Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/32

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a filmes világ már nem csak és kizárólag egyre több néző elérését tűzi már ki célul, hanem ennél sokkal magasztosabb elvárásai vannak: a társadalom jó útra térítése. A Star Trek ebből a szempontból mindig is élenjárt. A scifi sorozatban volt először fekete nő főtiszt egy hajó hídján, először volt nő, illetve fekete férfi kapitány, és először csattant el leszbikus csók is az egyik szériában. Ezen nemes hagyományokon felbuzdulva, a legújabb Star Trek sorozatban, a Discoveryben bár már volt homoszexuális szerelmi szál, azonban a készítők nem álltak meg félúton: Végre lesznek nem-bináris színészek által játszott nem-bináris karakterek is a Bolygók Egyesült Föderációjának csillaghajóján! Ráadásul az egyik nem-bináris karakter és az Anthony Rapp által játszott homoszexuális Paul Stamets tudományos tiszt és a Wilson Cruz által megjelenített szintén homoszexuális hajóorvos, Dr. Hugh Culbert között „váratlan kötődés” fog kialakulni. Vagyis akár egy meleg-nem-bináris háromszög is bonyolíthatja a mélyűr felfedezését. Hihetetlenül izgalmas évadnak nézünk tehát elébe, bár lehet sokkalta bátrabb lépés lett volna, ha a maradi, konzervatív, államvallásos klingon nép szereplőit gondolták volna újra az alkotók. Reméljük, hogy ami késik, nem múlik.  

Rossz idők járnak a homoszexuális éjszakai klubokra a koronavírus-járvány miatt. Szerencsére azonban egyes dolgozók mertek nagyot húzni: a műsoraikat előadó pucckirálynők (extrémen transzvesztita férfiak – a szerk.) ugyanis LMBTQ-ételfutároknak álltak. A merőben új szolgáltatást hol máshol vezették volna be először, mint San Francisco-ban a roppant frappáns “Meals on Heels” (Ételek magassarkún) fantázianévvel. A szolgáltatás keretében szoknyát, magassarkút, parókát és erős sminket viselő férfiak szállítanak ki ételt, koktélokat és amennyiben a vevő igényli táncos, zenére tátogós produkciókat is előadnának a kiszállítás mellé. “A pucckirálynők a város lüktető szívei. Ez nem csak nekünk jó, hanem a közösségünkben körülöttünk lévő embereknek is jó” – hangsúlyozta a szolgáltatás jelentőségét Kochina Rude, az egyik futár.

A homoszexuális klubokkal szemben reneszánszukat élik az USA-ban a Glory hole-ok (dicsőség lyukak), a járvány miatt ugyanis nem egy egészségügyi hatóság ajánlja a szexuális érintkezés ezen módját biztonságosként. A dicsőség lyukak olyan falba, vagy paravánba vájt szexlyukak, amelyeknek a két különböző oldalán állnak a szexpartnerek és – számos esetben teljes anonimitásban – a lyukon keresztül elégítik ki egymást. A cseppfertőzés-veszély ellenére a kanadai járványügyi hatóság (Canadian B.C. Centre for Disease Control) és a New York-i egészségügyi hatóság (New York City Department of Health and Mental Hygiene) is ajánlja a lyukakat, ezért nem csoda, hogy ezen helyeknek jelentősen nőtt a forgalma.  Egy dicsőséglyuk használó szerint: “Valami olyan ritualitást látok a dicsőség lyukakban, ami a katolikus gyóntató fülkékre emlékeztet. Nekem ez adja meg igazán az élmény intenzitását” – áradozott a kliens a szexlyukak végtelen előnyeiről.

Előző heti szemlénkben beszámoltunk arról az afroamerikai férfiről, aki a Black Lives Matter videók hatására „azt érezte, hogy találnia kell egy fehér férfit, akit megölhet“. Jayvon Hatchett rátámadt egy autóalkatrész bolt eladójára, akit hétszer szúrt hátba. Hatchett ámokfutása azonban ezzel még nem ért véget, ugyanis börtönbe kerülése után cellatársát is megölte, mert ő is fehér volt. Lehet talán nem kellett volna összezárni egy fehér emberrel… Az eset tanulsága: megint bebizonyosodott az amerikai erőszakszervezetek rasszista működése.

