Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2020/41

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy aki a kutyákat szereti, az rossz ember nem lehet. Most akkor nézzük csak meg, hogy hány kutyája van Trumpnak? Egy sem. És hány Joe Bidennek? Kettő is. Ráadásul az egyik menhelyről. Nem is kell több bizonyíték, hogy ki a jó ember és kinek nincs egyetlen barátja sem. Bár még hivatalosan nem nyert a demokrata politikus, a Huffpost már most el van olvadva, ahogy mi is: „két szőrmók mancsának dobogása töltené meg újra a Fehér Házat.” Meglepő tehát, hogy Trumpot, mióta vesztett már kutyába sem veszi senki? Persze hogy nem!  Sőt, nem csoda, hogy kutyául van.

Természetesen ezzel még nem értek véget az Obama óta nem látott tündéri történetek a leendő elnökről. Biden ugyanis történelmet írt: ő az első olyan „megválasztott” amerikai elnök, aki a traszneműeket is belefoglalta a „győzelmi” beszédébe. Az ember könnye is kicsordul a meghatottságtól. „Büszke vagyok a kampányra, amit felépítettünk és végigcsináltunk. Büszke vagyok arra a koalícióra, amit összehoztunk, a történelem legszélesebb és legdiverzebb koalíciója ez. (…) Fiatalok, öregek. Városiak, kertvárosiak és vidékiek. Homoszexuálisok, heteroszexuálisok, transzneműek. Fehérek. Latinok. Ázsiaiak. Amerikai őslakosok” – hangzott Biden Delaware-ben előadott szónoklata. Annyira csodálatos ember! És két kutyusa is van, ráadásul az egyik menhelyről! <3

Miközben Biden megnyerni látszik az elnökválasztást, megkezdődött azok számba vétele is, akik nem támogatták a demokráciát és a szabadságot a megfelelő időben. Alexandria Ocasio-Cortez Twitter-bejegyzésében szólította fel követőit, hogy mentsék le minden trumpista posztját, hogy később elszámoltathatóak legyenek politikai véleményükért. „Van valaki, aki archiválja ezeket a Trump-talpnyalókat, akkorra amikor majd megpróbálják kimagyarázni vagy tagadni a bűnrészességüket a jövőben? Meglehetősen valószínű, hogy sokan törölni fogják a Tweetjeiket, írásaikat, fotóikat a jövőben” – írta a demokrata képviselőnő. Az árkok betemetése és a nemzet újraegyesítése után sem szabad elfelejtkezni, hogy kik támogatták az autoriter és kutyátlan Trumpot és felelősségre vonni őket.

Donald Trump – akinek egy kis szőrmók sem boldogítja életét – jelenti jelenleg a legnagyobb fenyegetést az amerikai demokráciára és jogállamiságra, ugyanis megpróbálja aláásni a választást, mely botrányoktól mentesen, törvényesen és tisztességesen zajlott le. Mi az hogy? Nagyonis! Ehhez képest a szavazatok újraszámolását kéri a Orange man.  Ezt az elképesztő „színjátékot” űzi a volt elnök, mellyel destabilizálja az országot. Úgy látszik neki semmi sem drága, ha a hatalomról van szó. Nem most, hanem 4 éve kellett volna verni az asztalt, amikor 2016-ban az oroszokkal elcsalta az előző voksolást. Akkor persze lapított. Ja, és még kutyája sincs, milyen ember az ilyen.

Hősünk a héten az északkelet-angliai Tees Valley baloldali polgármester-jelöltje, aki felfedezte, hogy a látszat ellenére ő valójában fekete.  Jessie Joe Jacobs megkezdte a felkészülést a jövőre tartandó önkormányzati választásokra. Persze nem választási ígéretekkel kampányol, meg senki által el nem olvasott programokat ír, hanem felkutatta családja elfeledett fekete őseit. A hófehér politikusnőnek sikerült kiderítenie, hogy a famíliája történetének van egy nigériai ága is, tehát ő is részben fekete. Ez ám az innováció. Így is lehet.

