Meglepetés a lengyelországi választásokon – PiS előretörés

A PiS váratlan győzelme a lengyel helyhatósági választások eddigi legnagyobb meglepetése. Míg Lengyelországban a liberális erők folyamatosan erősödnek, fenntartják az ország politikai megosztottságát, addig jóbarátainknak ez egy ugródeszka a közelgő európai parlamenti választásokhoz. Különösen figyelemre méltó, hogy a fiatalok és a mezőgazdasági termelők körében megnövekedett a támogatás a PiS irányába, amely hozzásegítette partnereinket, hogy megszerezzék a szavazatok 33,7%-át.

A lengyel – magyar barátság régi múltra tekint vissza, ez egy olyan hagyomány, melynek fenntartását és ápolását jelenleg is fontosnak tartjuk, ezért örömmel jelentjük be, hogy az európai és az amerikai nagyágyúk mellett a legnagyobb lengyel meglepetést okozó párt, a PiS is részt vesz az április 25-26-ai CPAC Hungary-n.

„A Jog és Igazságosság jobban teljesített, mint azt a legtöbb felmérés (és a lengyelek) várták, és győzött. Ez a siker feldobja a lengyel konzervatívok morálját, és azt mutatja, hogy hetekkel az európai választások előtt még minden lehetséges” mondta Sébastien Meuwissen, lengyel vendégkutatónk.

Hajrá, Lengyelország! Hajrá, PiS!