Alapjogokért Központ

BOLOND LYUKBÓL 2021/42

Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a klímaváltozás szempontjából a gyerekvállalás manapság szinte bűnnek számít. Erről írt Tom Woodman, a Spectator szerzője is, aki szerint a gyermeknemzés „a legnagyobb éghajlatpusztító cselekedet”, ezért arra szólít fel mindenkit, hogy ne szüljenek. Állítólag egy gyermek egy év alatt több károsanyag-kibocsátással jár, mint az összes sugárhajtású gép és a steakevés együttvéve!

Skóciában a legújabb állami iránymutatás szerint már négyéves gyermekek is dönthetnek saját nemükről, döntésüket pedig iskolájuknak tiszteletben kell tartania és támogatnia kell. Ez az átalakulási folyamat magába foglalja a névváltoztatást, a személyes névmás megváltoztatását, az öltözködést, és az ellenkező neműek számára fenntartott mosdók és öltözők használatát. Az iskoláknak továbbá diszkréten kell kezelniük a kisdiákok igényeit és támogatniuk kell őket. A szülők elől pedig mindezt titokban kell tartani.

Hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában Tiffany Huebner rúdtáncoktató hirdetése, mely szerint már hétéves gyerekeknek is oktatná az erősen szexualizált „sportot”. Az indulatokat tovább fokozta, amikor kiderült, hogy Tiffany férje, Maxwell Garett Huebner elítélt szexuális bűnelkövető, aki kiskorúakkal erőszakoskodott. Az aggódó közösségimédia-felhasználók szerint ez az eset is bizonyítja, hogy rendkívül veszélyes következményekkel járhat a gyermekek szexualizálása.

Brit tudósok bebizonyították, hogy a férfiak felelősek a klímaváltozásért, mivel átlagosan több húst esznek, mint a nők. A kutatás szerint akár 40 százalékkal több üvegházhatású gáz kibocsátást is eredményezhet egy átlagos férfi étrend egy nőihez képest. Azonban nem csak a húsfogyasztás pusztítja a bolygót: a kutatók azt is kiderítették, hogy 25 százalékkal csökkenthetnénk a kibocsátásunkat, ha nem fogyasztanánk „opcionális” termékeket, mint a kávé, az alkohol és az édességek.

A Cambridge-i Egyetem régészeti múzeuma új, rasszizmusellenes stratégiát fogadott el. Egyesek szerint ugyanis az ókori római és görög szobrok gipszből öntött másolatai „fehérségükkel” láthatóan a klasszikus szobrászatban rejlő rasszizmust éltetik, amelynek felszámolására szólította fel egy maroknyi ember az intézményt. A stratégia részeként jelzések kerülnek a múzeumban található római és görög szobormásolatokra, hogy azok „fehérségét” megmagyarázzák. A gipszszobrok színe ugyanis „félrevezető benyomást” kelt az ókori „sokszínűség hiányáról”.

A 2021 legdurvább politikailag korrekt híreit összesítő gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy egy egyetemi professzor szerint ideje lenne normalizálni a pedofíliát, valamint arról, hogy egy vitában az álláspontunkat tényekkel alátámasztani rasszista, a fehér felsőbbrendűségből fakadó reflex.

Ezekről és sok más érdekességről olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