Végre-valahára eljött a várva várt történelmi pillanat: tényleg férfimagazin lesz a Playboy. Elérkezett ugyanis az idő – már 2020 van –, hogy a Playboy leszámoljon az olyan gusztustalan sztereotípiákkal, hogy borítójukra nőket tegyenek és a sok kéjenc, arra csorgassa a nyálát. Végre itt van hát az újság: „férfi címlapra férfit” jeligére az első transz-címlaplány, Victoria Volkova életstílus- és szépségtanácsadó influenszer. A transznővel megspékelt borító üzenete továbbá az, hogy a magazin így „ünnepelje a női lét különböző módjait, a szépség különböző fajtáit és az érzékiségünk felfedezésének és e folyamat élvezetének különböző útjait”. Hát nem gyönyörű?

Heti gyűjtésünkben olvashatnak arról, hogy a jamaikai-indiai származású Kalama Harris újabban inkább afroamerikainak vallja magát, valamint arról is, hogy tudósok mit várnak Biden elnökségétől. Továbbá arról is tájékozódhatnak, hogy hogyan neveljük gyerekünket, ha túlságosan fehér környékre költöztünk.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Végre eljött a várva várt történelmi pillanat is: először szerepel transznő a mexikói Playboy címlapján – értesülhettünk az Out magazintól. A Playboy transz-címlaplánya Victoria Volkova életstílus- és szépségtanácsadó influenszer, illetve Youtube tartalomgyártó. A transznővel megspékelt borító célja, hogy „megünnepelje a női lét különböző módjait, a szépség különböző fajtáit és az érzékiségünk felfedezésének és e folyamat élvezetének különböző útjait”. Tehát a férfiakat célzó magazin úgy döntött, hogy szakít az eddigi tartalomszerkesztési gyakorlatával és ahelyett, hogy kiszolgálná az olvasói igényeket, merőben ellentétes homoszexuális befolyásolási kísérletezésbe kezd. „Remélem, hogy e borító által az emberek kíváncsiabbak lesznek. Kíváncsiabbak, hogy megismerjék egymást és kíváncsiabbak, hogy megtudják milyen lehet traszszemélynek lenni” – fogalmazott Victoria Volkova. Magyarán a mexikói Playboy úgy döntött, hogy a transz-címlaplányok mellé transzolvasókat szeretne.

Kamala Harris lett az Egyesült Államok első fekete, ázsiai, női alelnöke – hirdeti óriás betűkkel a CNN és a teljes baloldal. Bár fennakadhatnánk e kijelentésen is, tekintve, hogy az elektorok még Joe Bident sem választották meg amerikai elnöknek – a választás körüli csalásgyanús esetek miatt -, az alelnököt pedig a megválasztása után szokta kijelölni az elnök. Azonban ha ezen tovább lépünk, akkor azonnal szemet szúrhat, hogy a baloldali média úgy aggatja Harrisra a különböző kisebbségi identitásokat, mint karácsonyfára a díszt. Harris először azzal próbálta megnyerni a liberális választók szimpátiáját, hogy jamaikai-indiai származásúnak vallotta magát. Később azonban, hogy felpörgött a BLM mozgalom jobbnak látták, ha az indiai identitást afroamerikaira cserélik, és ezzel lovagolják meg az aktuális politikai hangulatot. Most pedig, hogy nyertek és már nem olyan szükséges a feketék melletti kizárólagos kiállás, ráaggatták még az ázsiai jelzőt is, hogy kellőképp diverz alelnök legyen belőle. „Harris és a Fehér Házba vezető útja úttörő dolog volt, tekintve, hogy ő egy fekete, dél-ázsiai nő, egy túlnyomóan fehér által uralt területen” – fogalmazott a CNN.

