Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/22

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy minél több LMBT-szuperhős van, annál jobb! Fekete Macska „előbújása” után ismét egy örömteli bejelentés érkezett a Marvel háza tájáról: az új Loki sorozatban az északi istenség karaktere genderfluid lett. Hurrá, hurrá! Ráadásul nemcsak a skandináv mitológia egyik legösszetettebb szereplője, hanem a Thor-filmekből ismert Valkyrie is az LMBT-tábort erősíti mostantól biszexuálisként. Mivel a Marvel nem nézi el a diszkriminációt, nem hagyhatták ki a homoszexuálisokat sem, így az idén novemberben debütáló „Eternals” sorozatban szerepelni fog egy nyíltan homoszexuális szuperhős pár is. Kíváncsian várjuk, mikor jelentenek be egy transznemű karakterről szóló filmet, hiszen csak úgy lenne teljes a kép.

„Nem minden hős visel köpenyt” – halljuk sokszor a mondást, amely arra utal, hogy bárki végrehajthat nemes, hősies cselekedeteket. A frázis kitűnően leírja a texasi Austin város sajtóorgánumainak bátor tettét: a rasszizmusnak nem engedve ugyanis megtagadták, hogy közzé tegyék egy lövöldözés fekete elkövetőjének rendőrségi személyleírását. Igaz, hogy az elkövető tizennégy embert megsebesített, de ez nem adhat okot arra, hogy csupán a bőrszíne miatt előítéleteket támasszanak vele szemben.

Mivel a progresszió még nem tart ott, ahol szeretnénk, olyan világban kell élnünk, ahol minden (is) rasszista. Bár mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy változtassunk ezen, sajnos ez sem elég. Ugyanis, ha nem tudták volna, az ázsiai kultúrából eredő jógát is átjárja a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus. Az ezt leleplező könyv szerzője a fekete queer Jessamyn Stanley pedig ki merte mondani, amit annyian érzünk: minden rasszista, és aki nem így látja, azzal nem kell foglalkozni. Amen (and awoman)!

Mi sem mutatja jobban, hogy mindent átjár a mérgező fehér felsőbbrendűség, minthogy már a zöld mozgalmak felett is átvették az irányítást a fehérek. Ez azért különösen aggasztó és igazságtalan, mert a nyakunkon lévő klímakatasztrófa legnagyobb áldozatai a kisebbségek. Arról nem is beszélve, hogy eleve a gyarmatosító, galád fehérek voltak azok, akik veszélybe sodorták a bolygót (amiből tudjuk, hogy nincs másik). Fizessenek a szennyezők? Ugyan kérem, fizessenek a rasszista fehérek, akik még a zöld mozgalmakban is elveszik a helyet a színesbőrűektől. Egyedül Greta Thunberg maradhat, mert őt majd szentté avatják abban a pillanatban, hogy bezárják az utolsó atomerőművet.

Ha már a fehéreknél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül Abrar Omeish bátor kiállása mellett, aki az Egyesült Államokban egy diplomaosztón dzsihádra buzdította a többi hallgatót. Emlékeztette őket szent kötelességükre, hogy hacroljanak a rasszizmus, a kapitalizmus és a fehér felsőbbrendűség ellen. El sem tudunk képzelni szebb és méltóbb beszédet. Persze, nem akárhonnan örökölhette szónoki képességeit a diák, hiszen édesapja volt az imám abban a mecsetben, ahova imádkozni járt a 2001. szeptember 11-i merénylet két elkövetője is.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy a gonosz kapitalista cégek miként kergetik adósságba a nőket, továbbá arról is, hogy az Antifa milyen kitartó az izraeli gazdaság megroppantásáért folytatott küzdelemben.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

