Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/39

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy sosem lehet elég homoszexuális szuperhős. Az HBO Max éppen ezért elkezdte az első olyan „Green Lantern” sorozat gyártását, amelynek főszereplője saját neméhez vonzódik. Bár Alan Scott, az első földi zöld lámpás a korábbi sorozatokban és képregényekben semmi jelét sem adta annak, hogy homoszexuális beállítottságú lenne, ez nem tántorította el a készítőket. 2020 van ugyanis. Ezért éppen időszerű, hogy a galaktikus békefenntartók között több Szivárvány Lámpás legyen. Ha az alkotók bátrabbak lennének, akár külön alakulatot is kaphatnának a homoszexuális lámpások, akik a toleranciából nyerhetnék erejüket.

San Francisco városi és megyei tanácsa (Board of Supervisors) szavazásra bocsájtotta a rendkívül progresszív „CAREN-törvényt” (angolul Caution Against Racially Exploitative Non-Emergencies Act – a szerk.). Az új jogszabály értelmében illegális lenne felhívni a 911-es segélyhívó számot olyan esetben, amikor a bejelentés valamilyen hátrányos faji előítéleten alapul. Magyarán, nem értesíthetnék a hatóságokat például akkor, ha azt látnak, hogy egy afroamerikai személy gyanúsan ólálkodik autónk körül, ugyanis az csak rasszista előítélet, hogy ha valaki mindebből azt feltételezi, hogy fekete polgártársunk el akarja lopni a kocsit. Jobb lesz tehát, ha a segélyhívó tárcsázása előtt mindenki alaposan végiggondolja, hogy náci gondolatbűnt készül-e elkövetni. Szerencsére a narancs-védékieknek a törvény tartalmi részével semmi problémájuk nem akadt, csakis annak elnevezését tartották kirekesztőnek, ugyanis megbántották vele a „Caren” névre hallgató személyeket.

Finisbe érkezett az amerikai elnökjelölti kampány. A hajrából pedig a Hollywood-i sztárok is kivették a részüket. „Miről beszél? Depresszióban estem miatta. Ahányszor meglátom, mindig teljesen lehangol. Minden, amit mond dühössé és depresszióssá tesz” – fejtette ki tárgyilagos és elfogulatlan véleményét Trumpról Woopi Goldberg az ABC The View című műsorában, az elnök egy kampányvideója utáni sokkjában. Sunny Hostin, a műsor házigazdája pedig a BBC normatívákat szem előtt tartva kifejtette, hogy megdöbbentő, hogy Trump mit meg nem enged magának, amikor 200 ezer amerikai halála száradna a lelkén, ha lenne Orange Man-nek olyan. Thank you famous actors!

Megtartották az utolsó vitát az elnökjelöltek a választás előtt, melyen Joe Biden bevetette az ultimate érvet Trump ellen. Donald Trump éppen azzal hencegett, hogy milyen jó viszonyt sikerült kiépítenie a kommunista Észak-Koreával, mire Biden úgy reagált, hogy „Hitlerrel is jó volt a viszonyunk mielőtt elfoglalta Európát.” Biden parádésan érvelt, és egyúttal igazolta Godwin törvényét is, mely kimondja, hogy minél tovább folyik egy vita, annál valószínűbb, hogy valamelyik fél beleszövi mondandójába Hitlert. „Az üt először, aki igazán nagyot üt! És először!” Micsoda meglepetés lehetett ez a nácizás, erre aztán nem számíthatott az ingatlanmogul!