A politikai korrektség sokak számára pusztán egy megmosolyogtató, sokszor önmaga paródiájába hajló jelenségnek tűnhet, ám valójában sokkal többről szól annál, mint hogy „migrációs hátterűnek” hívjuk-e a bevándorlókat, „melegnek” a homoszexuálisokat, a „választás szabadságának” az abortuszt vagy „romának” cigány honfitársainkat. Az efféle nyelvi leleményekben ugyanis valójában egy ideológia ölt testet, mely a „fejlett” társadalmakban mára az élet számos területén monopolhelyzetbe került, elnyomva a józan ész szaván alapuló évezredes igazságokat. A totális egyenlőségelvűsdi, a szélsőséges toleranciakultusz, a mondvacsinált kisebbségek nap nap után új elemmel bővülő végeláthatatlan sora, a teremtett nemek „genderekre” történő lecserélése mind-mind olyan, a politikai korrektséggel azonos tőről fakadó jelenség, amely normalitást kreál az abnormalitásból. Így lesz jóformán erény a bűnből, „jogtiprás” a bűnnel való szembeszállásból, az „élet teljességétől megfosztó korlátozás” a hit megtartásából. Mindez természetesen nem egyik pillanatról a másikra megy végbe: a társadalom érzékenyítése apró lépésekben történik, ezért sokan nem is érzékelik a folyamatot, csak azt veszik észre, hogy ma már nem abban a világban élnek, mint tegnap: hogy az igazság fölé emelkedik a hazugság, a valóság helyébe pedig az ideológia lép. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltés önmagában is fontos eszköz lehet a hagyományos értékeink megőrzése érdekében folytatott küzdelemben, ezért az Alapjogokért Központ hétről hétre összegyűjti a politikai korrektség és édestestvérei leglátványosabb ámokfutásait szerte a világból, hogy a Mandiner olvasói első kézből értesülhessenek a hírről: valóban csak az igazság tesz minket szabaddá.

A legújabb skót állami iránymutatás szerint, akár már négyéves gyermekek is dönthetnek saját nemüket illetően, és ezt a döntésüket iskolájuknak tiszteletben kell tartania és támogatnia kell. Ez az átalakulási folyamat magában foglalja a névváltoztatást, a személyes névmás megváltoztatását, az öltözködést, és az ellenkező neműek számára fenntartott mosdók és öltözők használatát. A frissen kiadott dokumentum szerint az iskoláknak diszkréten kell kezelniük a kisdiákok igényeit, valamint bízniuk kell bennük és támogatniuk kell őket döntésükben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a négyéves James kitalálja, hogy őt mostantól Julianak kell szólítani, lányruhában, a lányokkal megy egy mosdóba, akkor az iskolának ehhez asszisztálnia kell, és titokban tartania a szülők előtt. Észak-Írországban hasonló szabályok vannak életben, annyi különbséggel, hogy ott már hároméves kortól válthatnak nemet a gyerekek. A skót kormány indokolása szerint: „néhány kiskorú az általános iskolában fedezi fel nemi identitását”, ezért „ezen intézményeknek képesnek kell lenniük kiszolgálni a kiskorúak igényeit, hogy biztosítsák számukra a biztonságos, inkluzív és tiszteletteljes oktatási környezetet”.

Tom Woodman, a Spectator írója pár éve még a gyermekvállaláson gondolkozott, mely azonban álmatlan éjszakákat okozott számára: „Az emberek hamarosan lakhatatlanná teszik a bolygót. Miért akarnánk egy újabbat a világra hozni?” A szerző szerint a gyermekvállalás pusztán biológiai ok, szükséglet, amiért mi is megszülettünk. Úgy véli, bár extrémen hangozhat, de azzal támogathatjuk leginkább a bolygónk egészségét, ha nem szülünk. Ha nem használunk autót, akkor évente 2,4 tonna CO2-egyenértéket takaríthatunk meg, ha csak növényeket fogyasztunk, akkor évente 0,8 tonna szén-dioxidot spórolhatunk. Amennyiben azonban nem lesz gyerekünk, akkor (legalábbis a fejlett világban) évente 59 tonna kibocsátástól kíméljük meg a Földet. A gyermekvállalás tehát sokkal nagyobb kárt okoz a bolygón, mint az összes sugárhajtású gép és a steakevés együttvéve. „Túl sok éve válogatom az újrahasznosítható anyagokat, használom az alacsony energiafogyasztású izzókat” – írja Woodman, aki mindezekbe – úgy tűnik – belefáradt: „a gyermekvállalás a legnagyobb éghajlatpusztító cselekedet, amit bárki könnyen elkövethet”.

Hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában Tiffany Huebner rúdtáncoktató hirdetése, mely szerint már hétéves gyerekeknek is oktatná az erősen szexualizált sportot – számolt be a Post Millennial. Annak ellenére, hogy az utóbbi években a rúdtánc egyre népszerűbb testmozgás, számos szülő aggodalmának adott hangot.  Véleményük szerint nem elfogadható, hogy hétéves gyerekek sportolás címszó alatt rudakon vonaglanak. Az indulatokat tovább fokozta, amikor kiderült, hogy Tiffany férje, Maxvwell Garett Huebner elítélt szexuális bűnelkövető. A 4W feminista híroldal által megszerzett információk szerint Huebnert 2009-ben Indiana államban kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt ítélték el. Annak ellenére, hogy Tiffany több Facebook-bejegyzésben is bizonygatta, hogy a gyerekek csak „koruknak megfelelő gyakorlatokat” tanulnak, a hölgy beosztásából kiderült, hogy több „flirty flow” fantázianevű erotikus gyakorlóórát is tart. Az aggódó közösségimédia-felhasználók szerint ez az eset is bizonyítja, hogy rendkívül veszélyes következményekkel jár a gyermekek túlságosan korai szexuális felvilágosítása.

Brit tudósok megmérték, hogy a férfiak felelősek a klímaváltozásért, mivel átlagosan több húst esznek, mint a nők, és ezen ipar felelős a kibocsátás nagyobb részéért – írta cikkében a Guardian. A kutatás szerint akár 40 százalékkal is több üvegházhatású gáz kibocsátást is eredményezhet egy átlagos férfi étrendje egy nőéhez képest. Azonban nem csak a húsfogyasztás pusztítja a bolygót, a kutatók azt is kiderítették, hogy 25 százalékkal csökkenthetnénk a kibocsátásunkat, ha nem fogyasztanánk „opcionális” termékeket, mint a kávé, az alkohol és az édességek. Ez még nem minden: amennyiben mindenki átállna vegetáriánus étrendre, úgy 59 százalékkal csökkenthetnénk a személyes klímapusztításunkat. Sajnálatos módon arra nem tér ki a „kutatás”, hogy az üvegházhatású gázok és egyéb szennyezések közel 90 százalékáért az ázsiai és afrikai országok felelősek. Abban azonban biztosak a kutatók, hogyha nem eszünk több Dobos-tortát, akkor megmenthetjük a Földet.

A Google „antirasszista programjában” többek között azt tanítják a munkavállalóiknak, hogy egy vitában az álláspontjukat bizonyítékokkal és kutatási eredményekkel alátámasztani rasszista, a fehér felsőbbrendűségből fakadó reflex, mivel ezzel azt üzenhetjük, hogy a másik fél kevésbé tájékozott. A dokumentumban egy grafikonon a fehér felsőbbrendűséget piramisként ábrázolva annak ikonikus alakjaként Ben Shapiro konzervatív véleményformálót jelölték meg, annak ellenére, hogy elegendő lenne egy Google keresést lefolytatni ahhoz, hogy kiderüljön: a fehér felsőbbrendűség hívei gyűlölik Shapirot, aki rendszeresen felszólal ellenük. A liberálisok nehezen tudják elfogadni, hogy a tények bizony makacs dolgok.

