Alapjogokért Központ

VILÁGFIGYELŐ #65

„Mammutcégek és transznacionális szervezetek a gyermekeink ellen”

„Kormányok, nagyvállalatok, politikusok, orvosi intézmények, iskolák, bankok, gyógyszergyártók, tech-cégek és Hollywood vetik latba minden erejüket, hogy normalizálják a gyermeki testképzavar és genderidentitás gondolatát” – kezdi cikkét Jennifer Bilek oknyomozó újságíró, aki már hat éve dolgozik a transzideológia és annak gyerekekre való kiterjesztésén mesterkedő szervezetháló felderítésén.

  • Nyugat-Európában és főként az Egyesült Államokban a „transznemű fiatal” kifejezés mára a haladó oldal leginkább érzékeny témájává vált. Ha jelentésére rákérdezünk, csupán tautologikus habogást kapunk válaszként és” transzfóbnak” bélyegeznek.

  • A korábban említett érdekcsoportok együttműködése óramű pontosságú. Bilek a Dentons, a világ egyik legnagyobb nemzetközi joggal foglalkozó jogi cégének bírósági esetét tárja elénk példaként. A cég a legfelsőbb bíróságig vitte az ügyet, ahol kifacsart jogértelmezésüknek igazat adtak. Így a munkavállalókat védő szabályok alapján megállapították, hogy nem lehetséges elbocsátani egy alkalmazottat csupán azért, mert transzneműnek tartja magát.

  • Nem csupán a Dentons az egyetlen cég, mely a progresszió érdekében dolgozik: számtalan más emberi jogi jogvédő, nemzetközi jogi és állampolgári jogokkal foglalkozó ügyvéd és iroda dolgozik ezen légből kapott fogalmak jogokká formálásán. A szellemi muníciót a korábban már szintén említett mammutcégek szolgáltatják, NGO-kon keresztül. A metodika egyszerűen összefoglalható: a cég fizeti az alapítványt, mely pénz így adómentessé válik. Ezután az alapítvány megrendeli a tanulmányokat az NGO-tól, ami még mindig adómentes, hiszen a cél jótékony. Ezután a tanulmányt egy baráti ügyvédi iroda „szakvéleményként” tálalja a bíróság előtt.

  • Ez a szervezetrendszer meghatározza az irányvonalat, megteremti a nyelvi eszközöket, koncepciókat és a prioritásokat az aktivisták és ügyvédek számára. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy a születési nem valójában eltérhet a „társadalmi nemtől”, valamint hogy egy gyermek neme alapvetően megváltoztatható. Ahogy a Dentons dokumentumai írják: „a gyermekeknek és tinédzsereknek lehetőséget teremteni, hogy tetszésük szerint definiálják magukat társadalmi és jogi értelemben is”.