Alapjogokért Központ

VILÁGFIGYELŐ #48

"Az új rasszizmus és totalitárius módszertana"

A liberális „antirasszista” ideológia szellemi táptalajául szolgáló könyveket mutatja be a Frontpage Magazine oldalán megjelent cikkében David Horowitz konzervatív gondolkodó, a Freedom Center alapítója. Horowitz szerint az elmúlt fél évben az Egyesült Államokban pusztító csőcselék „logikáját” két könyvön keresztül ismerhetjük meg. Az egyik a White Fragility (Fehér túlérzékenység), mely szerint minden fehér ember születésétől fogva rasszista, függetlenül attól, mit mond, gondol vagy tesz. A másik, hasonló kaliberű mű Ibram X. Kendi How To Be An Antiracist (Hogyan legyél antirasszista) című irománya, mely a New York Times szerint a legbátrabb nyugati könyv a rasszizmus témájában.

  • Kendi műve már számos amerikai iskolában kötelező olvasmány, így a gyanútlan gyerekeket már kiskorukban indoktrinálják a liberális, demokratapárti propagandával. A könyvből a nebulók megtudhatják, hogyan használhatják rugalmasan a „gyűlölet” szót politikai ellenfeleik denominálására és elpusztítására. Ezenkívül a szerző azt is elmagyarázza a fiatal aktivistáknak, miként definiálhatják újra a rasszizmust úgy, hogy az mindig az ő álláspontjukat erősítse. Tulajdonképpen ez egy kézikönyv a totalitárius ideológiákhoz.
  • A könyv szerzője szerint csak rasszisták és antirasszisták léteznek. Nincs több alternatíva, nem léteznek nem rasszista gondolatok, csak rasszisták és antirasszisták vannak – véli. Másszóval csak „ők” és „mi” létezik, aki „nem velünk, az ellenünk”. Aki pedig bármilyen témában nem támogatja aktívan az antirasszista törekvéseket, az eredendően rasszista, és mint ilyen, a véleménye illegitim, gyűlöletbűncselekmény, így el kell némítani. Ismerős, nemigaz?
  • A könyvből az is kiderül, hogy a rasszizmus valójában nem egy ember hozzáállása egy másik rasszhoz tartozó emberhez, vagy valamely rassz felsőbbrendűnek tartása. Kendi szerint a rasszizmus „rasszista politikák erőteljes kollekciója, melyek rasszista igazságtalansághoz vezetnek és ezeket más, rasszista ideológiák támasztják alá”. Ez egyszerű tautológia, melynek az égegyadta világon semmi értelme; ugyanazon kifejezésekkel magyarázza a szavakat, melyek így elveszítik jelentésüket. Ha pedig sikerül ezt elérni, akkor kedvére definiálhat újra olyan alapvető szavakat, mint a rassz, a rasszista, a náci, a gyűlölet vagy a bűncselekmény.