Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/35

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy minden gondra megoldás, ha a problémát egyszerűen megfogjuk és betiltjuk. Pontosan így járt el New Yorkban a tömegközlekedési hatóság, mely immár külön szabályban rendelkezik arról, hogy az utasok a metrókocsikban nem végezhetik el kis és nagy dolgukat. Az új szabályozásra azért is lett szükség, mert a keleti parti város polgármestere is azon progresszív demokraták közé tartozik, akik a Black Lives Matter mozgalom hatására megvonták a rendőrség anyagi forrásainak jelentős részét. Bill de Blasio, New York-i polgármestert meglepte, hogy anarchia alakult ki a metróban, és immár nem csak a szerelvények húzzák el a csíkot a megállókat elhagyva, hanem egyes utasok is barna csíkot húznak maguk után a kocsikban.

Az amerikai demokraták a nyugati parton még ennél is tovább mentek: képesek voltak egy tollvonással egyszerre megoldani a közlekedési problémákat és a klímaválságot is. Kalifornia kormányzója ugyanis a dízel- és benzinmotoros autókat egyaránt betiltaná. 2035-től senki sem vásárolhatna már fosszilis üzemanyaggal működő kocsikat az államban, csak elektromos autót. A megváltó ötlettel csupán egyetlen, aprócska gond van: Narancsvidéken rendkívül labilis az áramszolgáltatás, a túlzott lakossági áramhasználat miatt pedig akár napokra is elmehet az áram. Mad Max vagy bicikli, tessék választani.

Az Egyesült Államokban lassan fél éve áll a bál a Black Lives Matter mozgalom miatt, Kate Brown, Oregon állam kormányzója azonban most lépett: rendkívüli állapotot hirdetett a „Proud Boys” nevű jobboldali férfi mozgalom tüntetése miatt, akik a törvényes rend helyreállítása érdekében akartak demonstrálni. „Az első számú alkotmánymódosítás (First Amendment) által biztosított jogok nem jogosítanak fel senkit arra, hogy bárkit bántalmazzanak vagy megöljenek eltérő politikai nézetei miatt” – mondta Brown kormányzóasszony bejelentése után. Nagyon helyes, mit képzelnek? Bárhol terjeszthetik az olyan gyűlöletes fehér előjogokat, mint a rend, meg a törvényesség?

Az FBI letartóztatta a Black Lives Matter atlantai szervezetének alapítóját. A hatóság nyomozása során felderítette, hogy Sir Maejor Page 312 ezer dollárnyi adományt nyúlt le, amit az atlantai Black Lives Matternek szántak a rasszizmus ellen folytatott harcra. „Page összesen 200 ezer dollárt költött személyes tárgyakra, amely összeget az atlantai Black Lives Matter Facebook adományaiból szerzett” – ismertette Matthew Desorbo szövetségi ügynök. Ezenfelül az FBI tájékoztatása szerint Page egy házat is vett 112 ezer dollár értékben, szintén az alapítványnak küldött adományokból. Legalább egy feketének jobb lett az összegyűjtött pénzből és azért ez is valami, nem?! Na, ugye.