Elképesztő hadi fejlesztésbe kezdett az Egyesült Államok hadserege: a tábori sebészeik gyakorlati órákon tanulják meg a nemátalakító műtétek fortélyait.  „Mikor praktizálni kezdtem egyáltalán nem gondoltam, hogy szükség lehet egy ilyen eljárásra a seregben” – mondta Dr. James Bradley a tábori sebészeket oktató sebészorvos. Bradley szerint ráadásul a katonaságnál még nagyobb szükség van „arcnőiesítő” műtétekre, mint a civil szférában, ugyanis „a hadseregben több a jogfosztott amerikai”, mint a társadalom többi részén. Ezek után azt egészen biztosan nem lehet mondani, hogy az amerikai hadsereg nem tudja meglepni az ellenfeleit.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy felütötte a fejét a zeneszerzők közötti név-rasszizmus, arról is, hogy Cher szívhez szóló dalt komponált Bidennek. Továbbá arról is értesülhetnek, hogy újabb homoszexuális mesekönyvekkel érzékenyítenék a liberálisok a gyerekeket.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Káros, ha vezetők határozottságot, kitartást, felelősségteljességet, erőt és férfiasságot mutatnak a járványhelyzet és egyéb válsághelyzetek alatt, ehelyett érzelmesnek kellene lenni – írja a Salon szélsőbaloldali hírportál. „Rengeteg erőre és kitartásra van szükség, hogy átvészeljük a járványt (…). Mégis talán az „erősnek maradás” attitűdje – ami abban a kultúrában gyökerezik, amely a toxikus maszkulinitásnak kedvez, és abból táplálkozik – okozott kárt nekünk és továbbra is kárt okoz” – írja Nicole Karlis egészségügyi és tudományos újságíró. Terry Kupers pszichiáter szerint a toxikus maszkulinitás, vagyis a férfiasság pedig olyan borzasztó dolgokat eredményez, mint „a nők alulértékelése, a homofóbia és az indokolatlan erőszak.” Tehát a férfias határozottság, kitartás és felelősségvállalás káros, ehelyett egy válsághelyzetben a haladó értelmiségiek szerint sokkal eredményesebb egy „femininebb”, érzékenyebb vezető. De ne aggódjanak! Segítünk lefordítani e sajátos gondolatmenetet: Az újságírónő azt akarja mondani, hogy minél hamarabb váltsák le Donald Trumpot és válasszák meg helyette az egyelőre csak inkompetenciát mutató Joe Bident és Kamala Harrist. Ugyanis bár ők a járványkezelésére teljesen alkalmatlanok, viszont a radikális liberális ideológia feltétlen támogatói.


Az HBO Max elkezdte az első olyan „Zöld Lámpás” sorozat gyártását, amelynek homoszexuális főszereplője is lesz – számolt be az örömhírről a Deadline, filmekkel és sorozatokkal foglalkozó hírportál. A sorozatban a DC képregények Zöld Lámpás Alakulatának más tagjai mellett Alan Scott is kulcsszereplő lesz, aki amúgy az első Földre érkező Zöld Lámpás volt. Bár Scott homoszexuális beállítottságának semmi nyoma nem volt a korábbi tévésorozatokban vagy filmekben, ezúttal azonban lesz, ugyanis sikerült sok DC képregény között találni egyet, amiben korábban saját neméhez vonzódott. Tehát megvan a tökéletes magyarázat, hogy miért lesz mindenképp legalább egy homoszexuális szereplője a Seth Grahame-Smith vezetésével készített Zöld Lámpás live-action sorozatnak. Alan Scott egyébként szereplője volt az Igazság Ligája animációs sorozatnak, és főszereplője volt a 2011-es Zöld Lámpás mozifilmnek is, amely alkotásokban nyoma sem a volt homoszexualitásának. A végén még kiderül, hogy Scott nem is homoszexuális, hanem genderfluid, ami mindenképp előrelépés lenne számára az LMBTQP+ hierarchiában.

