Alapjogokért Központ

VILÁGFIGYELŐ #43

"A »Black Lives Matter« és az ellenséges munkahelyi légkör"

„A Black Lives Matter mozgalom egy olyan környezetet hozott létre, ahol szinte bárkit meg lehet semmisíteni a rasszizmus vádjával, és most eljött az ideje annak, hogy ezt a légkört a BLM ellen fordítsuk” – írja egy álnéven publikáló szerző az American Thinker weboldalán arra utalva, hogy egy jó ügyvéd egy munkáltató nyílt kiállását a Black Lives Matter mellett akár bizonyítékként is használhatja arra, hogy az ellenséges munkahelyi légkört teremt. Az író szerint meggyőzően lehet, és kell is érvelni amellett, hogy a BLM diszkriminatív, átható és zaklató légkört teremt minden fehér, de különösen a zsidó emberek számára.

  • A Black Lives Matter egy gyűlöletmozgalom. Többek között azért, mert rasszista alapon fehérek tulajdonában lévő üzletek bojkottjára szólít fel, BLM-es graffitik nyíltan keltenek erőszakot a rendőrök ellen, valamint a BLM-mozgalom Izraelt egy olyan országnak írja le, melyben apartheid van és népírtás. A Black Lives Matter-mozgalom minden legitimációját elveszítette, amikor gyűlöletbeszédbe kezdett a rendőrség ellen, amikor rasszista, antiszemita módon uszított, és amikor a tüntetéseik lázongássá és fosztogatássá fajultak.
  • A BLM kétségtelenül ellenséges munkalégkört teremt olyan munkahelyeken, melyek támogatják a mozgalmat, az ilyen cégek alkalmazottai akár jó eséllyel fordulhatnak bírósághoz is. A vásárlóknak viszont más utat kell keresniük: tudni kell élni a bojkott és az internetes tiltakozás eszközeivel. A Nike konzervatív vásárlókat veszít azzal, hogy reklámarca a Black Lives Matter egyik vezéregyénisége, az amerikai futballista, Colin Kaepernick. Több cégnek és intézménynek is korlátoznia kellett a megjelenését a közösségi hálókon, miután fény derült arra, hogy túlzásba vitték a BLM-támogatását.
  • A Civis Americanus álnéven publikáló szerző ötlete nem eredeti, de hasznos. Nyugaton egy posztmodern forradalom zajlik, és bár ez sok tekintetben más, mint a történelem eddigi forradalmai, de lényegét tekintve ugyanaz. A sikeres ellenforradalmi fellépés egyik kulcsa pedig mindig is a forradalom egyes eszközeinek kreatív átvétele és felhasználása volt. – idézi fel Americanus.