Azt eddig is tudtuk, hogy a humor baloldali műfaj. A CNN azonban most újra lerántotta a leplet az álhírgyárosokról. A Trump kampánystáb által Joe Bidenről készített vicces videók ugyanis annyira valóságosak, hogy azokat akár komolyan is lehet venni – legalábbis a CNN szerint. A hírcsatorna állítása szerint például ilyen az a videó, melyben Biden az NWA rapbanda „Fuck tha Police” című zenéjére táncol. Mi persze tudjuk, hogy a demokrata politikus ilyet sosem csinálna, de sok republikánus annyira buta, hogy az ilyesmit simán beveszi. Szóval jobb lenne nem szórakozni az ilyesmivel.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy a gender-semleges nevelés ellenére hogyan lesz egy gyerekből transznemű, ahogy arról is, hogy hogyan támasztaná fel sátánista módszerekkel Ruth Bader Ginsburg-t egy amerikai ügyésznő. Továbbá arról is tájékozódhatnak, hogy milyen egy békés, migránsok által szervezett demonstráció.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Kalifornia demokrata kormányzója betiltaná a dízel és benzines autókat a nagy bezöldülés jegyében, miközben az állam területén normális áramszolgáltatást sem képesek nyújtani – adta hírül a Wall Street Journal. Gavin Newsom demokrata kormányzó aláírta azt a rendeletet, amely szerint az általa vezetett államban 2035-től senki sem vásárolhat fosszilis üzemanyaggal működő autókat. Ehelyett az lenne a cél, hogy mindenki kezdjen el elektromos járműveket használni. Azonban az elgondolással van néhány probléma, például, hogy Kaliforniában annyira labilis az áramszolgáltatás, hogy nyaranta a klímaberendezések túl magas áramhasználata miatt a napokig tartó áramkimaradások sem ritkák. Ennek fényében egészen érdekes lenne, ha az elektromos autókkal is leterhelnék ezt a rendszert, vagy hogy egyáltalán tudnák-e terhelni, mert lehet, hogy az áramkimaradások miatt feltölteni se lehetne az autókat. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a kaliforniai az Egyesült Államok legnagyobb autópiaca.
A baloldal által támogatott színesbőrű sebész, informatikus és mérnök értelmiségiek, akik nemrég érkeztek Afrikából és a Közel-Keletről Nyugat-Európába felszámolnák a szólásszabadságot és azzal a lendülettel a jogállamot is. Céljuk elérése érdekében, ha kell békés terrorakciókkal, és békés késelésekkel demonstrálnak. A BBC például arról számolt be, hogy a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap újraindítása után azonnal tüntetni kezdtek az „elnyomott” migráns közösség tagjai. Ezt a tevékenységet nyilvánvalóan a maguk értelmiségi módján tették: először is halálosan megfenyegették az újrainduló lap szerkesztőségének tagjait, hogy ne adják ki az újságot. Azonban mikor ennek nem volt foganatja, akkor kérésüknek nyomatékot adandó, megkéseltek két járókelőt a hetilap régi szerkesztőségének épülete előtt. A sajtószabadság elleni demonstráció nemzetközi elismerésben is részesült, ugyanis az elkövető pakisztáni édesapja elmondta, hogy “büszke a fiára” azért, amit tett – jelenti a Hindustan Times, India legnagyobb angol nyelvű országos lapja. Sőt, lap értesülései szerint az apa külön kérelmezte fia kiadatását, annak elkerülésének érdekében, hogy nehogy retorzió érje az elmaradott, fasiszta francia jogrendszerben.
A Slate magazin megfelelő látleletet biztosít a héten arról, mit jelent a világjobbító, gyermekek megfelelő fejlődését garantáló gender-semleges nevelés. Egy aggódó szülő írt levelet a magazin gyermeknevelési rovatának, akinek az volt a problémája, hogy bár igyekszik gender-semlegesen nevelni a lányát, neki mégis jobban tetszenek a rózsaszín ruhák és az ékszerek. A szülői levél azonban jól szemlélteti, hogy az úgynevezett „semleges” nevelésben semmilyen semlegesség nincs, sőt azt jelenti, hogy a gyermeket úgy kell nevelni, mintha a biológiai nemével ellentétes nemű lenne.  „A férjem és én gyakran vitázunk a hároméves gyermekünk miatt, mert szereti a szoknyákat és mindent, ami rózsaszín. Élete első két évében mindig fiúnak nézték, mert gender-semleges ruhái voltak. Mindig csak olyan médiatartalmakat és könyveket adtunk neki, melyekben nem jelennek meg a hagyományos nemi szerepek (csak semmi csillám hercegnő!)” – olvashatjuk a haladó szülő leírását. Tehát szó sincs semmiféle semlegességről, csupán arról, hogy a szülőpár lányukat fiúként szeretné nevelni, ha kell a lányuk akarata ellenére is.

