Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/36

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy nem szabad túlságosan korán örülni. A baloldalon bár többen pezsgőt bontottak annak hallatán, hogy az amerikai elnök elkapta a koronavírust, mégis olybá tűnik, hogy Donald Trump túléli a fertőzést. Nem lehetett azonban ezt biztosra venni és voltak, akik túlságosan korán ittak a medve bőrére. A GQ férfi magazin újságírója, Chris Cohen például cikkében azon lamentált, hogy fel szabad-e keltenünk szerelmünket egy ilyen jó hír hallatán, nem rejtve véka az iránti igényét, hogy hátha érkezik majd egy ennél is jobb hír. Vannak ugyanis olyan események, melyek annyira sokkolóak, hogy örökre emlékezni fogunk rá, hogyan, mikor és hol értesültünk róluk. Sajnos az újságírót miután felébresztette kedvese, nem tudott sokáig örülni, mivel az jutott eszébe, hogy hányszor hitte már, hogy vége Trumpnak. Hasonló eset történt Emily Gould írónővel is, akit azért keltett fel örömittas férje, mert azt hitte hasonló hangulatban lesz a hír hallatán. „Először azt mondtam, hogy „b*szódj meg, akkor kelts fel, ha halott” – förmedt férjére a pacifista írónő. Sajnos megint vaklárma volt Trump bukása. Trump megint mindent elrontott. Ezúttal ráadásul úgy, hogy nem volt hajlandó bevégezni.

Az amerikai elnök halálának gondolatával a Washington Post is eljátszott, ugyanis a lapban már arról írtak, hogy milyen lenne a szép új világ Trump nélkül. A baloldali sajtótermék a felháborodás hatására azonban sajnálatos módon Sir Robin módjára bátran elfutott és törölte cikkét. Annak ellenére, hogy végül kiderült, hogy teljességgel véletlen egybeesés volt a cikk és annak időzítése. Sőt, a cikk időzítése megfelelő volt, csak Trump betegedett meg rosszkor.

Hatalmas cicaharc alakult ki egy rendőrőrsön, ugyanis egy leszbikus rendőr őrmester felháborodott azon, hogy miért egy fekete kollégáját léptette elő a Michigani Állami Rendőrség az új diverzitási irányelvnek megfelelően. LaMay biztos volt segédparancsnoki kinevezésében, azonban akadt egy nála is diverzebb karhatalmista, így fekete kollégája kapta az előléptetést. Joseph Gasper, az állami rendőrség vezetője azzal indokolta döntést, hogy munkatársaik 90 százaléka fehér és 91 százaléka férfi, ezért léptették elő az afroamerikai nőt. A leszbikusság már annyira 2019. Haladni kellene a korral, vagy nem meglepődni, hogy a menő afroamerikait nevezik ki.

Végre megvan hogyan kell lecsökkenteni a nemierőszakok számát – aki a falépítésre tippelt, annak most csalódnia kell. Van egy sokkal jobb módszer, melyet Dr. Mary Koss, az Arizonai Egyetem professzora dolgozott ki: nem kell bejelenteni az erőszakot, így a bűnelkövetőket sem kell lecsukni, ezzel párhuzamosan tehát a rendőrség forrásait is csökkenteni lehet, mely pénzt az áldozatok pszichológiai kezelésére lehet fordítani. Win-win, mindenki nyer.

Sylvain Helaine-nek, egy franciaországi köznevelési intézmény óvodai és általános iskolai pedagógusának immár minden testrészét tetoválások borítják, még a szemfehérjét feketére festette. Méghozzá azért, hogy ezáltal arra tanítsa a gyerekeket, hogy ha „felnőnek, akkor kevésbé legyenek rasszisták és homofóbok, valamint nyitottabb legyen a gondolkodásuk”. Az intoleráns kölykök és szüleik azonban ezt nem vették jó néven, több kisgyerek is arról panaszkodott, hogy rémálmai lettek a férfi látványától, a szülők pedig emiatt panaszt tettek.  Az előítéletes szülő 1-ek és szülő 2-ők tiltakozása ellenére a férfit szerencsére nem rúgták ki, csak áthelyezték az óvodából az általános iskolába. Van még igazság a világon.