San Francisco városi és megyei tanácsa (Board of Supervisors) szavazásra bocsájtotta a városi közgyűlés előtt a „CAREN-törvényt”, amely elnevezés több feministából felháborodást váltott ki – számolt be a CNN. A CAREN-törvény (angolul Caution Against Racially Exploitative Non-Emergencies Act – a szerk.) értelmében illegális lenne felhívni a 911-es segélyhívó számot olyan esetben, amikor a bejelentés valamilyen hátrányos faji előítéleten alapul. Magyarán, nem értesíthetnék a hatóságokat, ha azt látnak, hogy egy afroamerikai személy kábítószer kereskedelem látszatát keltve gyanús tasakokat ad át az arra járó gyermekeknek. Ugyanis ha nem győződtek meg első kézből arról, hogy a fekete illető bűncselekményt követ el, akkor ez csak egy hátrányos faji előítélet. Bár a törvényjavaslat közbiztonságra és társadalomra gyakorolt hatása már a megszavazás előtt katasztrofálisnak ígérkezik, a San Francisco-i lakosok számára mégsem ez a legfontosabb. Ehelyett többen azért nyújtottak be panaszt a testülethez, mert a rasszizmust elítélő törvény címének rövidítése (CAREN) hasonlít a keresztnevükre. „A törvény neve rasszistának állítja be a nevem, ami egyáltalán nem vagyok. Rendkívül sértő a „Caren” vagy más nevet összefüggésbe hozni egy ilyen törvénnyel” – olvashatjuk egy panaszlevélben. Az előzőhöz hasonló esetektől eltekintve hatalmas támogatottsága volt törvénynek a demokrata vezetésű városban, mint mindennek, ami PC, LMBTQP+, feminista, vegán, vagy BLM-párti. A haladás útjába most mégis hatalmas akadály gördült, mert a Kareneket, vagyis a feminácik leghangosabb képviselőit sikerült megsértenie a város felügyelőbizottságának.

Rasszizmus, ha az ismert klasszikus zeneszerzőkre csupán vezetéknevükön hivatkozunk, míg a kevésbé ismert klasszikus zeneszerzőkre a teljes nevükkel különböztetjük meg – írja a Slate magazin. “A megszokott, kétszintűség, amivel a klasszikus zeneszerzőkről beszélünk, mindenütt jelen van. (…) A mononímák nyelvészeti szempontból egy olyan kanonikus panteonba helyezik a zeneszerzőket, amelybe ha teljes néven hivatkozunk rájuk sosem fognak kerülni” – fogalmazott Chris White, a Slate újságírója. White okfejtése szerint ez a káros gyakorlat a fehérek általi elnyomásnak, a “rasszizmusnak” és a “szexizmunak” az eredménye. Ugyanis szinte mindegyik klasszikus zeneszerző, akikre csupán a vezetéknevükkel hivatkozunk fehérbőrű és férfi, mint például Mozart, Beethoven, Schuman vagy Bartók. Mindeközben pedig a színesbőrű és női zeneszerzőkre mindig teljes nevükkel hivatkozunk, amely gyakorlat állítólagosan faji és nemi alapon lejjebb rangsorolja az ilyen komponistákat. White kifejtette, hogy szerencsére azonban “az elmúlt hónapokban robbanásszerűen koncentrálódott a figyelem az akadémiai zenekutatásban lappangó férfi-központúságra és a fehér felsőbbrendűségre.” Így sikerült tudóstársaival kiötlenie ezt az elméletet, hogy az ismert klasszikusok csupán azért ismertek, mert elnyomó fehér, heteroszexuális férfiak, a nők és színesbőrűek pedig az elszenvedői mindennek az elnyomásnak. Mindennek ellenére egy pillanatra essünk kétségbe, mert az elképesztő zenei akadémikusok kitalálták a megoldást is: ha minden zeneszerzőre mindig teljes nevével hivatkozunk, akkor varázsütésre megszűnik a rasszista, szexista kirekesztés.

A BLM mozgalom antifa aktivistái kiverték egy fekete férfi fogát, mert a szólásszabadság mellett demonstrált – számolt be a Post Millennial. Philip Anderson, a Team Save America (Mentsük Meg Amerikát Csapat) szólásszabadsági vezetője részt vett egy a szólásszabadságért tartott demonstráción. A demonstrációra ellentüntetést szervezett a BLM mozgalom és az ellentüntetés egyik antifa résztvevője kiverte Philip Anderson fogait, mert nem értett egyet szabadságpárti nézeteivel. Már az is önmagában megér egy misét, hogy a feketék elnyomása ellen harcoló BLM mozgalom egyik aktivistája súlyos sérülést okozott egy fekete szabadságjogi aktivistának. Viszont a szociálisan érzékeny demokratáknak sikerült ettől is abszurdabb helyzetet teremteniük: addig támadták hamis vádakkal az Anderson elvesztett fogainak pótlási költségeiért indított közösségi adománygyűjtést, míg a GoFundMe adománygyűjtő platform le nem tiltotta azt. Külön érdekes, hogy a Berkeley Antifa csoport azzal jelmondattal hirdette meg a szólásszabadság elleni tüntetésüket, hogy „az antifasizmus önvédelem”. Az antifák meglehetősen sajátosan értelmezik az önvédelem fogalmát, ha az számukra a szabadságjogi aktivisták elleni agresszív támadást jelenti.

