy a kisfiút hamarosan a budapesti Pride-on is köszönthetjük!

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy San Antonioban a demokraták betiltották, hogy a koronavírust „kínai vírusnak” lehessen nevezni. Továbbá arról is, hogy miért a véleménynyilvánítás szabadsága arról beszélni, hogy Boris Johnson kár, hogy nem halt bele a koronavírus-fertőzésbe, illetve arról is, hogy ha munkanélküli ápoló vagy, akkor megúszhatod a késelést, az nem számít családon belüli erőszaknak.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Bár a Joe Bidennel kapcsolatos szexuális zaklatási vádak úgy néz ki, hogy megállják a helyüket, azonban lehet, hogy „megéri figyelmen kívül hagyni Tara Reade-et – és ami rosszabb más zaklatások áldozatait is –”, annak érdekében, hogy az erőszakoló demokrata elnökjelölt győzhessen – írja a New York Times. E súlyosan amorális politikai kijelentéseket tartalmazó publicisztikát az a Linda Hirshman jegyzi, aki a „női (feminista) tanulmányok” (woman’s studies) és a filozófia egyetemi professzora és nagy múltra visszatekintő feminista aktivista. Bár korábban ő is nagy nőjogi aktivista volt és a szociális érzékenység szószólója, ennek ellenére amellett kampányol, hogy ezek mind nem fontosak, ha kedvenc politikai pártja győzelméről van szó. Tehát feketén-fehéren leírja, hogyha a Demokrata Párt győzelméhez szükséges, akkor nem fontos megerőszakolt nők védelme, és félre kell tenni a liberálisok álmoralizálást és a szociális érzékenység álságos pózát. E kijelentések azért különösen súlyosak, mert ő maga is bevallja, „nonszensz” kétségbe vonni, hogy Joe Biden szexuális zaklatta Tara Reade-et. „Növesszenek tököt, és fogadják el a haszonelvű alkut” – fogalmazott az olvasók számára is meghökkentő módon Hirshman, aki egyébként jogi végzettséggel is rendelkezik. Szóval a New York Times szerint a me too mozgalom évek óta folyó propagandája, és a liberális szíveket melengető szociális érzékenység, valójában csak álszent játszmák voltak, melyek nem fontosak, ha a saját jelöltjeikről van szó.

Bár a koronavírus kiindulási pontja tényszerűen Kína, az Egyesült Államokbeli San Antonio közgyűlésének legújabb rendelkezése mégis bűncselekménynek nyilvánította és tiltja ennek a ténynek a kijelentését – értesülhettünk a San Antonio Express-Newstól. Ugyanis „a COVID-19-el kapcsolatos álhírek terjesztését” elítélő törvényben azt olvashatjuk, hogy a Kínából származó koronavírusra, tilos „kínai vírusként” hivatkozni. A város polgármestere továbbá azt is elmegmagyarázta: „San Antonioban az emberek diverz mozaikja él együtt. Azt szeretnénk, ha tudnák, hogy vállvetve állunk egymás mellett mindannyian ebben a közösségben (…)” (kivéve, ha a fehérekről vagy a vírus származást illető tényekről van szó – a szerk.).

 