Még hivatalosan be sem iktatták Joe Bident, a HuffPost szerint, azonban már most jobb hellyé vált az USA, ugyanis míg Trumpnak egy kutyája sem volt, addig Bidennel rögtön kettő is érkezne a Fehér Házba. Tehát mivel semmi érdemit nem tett még a demokrata elnökjelölt, így egy vaskos és meglehetősen geil cukiságkampányba kezdett a függetlenobjektív hírportál. A lap ismertette, hogy Biden érkezésével „két szőrmók mancsának dobogása töltené meg újra a Fehér Házat”, amelyek közül az egyik ráadásul egy állatmenhelyről befogadott kutya lenne. Mindeközben Donald Trumpnak nem voltak állatai a Fehér Házban, amiből levonható a következtetés, hogy ő kevésbé állatbarát, kevésbé cuki, tehát DIKTÁTOR. Ennek megfelelően a HuffPost egy korábbi cikkében azt is kifejtette, hogyha Trumpnak mégis lenne kutyája, akkor egész biztosan „egy Pungsan lenne az, mert az észak-koreai elnök is ilyet ajándékozott a békülés jeleként a dél-koreai miniszterelnöknek”. Magyarán Donald Trump ugyanolyan diktátor, mint Kim Jong Un, ezért csakis „diktátorkutyája” lehetne. Ezek szerint a HuffPostnak végre sikerült megtalálni a demokrácia és a jogállamiság objektív mércéjét: Háziállataik alapján kell rangsorolni a politikai vezetőket.Egy fehérellenes rasszista szülő annyira aggódik, hogy gyermeke eltanulja a környékükön lakó fehér gyerekektől a rasszizmust, hogy inkább börtönözte lányát házukba – értesülhettünk a Slate gyermeknevelési tanácsadási rovatából. Az anyuka arról számolt be, hogy új államba költöztek és egy „rendkívül fehér kertvárosban élnek”, mert a lakóhelyük melletti „nem-fehér városban” magasabb volt a bűnözési ráta. Kiderült azonban, hogy a biztonságos, „rendkívül fehér kertvárosoknak” is megvannak a maguk hátul ütői. Például, hogy ott többnyire fehér, keresztény, heteroszexuális rémisztő képződmények élnek. Tehát a „rendkívül fehér kertvárosok” a fehér felsőbbrendűség tanyái, vagyis az etnikai kisebbségek alul reprezentáltak, röviden: tombol a rasszizmus. Az aggódó szülő ezért is írt a Slate-nek, mert attól fél, hogy 7 éves kislánya eltanulja az ott tomboló rasszizmust a környéken élő gyermekektől. Szerencsére azonban talált megoldást, nem engedi gyermekét az utcára, nehogy más fehér gyerekekkel találkozzon, akik nyilvánvalóan rasszisták. Sőt, ha lánya új fehér barátai csengetnek náluk, akkor hazug kifogásokat talál ki, hogy miért nem találkozhatnak éppen a kis Chloe-val. A komoly „antirasszista” ötletelésbe természetesen a Slate rovatvezetője is beszállt, aki megerősítette, hogy a lehető legjobban jár el az anyuka és semmi probléma nincs a gondolkodásával.

