Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/19

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy nincs B-bolygó. Ebből kifolyólag, amennyiben az emberiség nem akar úgy kihalni, mint a dinoszauruszok, át kell állnia a rovarevésre. A hagyományos élelmiszerek előállítása ugyanis rendkívül környezetkárosító. Ezzel szemben a rovarok tenyésztése nyilvánvalóan planétabarát. Azt persze nem tudjuk, hány lacikonyha van Budapesten, de nagyon reméljük, hogy a gíroszos-türkisikebabosoknál a sáskajárás hamarosan új értelmet nyerhet.

Folytatódik a Black Lives Matter-tüntetések ikonjának házvásárlási kálváriája. A marxista Patrisse Khan-Cullors ugyanis több millió dolláros házat vásárolt Los Angeles fehérek lakta elit negyedében. Most azonban az is kiderült, hogy miért. A felelős: a rasszista ingatlanpiac. A 37 éves, fehér elnyomás ellen küzdő vezér állítása szerint a bizniszt könyveladásokból és tanításból fedezte, és nem élt vissza a BLM-mozgalom pénztárával. Ezt természetesen senki sem feltételezte. Végre egy feketének is lehet – ez fáj minden irigyének.

Az amerikai hadseregben a női katonáknak jóval nehezebb teljesíteniük a katonai erőnléti kiképzéseket, mint férfi társaiknak. Megvan azonban a megoldás: a jövőben egyszerűen nem kellene figyelembe venni a katonák fizikai erőnléti eredményeit. Miért nem jutott ez eddig senkinek sem az eszébe? A teszt a hibás.

Ilyen probléma Óceániában fel sem merül. Új-Zélandon egy korábbi olimpiai bajnok női súlyemelő, Tracey Lambrech szerint az országban azt „tanácsolják” a női súlyemelőknek, hogy ne kommentálják az első transznő kijutását az olimpiára. Sokak szerint ugyanis igazságtalan, hogy egy biológiai nemét tekintve férfi indulhat a nők között. Eleve érthetetlen, 2021-ben miért vannak még külön női és férfi kategóriák a sportokban, de szerencsére vannak országok, melyek haladnak a korral.

Az Oxford Egyetem legújabb javaslata szerint az egyetemi tananyag „dekolonizációjának” jegyében kivezetnék a mértékegységeket. Legalábbis az angolszász világban használt „imperialista” típusú mértékrendszert. Az egyetem ugyanis teljesen érthető okoknál fogva nem akarja tovább traumatizálni a hallgatókat olyan kifejezésekkel, mint például a pint, font, vagy a mérföld. Elég lenne a híres fasizmus-skálát használni, de azt sokat.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy miért kellett megválnia a CNN-nek egyik riportterétől, valamint arról is, hogy enyhíthet az USA migrációs szabályain.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A Sun magazin cikkezett arról, hogy a CNN kénytelen volt megválni egy újságírójától. A pakisztáni Adeel Raja ugyanis Twitter-oldalán az újabb izraeli-arab konfliktus kitörése óta többször is Adolf Hitlert éltette, és terroristának titulálta Izraelt. A legújabb botrányos posztjában azt írta, hogy: „Ma egy Hitlerre van szüksége a világnak.” Habár a posztot néhány órán belül törölte, egy 2014-es bejegyzését is megtalálták. Abban kifejezte, hogy a futball világbajnokságon is csak azért szurkol Németországnak, mert „Hitler jól elintézte a zsidókat.” A CNN-nek a nagy felháborodás miatt szerződést kellett bontania vele, miközben azzal próbáltak mentegetőzni, hogy ő csak egy „szabadúszó” munkatársuk volt. Ezek után már jobban érthető, miért olyan elfogultak a nyugati médiumok Izraellel kapcsolatban, ha ilyen forrásokat alkalmaznak.

A Daily Caller legújabb írásában mutatta be, hogy az Egyesült Államok hadserege tovább halad a liberálisok által elvárt úton, hiszen legújabb toborzó filmjükben a Pride-dal és egy leszbikus párral csalogatják a fiatalokat. A rövid animációs film egy fiatal lányt, Emma Malonelordot állítja a középpontba, akit két nő nevelt fel. A film története akörül forog, hogy milyen szerencsés, hogy ilyen erős példaképek vannak előtte. „Ez a történet egy katonáról szól, aki az ország Patriot rakéta védelmi rendszerét kezeli. A történet Kaliforniában kezdődött, egy kislánnyal, akit két anya nevelt fel.” A reklámfilmben elhangzik, hogy azért jelentkezett a hadseregbe, hogy bizonyítson saját magának, és leszámoljon az előítéletekkel. Az amerikai hadseregben egyébként már a katonák 16 százaléka nő, viszont a liberálisok legnagyobb bánatára arról még nem vezetnek statisztikákat, hogy hány LMBTQ-identitású katona van. Nemcsak a hadsereg akarja kivetni a hálóját a liberális fiatalokra: nemrég a CIA is hasonlóan „felhomályosult” kampányfilmmel reklámozta magát, hogy így tűnjön „trendinek” a fiatalok körében.