A nők évi 45 nappal kevesebbet aludnak a „nemek közötti alvási szakadék” (gender sleep gap) miatt, amelyért férfiak okolhatók – írja az Irish Tatler, Írország vezető női életstílus magazinja. „Nem elég, hogy a nők kevesebb fizetést kapnak, több házimunkát végeznek, és többet kell fizetniük a borotvákhoz hasonló alapvető termékekért a „rózsaszínadónak” (PinkTax) köszönhetően, de még sokkal kevesebbet is alhatnak, mint a férfiak” – olvashatjuk a Tatler cikkében. A piacvezető női magazintól meg is kapjuk a választ, hogy miért kell a férfiakat okolni a nők kevesebb alvási idejéért: „A férfiak nem menstruálnak, a férfiaknak nincsenek gyermekeik, a férfiak nem szoptatnak, a férfiaknak nem esnek át menopauzán, mindezek pedig az alvásukat érintő tényezők.” E komoly érvek után következzenek azok a rettenetes és meggyőző számok, amelyek végül megdönthetetlen bizonyítékot nyújtanak, hogy a férfi elnyomás a nők álmaiban is érvényesül. A legfőbb problémaforrás a férfiak horkolása, ugyanis a nők 22%-a emiatt nem tud aludni. Szintén nem elhanyagolható bizonyíték, hogy a nők 21%-a csúnyának szokta magát érezni egy kevesebb pihenést nyújtó éjszaka után. Emma Blanchfield, a Tatler újságírónője szerint a megoldás az „alvási válás.” Az elmélete szerint minden korábban felsorolt probléma azonnal megszűnhet, ha a nők nem aludnának párjukkal. Kérdés, hogy ez hogyan szüntetné meg a nők egy kisebbségének a biológiai folyamataikból adódó körülményeket, amelyek megnehezítik számukra az alvást.

Egy brit anyuka szerint kisfia számára valódi „mentális egészségápolás,” hogy homoszexuális performanszok keretében nőnek öltözhet – írja a Sun. Manige Blackburn, az anyuka már két éves korától engedte fiának, Millnek, hogy pucckirálynő (drag queen) versenyeket nézzen a tévében. Mivel a tévé ezt normálisnak és követendő példaként állította be a fiú számára, hamar eljött az idő, hogy ő maga is ki akart próbálni a pucckirálynő versenyeket. Így történt meg néhány évvel később, Denverben a kis Mill Blackburn első pucckirálynőként történő szereplése. A szervezők szerint olyan jól szerepelt a nőnek öltözött kisfiú, hogy felkérték, szerepeljen rendszeresen ilyen versenyeken. Édesanyja továbbra is támogatja a szerepléseit és nem érti miért vádolják többen gyermekbántalmazással, illetve, hogy miért vonják kétségbe gyermeknevelési módszereit. „Szerintem a pucckirálynőség olyan, mint egy védelmező páncél, ami megvédi a gyermekeket, miközben felfedezik a társadalmi nemüket. Őszintén azt gondolom, hogy ez mentális egészségápolásnak Mill számára. A nagy lila parókák, a smink és az új név (Salt Qweennek [Sókirálynő] az előadói neve) – az egész annyira katartikus” – számolt be a fia szerepléseiről Manige. Végül hozzátette, mindezek ellenére továbbra sem érti a vádakat miszerint, ő befolyásolta a fiát, hogy rajongjon a homoszexuális performanszokért, illetve, hogy erkölcstelen, átszexualizált szerepeléseket vállaljon. Valóban, mindez