Joe Biden a történelem során az első olyan megválasztott amerikai elnök, aki a traszneműeket is belefoglalta a győzelmi beszédébe – számolt be az örömhírről a PinkNews, vezető homoszexuális hírportál. „Büszke vagyok a kampányra, amit felépítettünk és végigcsináltunk. Büszke vagyok arra a koalícióra, amit összehoztunk, a történelem legszélesebb és legdiverzebb koalíciója ez. (…) Fiatalok, öregek. Városiak, kertvárosiak és vidékiek. Homoszexuálisok, heteroszexuálisok, transzneműek. Fehérek. Latinok. Ázsiaiak. Amerikai őslakosok” – hangzott Biden Delaware-ben előadott győzelmi beszéde. A beszámolók szerint ez annyira meghatotta a jelenlévőket, hogy ujjongásban törtek ki, az autósok pedig dudálni kezdtek. Ennek ellenére bár a baloldali média szerint a beszéd történelmi jelentőségű volt, mi mégis aggódunk, hogy vajon a drag queenek, a demiszexuálisok, a biszexuálisok, a pánszexuálisok, a vegánok és a feministák hogyan fognak reagálni arra, hogy ők kimaradtak belőle.
Alexandria Ocasio-Cortez egy Twitter-bejegyzésben hívta fel követőit arra, hogy mentsék le minden „Trump-talpnyaló” posztját, hogy később elszámoltathatóak legyenek politikai véleményükért – számolt be a Washington Examiner. „Van valaki, aki archiválja ezeket a Trump-talpnyalókat, akkorra amikor majd megpróbálják kimagyarázni vagy tagadni a bűnrészességüket a jövőben? Meglehetősen valószínű, hogy sokan törölni fogják a Tweetjeiket, írásaikat, fotóikat a jövőben” – áll a demokrata képviselőnő közösségi média bejegyzésében. Tehát AOC annyira megrészegült attól a gondolattól, hogy pártja lehet az USA új kormányzó ereje, hogy azonnal a legsötétebb diktatúrák ideológiai rendőrségeinek módszereihez akar nyúlni. A felháborító ötletet több konzervatív közszereplő is kommentálta, akik felhívták figyelmet, hogy a demokrata képviselőnő kérése a marxista, kommunista diktatúrák belső viszonyait idézi. „Kimagyarázni vagy tagadni a bűnrészességüket a jövőben” – Ez egy fenyegetés? Arra az esetre, ha valóra válna a marxista álmotok és megpróbálnátok bebörtönözni minket a véleményünkért? Állítsátok le magatokat!” – olvashatjuk Catalina Lauf korábbi képviselőjelölt hozzászólását. Mark Levin jogász, rádiósszemélyiség azonban kevésbé volt visszafogott a véleményével: „Ez a kommunista rohadék egy feketelistát akar csinálni”.

A kanadai Calgary városvezetése is követi az Egyesült Államokbeli trendet: megkurtítják a városi rendőrség forrásait, hogy elnyerjék az anarchokommunista és színesbőrű választók szimpátiáját – értesülhetünk a CBC-től. Naheed Nenshi, a város muszlim polgármestere és az őt támogató képviselők felkarolták azt a kezdeményezést, amely értelmében 20 millió dollárt vonnának meg a rendőrségtől. Tervezetük szerint egy kétéves időszakra vennék el a pénzeket, évente 10-10 millió dollárt. Az intézkedésnek azonban akadtak maradi ellenzői, mint például Jeromy Farkas tanácsos, aki a Caglary Rendőrségi Bizottságának (Caglary Police Commission) is tagja. Farkas elmondta, hogy a források megvonását támogatói kollégái politikai népszerűségüket akarják javítani a bizonyos közösségben népszerű, azonban visszás intézkedéssel. „Ez a tűzzel való játszadozás, és úgy gondolom, hogy ez a radikális erők titkos kísérlete, aminek a célja, hogy a rendőrség forrásainak megvonásával aláássák a közbiztonságot” – fogalmazott Farkas. A tanácsos elmondta, hogy a haladó intézkedés azonban nemcsak a rendvédelem hatékonyságát csökkentené, hanem a korábban kijelölt munkavállalói diverzitási célok elérését is akadályoztatná. „Folyamatosan azt hallhattuk a közösségtől, hogy a Calgary Rendőrség (CPS) diverzitásával problémák vannak, és nem teljesen értem, hogy pontosan hogyan akarjuk diverzebbé tenni a rendvédelmi erőket azzal, hogy pozíciókat szüntetünk meg, ahelyett, hogy újakat hoznánk létre” – elmélkedett a tanácsos.

A klíma-pánikkeltő szakértők, a gendertudósok és a különböző életidegen témákkal foglalkozó kutatók ráébredtek, hogy „tudományukkal” nem tudják hatékonyan megszólítani a választók többségét – számolt be a Nature tudományos szakfolyóirat. A folyóirat kifejtette, hogy míg Donald Trump nem követi feltétlenül az ilyen komoly tudósok véleményét, addig Joe Biden különösebb megfontolás és kritika nélkül mindenre igent mond. Ezért Trump természetesen teljesen sötét és tudományellenes, az amerikaiak Dobzse Lászlója (vagyis Biden – a szerk.) pedig a legbölcsebb, legtudományosabb, legmegfontoltabb, fényes tekintetű vezető lehet majd. A Nature azonban nem elégszik meg azzal, hogy Trumpot tudományellenesnek titulálják, egyúttal a szavazóiról is megállapítják, hogy mind mucsai, műveletlen, konteós, laposföld-hívők. „Én leginkább azt látom, hogy az emberek elutasítják a valóságot, hogy helyette inkább egy valóságshowt válasszanak. Ez pedig ijesztő” – becsmérelte választókat Michael Lubell, a New York Városi Főiskola (City College of New York) tanára. Ezek alapján úgy tűnik a rendkívül tudományos tudósok már a célkitűzésüket követően el is buktak a megvalósításban. Ugyanis az általuk lenéző, fennhéjázó, öntelt, gúnyos hangnem egyértelműen nem fog segíteni abban, hogy elnyerjék a választók szimpátiáját.