Úgy tűnik, hogy a Demokrata Pártban sem szerzett egyöntetű népszerűséget magának az antiszemitizmus, legalábbis a Wall Street Journal cikkéből ez derült ki. Ilhan Omar képviselőnő, aki a demokraták szélsőséges szárnyához tartozik, az elmúlt időszakban az Egyesült Államokkal és Izraellel szemben felmerült emberi jogsértések vádjait a Hamászhoz, és a tálibokhoz hasonlította. Ez már több Demokrata párti képviselőnek is sok volt, ezért állásfoglalást adtak ki. A tizenegy képviselő elítélte Omar kijelentéseit és magyarázatot követeltek tőle. Az állásfoglalásukban kifejezték: abszurdnak tartják, hogy jogállamok és terrorszervezetek között egyenlőségjelet tegyenek. Miután már saját párttársai is kérdőre vonták, magyarázkodnia kellett a képviselőasszonynak, aki azzal védekezett, hogy ő csak az elszámoltathatóságra gondolt. Hát persze, szegény baloldaliakat mindig csak félreértik.A Marvel bejelentette: az új, Lokiról szóló sorozatában a főszereplő már genderfluid lesz. A sorozat friss előzetesében láthatjuk: a karakter aktáján az szerepel, hogy genderfluid, ezzel bizonyossá vált, hogy a Tom Hiddleston által játszott karakter is belép a liberális Valhallába. A Marvel univerzumot már hosszú ideje kritizálják a haladók, hogy nem található benne elég LMBTQ-karakter, annak ellenére, hogy a képregények bőségesen el vannak látva ilyenekkel. Úgy látszik, ezentúl a filmek sem fognak hiányt szenvedni, hiszen nemcsak Loki, hanem egy másik most készülő sorozatban Valkyrie karaktere is csatlakozik az LMBT-táborhoz: biszexuális lesz. Az Eternals című sorozatban az első nyíltan homoszexuális párt is bemutatják majd a nagyérdeműnek. Végre!

Többek között a Daily Mail is beszámolt róla, hogy az Egyesült Államokban egy diplomaosztón Abrar Omeish a beszédében dzsihádra buzdította a hallgatókat. Azt mondta, hogy emlékezzenek a dzsihádra, amikor belépnek „egy világba, amely tele van rasszizmussal, kapitalizmussal és fehér felsőbbrendűséggel. Omeish néhány héttel korábban Izraelt „apartheid és gyarmatosító” államnak nevezte. Omeish 2019-ben lett a helyi oktatási tanács tagja, és azóta is olyan fontos ügyeknek szenteli idejét, mint a faji egyenlőség és az elfogadás. Apja pedig abban a mecsetben volt imám, ahol a szeptember 11-i merényletet elkövetők közül ketten is rendszeresen imádkoztak. Az alma ebben az esetben valóban nem eshetett messze a fájától.


Az Egyesült Államokban uralkodó kettős mércéről írt a Hill című újság. Annak apropóján került újra elő a téma, hogy több republikánus szenátor is azt kifogásolta, hogy a Capitoliumot megrohamozó tüntetőkkel szemben szigorúbban járnak el, mint a tavaly nyári BLM-zavargások elkövetőivel. Az „ostrom” óta összesen 465 embert tartóztattak le. Az amerikai igazságügyi minisztérium adatai szerint ez azt jelenti, hogy január óta minden harmadik gyanúsított előzetesbe került. A szenátorok felhívták a figyelmet, hogy ilyen adatok nem állnak rendelkezésre a George Floyd halálát követő tüntetésekkel kapcsolatban. Felvetették, hogy ez amiatt van, hogy a zavargásokban résztvevőket nem is akarják valójában felelősségre vonni. Azt is kiemelték, hogy a rendbontások több mint egymilliárd dolláros kárt okoztak az államnak. Érdekes módon mégsem üldözik őket úgy, mint azokat, akik a Capitoliumnál tüntettek. Aggasztónak találták, hogy bizonyos tüntetőket egyenlőtlenül kezelnek az igazságügyi szervek. Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek?


Texast is elérte a politikai korrektség, legalábbis az ottani sajtótermékek egy részét biztosan. A Washington Times számolt be róla, hogy a legutóbbi, Austinban történt lövöldözés után az egyik helyi újság nem volt hajlandó az elkövető leírását közzétenni. Magyarázatuk szerint nem akarták ezzel erősíteni az előítéleteket, mert a rendőrségi személyleírás szerintük túl „általános” volt. Olvasóink már biztosan kitalálták, hogy bizony, az elkövető egy fekete férfi. Persze, ha esetleg egy fehér lett volna, azt biztosan címoldalon hozták volna le, hogy lám-lám, milyenek ezek a fehérek. A lövöldözésben egyébként 14 ember sebesült meg, de nyilván a liberálisok szerint fontosabb védeni az elkövetőt, mint elkapni. Gratulálunk!
A Metro magazin újra lerántotta a leplet az igazságról, most éppen a klímaváltozással kapcsolatban. Scarlett Westbook, a cikk írója is azzal kezdi, hogy a liberálisok a klímaváltozásra úgy tekintenek, mint ami mindenkit sújt, hiszen egy globális problémáról van szó. Ez azonban Westbook szerint tévedés, ugyanis a kisebbségeket ez is jobban sújtja. Rasszista a hőség, a víz- és a levegőszennyezés, így nyilván a klímaváltozás is rasszista. Szerinte a klímaváltozást is a fehérek okozzák, benne gyökerezik a gyarmatosításban és a fehér felsőbbrendűségben. Sajnos ennek nem szentelnek elég időt és energiát a mainstream zöld mozgalmak, mivel ezek is többségükben fehérekből állnak, akik bigottak, és elveszik a helyet a színesbőrűektől. Szerencsére vannak igazán felivilágosult klímaaktivisták is, mint például Christopher Jackson, aki szerint a zöld mozgalmaknak a gazdasági igazságosságot kell a középpontba helyezniük, és így elérni a karbonsemlegességet. Ki gondolta volna: megint oda lyukadtak ki a liberálisok, hogy be kell vezetni a kommunizmust. Már megszoktuk, hogy szerintük mindenre az a megoldás, viszont nem úgy emlékszünk, hogy a Szovjetunió a környezetvédelemről lett volna híres.