A függetlenobjektív fősodratú média maximumra tekerte a Donald Trump elleni kampányt az utolsó két hétre. Whoopi Goldberg színésznő és Sunny Hostin újságíró, műsorvezető például minden lehetséges módon próbáltak gyűlöletet kelteni az amerikai elnök ellen, és azt bizonygatták, hogy még a járványvédelemhez is jobban értenek nála – értesülhettünk a Washington Examinertől. „Miről beszél? Depresszióban estem miatta. Ahányszor meglátom, mindig teljesen lehangol. Minden, amit mond dühössé és depresszióssá tesz” – fejtette ki pártatlan véleményét Goldberg az ABC The View című műsorában. A színésznő azért volt ennyire frusztrált, mert látott egy videót, amiben Trump elnök Goldberg kedvencét, Joe Bident bírálta és felvázolta, hogy mire számíthatnának a demokrata politikus elnökségétől. „Ha Bidenre szavaznak, akkor ő a munkahelyeiket Kínának fogja odaadni. A jövőjüket fel fogja áldozni a vírusért és teljes kijárási korlátozást fog bevezetni. (…) Az országunk hatalmas válságban lenne a jelenlegi felívelés helyett” – fogalmazott Donald Trump. A színésznő nem is tudott mit kezdeni az elnök kritikájával, érvek és gondolatok nélkül háborgott, és átadta a szót Sunny Hostinnak. „Teljesen megdöbbent, hogy ezt hallom tőle… Mikor ezt egy olyan elnöktől hallod, aki szerintem több mint 200 ezer amerikai haláláért felelős. (…) Ez az egész egyszerűen elképesztő, mert ha hallgatott volna a tudósokra, több százezer életet menthetett volna meg. (…) Egyszerűen rosszul vagyok, hogy ma reggel ezt kellett hallanom. Undorító!” – ismertette véleményét Sunny Hostin. A pártatlan szakértőket az a tény persze egyáltalán nem zavarta meg, hogy a járványkezelést nem szövetségi állami szinten, hanem államonként bonyolították le országukban. Továbbá az is elkerülte a figyelmüket, hogy a fertőzésszámok és halálos esetek számai a Bident jelölő Demokrata Párt politikusai által vezetett államokban a legmagasabb.

Cher, a híres amerikai popénekes egy Biden kampánydallá írta át a „Happiness is a Thing Called Joe” című 40-es évekbeli klasszikust, és egy LMBTQP+ bárban már debütált is vele – számolt be Variety. A fellépés egy Los Angeles-i homoszexuális bárban volt, ahol az LMBTQP+ énekes mellett fellépett Jennifer Hudson, Billy Porter, John Legend, P!nk, Ben Platt és a Black Eyed Peas is, hogy a Demokrata Pártot támogassák. Az újraírt dalszövegben a következő elképesztő propaganda üzenetek találhatóak: „Úgy tűnik, hogy a boldogság csak egy dolog, amit Joe-nak hívnak, a mosolyától az orgonák is nőni kezdenek. Tőle még az angyalok is felsóhajtanak, amikor megtudják, hogy Joe elnök erre jön. Az országunk most komor, félelem van a levegőben, de Joe, a remény elnöke mindenütt ott van”. A kínos daltól a baloldali média természetesen teljesen el van ájulva, és eszükbe sem jut propagandát kiáltani, ahogy azt más előadók jobboldali politikai nyilatkozatai kapcsán szokták.