Hősünk a héten egyértelműen Lady Gaga. Az énekesnő ugyanis ki mert állni a nagy nyilvánosság elé és ki merte mondani, hogy fel kell lépni a fehér előjogokkal szemben. Ezt eddig egyetlen más előadóművész sem merte megtenni, azonban most Lady Gaga áttörte a hallgatás falát. Minderre pedig azért volt szükség, mert akik az USA-ban „születettek mind a fehér felsőbbrendűség mérgét isszák” – fogalmazott a popdíva. Ezért – Gaga szerint – „mindent újra kell tanulnunk és el kell felejteni mindazt, amit az élet korábbi szakaszaiban belénk plántáltak“. Az interjúban a sztár azt is elárulta, hogy ez a politikai kiállás már legújabb albumában is tetten érhető, ugyanis a „Free Woman” című dalát egy fekete, transzaktivista, zenei producerrel készítette. Hős!

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy egy tanulmány követett módon bebizonyította, hogy a Black Lives Matter mozgalom homofób, továbbá arról is, hogy a Facebook hogyan lép fel Trump hirdetéseivel szemben, előnyhöz juttatva demokrata ellenfelét. Valamint arról is értesülhetnek, hogy számítógépes játékok hogyan járulnak hozzá a klímaváltozáshoz.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Mint ismert, Donald Trump amerikai elnök is megfertőződött a koronavírussal, a baloldaliak pedig a hír hallatán üdvrivalgásban törtek ki. Sőt, nemcsak a megbetegedésnek örültek, hanem egyes vezető baloldali médiumok egyenesen az elnök halálát kívánták. Így tett a Washington Post is cikkében, melyben arról álmodoztak, hogy milyen szép lenne a világ Donald Trump nélkül. A hír megjelenését követően többen is felháborodásukat fejezték ki a médium által tanúsított elvakult gyűlölet kapcsán. Még a filmvilág több képviselője is számonkérte a Washington Post érzéketlenségét. James Woods Golden Globe-, Primetime- és Daytime Emmy-díjas amerikai színész, szinkronszínész és filmproducer azt írta: „megdöbbentő”, hogy ezt meg merték tenni. A magát mindig szociálisan rendkívül érzékenynek beállító baloldali sajtó ezt követően megérezte, hogy ezzel lábon lőtték magukat, úgyhogy eltüntették a cikket és azonnal magyarázkodásba kezdtek. A Hill magazin például azzal a szánalmas magyarázattal állt elő, hogy bizonyára csak véletlen volt a cikk időzítése és annak semmi köze az elnök megbetegedéséhez. Állításuk szerint „az író arra koncentrált, hogy hogyan lehetne Trumpot leváltani azzal, hogy Joe Bidenre, a demokrata elnökjelöltre szavaznak és a cikknek nem volt semmi köze az elnök koronavírussal kapcsolatos állapotához”. Ez a magyarázat elsőre teljesen korrektnek és hihetőnek tűnik, azonban a valóságtartalmát erősen megkérdőjelezi, hogy egyébként a mekkora örömmel számoltak be a baloldaliak Donald Trump megbetegedéséről.