Az Egyesült Államokban lassan fél éve tart a Black Lives Matter mozgalom által teremtett polgárháborús helyzet, a legtöbb demokrata kormányzó ennek ellenére mégsem tesz semmit. Sőt, még rosszabbra fordították a helyzetet, mert több államban és nagyvárosban megvonták a rendőrség pénzügyi forrásait és feloszlatták a rendvédelmi erőket. Tehát elősegítették, hogy a szélső liberális aktivisták tovább fosztogassanak és lincseljenek meg akárkit, akit csak kedvük tartja. Ezen demokrata politikusok közé tartozik Kate Brown is, aki Oregon állam kormányzója. A féléven keresztül tartó életveszélyes állapot és igazságtalanság pedig még a legtürelmesebb, normális ember igazságérzetét bántja. Ezért egyre több konzervatív, hazáját szerető lakos áll ki a mindent szétverő libernyák csürhe ellen. A józan ész, a biztonság és a törvények betartása mellett kiállók között van a „Proud Boys” nevű jobboldali férfi mozgalom is, akik ellendemonstrációt hirdettek az oregoni Portlandbe. Ekkor Kate Brown úgy érezte, hogy „eddig és ne tovább”, rendkívüli állapotot hirdetett a Proud Boys demonstrációja miatt, mondván, hogy a közbiztonság és a törvények betartása mellett kiálló mozgalom egy veszélyes felforgató erő – számolt be a Hill magazin.  „Az első számú alkotmánymódosítás (First Amendment) által biztosított jogok nem jogosítanak fel senkit arra, hogy bárkit bántalmazzanak vagy megöljenek eltérő politikai nézetei miatt” – mondta Brown kormányzóasszony bejelentése után. Érdekes, hogy ez pont most jutott eszébe és a korábbi politikai okok miatt elkövetett fosztogatások és lincselések alatt meg se fordult a fejében!
Nemrég elhunyt Ruth Bader Ginsburg amerikai legfelsőbb bíró és ez egyesekből olyan félelmet váltott ki, hogy azt hiszik a bírónő halálával közelebb került az USA a diktatúrához. Ezzel a lázálommal küzd Jamie Smith amerikai ügyész is, aki egy a HuffPostban megjelent publicisztikájában azt írta, hogy Ginsburg halálával helyrehozhatatlan kár keletkezett a fékek és ellensúlyok rendszerében, ezért úgy gondolja, az egyetlen megoldás az, ha sátánista lesz és lázadni kezd a fennálló világrend ellen. „Amikor Ginsburg bírónő meghalt, azonnal tudtam, hogy olyan drasztikus lépésekre van szükség, amilyet még nem láttunk korábban. A demokráciánk nagyon törékennyé vált” – mondta az ügyésznő. Bevalljuk, nem egészen értjük mire gondolhat Smith, tekintve, hogy az emberi múlandóság egy természetes velejárója az életnek, illetve az Amerikában hatályos törvények kimondják, hogy új legfelsőbb bírót kell választani az eltávozott bíró helyére. Szerencsére kiderült, hogy mire gondolt az ügyésznő, mert cikkében azt is kifejti, hogy események eredményeként „sátánista lett”. Gondolhatnánk, hogy valamilyen XXI. századi Darth Vaderként a sötétoldal erejével akarja visszahozni az életbe Ginsburg bírónőt, hogy ezzel egyensúlyt teremtsen a galaxisban. A valóság azonban sajnos sokkal kiábrándítóbb, Smith ennél kevésbé volt ambiciózus, csupán azt gondolta: Ginsburg halálával „megszűnt a demokrácia”, így a kialakult „diktatórikus” helyzetet csak lázadással és sátánizmussal tudja helyrehozni.

Az Angliában és Walesben működő Jogi Bizottság (Law Commission) javaslatot tett az Egyesült Királyság parlamentjében, hogy a nemi alapú diszkriminatív gyűlölet-bűncselekmények ellen azzal lépjenek fel, hogy csak a nőket vegyék törvényi oltalom alá – számolt be a Guardian. A független jogi bizottság javaslatában az áll, hogy a nőgyűlöletnek bűncselekménynek kellene lennie Angliában és Walesben, ezért egy olyan törvénymódosítást javasolnak, ami a törvény erejével foganatosítaná mindezt. A gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó jogszabályok jelenleg a faji hovatartozáson, valláson és az LMBT identitáson alapuló bűncselekmények esetén nyújtanak oltalmat. Az új módosítás értelmében, minden kitalált nemi identitás elleni gyűlöletcselekmény törvényileg bűntetendő lenne, kivéve, ha azt egy férfi ellen követték el.
A gyűlöletbűncselekményeknek nincs helye a társadalmunkban (…). A javaslatunk garantálja, hogy a többi (eddig) védett tulajdonság (továbbra) is hasonlóként lesz kezelve, és azt is, hogy a nők végre először védve lesznek a gyűlöletbűncselekmények ellen” – fejtette ki Penney Lewis professzor, a bizottság büntetőjogi megbízottja. Ez egy újabb kiváló példája annak, hogy mit jelent az egyenlőség a liberális emberi jogi fundamentalisták számára: az általuk támogatott személyek mindig egyenlőbbek az egyenlőknél.