biztosan nincsen semmilyen összefüggésben azzal, hogy Mill két éves korától homoszexuális propagandát néz.A liberális média azzal támadja az Oxfordi Egyetemet, hogy a történelem, filozófiai és vallási ismeretek oktatása transzfób és nőgyűlölő – írja az Oxford Blue, egyetemi hírportál. A támadásokat az indította el, hogy a brit egyetem hallgatói önkormányzata kezdeményezte bizonyos általuk nőgyűlölőnek és transzfóbnak vélt tananyagok betiltását. A betiltás célja az volt, hogy ne szerepelhessenek a kötelező és ajánlott irodalmak között olyan könyvek, amelyekben valamilyen kisebbséget sértő tartalom van. Az egyetem azonban elutasította a kezdeményezést, ugyanis szerintük ez sértené az oktatás szabadságát és a tanárok szólásszabadsághoz fűződő jogát is. „A szólásszabadság az egyetemeket éltető erő. Lehetővé teszi a tudás megszerzését. Segít, hogy megismerjük az igazságot. (Egy egyetem) sosem tilthat be jogszerű véleménynyilvánításokat” – fejtette ki a döntés okát az egyetem szóvivője. A szóvivő mellett több egyetemi professzor is kiállt, köztük Richard Dawkins etológus, biológia professzor is, aki a következőket írta: „Tehát a történelemhallgatók nem olvashatnának a szüfrazsett mozgalomról, vagy a nácik felemelkedéséről, vagy népirtásokról, a teológushallgatók nem olvashatják a Bibliát és a Koránt, a filozófushallgatók pedig nem olvashatnának erkölcstani könyveket, stb… Mit gondolnak, miért van az egyetem?” Hiábavaló azonban a neves professzorok érvelése, ha nem hatja át azokat a progresszió szellemisége. Így vált a gyűlölet barlangjává az Oxfordi Egyetem az emberi jogi fundamentalisták értékei szerint.A liberális média önmagát mindig a szakmaiság és objektivitás csúcsaként állítja be. Ettől már csak egy dolgot szeretnek jobban, mégpedig hogy a jobboldali politikusokat és szavazóikat egyfajta gyűlölettől elvakult hordaként mutatják be, míg a baloldalt a tolerancia és szociális érzékenység letéteményeseiként jellemzik. Ez mesterséges kialakított álságos kép azonban mindannyiszor összetörök, mikor nem tudják elviselni, hogy nem ők vannak hatalmon. Ugyanez történt a brit Channel 4 csatornának abban a műsorában is, ahol a koronavírus kapcsán a brit miniszterelnök, Boris Johnson halálát kívánták, a szerkesztők mégsem állították le a műsort. Sőt az egyik műsorvezető nevetésben tört ki ahelyett, hogy elnézést kért volna és elhatárolódott volna a kijelentéstől. A botrányos kijelentés Miriam Margolyes, a Harry Potter egyik mellékszerepét játszó színésznő szájából hangzott el, mikor arról kérdezték, hogy szerinte hogyan kezelte az Egyesült Királyság kormánya a vírushelyzetet. A Metro híradása szerint a következő hangzott el: „Úgy értem, nehézséget jelentett megállni, hogy ne akarjam Boris Johnson halálát. Azt akartam, hogy meghaljon.” Bár ezt követően eszébe jutott, hogy elszólása túl erős volt, így terjedelmes magyarázkodásba kezdett a korábbi kijelentése kapcsán, de bocsánatot nem kért.