Egy angliai munkaerőközvetítő cég szerint “kirekesztők” azok a munkáltatók, akik “boldog” dolgozókat keresnek – számolt be a hírről a BBC. Alison Birch fodrászatába keresett olyan alkalmazottakat, akinek már legalább öt év munkatapasztalata van, illetve minden nemre kiterjedően tud fodrász és borbély feladatokat ellátni. Birch csupán annyit rontott el, hogy azt is beleírta álláshirdetésébe, hogy üzlete egy „forgalmas, barátságos, kicsi szalon, szóval szorgalmas és barátságos” jelentkezőket vár. A helyi munkaerőközvetítő azonban szerencsére kellően szemfüles és felvilágosult volt, hogy e hirdetésben is felismerje az elnyomást és kirekesztést. Ennek megfelelően a fasiszta fodrászat hirdetését letiltották, ugyanis a “boldog” kifejezés diszkriminatív. A kirekesztés elszenvedői pedig a boldogtalan emberek. A tulajdonost valószínűleg mindez nem töltötte el boldogsággal, minden bizonnyal ezért tanult az esetből.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy Kalifornia újabb lépést tett a pedofília legalizálása felé, ahogy arról is, hogy újabb hiánypótló transz-mesekönyv készül gyerekeknek, valamint informálódhatnak arról, hogy újabb értelmiségi bukott le azzal, hogy fehér létére feketének hazudta magát.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzóhoz került az a törvényjavaslat, amelyet a szövetségi törvényhozás mindkét háza elfogadott és amely csökkentené a fiatalkorúakkal szemben elkövetett szexuális erőszak büntetését – számol be róla a Fox News. A jelenlegi szabályozás szerint, ha egy 14 és 17 év közötti személlyel folytat konszenzuális szexuális viszonyt egy nagykorú, akkor az bár illegális, de nem kell az illetőt regisztrálni a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásába. Feltéve, ha a szexuális érintkezés hagyományos módon történik. Ezzel szemben, ha orális vagy anális közösülés történik akkor mindenképpen nyilvántartásba kerül az elkövető. A tervezet támogatói szerint ez (nyilván – a szerk.) súlyosan kirekesztő az LGBTQIAPXYZ+ emberekkel szemben, mivel ők „általában nem tudnak vaginális szexuális viszonyt létesíteni”. Lássuk be, ez valóban égbekiáltó igazságtalanság, amit orvosolni kell, így a gender-propaganda oltárán ismét egy lépéssel közelebb kerültünk a pedofília normalizálásához. Ha a kormányzó aláírja a törvényt, akkor azzal lehetősége nyílik a szexuális bűnelkövetőknek, hogy elkerüljék a korábban biztos nyilvántartásba vételt. Megkezdődött a liberálisok három lépéses érzékenyítési folyamata a pedofíliával is: relativizálás, enyhítés, elfogadtatás. Ez már számtalanszor lezajlott korábban. Az Egyesült Államokban alig öt év telt el aközött, hogy az első állam legalizálta a homoszexuális házasságot és aközött, hogy kötelező jelleggel tartanak drag queen meseórákat négyéves gyermekeknek…

A Star Trek: Discovery sorozat legújabb évadjában egy transz és egy nembináris karakterrel fog bővülni a szereplőgárda – számolt be az örömhírről a SkyNews. “A Star Treknek mindig is küldetése volt, hogy az alulreprezentált közösségeknek láthatóságot biztosítson, mert hiszünk abban, hogy egy faji, nemi vagy szexuális hova tartozáson alapuló megosztottság nélküli jövőkép elérhető közelségben van” – magyarázta a progresszív filmgyártói döntést Michelle Paradise, a sorozat főproducere. Szerencsére ezt olyan komolyan gondolják, hogy az új, nembináris karakter nem csak a filmben nembináris nemi hovatartozású, hanem az Adirát játszó színész, Blu del Barrio a való életben is az. A Gray nevű transznemű karaktert pedig Ian Alexander transzszínész fogja játszani. Továbbá a transzszereplőről érdemes azt is tudni, hogy “váratlan kötődés” fog kialakulni közte és az Anthony Rapp által játszott Paul Stamets és a Wilson Cruz által megjelenített Dr. Hugh Culbert között. Bár mindez már önmagában ígéretesen hangzik, de a várakozásokat tovább fokozhatja, hogy a nembináris szereplőt játszó színész teljesen zöldfülű, ugyanis nemrég végezte el a főiskolát, korábbi tapasztalata pedig nincsen. De, mint tudjuk a minőségi munkát nem a szakmai alkalmasság garantálja, hanem a faji, nemi és szexuális diverzitás.