A német szélsőjobboldal egy új videojátékkal akar új tagokat toborozni a soraiba – írja nagy a Vice magazin. A „Heimat Defender: Rebellion” nevű videojáték egy 2D-s oldalnézetes, akciójáték, amelyben a globalisták elleni harcban antifasisztákkal, Soros Györggyel és Angela Merkellel kell megküzdenünk. A nem teljesen szemellenzős, humortalan emberek számára már ebből a felütésből is egyértelmű, hogy nem valami náci hadba hívásról van szó, hanem egy gag-ről, ami a globalista-lokalista szembenállásból táplálkozik. Ezt a konfliktust mutatja be, humoros köntösbe bújtatva. Továbbá, ahogy a „Grand Theft Auto”-tól nem lettünk mindannyian maffiózók, úgy ettől a játéktól se lesz senki fasiszta, ennél „boomer-ebb” megállapítást nem is tehetett volna a „nagyon fiatalos” Vice. Külön érdekes, hogy ugyanez a magazin – és a baloldali fősodratú média – 2019 novemberében nem aggódott ennyire azon, hogy szélsőséges csoportok toboroznak, mikor megjelent az „Antifa” nevű videojáték. Sőt, egyenesen ujjongtak érte és reklámozták, pedig az Antifa célja ugyanaz, mint a Heimat Defenderé csak fordítva: Likvidálni kell a kapitalistákat, konzervatívokat és meg kell dönteni a Trump-rezsimet. Végül megjegyeznénk, hogy a szélsőjobboldali és a szélsőbaloldali politikai mozgalmak nevében elkövetett bűncselekmények is elítélendők, ez vitán felül áll. Ez esetben azonban szatirikus videojátékokról van szó, és arról a kettős mércéről, ami a függetlenobjektív médiára jellemző.A New York-i tömegközlekedési hatóságnak (Metropolitan Transportation Authority, röviden MTA) külön szabályban kellett megtiltania, hogy az utasok a metrókocsikban végezzék el dolgukat – írja a New York Post. Az új szabályozásra azért lett szükség, mert a város polgármestere is azon progresszív demokrata politikusok közé tartozik, akik BLM mozgalomtól megihletődve megvonták a rendőrség anyagi forrásait. Bill de Blasio egész konkrétan 1 milliárd dollárnyi pénzt vont el a New York-i rendőrségtől, most pedig csodálkozik a városvezetés, hogy megbomlott a rend és a metróban nem csak a szerelvények húzzák a csíkot, hanem a kocsikban is húznak néhány barna csíkot. Bár ez a levezetés logikusnak tűnik, a hatóságnak mégsem ez jutott először eszébe, hanem hogy valószínűleg túl bonyolultan fogalmazták meg az utazási szabályzatot. „Az MTA szabályait rendszeresen javítjuk, hogy érthetőbbé tegyük őket, és ezért is döntöttünk most egy részletesebb szabályszöveg mellett” – fejtette ki Tim Minton, a tömegközlekedési hatóság szóvivője. Bizony a szabadságnak ára van, ahogy a mondás is tartja: „Vigyázz, hogy mit kívánsz, mert megkapod!” New York demokrata vezetése megkapta a szabadság maximális kiterjedését: Egy igazi békés antifa terroristának és az elnyomott kisebbségeknek senki ne mondja meg, hogy hol rakhatják le székletüket!

A Twitter- és mémek világában kicsit jártasabb olvasóink bizonyára tudják, hogy Donald Trump amerikai elnök rendszeresen tesz közzé szarkasztikus és ironikus tartalmakat a közösség médiában. Ez a fajta humor az elnök védjegye, amelyre a kommunikációs stábja is ráérzett és terjeszteni kezdték más a republikánus politikusok körében is. A CNN most mégis arról ír, hogy ez a fajta humorizálás káros, mert bizony vannak olyan republikánus szimpatizánsok, akik „nem értik a viccet” és komolyan veszik azt. Ez az állítás önmagában meredek, de pont a CNN az a médium, ami több alkalommal már Hitlert, világvégét, gyilkost és minden mást kiáltott Trump elnök egy-egy viccesebb beszólása után. Mindeközben a világ többi része jót derült az ilyen fricskákon. Ez esetben is a humorérzékük teljes hiányát bizonygatják, mert olyan Joe Bidenről készített vicces videókat vesznek sorra, amiről ők azt állítják, hogy valódinak tűnhetnek. Szerintük például ilyen lehet egy videó, amiben Biden az NWA rapbanda „Fuck tha Police” című zenéjére táncol. Ha így haladnak a végén még azt is el fogják hinni, hogy az Vlagyimir Putyin egyszer előadta Dr. Dre és Snoop Dogg közös zenéjét, a „Still DRE”-t. „Önök hamis videónak nevezik ezeket. De valójában ezek internetes mémek, gyakran használjuk őket a politikai véleménynyilvánításban” – fejtette ki Tim Murtaugh, az elnök kampányfőnöke a CNN-nek. Bár ez most nem esett le a baloldali médiumnak, azért az mégis igaz, hogy a humor baloldali műfaj: senki sem tud náluk jobban bohócot csinálni magából.Az FBI letartóztatta a Black Lives Matter atlantai szervezetének alapítóját, de nem ám a békés-erőszakos-demonstrációk miatt, hanem csalás és pénzmosás vádjával – számolt be Fox News. A hatóság nyomozása során felderítette, hogy Sir Maejor Page 312 ezer dollárnyi adományt nyúlt le, amit az atlantai Black Lives Matternek szántak a rasszizmus ellen folytatott harcra. „Page összesen 200 ezer dollárt költött személyes tárgyakra, amely összeget az atlantai Black Lives Matter Facebook adományaiból szerzett” – ismertette Matthew Desorbo szövetségi ügynök. Ezenfelül az FBI tájékoztatása szerint Page egy házat is vett 112 ezer dollár értékben, szintén az alapítványnak küldött adományokból.