Alapjogokért Központ

VILÁGFIGYELŐ #68

„A baloldal kényszeríti ki a harmadik világból érkező tömeges migrációt, miközben hamis bűntudatot ébreszt
az amerikaiakban”

(A baloldal) hamis narratívát sző a történelemről, olyan mértékű alaptalan lelkiismeretfurdalást ébresztve az USA polgáraiban, hogy azok önként nyitják meg határaikat azok előtt, akik végképp felélik a nemzet tartalékait” – írja M.E. Boyd az American Thinker weblapján.

  • A szerző úgy véli, hogy a nyitott határok és a jóléti állam együttesen csődbe viszik az Egyesült Államok gazdaságát, hiszen a 14. alkotmánykiegészítés egyenlő jogokat és elbírálást garantál minden, az USA területén lévő „személy” – nem pusztán „állampolgár” – számára.

  • A problémát súlyosbítja a posztmodern világkép terjedése. „Amerikában számos olyan gondolkodó és vezető van, akik úgy vélik, hogy a valóság pusztán a kommunikáció által létrehozott felépítmény”. Így a belbiztonsági miniszter és a Fehér Ház szóvivője a saját szempontjukból nem „hazudnak”, amikor letagadják a migránsválság létét a déli határon, hanem egy újfajta valóságot igyekeznek konstruálni. A végrehajtó hatalom telis-tele van olyan emberekkel, akik valóban csak azt látják, amit látni akarnak, és másoktól is elvárják, hogy a vágyálmaikat fogadják el a valóságnak.

  • Az Alkotmány 14. kiegészítése 1868-ban született, kevéssel az amerikai polgárháború után, és a célja az volt, hogy a felszabadult rabszolgákat ne lehessen megfosztani frissen szerzett jogaiktól. Ezért fogalmaz a törvény igen tágan, és beszél „állampolgárok” helyett „személyekről”, hiszen a győztes Észak sejtette, hogy a déli államok mindent megtesznek majd azért, hogy a feketéket ellehetetlenítsék.

  • Az 1965-ben elfogadott Hart-Celler bevándorlásügyi törvény tovább súlyosbítja a helyzetet. A törvény ugyanis felszámolta azt a feltételrendszert, mely előnyben részesítette az Észak- és Nyugat-Európából érkező bevándorlókat. A törvény eredményeképp a fehérek aránya hatvan százalék alá csökkent az USA-ban, és várhatóan hamarosan kisebbségbe kerülnek. Mindez felszámolta a hagyományos amerikai „olvasztótégelyt”, és egy törzsi jegyeket viselő társadalmat hozott létre. Eközben a baloldal folyamatosan egy légből kapott képet erőltet a társadalomra, kezdve a legfiatalabbakkal, mely szerint a fehérek bűneiért vezekelniük kell.

  • Mivel a 14. alkotmánymódosítást szinte lehetetlen megváltoztatni, a Kongresszusnak a Hart-Cellar törvény módosítását kell napirendre tűznie. Amerikának pár évig teljesen szüneteltetnie kell a bevándorlást, vagyis totális „migráns stopra” van szükség.  Amennyiben ez lehetetlennek bizonyulna, akkor a törvényhozásnak fel kell számolnia a szövetségi szintű szociális támogatási rendszert. Enélkül az amerikai gazdaságra csőd vár.

 

A soha el nem követett bűnök fölötti sajnálkozás hajtja ma az amerikai társadalmat – írja konklúziójában a szerző. Mindeközben a valóság az, hogy a Nyugati Civilizáció egy olyan igazságon alapul, melyet nem ember alkotott, és ember le nem bonthat: Isten létezik, és az igazságos társadalmak számára az általa megfogalmazott szabályokon senki sem változtathat, főleg nem azok, akik úgy hiszik, a valóság pusztán szavakból felépíthető.