Hála Istennek Donald Trump amerikai elnök három nap után felépült betegségéből, emiatt azonban több demokrata szív is összetört. A GQ férfi magazin újságírója, Chris Cohen például arról értekezett a magazin hasábjain, hogy fel kell-e ébresztenünk és hogyan keltsük fel párunkat az éjszaka közepén az „örömhírrel” kapcsolatban. Cohen szerint vannak olyan hírek, amelyek annyira sokkolók, hogy örökre emlékezni fogunk rá, hogyan, mikor és hol értesültünk róluk. Donald Trump pozitív Covid-19 tesztjének hírére szerelme hajnal 4-kor rázta fel álmából, hogy tudassa vele mi történt. Ez azonban számára egyáltalán nem megrázó, negatív hír volt, hanem inkább egy bensőséges, kellemes emlék. Első gondolatai között szerepelt, hogy milyen sokszor kellett már csalódnia mikor azt hitte, hogy végre vége Donald Trumpnak, az elnök megbukott. Most mégis arra a „bíztató” konklúzióra jutott, hogy „ezúttal kevés esély van Trump újabb győzelmére”. Hasonló eset történt Emily Gould írónővel is, akit azért keltett fel „az adrenalin és öröm fűtötte férje, mert azt hitte hasonló hangulatban lesz (a hír hallatán)”. „Először azt mondtam, hogy „b*szódj meg, akkor kelts fel, ha halott”. Még reggel is mérges voltam a fáradtságtól, aztán eszembe jutott, hogy Trump elkapta a koronát. Ettől azonnal jobb hangulatom lett” – számolt be a szociálisan érzékeny, elfogadó, békepárti, világjobbító írónő.

Alexandria Ocasio-Cortez, New York 14. körzetének kongresszusi képviselője megtagadta, hogy találkozzon a New York-i zsidóság képviselőivel. A „demokratikus szocialista” képviselőnővel a Zsidó Közösségi Kapcsolatok Tanácsának (Jewish Community Relations Council) és a New York-i Rabbi Tanács (New York Board of Rabbis) vezetői többször akartak már egyeztetni, azonban megkereséseik mindannyiszor süket fülekre találtak. „Többször kértünk találkozót, azonban ezekre egyszer sem került sor.” – nyilatkozta Michael Miller, a Zsidó Közösségi Kapcsolatok Tanácsának ügyvezető igazgatója. Joseph Potasnik rabbi, a New York-i Rabbi Tanács ügyvezető alelnöke pedig arról számolt be, hogy mikor egy közéleti eseményen összefutott Alexandria Ocasio-Cortezzel, a képviselőnő azt mondta neki, hogy „igen, találkozni fogunk”, erre „azóta is várok”. A zsidóság vezetőinek elutasítása mellett a demokrata képviselőnő rendszeresen támadja az izraeli államot a vele közeli viszonyt ápoló Ilhan Omar muszlim képviselőtársával. A helyzet több mint aggasztó, mert a demokrata képviselők egyre többször adnak hangot arabbarát, antiszemita nézeteiknek.

Sylvain Helaine-nek, egy franciaországi köznevelési intézmény óvodai és általános iskolai pedagógusának immár minden testrészét tetoválások borítják, még a szemfehérjét feketére festette. Helaine értetlenül állt az előtt, amikor közölték vele, hogy így nem folytathatja pedagógusi tevékenységét a francia Docteur Morere Általános Iskolában (amelynek van óvodája is – a szerk.), mert halálra rémíti az odajáró óvodásokat – számolt be a Reuters hírügynökség. Egy hároméves gyermek szülei arról számoltak be, hogy fiúknak rémálmai vannak mióta meglátta a férfit az óvodában. Az ezt követő néhány hónapban pedig egyre több szülő tett panaszt, mert traumát okozott a gyermekeik számára férfi túlvilági kinézete. Kisvártatva az intézmény vezetősége belátta, hogy alkalmazottjuk megjelenése káros lehet a kisgyerekekre nézve, ezért úgy döntöttek, hogy áthelyezik általános iskolai tanítónak. „Úgy gondolom, hogy az általuk meghozott döntés rendkívül szomorú” – kommentálta a történteket Helaine. Holott megjelenésének az a célja, hogy arra nevelje a gyerekeket, hogyha „felnőnek, akkor kevésbé legyenek rasszisták és homofóbok, valamint nyitottabb legyen a gondolkodásuk”.