Újabb fantasztikus döntést hoztak a Biden-kormányzatban – tudhattuk meg az NPR beszámolójából. Miközben lassan visszaszorul a koronavírus-járvány, a bevándorlás is újraindul az Egyesült Államokban. A Biden-adminisztráció egyik legfrissebb döntésével ugyanis megnyitotta a transznemű bevándorlók előtt a déli határt. Ezzel a döntéssel az a céljuk, hogy a legveszélyeztetettebb csoportoknak biztosítsanak menedéket az USA-ban. A Biden-kormányzat nehéz helyzetben van, egyik oldalról a republikánusok támadják a növekvő migráció miatt, másik oldalról viszont a jogvédő szervezetek, hogy miért nem nyitja már meg a határokat. Kíváncsian várjuk, ebből hogy fog kikecmeregni a jó öreg Joe. Egyelőre nem verték nagy dobra a határokon bevezetett enyhítéseket, sőt, a médiában is inkább le akarják beszélni a bevándorlókat az útnak indulásról. A nemzetvédelem igazgatója is kijelentette, hogy a határok zárva vannak. De vajon meddig?

Bernie Sanders legújabb ámokfutásáról a Fox News adott hírt. A saját bevallása szerint szociál-demokrata, a valóságban inkább kommunista politikus leállítaná az Egyesült Államok és Izrael közötti fegyverüzleteket, mert szerinte az USA nem támogathatja az emberi jogok megsértését. Nem mintha meglepődtünk volna, a szenátor már hosszú ideje Izrael hangos kritikusa. A katonai üzletek leállítása viszont egyben azt is jelentené, hogy a Vaskupola védelmi rendszerhez szükséges rakétákat sem kapnák meg Izraelben. Ha ez a rendszer nem lenne működőképes, akkor valószínűleg már több ezer ember életét követelték volna a Gázából kilőtt rakéták. Azzal bezzeg biztos nincs semmi baja, hogy az ENSZ-től és egyéb, NGO-któl származó források a gázai terroristákhoz jutnak, ő inkább Izraelt szeretné lefegyverezni. A baloldal most már hivatalosan is visszatért abba az alapállásába, hogy az Izrael eltörlését kívánó terroristákat támogatja, mint régen a Szovjetunió idejében.

A New York Post is beszámolt a BLM egyik alapítója „kálváriájának” folytatódásáról. Patrisse Khan-Cullors, aki képzett marxistának tartja magát, az elmúlt pár hónapban több mint hárommillió dollárért vett házakat, azonban emiatt is a rasszista ingatlanpiacot okolja. Tehát újabb dolog került a listára: immár az ingatlanpiac is a fehér felsőbbrendűség elnyomó eszköze. Az aktivista szerint a feketék ingatlantulajdona mindig a fehér elnyomás elleni harc fegyvere volt. Így már értjük, miért Los Angeles legfehérebb környékén vett házat. A 37 éves marxista azt állítja, hogy könyveladásokból és tanításból szerezte a pénzét, és nem élt vissza a BLM-mozgalom pénztárával. Ezek szerint vagy a fél világ őt olvasta az elmúlt egy évben, vagy annyit keresnek a fekete tanárok az USA-ban, amennyit el sem tudunk képzelni. Egyébként az ingatlanpiaci folyamatok azt mutatják, hogy valóban kevesebb feketének van önálló ingatlantulajdona, mint korábban. Abban viszont kételkedünk, hogy ez a galád fehérek miatt lenne. Egy dolog viszont biztos: az nem fog rajtuk segíteni, ha az egyik jogvédőjük milliós házakban él.

A Washington Examiner tudósításából ismerhettük meg azt a jelentést, amelyből kiderül, hogy a női katonáknak még mindig jóval nehezebb teljesíteniük a katonai erőnléti kiképzéseket, mint férfi társaiknak. A liberális nyomásra erőltetett uniszex teszteken, amiken a férfiaknak és a nőknek ugyanazokat a feladatokat kell elvégezniük, a nők, ha egyáltalán átmennek rajta, akkor is kevesebb pontot szereznek, mint a férfiak. Ezzel kapcsolatban már korábban is merültek fel problémák, de úgy látszik, továbbra sem találják a megoldást. Sőt, egyes katonai vezetők arra a kirekesztő álláspontra helyezkedtek, hogy nem lehetséges mindkét nem számára egyformán teljesíthető tesztet készíteni. Az újonnan bevezetett rendszer nem a mérésben lenne más, hanem a jövőben egyszerűen nem venné figyelembe a katonák fizikai erőnléti eredményeit. Milyen tipikusan haladó megoldás, nem igaz? Úgy látszik, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok hadserege egyre inkább arra törekszik, hogy minél szivárványosabb legyen, azért vannak még hiányosságok.

