Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/06

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a szépség belülről fakad. Így gondolták ezt a Cut magazinnál is, ahol a Gyűrűk Ura különböző orkjait osztályozták, hogy mennyire szexisek is a teremtmények. A Tinderhez hasonló rendszerben lehetett a különböző orkokat jobbra, vagy balra húzni. Ha tehát nem voltak elég jóképűek, akkor balra húzták őket, mondván inkább maradjanak Vasudvardban. Ellenben, ha bejöttek az olvasóknak, akkor jobbra, azt üzenve, hogy szívesen látnák őket hobbit odujukban. Nem túl meglepő módon az Uruk-hai parancsnok, Lurtz végzett az első helyen, aki egyébként nem csak küllemében kellemes, de harcedzett is, hiszen levágta Boromirt, Gondor helytartóját. Végre szegény és lesajnált orkokat is szépnek találta valaki. Mi egészen meghatódtunk: awww.

A maradi orosz hadsereg bemutatta a legújabb generációs testpáncéljait, melyek minden eddigi személyi páncélnál könnyebbek és erősebbek, és állítólag még egy 50-es kaliberű lövedéktől is képesek megvédeni viselőjét. Ezzel szemben egy igazán modern hadsereg, mint az amerikai, egészen más területeken jelentett be komoly előrelépéseket. Azután, hogy Biden újra engedélyezte, hogy transzneműek szolgáljanak a seregben, immár a női állomány tagjai számára engedélyezett a körömlakk, a rúzs viselése, továbbá hajukat rasztásítva is hordhatják. Mostantól a hadsereg számára nem a higiénia a legfontosabb, hanem hogy „támogassa a sokszínűséget, elfogadást és befogadást”. Változnak a prioritások. Már 2021 van.

A kannibalizmus csak egy fétis – állítja a Cosmopolitan. Jet Setting Jasmine „fétis oktató” szerint a kannibalizmus fétis egy teljesen egészséges szexuális érdeklődés. Vagyis tök rendben van, amikor az egyén arról fantáziál, hogy valamilyen módon elfogyasztaná partnerét, vagy éppen fordítva, azt szeretné, a kiválasztottja enné meg őt.. Egyáltalán mi azzal a gond, amennyiben a másik fél is beleegyezik abba, hogy elfogyasszák? Ki mondja meg, mi a normális és mi nem? Csak meg ne sózzák egymást, a só ugyanis egészségtelen.

Mint azt sokan tudják, idén a Tampa Bay Buccaneers nyerte a profi amerikaifutball-bajnokságot (NFL), a csapatot pedig a fehér felsőbbrendűség bajnoka, Tom Brady vezette. Ha ez még nem lenne elég ahhoz, hogy felvonjuk a szemöldökünket, hogy egy rasszista csapat nyert, szerencsére a Washington Post külön cikket szentelt annak, hogy elemezze a Tampa Bay Buccaneers nevét, hogy az náci-e vagy sem. A kalózok persze brutális haramiák voltak, akik előszeretettel kereskedtek rabszolgákkal. Ellenben komoly küzdelmet folytattak a szabadság nevében a fasiszta elnyomó nemzetállamokkal szemben. Szóval 1:1, nehéz döntés. Ennek ellenére talán jobb lenne egy másik nevet választani a csapatnak, jobb a békesség alapon.

Végre egy újabb film újabb szereplőjéről derült ki, hogy valójában transznemű. Ezúttal a Nyolcadik utas: a halál (Alien) című sci-fi horror egyik szereplőjéről tudtuk meg, hogy bizony transzexuális volt. Szemfüles LMBTQ aktivisták ugyanis kiszúrták, hogy Joan Lambert egy szempillantásig látszó virtuális kórlapján az látható, hogy az elhunyt születésekor nemátalakításon esett át. Újra gazdagabbak lettünk egy transzhőssel!

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogyan is kell számolni megfelelően a koronavírus áldozatait demokrata módra, valamint arról is, hogy a brit kormány miért nem tett eleget a nőkért a járványhelyzetben, továbbá arról is, hogy a Biden-adnminisztráció valóban lecseréli-e a teljes szövetségi autóflottát elektromosra.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Az Egyesült Államok hadserege – csupán néhány nappal azután, hogy Biden újra engedélyezte a transznemű katonák szolgálatát – új megjelenési és higiéniai szabályokat vezetett be – számolt be a Yahoo. Eszerint mostantól az állomány női tagjai számára engedélyezett a körömlakk, a rúzs viselése, valamint hajukat befonva is hordhatják, ahogy raszta frizurát is. A felvilágosult lépésről a hadsereg személyzeti ügyekért felelős kabinetirodája a következőképp nyilatkozott: „a korábbi higiéniás szabályok azért voltak, hogy az állomány tagjainak tiszta és professzionális legyen a megjelenése”. Mostantól azonban komoly lépéseket tesz a hadsereg, hogy „támogassa a sokszínűséget, elfogadást és befogadást”. Arról a hadseregről beszélünk, melynek költségvetése nem csupán a legnagyobb a világon, de több, mint az utána következő tíz országé együttvéve, melyek közül nyolc a szövetségese.