A nemi erőszakolási ügyek megoldására az a leghatékonyabb módszer, ha megvonjuk a rendőrség forrásait és arra bíztatjuk az áldozatokat, hogy ne tegyenek bejelentést, hanem forduljanak pszichológushoz – írja a HuffPost. Dr. Mary Koss, az Arizonai Egyetem professzora szerint a legigazságosabb megoldás, ha az erőszakolók kisebb számban kerülnek felelősségre vonásra és inkább az áldozatok traumáinak feldolgozására költjük a bűnüldözésre és bűnmegelőzésre szánt pénzeket. „A büntető igazságszolgáltatási rendszer egy olyan csővezetékrendszerre hasonlít, mely több helyen is ereszt” – olvashatjuk a professzor megállapítását. 1000 amerikai szavazónak a 69%-ka támogatná, ha az igazságügyi rendszer valamilyen mentálhigiénés és traumákkal kapcsolatos szolgáltatás nyújtana az áldozatoknak. Ha mindez nem lenne elég, a professzorasszony arra is javaslatot tett, hogy az említett mentálhigiénés szolgáltatásokat úgy kellene elérhetővé tenni, hogy az áldozatoknak ne legyen kötelező feljelentést tenniük. Ennek eredményeként a jelenleginél is kevesebben jelentenék be, ha nemi erőszak áldozataivá váltak, illetve sokkal kevesebb erőszaktevőt tartóztatnának le a forrásmegvonásoktól szenvedő rendvédelmi erők. Ezt nevezi Koss „helyreállító igazságszolgáltatásnak”.

Újabb ellentmondásba keveredett a baloldal világmegváltó intézkedései kapcsán: korábban kiderült, hogy a rendőrségi források csökkentésével együtt ugrásszerűen nő a bűncselekmények száma. Az ABC News pedig most pedig arról számolt be, hogy egy új tanulmány szerint az LMBTQPXYZ+ személyek majdnem négyszer nagyobb arányban lesznek erőszakos bűncselekmények áldozatai. Tehát a megfejtés adná magát: a BLM mozgalom homofób, mert az általuk követelt rendőrségi forrásmegvonások miatt ugrásszerűen emelkedik a bűncselekmények száma, amelyeknek LMBTQPXYZ+ személyek is nagyobb arányban lesznek áldozatai. A tanulmányt Andrew R. Flores készítette, aki a washingtoni Amerikai Egyetem adjunktusa jegyzi. Reméljük Floresnek nem kell tartania attól, hogy a statisztikán alapuló tanulmánya miatt rasszistának titulálják!

Felháborodott egy leszbikus rendőr őrmester, mert egy fekete kollégáját léptette elő a Michigani Állami Rendőrség az új diverzitási irányelvnek megfelelően. A Michigani Állami Rendőrséget megrészegítette a diverzitás. Méghozzá annyira, hogy ha kell akár illegálisan is eleget tesznek neki” – mondta Larissa LaMay, az állami rendőrség leszbikus őrmesternője. LaMay kifejtette, szinte biztos volt segédparancsnoki kinevezésében (amit megeshet, hogy leszbikus szexuális irányultságából miatt gondolt biztosnak – a szerk.), mikor akadt egy nála is diverzebb kollégája, akit fekete bőrszíne miatt, szakmai alkalmatlansága ellenére is előnyben részesítettek vele szemben. Hozzáfűzte: afroamerikai kolléganőjét többször is felelősségre kellett vonni, mert elmulasztott munkába menni és meghamisította a nyilvántartásokat, hogy eltitkolja mulasztásait”. Joseph Gasper, az állami rendőrség vezetője azzal indokolta a visszás döntést, hogy munkatársaik 90%-ban fehérek és 91%-ban férfiak, tehát az állomány “túlságosan fehér és elférfiasodott”. Ezért jobbnak látta, ha alkalmasság helyett faji és nemi alapon vesz fel- és nevez ki új kollégákat. Bár megeshet, hogy LaMay is e HR-politikának köszönheti jelenlegi állását – ami eddig nem volt probléma számára – mégis igazságtalannak és szakmaiatlannak érzi azt, mikor nem ő részesül előnyben.