A Post Millenial egyik legújabb cikkében olvashattuk, hogy az Oxford Egyetem nem tett le arról, hogy a világ legnagyobb bohócképzője legyen. Legutóbbi ötletük az, hogy az egyetemi tananyag „dekolonizációjának” jegyében kivezetnék a mértékegységeket, legalábbis az angolszász világban használt „imperialista” típusú mértékrendszert. Ennek érdekében össze is hívtak egy kutatócsoportot, hogy megvizsgálják, milyen lehetőségekkel számolhatnak a jövőben. Az egyetem ugyanis nem akarja tovább traumatizálni a hallgatókat olyan kifejezésekkel, mint például a pint, font, mérföld és hasonlók. Arról, hogy mivel pótolnák ezeket a mértékegységeket, nem tájékoztatott az egyetem, azt viszont elmondták, hogy a tantárgyakat sokszínűbbé kell tenni, és vissza kell szorítani az „eurocentrikus” oktatást. Nem mindenkinek nyerte el a tetszését ez az utópisztikus gondolat, az egyetem egyik vezetője azt mondta: „A »tananyag dekolonizálása« a Szovjetunió másolása, és valójában a »történelem eltörlése«.” Nem lehet tudni, hogy vajon az „imperialista” mértékegységek után mire szeretnének átállni.


A Guardianben megjelent írásban arra figyelmeztettek, hogy ha nem akarunk mind meghalni, akkor kénytelenek leszünk rovarokat enni. Richard Godwin, aki egy tökéletes liberális mintapéldány, egyből elmeséli, hogyan erőltette rá a környezetében mindenkire, még a gyerekeire is, hogy rovarokból készült „élelmiszereket” fogyasszanak. Hiszen csak így menthetjük meg a Földet a pusztulástól, a hagyományos élelmiszerek előállítása ugyanis környezetkárosító. A liberálisok szerint a rovarok sokkal környezetbarátabbak, így az ilyen alapú ételeket kell ezentúl előnyben részesíteni. Egyébként a „bogaras” termékek piaca 2030-ra becslések szerint 6,3 milliárd dollárra fog növekedni. Ennek ellenére biztosan nem a profit utáni sóvárgás hajtja őket. Mondhatnánk, hogy nyugodtan falják csak a rovarokat a haladók, legalább több normális étel marad nekünk. Viszont biztosak vagyunk abban, hogy hamar kötelezővé akarják majd tenni ezt is, mint ahogy a Pride-on való vonulás is lassan az lesz.

A Reuters cikkéből újabb részletek derültek ki a nemrég kitört új-zélandi súlyemelő botrányról. Egy korábbi olimpiai bajnok női súlyemelő, Tracey Lambrech ugyanis azt nyilatkozta, hogy az országban azt „tanácsolják” a női súlyemelőknek, hogy maradjanak csendben az új-zélandi transznő súlyemelővel kapcsolatban. Laurel Hubbard lett nemrég az első transznemű súlyemelő, aki valószínűleg fényes karriert fog befutni, hiszen biológiailag férfi. Akár az is megtörténhet, hogy a tokiói olimpián már indulhat is az új-zélandi válogatottban. Ahogy korábban az USA-ban, úgy az óceániai országban is sok kérdés merült fel. Lambrech elmondása szerint sokak igazságtalannak találják, hogy egy férfi ellen kell versenyezniük. Ő maga is úgy érzi, hogy: „Mindnyájan a női egyenjogúságért küzdöttünk a sportban, és most ezt az egyenjogúságot veszik el tőlünk.” De azt mondja, akárhányszor próbálnak meg felszólalni az ügyben, mindig azt mondják nekik, hogy inkább „maradjanak csendben”. Látják kedves olvasóink, ilyen az igazi liberális szólásszabadság!

A héten a Slate liberális gyereknevelési propaganda rovatából egy olyan cikket hoztunk olvasóinknak, ami tökéletesen bemutatja, hogyan teszi tönkre a tinédzserek életét a haladó propaganda. A feminista anyuka levelében bemutatta a 14 éves fia helyzetét. A fiú arról panaszkodott anyukájának, hogy a lányok az osztályban állandóan a fiúkat rágalmazzák, és azt hajtogatják, hogy az összes férfit meg kéne ölni, hiszen azok szexisták. Emiatt végül sírásban tört ki, hiszen ő fehér, férfi, és még ráadásul heteroszexuális is. Az anyuka attól félt, hogy emiatt majd – horribile dictu – Jordan Peterson videókat kezd nézni a fiú, és persze nem lesz többé jól nevelt liberális. Ahhoz szeretett volna segítséget kérni, hogy megbeszélje a fiával a „maszkulinitás válságát”. Persze, mindezt úgy, hogy gyermeke feminista maradjon. Válaszában a Slate írója elsőként elmagyarázta, hogy semmi baj nincs azokkal a lányokkal, akik lelkileg terrorizálják a fiút, hiszen csak így élik ki az „igazi énjeiket”. Megoldásként pedig elsősorban egy Netflix-sorozat közös megnézését ajánlja. Nagyon jó példa ez az eset arra, hogy hová vezet a feminista propaganda, ha fiatalokról van szó.