A homoszexuális és a leszbikus mesék után végül egy transz-gyerekmesével bővül a Promised Land Tales (Ígéret földje mesék) LMBTQ-mese trilógia – írja a PinkNews vezető homoszexuális hírportál. A legújabb képes mesekönyvből Raven történetét ismerhetjük meg, aki “egy bátor fiatal lány, akit Hawk néven fiúként neveltek fel“. A történet szerint Raven tudomást szerez arról, hogy egy gonosz fosztogató meg akar kaparintani egy varázslatos drágakövet, amit meg kell akadályoznia, hogy megmentse az állatok királyságát. A főhős kalandozásai során pedig összemelegedik egy gyermekkori lány barátjával is, tehát a gender-ideológia értelmezésében egy transznő (valójában férfi – a szerk.) és egy nő leszbikus kapcsolatot létesít egymással. Caitlin Spice társszerző elmondta, a könyv célja, hogy egy transzpéldaképet állítson a gyermekek elé. “Akkora változást jelentett volna ez könyv a felnőtté válásom szempontjából” – méltatta saját könyvét Spice. A transzgyermek-álom megvalósulásához azonban még szükség van 58 ezer új-zélandi dollárra (több mint 11,5 millió forint), amihez sok progresszív hozzájárulásra lesz még szükség. De egy ilyen jóra vezető, épületes terv megvalósításához bizonyára mindenki szívesen hozzá fog járulni.

A koronavírus egy homofób vírus, mely több homoszexuális éjszakai klubbot is bezárásra kényszerített. A progressziónak ezen templomait azonban szerencsére ez sem tudta letéríteni a haladás útjáról. Ugyanis egy egyszerű sávváltással megoldották, hogy a műsoraikat előadó pucckirálynők (extrémen transzvesztita férfiak – a szerk.) LMBTQ-ételfutárokként alkalmazzanak – tudósított a hatalmas LMTQ-innovációról a HuffPost. A merőben új szolgáltatást a San Francisco-i Oasis éjszakai bár vezette be “Meals on Heels” (Ételek magassarkún) fantázianévvel. A szolgáltatás keretében szoknyát, magassarkút, parókát és túlzásba vitt sminket viselő férfiak szállítanák ki ételt, koktélokat és ha kell táncos, zenére tátogós produkciókat is előadnának mellé. “A pucckirálynők a város lüktető szívei. Ez nem csak nekünk jó, hanem a közösségünkben körülöttünk lévő embereknek is jó. Engem inspirál és megtisztelve érzem magam, hogy közéjük tartozhatok” – hangsúlyozta a szolgáltatás jelentőségét Kochina Rude, az Oasis egyik pucckirálynője.

Előző heti szemlénkben beszámoltunk arról az afroamerikai férfiről, aki túl sok Black Lives Matter videót nézett, amitől “azt érezte, hogy találnia kell egy fehér férfit, akit megölhet“. Ennek eredményeként Jayvon Hatchett végül rátámadt egy autóalkatrész bolt eladójára, akit hétszer szúrt hátba, halálos sérüléseket ejtve rajta, amiket a gyors orvosi ellátásnak köszönhetően túlélt. Hatchett ámokfutása azonban nem ért ezzel véget, ugyanis börtönbe kerülése után a cellatársát megölte, csak azért, mert neki is fehér volt a bőrszíne – számolt be a Daily Reformer. Tehát a fekete férfi a BLM mozgalom hatására sorozatban két rasszista indíttatású fehérellenes gyilkossági kísérletet is elkövetett. Már ez is egyértelmű bizonyíték arra, hogy a mozgalom csak tovább erősíti a faji alapú ellentéteket, azonban a Hatchett által elkövetett gyilkossági kísérlet napján egy másik hasonló gyilkosság is történt. A szintén fekete Steve Sinclair ugyanis szintén rasszista indíttatásból késelt halálra egy fehér férfit, miközben azt üvöltözte, hogy “Black Lives Matter” (A fekete életek számítanak), illetve, hogy “meg foglak ölni és a kutyádat is“.