Lady Gaga önostorozásra és fehérellenes “előadói (politikai) aktivizmusra” hívta fel sikeres fehér zenésztársait a HuffPostnak adott legújabb interjújában. “Hiszek-e az előadói kiállásban? Igen. Úgy gondolom, hogy voltak már olyan igazi előadói megmozdulások, amelyek szükségesek voltak? Igen. Hiszek-e abban, hogy a fekete életek számítanak? Igen. Hiszek-e abban, hogy ennek a kiállásnak komoly hatása lesz? Igen.” – foglalta össze az énekesnő. Hozzátette, ő az élőpélda arra, hogy a “társadalmi igazságosság nemcsak egy elméleti dolog, hanem egy életstílus“. Lady Gaga szerint erre a liberális propagandának szentelt életstílusra pedig azért van szükség, mert akik az USA-ban “születnek, azok mind a fehér felsőbbrendűség mérgét isszák“. Ezért el kell kezdeni “egy új tanulási folyamatot és el kell felejteni mindazt, amit az élet korábbi szakaszaiban megtanultunk“. Az interjúban a sztár azt is elárulta, hogy ez a politikai kiállás már legújabb albumában is tetten érhető, ugyanis a “Free Woman” című dalát egy fekete, transzaktivista, zenei producerrel készítette.

Az amerikai elnökválasztás közeledtével a liberális véleménydiktatúrát uraló közösségi médiaszolgáltatók is rákapcsoltak. A Facebook most Trump reklámjainak letiltásával igyekszik az elnököt ellehetetleníteni – számolt be az NBC News. A közösségi médiaszolgáltató eddig 216 Donald Trumpot támogató reklámot tiltott le, amit azzal indokoltak, hogy a hirdetések „ellentétesek voltak a Facebook alapelveivel”. Ezzel a húzással akár egy millió embert is elvághattak ezen posztoktól. Tették mindezt annak ellenére, hogy a hirdetésekért darabonként 3 és 4,6 millió forintos összeget fizetett a Trump kampányát lebonyolító szervezet. A Facebook tiltásával közvetetten beavatkozott az amerikai elnökválasztás eredményébe. Ugyanis a hirdetések cenzúrásával szinte teljesen egyoldalú, mivel a baloldalt támogatók továbbra is hirdethetnek, ezzel gyakorlatilag megszüntették a kiegyensúlyozott tájékoztatás lehetőségét. Az elnökjelöltek tehát nem indulhatnak egyenlő eséllyel a választáson, ezzel pedig a Facebook veszélyezteti a jogállamiságot az Egyesült Államokban.Még a repülőgép szimulátor videojátékokban való repkedés is fel tudja gyorsítani a klímaváltozást. A Guardian újságírója, Dan Golding arról számolt be, hogy egyik ismerőse a koronavírus miatti kijárási korlátozások alatt egy Airbus A320-assal repülte körbe a világot, ezáltal bár ismerőse nem a valóságban repkedett, hanem csupán a „Microsoft Flight Simulator” nevű videojátékban, ezzel azonban ugyanúgy károsította a környezetet. „Ha valaki leül, hogy a „Microsoft Flight Simulator”-ral játsszon, akkor is van karbonkibocsátása, annak ellenére, hogy otthon van (…)” – fejti ki Ben Abraham szakértő, a Sydney-i Műszaki Egyetemen előadója. Hozzátette, hogy ez a karbonkibocsátás természetesen „láthatatlan számunkra”, ugyanis arról van szó, hogy az elektromos áramhasználat is származhat fosszilis energia hordozókból. A megközelítés kicsit szűklátókörű, ugyanis eszerint az elektromos autók is károsak a környezetre és minden, aminek a működéséhez áramra van szükség. Holott nem tudhatjuk, hogy az áramot nem-e megújuló energiaforrással állították-e elő. Viszont ezek szerint a tiszta energiát termelő napenergiaparkok építése is káros a környezetre.