Az északkelet-angliai Tees Valley fehérbőrű polgármesterjelöltje felfedezte, hogy minden látszat ellenére ő valójában fekete és más fehéreket is arra hív fel, hogy járjanak utána hátha ők is feketék – számolt be a TeessideLive helyilap. Jessie Joe Jacobs-t 2019-ben választotta a Munkáspárt a Tees Valley polgármesterjelöltjüknek. A következő helyi önkormányzati választás pedig 2021-ben lesz, amire már teljes mellbedobással készül a polgármesterjelöltjük, hogy megnyerje minden antifa szavazó szívét. Ehhez pedig tudja mi a legfontosabb: nem a politikai alkalmasság, hanem hogy bizonyítani tudja, nem olyan fehér, mint amilyennek látszik. Küldetése sikeresnek mondható, mert bár bőre továbbra is fehér sikerült kiderítenie, hogy a családja történetének van egy nigériai leágazása is. Nem is akármilyen afrikai őst talált a családjában, ugyanis megtudta, hogy a nagyapja Nigéria első demokratikus kormányának minisztere volt. A baloldali politikus azt is kifejtette, hogy a kutatómunkáját természetesen nemcsak saját maga miatt végezte, hanem hogy újdonsült afrikai identitását bevetve olyan szavazókat szerezzen, aki faji hovatartozása miatt szavaznak rá. „(Már most) úgy érzem, hogy a (nagyapám) nyomdokaiban járok, annak ellenére, hogy nem ismerem munkásságát. Nem tudom, hogy van-e olyan gén, ami a politikai vezetésre alkalmasságért felelős” – nyilatkozott politikai törekvéseivel kapcsolatban a Munkáspárt polgármesterjelöltje. Mindenesetre reméljük, Jacobs nem arra utalt, hogy a bőrszínünk alapján megmondható, hogy ki alkalmas és ki alkalmasabb a politikai pályára?
Igazi fenyegetést jelent a demokráciára és jogállamiságra, hogy Donald Trump a csalásgyanús elnökválasztás után a szavazatok újraszámolását és a választás tisztaságának ellenőrzését kérte – írta a Slate magazin. Dahlia Lithwick, a vezető szerkesztője kifejtette, hogy a Republikánus Párt visszaél pozíciójával, amivel azt sugalmazzák, hogy a demokraták győzelme illegitim. Hozzátette, hogy a Trumpék által indított eljárások „puszta színjátékok”, amelyek azonban valódi instabilitást és veszélyeket okozhatnak az által, hogy „ szándékosan támadják a szavazás legitimitását és nem tisztelik a választási eredményeket”. Kíváncsiak lennénk, hogy a szerkesztő-asszony vajon ilyen vehemenciával kelt-e birokra Hillary Clintonnal, a Demokrata Párttal és propagandista társaival szemben is, akik 2016-tól egészen máig választási csalással és az oroszokkal való összejátszással vádolták Donald Trumpot. A válasz egyszerű: nem, ugyanis a Slate még az évben is publikált több olyan cikket, amiben Donald Trump és az orosz titkosszolgálat nem létező kapcsolatának veszélyeit pedzegették. Tehát ha a baloldal vádol választási csalással az a demokrácia védelme, ha a jobboldal teszi ugyanezt az a demokrácia veszélyeztetése. Fő, hogy mindig függetlenobjektívek maradjunk, és ne engedjünk a kettős mérce csábításának!