Egy angliai munkaerő közvetítő cég szerint azok a munkáltatók “kirekesztők“, amelyek “boldog” dolgozókat keresnek – írta a BBC. Alison Birch a stroudi fodrászatába keresett olyan alkalmazottakat, akinek már legalább öt év munkatapasztalata van, illetve minden nemre kiterjedően tud fodrász és borbély feladatokat ellátni. Birch csupán annyit rontott el álláshirdetésében, hogy azt is beleírta, üzlete egy “forgalmas, barátságos, kicsi szalon, szóval szorgalmas és barátságos” jelentkezőket vár. A helyi munkaerőközvetítő azonban szerencsére kellően szemfüles és felvilágosult volt, hogy e hirdetésben is felismerje az elnyomást és kirekesztést. Majd ennek megfelelően azonnal tájékoztatták a fasiszta fodrászatot, hogy hirdetésüket letiltották és nem jelenhet meg, mert a “boldog” kifejezés diszkriminatív. A kirekesztés elszenvedői pedig a boldogtalan emberek. Az egésszel csupán az a baj, hogy egy olyan gyakran változó dolog, mint a hangulatunk egyáltalán nem nevezhető esélyegyenlőségi szempontból védett tulajdonságnak. Tehát valójában a munkaügyi központ álláspontja kirekesztő és akár a fogyasztói jogait is sértheti Birchnek.A Glory hole-ok (magyarul dicsőség lyukak) reneszánszukat élik az Amerikában a járvány alatt, ugyanis nem egy egészségügyi hatóság ajánlja a szexuális érintkezés ezen módját biztonságosként – értesülhettünk a Slate-től. A lap beszámolója szerint a járványvédelmi intézkedések miatt az egyedülálló személyek között többen vannak, akik hosszú ideje nem tudtak intim kapcsolatot létesíteni senkivel. Ezért egyre többen vágyódnak a szexuális kielégülés után, amire több amerikai járványszakértő szerint az úgynevezett „dicsőség lyukak” a legjobb megoldások. Ez azért különös, mert a vírus köztudottan cseppfertőzéssel, vagy a levegőben terjed. A dicsőség lyukak pedig olyan falba, vagy paravánba vájt szexlyukak, amelyeknek a két különböző oldalán állnak a szexpartnerek és – számos esetben teljes anonimitásban – a lyukon keresztül elégítik ki egymást. A cseppfertőzés-veszély ellenére pedig a kanadai járványügyi hatóság (Canadian B.C. Centre for Disease Control) és a New York-i egészségügyi hatóság (New York City Department of Health and Mental Hygiene) a következőket írta hivatalos javaslataikban: “Legyenek egy kicsit huncutok (…) Legyenek kreatívok a szexpozíciókkal és a fizikai korlátokkal, mint a falak“. E szakmailag kiváló ajánlások következtében az ilyen szolgáltatásokat biztosító helyeknek jelentősen nőtt a forgalma az elmúlt időszakban. Mi több, egy magát csak Vannak nevező férfi elmondta, hogy a dicsőség lyukak nemcsak a biztonságos szexuális közösülés helyszínei, hanem egy bizonyos ceremóniálisság is van bennük. “Valami olyan ritualitást látok a dicsőség lyukakban, ami a katolikus gyóntató fülkékre emlékeztet. Nekem ez adja meg igazán az élmény intenzitását” – áradozott Van a szexlyukak végtelen előnyeiről.