Eközben Oroszország bemutatta új generációs testpáncélját, a Szotnyik-ot, mely minden eddigi személyi páncélnál könnyebb és erősebb. A páncélt gyártó Rosztech Csemezov vállalat szerint az új generációs védelmi rendszer nem csupán 20 százalékkal könnyebb elődjénél, de sokkal ellenálóbb is. Állításuk szerint a beépített éjjellátóval és gázmaszkkal ellátott védőruha képes megóvni viselőjét egy 50-es kaliberű lövedék becsapódásától is. Ez a fajta golyó akár két kilométerről is képes átütni a könnyebben páncélozott csapatszállító járműveket. Arról sajnos nem érkezett hír, hogy az orosz hadseregnek mi a véleménye a sokszínűségről és elfogadásról.


A koronavírus-járvány egy világméretű kihívás, mellyel minden ország a tőle telhető maximális erőbedobással küzd. Igaz ez az USA-ra is, még akkor is, ha az ország szövetségi jellegéből adódóan a különböző államok változó mértékben voltak sikeresek. Mindaddig, amíg Donald Trumpnak hívták az elnököt, a CNN, a The New York Times és a teljes baloldali sajtó meg volt győződve arról, hogy a fehér házi patás ördög felelős a „katasztrofális válságkezeléséért”. Ellenben volt egy hivatalban lévő amerikai vezető, aki tartotta bennük a lelket, és reményt adott mindannyiuknak: Andrew Cuomo, New York állam baloldali kormányzója, aki Emmy-díjat is kapott „mesteri” sajtótájékoztatóiért. Az, hogy a New York-i főlibernyák tehetséges televíziós személyiség, senkit sem lepett meg, hiszen kisöccse, Chris is elég jó ahhoz, hogy saját műsora legyen a CNN-en. Az idősebb Cuomo-testvér Emmy-díjas sajtótájékoztatóin azonban sajnálatos módon hazudozott, mivel eltitkolta, hogy pontosan hányan haltak meg az idősotthonokban. Méghozzá szándékosan. Csapata ugyanis tartott tőle, hogy ha a valós adat kiderül, jogi és politikai természetű problémáik adódhatnak számára. Annak ellenére, hogy elismerte tettét, azért fel van háborodva, hogy bárki a fenti botrányt politikai célra használja ellene.


Aki azt képzeli, hogy a női egyenjogúság ügye évtizedekkel ezelőtt diadalmaskodott az Egyesült Királyságban, ahol a hatóságok olyannyira óvják a nőket, hogy minden intézkedés előtt tanulmány vizsgálja annak lehetséges hatásait a „gyengébbik” nemre nézve, az egy visszamaradott, hímsoviniszta csökevény. Egy sor „jogvédő” szervezet nyílt levelet írt az Esélyegyenlőségi és Emberi Jogi Bizottságnak, melyben azzal vádolja a teljes brit kormányzatot, hogy tendenciózusan fittyet hánytak a nők helyzetére, amikor meghozták a járvánnyal kapcsolatos döntéseket. Az ok, hogy a hímsoviniszta brit kormány és parlament nem nemi alapon hozta meg az intézkedéseket. Szerintük ugyanis a hölgyeknek több támogatás járt volna, elsősorban mivel gyermekeket nevelnek. „Privilegizált apák (gyakran úgy, hogy dadust alkalmaznak) hoznak döntéseket az anyák sorsáról” – jelentette ki az egyik „jogvédő” csoport képviselője. Hiába, a mai világban ezek a férfiak mindenkit elnyomnak…