Allyn Walker, egy nem-bináris queer transznemű nő arról ír új könyvében, hogy különbséget kell tenni a gyerekmolesztálók és a pedofilok között – írta cikkében a Post Millennial. Walker szerint már maga a pedofil szó is sértő, ehelyett a „kiskorúakhoz vonzódó személy” kifejezést kellene használni. Szerinte külön kell választani azokat, akik „csak vonzódnak a kiskorúakhoz, és azokat, akik erőszakot követtek el sérelmükre”. A könyv írója szerint morálisan nem elítélendő a gyerekekhez való szexuális vonzódás, csupán a konkrét nemi erőszak. „A probléma az, hogy a gyermekekhez való vonzódás megbélyegzést von magával, emiatt a gyerekekhez vonzódó személyek úgy érzik, szörnyetegek, és ez rendkívül problémás a gyermekekhez vonzódó személyek lelki egészsége szempontjából” – írta Walker. A történethez hozzátartozik, hogy a fent idézett mondatokat a szerző a Prostasia Alapítvány műsorában mondta el. Ez az NGO pedig azon dolgozik, hogy csökkentse a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények számát azáltal, hogy normalizálja a molesztálást.

A Cambridge-i Egyetem régészeti múzeuma új rasszizmusellenes stratégiát fogadott el nemrég, amellyel gyakorlatilag utat nyitott az európai művészettörténet eltorzítása előtt. A stratégia részeként jelzések kerülnek majd a múzeumban található római és görög szobormásolatokra, hogy azok „fehérségét” megmagyarázzák. A gipszszobrok fehérsége ugyanis „félrevezető benyomást” kelt az ókori „sokszínűség hiányáról”. A stratégia azután készült el, hogy tavaly nyáron a Klasszikusok Kari Igazgatóság elnökét egy tucatnyi diák, öregdiák és néhány alkalmazott felszólította „a Klasszikusok Karon belüli rasszizmus problémájának nyilvános beismerésére” és „egy aktívan rasszizmusellenes munka végzésére a tudományágon belül”. Ekképpen a kar újdonsült akcióterve részeként most rávilágítana a klasszikus szobrászat szerepére a rasszizmus történetében, s arra buzdítja az egyetemi oktatókat, hogy előadásaik során „tartalmi figyelmeztetéseket” tegyenek. Az oktatók azonban megrémültek a tervektől, a javaslat ellenállásba ütközött: „… ez [az egész] egy hallgatótól származik, de a tudat, hogy mindezt a kar elfogadta, annyira rémisztő, mint amennyire komikus is egyben” – nyilatkozta egy oktató a Telegraphnak, majd folytatta azzal, hogy – „Olyan könnyű ezen nevetni, csakhogy nevetve könnyű figyelmen kívül hagyni a helyzet rendkívüliségét, azt, hogy a nyugati világ egyik legkiválóbb bölcsészettudományi osztálya hivatalos intézményi bélyegzővel teszi közzé ezeket a dolgokat.”

Az új-zélandi transznemű nőt, vagyis a férfiként született Laurel Hubbardot választotta az év női sportolójának az Otagoi Egyetem – számolt be a Daily Mail. Az intézmény száztizenhárom éves történetében ő az első transznemű személy, aki elnyerte a címet. Hubbard elsőként indult valódi nőkkel szemben a nyári olimpián. Annak ellenére, hogy a magát nőként meghatározó férfi korábban több versenyt is megnyert nők ellen, Tokióban képtelen volt akár csak egyetlen szabályos gyakorlatot bemutatni, így hamar kiesett a versenyből. Azonban ez sem gátolta meg az egyetem bizottságát abban, hogy neki juttassák a 2021-es év női sportolója címet. Hubbard könnyekig meghatódva köszönte meg a díjat, beszédében pedig háláját fejezte ki minden őt támogató sportrajongónak, és az indulását lehetővé tevő Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Auckland korábbi polgármesterének fia közel húsz évvel ezelőtt még ifjúsági férfi súlyemelőként versenyzett, nem túl sok sikerrel. Azonban amint lehetővé vált, hogy transzneműként valódi nők ellen versenyezzen, hamar tarolni kezdett. Annak ellenére, hogy az olimpián semmilyen eredményt nem tudott felmutatni, úgy tűnik, valamivel mégis kiérdemelte az év női sportolója címet. Ennek feltehetőleg „bátor kiállása és az egyetemes elfogadásért tett erőfeszítései” lehettek az okai.