Mindenki nagy örömére a National Geographic egy semmitmondó, viszont annál hosszabb cikkben osztotta meg a nagyérdeművel az általa megkérdezettek gondolatait a rasszról. Megszólítottak számtalan feketét, indiánt, na meg persze néhány önutaló fehéret is. Az embereket arról kérdezték, hogy mi jut eszükbe a rasszról. Az interjúk nagy része körülbelül annyiban foglalható össze, hogy a színes bőrűeknek nehéz az élete, a fehérek pedig mind rasszisták, még akkor is, ha nem. Ugyebár nem elég nem rasszistának lenni, hanem kifejezetten antirasszistává kell válni. Persze hoznak példákat arra is, hogy 2001. szeptember 11-e óta a gonosz fehérek szerint minden közel-keleti terrorista. Ez ám a nagy betűs tudomány.

A Guardian legújabb cikkében rántotta le a leplet a legújabb nők elleni összeesküvésről a szerző, Eva Wiseman. Szerinte a különböző cégek az Egyesült Királyságban, amelyek úgynevezett „vásárolj most, fizess később” szolgáltatást nyújtanak, direkt a nőket akarják eladósítani. Az adósságot trendi dolognak állítják be, ugyanis azt az üzenetet közvetítik a nők felé, hogy a jobbára felesleges termékek megvásárlásával érhetik el a függetlenséget. Szegény nők, az adósságcsapda után tényleg nem marad egy göncük sem.


A People Magazin számolt be arról a hiánypótló könyvről, amely lerántja a leplet a jógáról, ugyanis, ha eddig nem tudták volna olvasóink, a jógát is átjárja a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus. A könyv szerzője Jessamyn Stanley, aki természetesen nemcsak fekete, de queer is – manapság már nem elég csak egy kisebbséghez tartozni. Jessamyn azt állítja, hogy a jógában találta meg azt a testpozitivizmust, amit mindig is keresett. Szerinte a jógát is megfertőzte a fehér felsőbbrendűség, sőt, nem áll meg itt, hiszen kifejti: „ki merem mondani, hogy a társadalmunkban minden a fehér felsőbbrendűségben gyökerezik. Biztos van, aki vitázna ezzel, de nem érdekel, mert én így gondolom, és tudom, hogy ez a helyzet”. Köszönjük meg neki, hogy ezzel a mondattal bepillantást engedett egy mai haladó patologikus gondolkodásmódjába!

Annak ellenére, hogy a Közel-Keleten lassan lecsillapodnak az indulatok a több hetes konfliktust követően, az Egyesült Államokról ez nem mondható el. A Postmillenial számolt be arról, hogy Seattle-ben a kikötő mellett vesztegel egy hete egy izraeli árukat szállító teherhajó, mivel a palesztinbarát Antifa nem engedi, hogy kipakolják a rakományt. Ez az akció kapcsolódik ahhoz az antiszemita bojkott kampányhoz, amivel baloldali szervezetek szeretnének kárt okozni az izraeli gazdaságnak. Nemrég egy női biztonsági őrt is megtámadtak a kikötőben, amikor éppen a munkahelyére tartott. Egyes információk szerint Seattle polgármestere nem támogatja az akciót, mégsem vetette be a rendőrséget, hogy véget vessen az abszurd helyzetnek. Persze az is csoda, hogy városban még létezik a rendőrség.