Kyl Myers, a gendertudományok és a szociológia doktora új könyvet adott ki, amelyben kifejti, hogy az igazán genderkreatív nevelés, ha gyermekünket arra bíztatjuk, hogy találjon ki magának egy új képzeletbeli nemet – értesülhettünk a Timetól. A magazin egy rövidebb eszmefuttatásban kifejti, hogy bár az orvosi vizsgálatoknak köszönhetően technikailag tudták a gyermekük nemét (biológiai nemét), ennek ellenére mégis úgy gondolták, hogy nem tudhatják az “igazi” nemét (társadalmi nemét). Ebből kiindulva úgy gondolta a komoly tudós, hogyha genderkreatív módon neveli gyermekét, akkor az ki tudja alakítani a saját egyedi LMBTQ+ nemét. Ezt pedig úgy képzeli el, hogy gyermeke fejét már csecsemő korától kezdve a társadalmon kísérletező gender-ideológiai katyvasszal tömi. Mindez olyan jól sikerült, hogy a gyermeke, Zoomer rendkívül fiatal kora ellenére is tudja, hogy “néhány lánynak pénisze van és néhány fiúnak pedig vulvája (…)“. Mi Több édesanyja szerint Zoomer azt is tudni véli, hogy “néhány apa teherbe eshet és néhány nembináris szülőt Zazának kell szólítani (apa vagy anya helyett – a szerk.)“. És ami a legfontosabb, hogy a kisfiú még gyerekmesék végén is, mikor a szereplők elköszönnek, hogy “Sziasztok fiúk, lányok!”, akkor mindig hozzáteszi, hogy “és nembináris skacok!”

Bár San Francisco demokrata politikusai elrendelték, hogy az államban minden edzőteremnek be kell zárnia a koronavírus miatt, a köztisztviselőknek fenntartott saját konditermeiket nyitva tartották – értesülhettünk a Disrn konzervatív oknyomozó portáltól. A baloldali politikai vezetők lebukásuk után sem engedtek a gőgből, közölték, hogy az edzőterem a hónap végéig látogatható. A demokrata rezsim azzal lepleződött le, hogy az egyik helyi edzőterem vezetője megkereste a rendőrséget, hogy mikor fognak legközelebb nála edzeni. A beszélgetés során azonban kiderült, hogy az állami intézmények konditermei nyitva tarthatnak továbbra is. “Ez sokkoló és dühítő. Hiába leplezték le őket semmilyen hátrány vagy következmény nem éri őket érte. Ez sokkoló” – olvashatjuk a lakosság véleményét a San Francisco-i demokraták jogállamiságot sértő gyakorlatáról.

Egy egyetemi professzor hosszú éveken keresztül feketének hazudta magát, a BLM mozgalom azonban most felkeltette a lelkiismeretét és bevallotta, hogy valójában fehér – számolt be a Washington Examiner. A 38 éves Jessica Krug, aki a George Washington Egyetem professzora tinédzser kora óta hazudta magát feketének, amiből bizonyára jelentős előnye származott az USA felvilágosult egyetemi közösségein belül. Krug elmondta, hogy élete jelentős részében nem tapasztalta meg milyen fehérnek lenni, mert többfajta fekete identitás mögé bújva élt: “Először észak-afrikai fekete volt, majd Egyesült Államokbeli gyökerekkel rendelkező fekete, majd karibi származású bronxi fekete“. E példa pedig mit sem mutat jobban, mint hogy az úgynevezett fehér privilégiumok illúziója nem feltétlen igaz, sőt a liberális egyetemi közösségeken belül a feketéknek vannak privilégiumai. Krug pedig egyetemi professzor, így valószínű, hogy a hazudott fekete identitása előnyökkel szolgált számára az USA diverzitás orientált akadémiai közösségében. Végül a professzor azért leplezhette le magát, mert látta BLM mozgalom egyre agresszívabbá válását, így akár félhetett a lebukástól is. Vagy ami valószínűbb, hogy egy újabb identitás-váltásra készült, mert úgy érezhette, hogy feketének lenni már hamarosan nem fog privilégiumokkal járni. Így vagy úgy, Krug mindenesetre meg nem nevezett mentális problémákra hivatkozva hárítja a felelősséget a visszatetsző tette miatt.