Joe Biden annyira kifogyott az érvekből a legutolsó amerikai elnökjelölti vita 45. percében, hogy már nem tudta mivel menteni a menthetőt, úgyhogy nácizott egyet – adta hírül a Washington Examiner. A vita említett pillanatában az volt a téma, hogy Donald Trump elnöknek sikerült javítani az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti diplomáciai viszonyon, így barátságosnak tekinthető a két ország közötti viszony. Biden az egyértelmű diplomáciai teljesítménnyel annyira nem tudott mit kezdeni, hogy annyit tudott csak mondani, hogy „Hitlerrel is jó volt a viszonyunk mielőtt elfoglalta Európát.” A demokrata elnökjelölt érvelésével azonban több közéleti szereplő sem értett egyet, sőt volt, aki kiemelte, hogy ez az állítás hazugság. „Joe Biden tényleg azt mondta az előbb, hogy jó volt a viszonyunk Hitlerrel? Nem, nem volt az, Joe” – írta Twitteren Mark R. Levin jogász, író, újságíró, a Landmark Jogi Alapítvány korábbi elnöke. „Biden fullba tolja Godwin törvényét, és Hitlerbe kapaszkodik. (…) EHHEZ a teljesítményhez kellett ennyit készülni?” – írta Dana Loesch szerkesztő-író. Loesch tökéletesen ragadta meg a lényeget Godwin törvényére való hivatkozásával, ugyanis e szerint, ha egy vita hosszú ideje húzódik, akkor egyre inkább nő annak a valószínűsége, hogy a vesztésre álló fél a másikat Hitlerhez hasonlítsa, csak hogy ezzel meneküljön a vert helyzetből.

Végre RuPaul drag queen is helyet kapott a „Little People, Big Dreams” című gyermekkönyvben, amelynek célja, hogy történelmileg meghatározó közszereplőket ismertessen meg a gyerekekkel – számolt be az örömhírről a PinkNews, vezető homoszexuális hírportál. Maria Isabel Sanchez Vegara, a könyvsorozat spanyol írónője elmondta, hogy eredeti célja szerint főleg női példaképek akart bemutatni, mert „meg akarta szüntetni fiatal lányokban a megszokott női életutakkal kapcsolatos elképzeléseket”. Később azonban ráébredt, hogy a fiúk is hasonló problémákkal küzdenek, nekik viszont a hagyományos férfi szerepeket kellene elfelejteniük, így esett a választása RuPaulra. Ugyanis az angol-szász országokban ismert darg queen egy olyan férfi, aki abból él, hogy nőnek öltözve-sminkelve ad elő különböző homoszexuális töltetű performanszokat. „Ezt találtam annyira lenyűgözőnek a karakterében. (…) és ez nagyon fontos ahhoz, hogy megszüntessük a fiúkra vonatkozó sztereotípiákat” – fejtette ki az írónő. Tehát a gyermekkönyvíró ars poeticája bár nem túl logikus, de annál egyszerűbb: A kislányoknak férfias példaképeket, a kisfiúknak pedig nőies példaképeket. Ettől lesz egészséges a gyermekek személyiségfejlődése!

Elképesztő hadi fejlesztésbe kezdett az Egyesült Államok hadserege: a tábori sebészeik gyakorlati órákon megtanulják a nemátalakító műtétek fortélyait – számolt be a New York Post. A képzéseket egy Washington melletti egészségügyi központban tartják, ahol a hadi sebészek az „arcnőiesítő műtétet” gyakorolhatták. A beavatkozás típus „évtizedek óta jelen van” az orvosvilágban és transznők szokták igényelni, vagyis olyan férfiak, akik úgy érzik, hogy ők valójában nők. „Mikor praktizálni kezdtem egyáltalán nem tűnt úgy, hogy szükség lehet erre ez eljárásra” – mondta Dr. James Bradley a tábori sebészeket oktató sebészorvos, aki a 2000-ben kezdett el arcnőiesítő műtéteket végezni. Most azonban úgy tűnik, hogy egyre nagyobb szükség van erre a beavatkozásra. Sőt, Bradley doktor úgy gondolja, hogy a katonaságnál még nagyobb szükség van rá, mint a civilszférában. A sebész kifejtette, hogy „a katonaságban több a jogfosztott amerikai”, mint a társadalom többi részén. Szerencsére azonban ez az égető probléma hamarosan megoldásra kerül, mert az amerikai hadsereg sebészei már most „holttestek arcán gyakorolhatják” a genderfluid katonaéleteket megmentő beavatkozást.