A haladárok mindig előszeretettel festenek magukról olyan képet, miszerint csak és kizárólag ők törődnek a környezettel és annak védelmével. Így tett Joe Biden is kampánya során, akinek szórakoztatóbb ígéretei között szerepelt az is, hogy a teljes szövetségi járműflottát(!) elektromos hajtásúra cseréli. Ez az Egyesült Államok szövetségi kormánya alá tartozó összes autót jelenti, melyből a legutóbbi összeíráskor 645 ezer volt forgalomban. A terv egyik sarokköve a koreai SK Innovation Georgia államban épülő új akkumulátorgyára lett volna. A probléma azonban az, hogy az LG évek óta perben áll a fent említett céggel. Állításuk szerint az SK Innovation számtalan tudóst és szakembert csábított át magához, akik ottani munkájukhoz felhasználták az LG szellemi tulajdonát képező tudásukat. A koreai bíróság már kimondta az LG igazát, valamint az Egyesült Államok Kereskedelmi Bizottsága is nekik adott igazat előzetes véleményében. Amerikáról lévén szó, az SK Innovation oldalán lobbizott Carol Browner, aki korábban a Clinton és az Obama adminisztráció alatt is környezetvédelmi szakemberként állt alkalmazásban. Milyen meglepő…Az amerikai társadalmat természetesen súlyos rendszerszintű rasszizmus jellemzi, és mint azt tudjuk, az ország teljes történelme arról szól, hogy az európai származású fehér férfiak elnyomnak mindenkit, akivel csak találkoznak, kezdve az indiánokkal, a feketéken és saját családjukon át, egészen a homoszexuálisokig. Ez progresszív berkekben közismert tény. Ennek ellenére sajnos a gyermekeknek szánt könyvek túlnyomó része nem, vagy csak alig foglalkozik az elnyomás témájával, és az elmúlt húsz évben kiadott mesekönyvek csupán 30 százaléka tartalmaz feketebőrű szereplőt. Lássuk be, ez még úgy is igen kevés, hogy az amerikai népességben a feketék aránya csupán 13 százalék, és a könyvecskék egy jelentős része foglalkozik dínókkal, moncsicsikkel, tündérekkel és hasonló, fekete bőrű emberként nehezen ábrázolható szereplővel. Persze vannak olyan reménytelenül konzervatív szülők, akik úgy vélik, hogy a kisbabáik még túl fiatalok ahhoz, hogy feldolgozzák az amerikai társadalom förtelmes bűneit, de tőlük is elvárható, hogy a csemetéiket mihamarabb szembesítsék a világ sokszínűségével. Nos, az ő kedvükért létrehoztak egy fantasztikus adatbázist, ahol olyan mesékre találhatnak, mely közvetlenül nem hozza fel az elnyomás témáját, de cuki kis meséket tartalmaz például olyan családokról, ahol anyuci fehér, apuci fekete, a kiskölök meg ázsiai.

Az 1979-ban megjelent Nyolcadik utas: a halál (Alien) című tudományos-fantasztikus horrorfilmet alighanem mindenki ismeri.  Valószínűleg még az a kedves olvasónk is tisztában van legendás státuszával, akit az ilyesfajta filmek taszítanak. Valóban, mind a tudományos-fantasztikum, mind a horror műfaját tekintve igen jelentős alkotásról van szó, szomorú ugyanakkor, hogy a későbbi folytatások oly messze elmaradtak az eredeti film színvonalától. Van azonban a történetben valami, ami még a lenyűgözően hátborzongató negatív főhős-parazitánál is jobban megfagyasztotta az ereinkben a vért. Főleg, így 42 év távlatából. Az LMBTQ aktivisták ugyanis örömujjongásban törtek ki, amikor kiemelkedő nyomozómunkával kiderítették, hogy az egyik szereplő, Joan Lambert (ő az utolsó, aki az Idegen áldozatává esik) transzszexuális volt. És bizony igazuk van, az 1986-os folytatás (A bolygó neve: halál) egy alig pár másodperces jelenetéből, melyben az elhunyt Lampert orvosi adatlapján az látható, hogy Lampert születésekor nemátalakításon esett át. Sakk-matt.


Igen, van biztonságos módja a kannibál fétisnek – Az Armie Hammer-eset nem ez” – közöl cikket a Cosmopolitan. A történet szerint Armie Hammer (aki Illyaként lehet ismerős Az UNCLE embere című filmből) több nőt is megsebesített, amikor kannibalisztikus perverzióját kiélte rajtuk. A Cosmo megszólaltatja Jet Setting Jasmine „fétis oktatót” (jelentsen ez akármit is), akitől megtudhatjuk, hogy a kannibalizmus fétis – vagyis a vorarephilia – egy egészséges szexuális érdeklődés. Vagyis teljesen rendben van, amikor az egyén arról fantáziál, hogy valamilyen módon elfogyasztja partnerét, vagy éppen őt eszi meg a partnere. Rendszeres olvasóink tudják, hogy a szexuális perverziók normalizálásának első lépése, hogy elfogadható, tudományosnak hangzó névvel illetik őket – pipa. Ezután keresnek egy „szakértőt”, aki az elvadult hedonizmust becsatornázza egy „közösség” bevett szokásai közé – pipa. A harmadik lépés, hogy kijelentik, igazából bármit meg lehet tenni, amíg megvan a résztvevők hozzájárulása – pipa. A Cosmopolitan cikkében mindhárom lépés megvan, így ideje, hogy új liberális élvezeti ágat avassunk: 2021-ben már a kannibalizmus is csak egy fétis. Éljen!