Oklahoma állam vezetői a koronavírus-járvány alatt további egészségvédelmi intézkedéseket vezettek be, hogy más betegségek terjedését is megelőzzék. Kevin Stitt, Oklahoma republikánus kormányzója egy olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely szerint a HIV fertőzött halottakról külön figyelmeztetni kell a temetkezési vállalkozókat. A temetkezési vállalatok dolgozóit védő törvényt olyannyira igazságtalannak tartották a helyi homoszexuális jogi szervezetek, hogy többen tiltakozásba is kezdtek. „Annyi sok irányelv van azok védelmére, akik az emberi testeket és emberi maradványokat kezelik. Ez a törvény már nem helyezne senkit se nagyobb biztonságba. Ehelyett olyan véletlen diszkriminatív incidensekhez vezetne, amelyek újraélesztenék feledésbe merült sztereotípiákat és stigmákat, amelyek ártanak a HIV fertőzéssel élő embereknek” – olvashatjuk a Freedom Oklahoma (Oklahomai Szabadság) nevű homoszexuális jogi szervezet érvelését.

Szabadon távozhatott az a nő, aki ittasan feltehetőleg többször is megszúrta párját egy éles tárggyal. A bíró indoklása szerint bár az elkövető olyan egészségügyi dolgozó, aki jelenleg nem dolgozik, de most nagy nyomásnak van kitéve, így érthető, hogy megszurkálta párját – írta a Liverpool Echo helyi hírportál. A 31 éves Michelle Ashcroft hajnalban támadta meg a párját, Zac Cheethamet, akivel egy házban élnek. A támadást követően maga hívta fel a rendőrséget, akinek beismerte, hogy egy éles tárggyal szúrta meg Cheethamet, ami a vallomása szerint egy konyhakés volt. Miután a rendőrök a helyszínre érkeztek, a vallomások felvétele alatt megállapították, hogy az áldozat és az elkövető is alkoholos befolyásoltság alatt van. A nő vallomásában elmondta, hogy „nem akarta” megtámadni barátját és az egészet a bezártság okozta. „Csak depressziós vagyok, a bezártság mindenkire hatással van. Nem is tudom, én és a párom veszekedni kezdtünk, és nem tudom, de kinyújtott a kezét, én pedig átszúrtam a kezét, amit nem akartam” – mondta rendőrségnek az elkövető. Párja később elmondta a hatóságoknak, hogy valójában nem késsel támadott rá, hanem egy ollóval és több szúrt sebet is talált magán. Neil Flewitt bíró a felek meghallgatása és a sebekről készült felvételek megvizsgálása után a következőket mondta: „Szerencsére nem annyira komoly sérülések.” Ezenfelül a tárgyaláson kiderült, hogy Ashcroftot a jelenlegi testi sértés mellett korábban már kettő másik ügyben elítélték. Ennek ellenére mikor Flewitt bíró látta, hogy a nő elsírja magát úgy döntött, hogy nem ítéli börtönbüntetésre. Indoklása szerint bár jelenleg egyáltalán nem dolgozik és idejét otthon tölti, mégis figyelembe veszi, hogy egészségügyi dolgozó, ami miatt biztos nagy nyomás van rajta. Ezenfelül azt is méltányolható indoknak találta, hogy valószínűleg csak részegség miatt támadt a párjára. „Ez a második alkalom, hogy erőszakos bűncselekményért ítélik el, ugye? Végül valaki biztosan börtönbe fogja küldeni” – zárta az ítéletét a bíró.
A New York-i rendőrség túl sok olyan színesbőrűt tartoztat le, akik megszegik a kijárási korlátozásokat, ezért város polgármester felszólította őket, hogy kevesebb feketét és latin-amerikait csukjanak le. Helyettük talán ildomosabb lenne azzal tölteni az időt, hogy a kisebb szabálysértési hajlandóságot mutató fehéreket vegzálja a rendőrség – értesülhettünk a Guardiantől. A brooklyni kerületi ügyészség adatai szerint március 17 és május 4 között összesen 40 embert tartóztattak le a kijárási korlátozások megszegése miatt, ebből azonban 35 elkövető volt afroamerikai, 4 latin-amerikai és 1 fehér. A neves brit lap ebből arra a következtetésre jut, hogy arról szó sem lehet, hogy a gonosz, toxikus, elnyomó fehér emberek között kevesebb a bűnelkövető. Ehelyett azt feltételezik, hogy a rendőrök rasszista módon jártak el és túl sok színesbőrűt csuktak le szabályszegésért. „A számokban való egyenlőtlenség NEM tükrözi az értékeinket, jobban KELL dolgoznunk és jobban is FOGUNK” – mondta Bill de Blasio New York polgármestere a borzasztó hír hallatán.

A New York Times szerint a futósportok széleskörű elérhetősége csupán egy „hamis fikció”, amit az elnyomó fehérek dolgoztak ki, a színesbőrűek azonban ebben is kirekesztés áldozatai. A cikk apropóját az a tragikus esemény adja, hogy a 25 éves, afroamerikai Ahmaud Arbery utcai kocogás közben lett gyilkosság áldozata. A cikket jegyző Natalia Mehlman Petrzela szerint a feketéknek futás közben is mindig rettegniük kellett. Ugyanis olyan környékeken kell futniuk, ahol magas az esélye, hogy támadások áldozatai legyenek, miközben a privilegizált fehérek békés kertvárosokban és vidéki utakon futhatnak. Ezért szerinte hamis az a marketing, amely éveken keresztül „olcsónak, egyszerűnek és kikapcsolónak” mutatta be a kocogást. Ezenfelül hozzáteszi, hogy létezik egy olyan kirekesztő rendőrségi gyakorlat is, hogyha a rendőrök kevésbé biztonságos környéken látnak futni valakit, akkor megállítják igazoltatni. Ez pedig a veszély miatt további nyomást és megbélyegzettséget kelt az afroamerikai futókban.