Láthatólag a 21. századi felsötétült progresszió a faji kérdés és a nemiség bűvöletében éli ki magát igazán. Ebből kifolyólag csak idő kérdése volt, hogy a két téma találkozzon, hiszen amennyiben azt állítják, hogy teljesen normális, ha valaki hétfőn férfi, kedden nő, szerdán pedig rózsaszín delfin, akkor innen már csak egy lépés, hogy a transz ideológiát az etnikai hovatartozásra alkalmazva eljussunk odáig, hogy az egyén faji identitása szintén fluid. Ez pedig azt jelenti, hogy a kedves olvasó dönthet úgy, hogy ma egy fehér férfi, holnap egy fekete nő, holnapután egy indiai aszexuális, és a hétvégéken pedig ázsiai tuja? Nos, nem egészen. A progresszió élharcosai még nem jutottak el erre a pontra. Jelenleg csak indokolt esetben szabad valakinek lecserélni a faji identitását. Példának okáért, ha egy fekete elnyomottnak érzi magát, de világosbarna bőrszínnel rendelkezik, akkor neki minden további nélkül szabad fehérként élnie. Azonban fordítva ez manapság még tűrhetetlen. Ha egy fehér kísérel meg fekete identitást magára ölteni, azzal „kulturális kisajátítás” bűnét követi el. A fehéreknek ragaszkodniuk kell saját fehér identitásukhoz, mivel fehér privilégiummal bírnak, erről pedig önként nem mondhatnak le. Hogy ez miért kell, hogy így legyen, azt a progresszió ideológusai még nem dolgozták ki teljesen. Mi élünk a gyanúperrel, hogy azért, hogy a fehérekre továbbra is lehessen ujjal mutogatni.

Mint azt sokan tudják, idén a Tampa Bay Buccaneers nyerte a profi amerikaifutball-bajnokságot (NFL). Tom Brady irányító egészen páratlan egyéni sikert ért el, aki immár egy személyben több NFL -yőzelem birtokosa, mint bármelyik csapat. A város és a klub számára is fantasztikus diadal mindez, hiszen sikerült pont abban az évben bajnokcsapatot építeni, amikor a döntő házigazdájának Tampa városát választották – ilyesmi még senkinek sem sikerült. A Washington Post házi történészét persze nem ez érdekli, hanem a csapat neve. A Buccaneers ugyanis annyit tesz, hogy „Kalózok”. Történészünket ez a névválasztás zavarja, ugyanis rasszistának érzi a nevet. Azt, hogy a kalózok brutális haramiák voltak, elég könnyű bizonyítani, ez azonban még nem elég nyomós érv. Ellenben mivel kereskedtek előszeretettel a kalózok? Hát rabszolgákkal. Bingo! Jamie L.H. Goodall azonban felismerte azt is, hogy a kalózok a nemzetállamok ellen is harcoltak, ami jó pont, így végső soron nem jutott dűlőre, hogy jó a név-e a Buccaneers, vagy inkább eltörlendő? Ha még azt is sikerült volna felidéznie történészünknek, hogy a kalózok kereskedőhajókat – azaz a kor nagytőkéseit – is fosztogattak, akkor könnyen lehet, arra jutott volna, hogy az antikapitalista harc korai hőseinek kijáró tiszteletből kötelezően minden NFL-csapatnak kalóznevet kell adni.  


Talán senkinek sem ismeretlenek a Gyűrűk ura széria epikus harcjelenetei, melyekben az emberek és tündék súlyos veszteségek árán legyőzik a sötétség hordáit. Ezen ork hordákból válogattak a cikk írói, és rangsorolták őket, kezdve azokkal, „akiket Tinderen (randi app) balra húznának – tehát örülnének, ha sosem szabadulnának ki Vasudvardból – egészen az első osztályú szívtipróig, akiket bármikor szívesen látnának a hobbit barlangjukban”. A lista utolsó helyét az a jóképű teremtés foglalja el, aki mindenáron meg akarja ölni Trufát és Pippint. Nem túl meglepő módon az Uruk-hai parancsnok Lurtz, aki megöli Boromirt, áll az első helyen. A borzongásra vágyók kedvéért ÍME a teljes lista.